Tiengemeten

In het kort

Het kampeerterrein ligt beschut in een oude hoogstamboomgaard op geringe afstand van de herberg. Op Tiengemeten mag alleen in tenten worden gekampeerd. Auto’s en caravans zijn niet toegestaan op het eiland. Vlakbij is een haventje waar kan worden gezwommen. Afstand tot de aankomsthaven is 3 km. Vier keer per dag is er (alleen op reservering) bagagevervoer.

1,3 ha | 15 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Hans Oosterhof
Tiengemeten 1
3284 BE Zuid-Beijerland
Zuid-Holland

Tel.: +31186660238
bgg.: +31653489250
vraag@herbergtiengemeten.nl
https://www.herbergtiengemeten.nl/

Twitter

Tips!

Avondeten
Wil je 's avonds in het restaurant van de herberg eten? Informeer dan vooraf naar de mogelijkheden!

Stilte
Een paar keer per jaar zijn er in de herberg (huwelijks)feesten. Kom je echt voor de rust van Tiengemeten, informeer dan vooraf naar de activiteiten in de herberg.

Locatie

Het eiland Tiengemeten in het Haringvliet is 8 km lang en 3,5 km breed. Op het eiland wonen 9 mensen en 120 Schotse Hooglanders. De veerpont vaart elk uur. Er zijn wandel- en fietspaden en op vrijwel het hele eiland mag je vrij struinen in de natuur.

Veerdienst

Nieuwendijk -> Tiengemeten

Maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur elk heel uur
Vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 19.00 uur elk heel uur

Tiengemeten -> Nieuwendijk
Circa tien minuten nadat de pont vanuit Nieuwendijk is vertrokken, gaat deze weer terug.

Kosten
Volwassenen: € 6,- per retour; leden Natuurmonumenten € 4,-
Kinderen tot en met 12 jaar: € 4,- per retour; leden Natuurmonumenten € 2,-
Fiets: gratis
Hond: gratis

Vervoer op het eiland
Tiengemeten is een autovrij eiland. Uiteraard kun je je eigen fiets meenemen. Bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (vlakbij de haven van Tiengemeten) zijn fietsen te huur.


De herberg biedt vier keer per dag bagagevervoer vanaf de veerpont naar de camping v.v. Vervoer vooraf reserveren. Een volle container kost € 18,- (retour) en een 1/2e container € 9,- (retour). Personenvervoer: € 3,- p.p. 


Bezoekerscentrum
Eilandbeheerder Natuurmonumenten geeft in het Bezoekerscentrum in de gerestaureerde Marguerita Hoeve (1807) informatie over het eiland. Hier zijn ook folders met wandelroutes beschikbaar. Het informatiecentrum is open van 1 april tot en met 31 oktober van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.45 uur.

Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Tiengemeten.


Herberg
Tijdig reserveren voor het diner in het restaurant is noodzakelijk. De capaciteit is beperkt. Er is daarnaast afhaalservice (o.a. pizza en snacks). Bestellen voor 16.00 uur.


Gesloten wegens muziekfestival 


Gesloten van 27 t/m 30 augustus 2021 wegens het muziekfestival 'Terug naar Tiengemeten' Op 22 en 23 augustus kan er alleen worden gekampeerd in combinatie met een festivalticket.


 

Route

Vanaf ring Rotterdam (A15)/Zierikzee/Breda rijd je over de A29 tot afslag Numansdorp-Zuid-Beijerland. Volg Zuid-Beijerland tot je borden ‘veerpont Tiengemeten’ ziet. Volg deze tot in Nieuwendijk. Bij de veerhaven is een groot (gratis) parkeerterrein. Je fiets mag mee op de pont.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Aan het begin van de zeventiende eeuw slibt in het Haringvliet een zandplaat op van krap 5 hectare. Een halve hectare heet dan nog een gemet, vandaar de naam: Tien gemeten. Vanaf 1750 wordt de 5 hectare beetje bij beetje uitgebreid met nieuwe inpolderingen. Rond 1860 is er 700 hectare landbouwgrond en 300 hectare grond buitendijks. Op de lichte kleigrond is het goed boeren. Een deel van het eiland is militair gebied en er is opvang van zeelieden met een besmettelijke ziekte in de ‘Karantijn’. De gebouwen op het eiland houden die herinneringen levend. Sinds 1997 is Tiengemeten natuurgebied.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · gebruik aardwarmte voor verwarming sanitair en water · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Overig duurzaam materiaalgebruik, namelijk · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Mariella - 03-05-2021

Afgelopen weekend in de oude boomgaard in een tentje gekampeerd. Beschut tegen de wind door de bossages. Heb het verblijf zeker als positief ervaren: keurige toiletten en gratis doucheruimte met warm water, broodjes service, koelkast en oplaadpunt voor mobieltjes/powerbank tot je beschikking. En picknicktafels en losse stoelen bij de tenten. Ook mocht je gebruik maken van een plastic afsluitbare box om je eten in te bewaren, tegen ongedierte. Het was er heerlijk rustig en er waren veel mooie vogelgeluiden in de ochtend. Het terras was nu van 12-18 uur geopend, daar zaten wat rustige wandeltoeristen en er was een maaltijd op bestelling af te halen: een frites menu of een zelfgemaakte pizza. De pizza met brie, walnoten en honing was erg goed. Wat ik wel bijzonder vond, was dat deze alleen op een vast tijdstip op te halen was en dat matchte net niet helemaal met mijn planning. Verder heb ik voor de terugweg gebruik gemaakt van de bagageservice om mijn zware rugzak van camping naar haven te brengen; er waren meerdere tijdstippen per dag waarop dat kon. De rugzak stond daar keurig bij de opgang naar de boot. De kosten voor deze bagaeservice is normaal gesproken 1,50 maar de mijne was zo groot dat het gerekend werd als 2 stuks bagage. Als met al een prima kampeerervaring gehad bij dit natuurkampeerterrein! Alleen al op de weg van de haven naar de camping onthaast je al en zie je al veel 'wildlife': fazanten, hazen, reeën, brandganzen, konikspaarden, etc. Zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan!

Mathias - 31-08-2017

Rustige, campeerplaats op unieke locatie. Zeer vriendelijke uitbaters. Fantastisch lekker gegeten gegeten op het terras. Bij het opkomen van de zon met de fiets genoten van een wereld waar de dieren ongestoord hun ding kunnen doen. Volgende keer blijven we iets langer en gaan we voor een grote wandeling.

Eltine - 05-08-2014

Vandaag gingen wij met volle moed naar Tiengemeten om daar een paar dagen te kamperen op het natuurkampeerterein bij de Herberg. De resenties zagen er goed uit en het leek ons erg leuke locatie. Heerlijk rust en echt in de natuur. Vandaag bij de pont aangekomen was de pont al eerder weg omdat hij hij vol was. Dus wij de pont erna gelijk genomen. Aan de overkant stond een man met een busje van de Herberg. Wij vroegen of onze spullen mee konden en dat kon niet niet want dat kon alleen met de pont van 10 uur. Ook zou je daar voor gereserveerd moeten hebben. Dat hadden wij gedaan. We werden afgesnauwd door die man en wij stonden dan daar met al onze spullen. Het is 3 km lopen naar die kampeerplek dus gingen we dat niet redden zonder vervoer. Er kwam later nog een man met een golfkarretje maar die kon ons ook niet helpen want hij zat vol. Dus zou er voor ons niks anders op zitten dan te wachten tot 5 uur en dan maar hopen dat dan onze spullen mee konden. Wij hebben onze buik er van vol en zijn de volgende pont maar weer terug gegaan. We hebben niet kunnen genieten van de natuur en rust daar. Belangrijk om te weten als je bagevervoer nodig hebt kan dat dus alleen met de pont van 10 uur en 17 behalve op maandag doen ze het helemaal niet. Het personeel van de pont en Natuurmonumenten zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Martin le Bruin - 11-10-2013

Van dinsdag 8 t/m donderdag 10 oktober 2013 een paar fantastische dagen beleefd op Tiengemeten. Een bijzonder warm welkom door de waardin, die overigens adviseerde niet in de boomgaard te gaan staan ivm de vallende appels. Verder was ik vrij in de keuze. Op dat moment waren er geen andere kampeerders. Een super schoon sanitair was wel de topper. De broodjes service verliep prima en na een dag struinen over het eiland is een Oerburger ook niet te versmaden. De wandelroutes van totaal ca 17 km zijn in één dag (ca 5,5 uur) te doen. Wel even rekening houden met de kudde Highlanders, die vrijbaan hebben op het westelijk deel van het eiland. Wat de natuur betreft een prima plek zo onder de rook van Rotterdam., fazanten, buizerds, zilverreigers, Noordse woelmuizen en vele soorten eenden en ganzen. De waard en waardin geven door als er een feestje is in de periode die je boekt, dus kom je niet voor verrassingen te staan. Het weer kun je zien aankomen, maar neem voor de zekerheid regenkleding mee. Eén van de nachten was het storm en hagel, maar dat kon de pret niet drukken.. Mijn gevoel zegt dat ik zeker terug kom. "Dag mooi eiland, tot ziens."

Wim Lokers - 16-07-2013

Afgelopen week-end spontaan de fiets en tent genomen naar dit terrein. Het was mooier dan onze verwachtingen, schitterend veldje om te kamperen, en wat een rust op het eiland, je waant je er alleen op de wereld. Als je, zoals hierboven iemand zegt, teveel het gevoel hebt dat je bekeken wordt, kant je op het grote veld naast de natuurcamping gaan staan, ver weg van de "drukte". Wij komen hier zeker nog een keer terug.

Karin - 03-07-2012

Dit weekend waren wij op camping Tiengemeten. Een heel mooi veldje. Veel meer dan 5 tenten kunnen er niet staan om niet letterlijk de gesprekken van je buren te hoeven horen. Wat ik vervelender vond was dat de Herberg, waar de camping naast ligt, 's avonds een groep had die een verjaardag vierde. Deze groep was, zoals groepen vaker zijn, nogal rumoerig. Er kwamen ook vlagen van harde muziek uit de herberg. Om 22 uur was het afgelopen, toen pas kregen we het 'natuurcampinggevoel' met 'respect voor onze rust'. De camping ligt direct aan het terras van de herberg. Dit terras is zo'n 2 meter hoger gelegen, waardoor terrasbezoekers letterlijk neerkijken op de campinggasten. Niet echt een plezierig gevoel. De herberg van Tiengemeten kan gebruikt worden voor trouwerijen en feesten (uitbundige zelfs volgens de folder). Dit betekent dat bovenstaande niet incidenteel is. Mijn advies is: check vooraf of er een feest is! En, als je dat allemaal niet erg vindt: de herberg is heel gezellig, heel vriendelijk personeel, je kunt er heerlijk een kopje koffie drinken of wat eten en het biedt prima sanitair voor de campinggasten.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Tiengemetensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd