De Grutto

In het kort

Er zijn 25 kampeerplaatsen, waarvan er vijf geschikt zijn voor caravans en campers tot 6 meter lang. In de slechtweerruimte staan tafels en stoelen, en er is een veranda. Tevens zijn er oplaadpunten voor e-bikes, telefoon en laptop, en er is een kampvuurplaats. Nivon-leden krijgen korting.

1,5 ha | 25 plaatsen | Open: 01/04 - 01/11 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 5.5
Huisdieren aangelijnd toegestaan 1
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Kampvuur alleen toegestaan op de vuurplaats. Barbeque alleen op poten niet op het gras. Verhuur van koelboxen met elementen.

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Marjan van Dijk
Abtswoude 27a
2636 EE Schipluiden (bij Delft)
Zuid-Holland

Tel.: +31880990958
grutto@nivon.nl
https://degrutto.nivon.nl/

Facebook

Tips!

Polderspeelplaats Beleef Kethelpoort
Voor kinderen is er aan het eind van de Harreweg een speelpolder ingericht. Daarvandaan is er een natuurbeleefpad dat je uiteindelijk naar een natuurspeeltuin brengt.

Rotterdam
Als je met de fiets of de auto aan het eind van het pad linksaf gaat (het Abtswoude op), dan vind je op het eind (de weg heet dan Harreweg) het beginpunt van de tram. Dagkaarten zijn te krijgen bij de chauffeur. In het centrum van Rotterdam kunt kijken naar nieuwe architectuur als de Markthal. Ook kunt u naar de Kunsthal, Boymans, etc. Of neem de metro naar de kop van Zuid (halte Wilhelminaplein), drink een kopje koffie bij hotel New York en wandel naar het nieuwe Katendrecht.

Reserveren
Je kunt nu je plek reserveren via een online boekingssysteem.

Locatie

Als je neerstrijkt op de Grutto, midden in de weilanden van de Randstad, hoor je weidevogels als de grutto en kievit. Het Natuurkampeerterrein ligt op een voormalig boerenerf tussen Delft, Schiedam en Vlaardingen. De karakteristieke erfbeplanting op het terrein zorgt voor beschutte veldjes om heerlijk te kamperen. De zonnepanelen zorgen voor warm water. De Grutto is een goed vertrekpunt voor fietstochten of een bezoek aan musea in de omliggende steden. Ook zijn er diverse wandelroutes in de omgeving.

Reserveren
Je kunt hier reserveren in ons online boekingssysteem.


Omgeving
Midden-Delfland is de groene buffer tussen Delft en Rotterdam. Water en landwegen doorsnijden de weilanden en veengebieden. De stilte en de ruimte trekken veel water- en weidevogels aan. Dit is een groene oase met bebouwing aan de horizon. Met de tram (halte op 2 km lopen) ben je zo in Delft en Den Haag.Winkels op 3 km afstand.


 
Fietsen
Ontdek Midden-Delfland via verschillende fietsroutes. Op de fiets zit je zo in Schiedam en Rotterdam.

Varen
Vanuit Schipluiden kun je met een kano of roeiboot richting de Vlietlanden varen.

De Grutto haalt GOUD!
Het kwaliteitskeurmerk voor duurzaamheid 'Green Key' heeft de gouden status toegekend aan kampeerterrein de Grutto in Schipluiden. Dit Nivon-Natuurkampeerterrein heeft in juli 2012 meteen een gouden status behaald. Met 40 maatregelen toont de Grutto respect voor natuur en milieu. Zo maakt de Grutto gebruik van zonnecellen voor verlichting, een zonnecollector voor warmwater, milieuvriendelijke materialen en afvalscheiding. Ook voorzieningen die vooral het fietskamperen stimuleren werden positief gekwalificeerd, zoals deelname aan 'Fietsers Welkom' met een oplaadpunt voor elektrische fietsen op zonne-energie. Andere positieve punten zijn de mogelijkheid overdekt te eten, maar ook de mogelijkheid om picknickbanken en lage kampeerstoeltjes te gebruiken. Daarnaast worden de activiteiten op het gebied van natuureducatie gewaardeerd. Behalve kampeerders van buiten de regio vinden verrassend veel kampeerders uit de directe omgeving de weg naar Nivon-Natuurkampeerterrein De Grutto bij Delft. Het is dan ook een prachtige plek tussen de weilanden die in de bomen verborgen ligt. Kampeerders kunnen hier al binnen enkele dagen prima tot rust komen.

Route

A13 afslag Delft-Zuid, N470 richting Schipluiden, derde stoplicht links, dan weer twee keer links (Amazoneweg). Na bochten gaat deze weg over in Abtswoude. Deze smalle weg 3 km volgen, bij nummer 27a langs boerderij. Navigatie: stel Abtswoude 23 in Schipluiden in, dan 500 m verder. Fiets: halverwege tussen knooppunten 59 en 63 vanuit Delft of Schiedam. Openbaar Vervoer: vanaf Delft NS en Den Haag HS tram 1 tot eindpunt Abtswoudepark, dan 30 minuten lopen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Omstreeks het jaar 1000 moet de eerste boerderij op de plek van De Grutto gesticht zijn. Daarna heeft het gebied vijf maal onder water gestaan. Zo besloten de Staten van Holland in 1574 het hele gebied onder water te zetten om de Spanjaarden te weren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in 1944 de polders opzettelijk door de bezetters onder water gezet. De oudst bekende bewoner van de boerderij was Dirk Janszoon Tijssen (1578). In 1960 is de oude boerderij gesloopt, omdat hij te bouwvallig was geworden.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonnecollectoren en warmtepomp · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Kees NW - 29-06-2023

Wat een fijne camping is "De Grutto". Heerlijk in enkele dagen uitgerust. Lange fietstochten gemaakt en telkens als ik bij terugkomst de 700 meter lange oprijlaan opreed, langs de boerderij, was ik blij dat ik daar weer eventjes mocht neerstrijken.

Richard - 18-01-2023

In de herfstvakantie een nachtje verbleven met mijn dochter. Heerlijk terrein, niet te groot, niet te klein. Diverse voorzieningen voldoende en schoon. Klein minpuntje is de trein die erg goed elke 10 minuten te horen is. Kan me voorstellen dat dit na meerdere nachten zal wennen.

Margreet Regoord - 25-09-2019

Gezellige rustige camping , helaas de treinen en de vliegtuigen...... Heb genoten, ondanks het natte weer!! Lekker gefietst en gezellige kontakten met het kampvuur en de muziekavonden. Margreet.

Alex van A - 13-10-2018

Afgelopen week 4 nachten gekampeerd op dit leuke, verborgen terreintje. We hadden een zonnig plekje op het tentenveld. In de boomgaard volop peren die geplukt en zelfs meegenomen mochten worden. Met de kano uitstapjes naar Delft en het Abtswouder Bos gemaakt. En ja, de trein en vliegtuigen hoor je soms, ons stoorde het niet. Je bent tenslotte wel op korte afstand van Den Haag, Delft en Rotterdam.

Tweeetske - 14-08-2018

Goed georganiseerde, schone kampeerplaats. Mooi gelegen. Inderdaad lawaai van het nabijgelegen spoor en Rotterdam Airport. Wij hebben ons er niet aan gestoord.

Wim, Eva en Lea - 09-08-2018

Mooi kampeerterrein gelegen tussen de bomen met veel schaduw. Geen koelkast aanwezig en geen appart trekkersveld maar fietsers wel altijd welkom. Niet meteen de meest rustige plek, maar wel een leuke sfeer, paradijs voor kinderen die in de bomen klimmen en vanalles ontdekken. Prachtige zonsondergang! Heel mooie omgeving om te fietsen

Prosper - 22-07-2018

Mooie camping met goede voorzieningen, maar er is geen koelkast. Er zijn 25 plekken maar in het weekend staan er minstens 35 tenten, campers en caravans. Maandag tot vrijdag rijden er 2/3 treinen per 10 minuten, maar gelukkig waren er in het weekend minder treinen.

Yvonne - 17-07-2018

Mooie camping met goede voorzieningen. Maar rustig is het geenszins. Door de week razen de treinen langs de camping, tot savonds laat. In het weekend worden zoveel mogelijk tenten, campers en caravans toegelaten dat het over gonst van rumoer, kinderen, radio, feestende jongeren. Op fiets naar Delft is heel goed te doen en we hebben genoten van de stad

Bart - 06-08-2017

Verborgen paradijsje in de randstad. Mooi kleinschalig en heel groen terrein. Je zit midden in de natuur maar bent zo in Delft of Rotterdam.. Als het donker is zie je de lichten van Rotterdam aan de horizon en hoor je af en toe een trein of vliegtuig, maar dat doet niets af aan de ' groene' beleving. Zeer vriendelijke ontvangst, prima toilet en douche en maximale faciliteiten voor de kampeerder; mooie slecht-weer-ruimte met kookgelegenheid.

Timo - 20-02-2017

Rustige camping en toch heerlijk voor de kinderen. Lekkere douches, leuk kampvuur

Van de Pol - 01-05-2016

Tijdens de afgelopen regendagen hier twee nachten gekampeerd. Het was een heerlijk rustige camping en dankzij de goed ingerichte slechtweer-voorziening konden we ons prima redden. Met goed weer moet het hier geweldig zijn. Vogels, water, ruimte en beschutting. Alles is er.

Mers - 08-05-2014

Knus terrein met leuke speelgelegenheid voor de kinderen. De slechtweerruimte is zeer ruim en voelt prettig aan. Op dit terrein mag kamperen terecht kamperen heten. De douche voldeed boven verwachting. Prachtige voorzienig voor het kampvuur. Ik miste een zaag om de blokken kleiner te maken, wellicht dat ik niet goed genoeg gezocht heb.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Gruttosterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd