Buitengoed Ta Fête

In het kort

Rondom de boerderij zijn drie kampeerhoekjes: in de boomgaard, achter de hooiberg met uitloop naar een watertje en in een hoekje bij de moestuin. Hier staan ook twee ingerichte tenten. In verband met de zachte veengrond is het terrein alleen geschikt voor tenten. Er is één plekje voor een kampeerbusje. Vanaf je plek heb je mooi zicht op vogels, koeien, schapen en paarden. Vanaf de centrale vuurplek geniet je van een prachtige zonsondergang. Op het terrein scharrelen kippetjes, konijntjes, een hond en twee katten rond. Er is ook een idyllisch plekje op een kleine landtong.

0,7 ha | 10 plaatsen | Open: 05/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Hangmatkamperen mogelijk
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Reserveren mogelijk
Huisdieren niet toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplaats
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 2
Fietsverhuur aanwezig
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Ingerichte tenten te huur
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,2
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

je mag zelf een plekje zoeken

Tarieven *

Trekkers per fiets/te voet ontvangen per kampeerplek per nacht € 2,50 korting.

Per boeking eenmalige boekingskosten € 2,50

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Leon en Angela van der Sande
Oostveenseweg 15
2636 EC Schipluiden
Zuid-Holland

Tel.: +31622405572
bgg.: +31651615902
info@buitengoedtafete.nl
https://buitengoedtafete.nl/

Facebook Instagram

Tips!

In de Vlaardingse vaart (ter hoogte van Brasserie Vlietzicht) ligt een mooie steiger. Hier kun je makkelijk zwemmen, een bootje huren of beginnen met suppen. Kano's zijn te huur in het dorp Schipluiden en hiermee kan je alle kanten op varen.

Richting Schiedam is een mooi wandelgebied waar je tussen de schapen kan lopen. Soms kom je hier ook de schaapherder van Vockestaert tegen en dan kun je een stukje meelopen en kijken hoe de honden de kudde bij elkaar houdt. 

Uiterste concentratie is hier nodig want het zijn veel smalle, bochtige padjes (12 km). Hierdoor kan je je hoofd even helemaal leeg maken. En als je geluk hebt, kom je onderweg ook de Schotse Hooglanders nog tegen. Evt kan je een mountainbike huren bij Polderpoort Vlaardingen.

Met de fiets kan je heel Midden Delfland verkennen. Met de auto is niet handig vanwege de smalle weggetje en rondrijdende tractoren. Rotterdam, Delft, Den Haag en het strand bevinden zich op fietsafstand. Ook de supermarkt is per fiets in 10 minuten te bereiken. Bovendien kun je op de fiets het landschap beter beleven en ook de pontjes over het water richting Maasland gebruiken. 

En je kan natuurlijk ook met de trein naar station Rotterdam, Schiedam of Delft komen en daar een fiets huren voor je verblijf!

Locatie

KOPTEKST: Kom tot rust in het polderlandschap
Kleinschalig terrein in de polder van Midden Delfland; prachtig om te fietsen en wandelen. Steden zoals Rotterdam, Delft en Den Haag zijn dichtbij, evenals het strand. Varen en zwemmen kan in de Vlaardingse Vaart. Er is heel veel te zien en te beleven; mensen komen vaak tijd te kort!

Het terrein bevindt zich aan het eind van een knotwilgenlaantje en is omringd door slootjes in het veenweidelandschap van Midden Delfland. De boerderij (gedeeltelijk 17e eeuw) staat verhoogd in het terrein op een kreekrug. Kinderen kunnen waterdiertjes zoeken in het kleine poeltje bij het eiland en er is ook een ontdekkist. Onder de hooiberg kan geschuild worden bij slecht weer en in het stalletje is een oven, koelkast, koffiezet apparaat voor algemeen gebruik. Als je op zaterdag op de camping bent, kun je reserveren voor de heerlijke zelfgemaakte pizza's.  

Hoogseizoen

01/07 - 01/09.

Route

Vanuit Delft via Tanthof/Abtswoude en vanuit Schiedam via Harreweg. Bij T-splitsing Oostveenseweg op, na 700m rechtsaf wilgenlaan op. Vanuit Schipluiden via Zouteveenseweg/vanuit Vlaardingen via Breeweg, bij kruising De Kapel de Oostveenseweg op. Doorrijden over A4, na 350m linksaf de laan op. Hier stapvoets rijden (15km) tot einde. Met OV station Schiedam/Delft.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De boerderij van Buitengoed Ta Fête stamt uit de 17e eeuw en vertoont de kenmerken van boerderijen uit deze streek. De oude melkkelder is nog aanwezig met daarboven de opkamer. De linden schermen de kelder af van de zon zodat de melk koel bleef. De boerderij is gelegen aan het einde van een oprijlaan, omdat hier een kreekrug lag in het veenweidelandschp. Als je goed kijkt zie je aan de bolling van de gevel dat er verzakking van de grond plaatsvindt door de zachte grond. Ook als je springt, voel je de golving van het terrein.

Op het terrein bevinden zich in de boomgaard oude fruitbomen; kersen, pruimen, appels, (stoof) peren en notenbomen. Voor de boerderij is een nieuwe moestuin aangelegd op dezelfde plek als vroeger; hier groeien kruiden, bessenstruiken en pompoenen. We bakken regelmatig taarten van het fruit en campinggasten kunnen ook zelf plukken als er genoeg groeit.

Moestuin/kruidentuin · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Frank - 08-05-2022

Kampeerterrein met verschillende veldjes mooi gelegen in de natuur tussen Delft en Schiedam. Sanitair is kraaknet, op zaterdagavond is er goede pizza en je kan altijd wel ergens in de zon of een hangmat relaxen. De A4 is vlakbij op ongeveer 200m, maar omdat de snelweg hier onder het maaiveld ligt, zie je er niets van en hoor je zeer weinig autolawaai. De snelweg onder het maaiveld bouwen was zeker een goede beslissing, want dit is een verrassend mooi gebied in dit sterk bebouwde deel van Zuid-Holland. Ook al zie je steeds aan de horizon Delft, Schiedam of de haven van Rotterdam, je kan geweldig fietsen tussen de weiden en sloten. Hier heb je nog (beschermde) weides met weidebloemen, hoog groeiend gras en heel veel weidevogels. Zeker een aanrader !

Olaf - 06-04-2022

Pareltje van een camping! Ondanks dat de camping op steenworp afstand van Delft, Rotterdam en Den Haag ligt, is het hier een oase van rust. Je tent staat tussen de knotwilgen, fruitbomen, schapen en andere beestjes, hetgeen een knus en rustgevend gevoel geeft. De eigenaren, Leon en Angela, zijn lieve en gastvriendelijke mensen en hebben duidelijk plezier in het runnen van deze leuke camping. En niet geheel onbelangrijk: op zaterdag is het pizza dag bij Ta Fete. Wie wil kan aanschuiven voor zelfgemaakte pizza. Vanzelfsprekend aten wij pizza en deze was net als de camping, top! Kortom, bij Ta Fete is het goed toeven, een camping zoals wij ‘m graag zien. Wij zijn fan en komen zeker terug!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Buitengoed Ta Fêtesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd