De Kleine Rug

In het kort

Klein terrein op een eiland, naast het gelijknamige natuurvriendenhuis. Alleen per motorvlet te bereiken.

0,5 ha | 19 plaatsen | Open: 01/04 - 01/11 | Puur Natuur

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Natuurvriendenhuis De Kleine Rug
Loswalweg 1
3315 LB Dordrecht
Zuid-Holland

Tel.: +31880990962
bgg.: +31880990982
ams.dekleinerug@nivon.nl
http://www.dekleinerug.nl

Locatie

De Alblasserwaard en de Biesbosch zijn fantastische gebieden voor natuurliefhebbers en die liggen op een steenworp afstand van het Natuurkampeerterrein. De Kleine Rug is een ideaal startpunt voor boot- en kanotochten. Je fietst zo naar de molens van Kinderdijk of naar Dordrecht, de oudste stad van Holland.

De Kleine Rug is een ideaal startpunt voor boot- en kanotochten door het unieke griendgebied, waar eb en vloed nog aanwezig zijn. Bij het Biesboschcentrum zie je o.a. een beverburcht. Vanaf de Kop van 't Land kun je met een pont naar de Brabantse Biesbosch. Door het veenweidelandschap van de Alblasserwaard kronkelen wegen en houtkaden langs knotwilgen en geriefbosjes. Je fietst zo binnendoor naar de 19 molens van Kinderdijk.


Dordrecht is de oudste stad van Holland, met meer dan 1000 monumenten en een aantal musea. Met de Waterbus ben je snel in Rotterdam, maar ook de Waterbus naar Kinderdijk en Sliedrecht is een goede keus. Het station Dordrecht Stadspolders geeft een goede aansluiting op het openbaar vervoer, waarmee ook iets verder gelegen bezienswaardigheden binnen bereik liggen.

Het Biesboschcentrum in de Merwelanden is zeker een bezoekje waard. Je vindt er allerlei informatie over de Biesbosch, kunt er heerlijk wandelen, een bezoek aan de beverburcht brengen of gewoon lekker luieren bij mooi weer op het terras. Het centrum is tevens vertrekpunt voor diverse rondvaarten.

Wie de Dordtse Biesbosch snel wil verkennen kan hier doorklikken naar de site van de Dordtse Natuur- en Vogelwacht.

In de nabijheid van het Biesboschcentrum bevindt zich ook de sterrenwacht Mercurius. Voor wie nieuwsgierig is naar alles wat zich boven in het heelal afspeelt, is dit zeker een aanrader.


Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving Natuurkampeerterrein De Kleine Rug.
Klik hier voor diverse wandelpaden in de Biesbosch.

Route

Vanaf station Dordrecht Stadspolders 800 m lopen. Auto: N3 afslag Werkendam, onderaan rechts, borden ‘’t Vissertje’ volgen, je eindigt bij een kade met gratis parkeerterrein. Fiets: vanuit centrum de Wantijdijk volgen, bij oud gemaal links naar haventje. Bij het water om over te varen de schipper waarschuwen door te bellen naar 088-099 0962.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein De Kleine Rug ligt op een schiereiland aan het Wantij. Begin deze eeuw bevond zich op het schiereiland een steenfabriek. Eeuwenlang vormden steenfabrieken een karakteristiek beeld in het Nederlandse landschap. Veel oude steenfabrieken zijn sinds de jaren zestig verdwenen. Onderzoek leert hoe tijdgenoten toen aankeken tegen product en werkvolk. Op het product baksteen was men trots, maar het bakken ervan werd lang beschouwd als een inferieure bezigheid. Het steenovenvolk leefde in de marge van de samenleving. Sinds 1970 is er een Natuurvriendenhuis op dit schiereiland.

Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Rene Rombout - 31-07-2018

Na een eerdere onfortuinlijke poging om op deze camping te komen is het de 2de keer deze week wel gelukt. De les voor deze camping is om voortijdig te reserveren zodat je wel terecht kan. De camping is netjes verzorgd en de plek die we hadden was ruim. Het ophalen met een bootje is grappig en de beheerders staan altijd voor je klaar. Wil je eens iets anders, dan doen. Dus nu een positieve review na een eerdere iets minder positieve.

René Rombout - 21-07-2018

Na een dag fietsen met kar en tent eindelijk aangekomen bij deze kamping. Zoals in de beschijving staat, bellen voor “het pondje” en een mevrouw aan de telefoon. Vertelt dat we met zijn 2en zijn, op de fiets met super klein trekkerstentje maar geen toegang voor 1 nacht. Dus nogmaals uitgelegd, nee geen plaats voor jullie en daar stonden we dus om 5 uur ‘s middags. Ik vind dit niet kunnen. We zijn niet voor niets lid geworden van deze organisatie.

Pepijn - 11-09-2016

Superfijne plek. Vlakbij Dordrecht en toch het gevoel alsof je midden in de Biesbosch zit. Lieve, zorgzame beheerders en alles wat je maar wilt op een camping: schoon sanitair, warme douches, mooie plekken, een vuurplaats, een 'avonturenbos', zwemgelegenheid, kanoverhuur, etc.

Ischa - 02-08-2014

Heerlijke anderhalve week gekampeerd: dus niet alleen voor trekkers geschikt. Goede utvalsbasis voor uitjes in het westen van het land. Lief terrein, veel schaduw. Wanneer je overgevaren bent, heb je geen idee van de bebouwing in de omgeving. Zeer behulpzame (vrijwillige) huiswachten. Klein minpuntje: je kunt geen koelelementen invriezen. Kinderen konden bij de steiger zwemmen in diep water, kano's gehuurd, kampvuur gemaakt en veel er op uit getrokken. In het huis waren ook (kinder)gasten maar dat bijt elkaar niet.Top vakantie.

De Huur - 21-03-2014

In 2012 op deze mooie plek gekampeerd met de fiets. Dit terrein is alleen te bereiken met een bootje. De beheerder was zo vriendelijk ook mijn fiets mee te nemen. Leuke vrije plek met echte natuurkampeerders en goede voorzieningen. Echte aanrader voor fietskampeerders!

marko - 10-06-2013

Geweldig weekend gehad. Zeer vriendelijke beheerders die voor iedereen klaar staan. Prachtige plekjes om je tent op te zetten en door de kanoverhuur zijn er verschillende attracties (in en rondom het bezoekerscentrum Biesbosch) op peddelafstand bereikbaar. 's Avonds was er een megakampvuur en er waren voor het kind genoeg speelkameraadjes voorradig daar. We hebben nog niet alles gezien en gedaan daar, dus we komen zeker nog een keer terug!

Caroline - 25-08-2011

Wanneer je naar de overkant vaart heb je het gevoel dat je ver van de bewoonde wereld bent (wat niet zo is want er is een winkelcentrum op loopafstand.) We hebben er heerlijk gekampeerd op het 2e veldje (we hadden vrije keus). We hebben er vuurtje gestookt en zijn er met de kano op uit te gaan. De Biesbosch is helaas net iets te ver kano'n voor een kind dus dit deden we per auto. Ook kan je in het gebied naast het terrein een leuke avontuurlijke wandeling maken en volop bramen snoepen. Toen wij er waren kwamen er veel fietsers langs voor 1 nachtje kamperen.

Jan Ebers - 21-01-2011

In juni 2010 een verblijf van 10 dagen op De Kleine Rug. Genoten van het uitzonderlijke stukje natuur, zo binnen aan de rand van Dordrecht. Er was een school op bezoek, de leerlingen waren zeer gedisciplineerd. Totaal geen last van gehad. Het heeft ook zijn leuke kant om scholieren te ontmoeten. De gastheer en gastvrouw waren zeer gastvrij en de schipper stond klaar op elk moment van de dag. We hebben zeer genoten van onze korte vakantie. Zeer aan te raden als je niet ver van de bewoonde wereld af wil zitten en toch heel vrij wilt zijn.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Kleine Rugsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd