Buitengoed Ta Fête

In het kort

Ivm zachte veengrond is het terrein alleen geschikt voor tenten. Er zijn drie verschillende hoekjes waar iedereen mooi zicht heeft op vogels, koeien en rennende paarden. Op het terrein scharrelen kippetjes, een hond en een kat. Er is ook een eilandje voor één of twee tentjes, een moestuin, binnenruimte, vuurplek en twee ingerichte tenten.

0,7 ha | 10 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

je mag zelf een plekje zoeken

Tarieven *

Trekkers per fiets/te voet ontvangen per kampeerplek per nacht € 2,50 korting.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Leon en Angela van der Sande
Oostveenseweg 15
2636 EC Schipluiden
Zuid-Holland

Tel.: +31622405572
bgg.: +31651615902
info@buitengoedtafete.nl
https://buitengoedtafete.nl/

Facebook Instagram

Tips!

In de Vlaardingse vaart (ter hoogte van Brasserie Vlietzicht) ligt een mooie steiger. Hier kun je makkelijk zwemmen, een bootje huren of beginnen met suppen. Kano's zijn te huur in het dorp Schipluiden en hiermee kan je alle kanten op varen.

Richting Schiedam is een mooi wandelgebied waar je tussen de schapen kan lopen. Soms kom je hier ook de schaapherder van Vockestaert tegen en dan kun je een stukje meelopen en kijken hoe de honden de kudde bij elkaar houdt. 

Uiterste concentratie is hier nodig want het zijn veel smalle, bochtige padjes (12 km). Hierdoor kan je je hoofd even helemaal leeg maken. En als je geluk hebt, kom je onderweg ook de Schotse Hooglanders nog tegen. Evt kan je een mountainbike huren bij Polderpoort Vlaardingen.

Met de fiets kan je heel Midden Delfland verkennen. Met de auto is niet handig vanwege de smalle weggetje en rondrijdende tractoren. Rotterdam, Delft, Den Haag en het strand bevinden zich op fietsafstand. Ook de supermarkt is per fiets in 10 minuten te bereiken. Bovendien kun je op de fiets het landschap beter beleven en ook de pontjes over het water richting Maasland gebruiken. 

En je kan natuurlijk ook met de trein naar station Rotterdam, Schiedam of Delft komen en daar een fiets huren voor je verblijf!

Locatie

Kleinschalig terrein in de polder van Midden Delfland; een schitterend gebied om te fietsen en te wandelen. Ook de steden Rotterdam/Delft/Den Haag en strand zijn dichtbij. Geniet van prachtige zonsopkomsten en avondzon. Varen en zwemmen kan in de Vlaardingse vaart.

Het terrein bevindt zich aan het eind van een knotwilgenlaantje en is omringd door slootjes in het veenweidelandschap van Midden Delfland. De boerderij (gedeeltelijk 17e eeuw) staat verhoogd in het terrein op een kreekrug. Kinderen kunnen waterdiertjes zoeken in het kleine poeltje bij het eiland en er is ook een ontdekkist. Onder de hooiberg kan geschuild worden bij slecht weer en in het stalletje is een oven, koelkast, koffiezet apparaat voor algemeen gebruik. Als je op zaterdag op de camping bent, kun je reserveren voor de heerlijke zelfgemaakte pizza's.  

Hoogseizoen

01/07 - 01/09.

Route

Vanuit Delft via Tanthof/Abtswoude en vanuit Schiedam via Harreweg. Bij T-splitsing Oostveenseweg op, na 700m rechtsaf wilgenlaan op. Vanuit Schipluiden via Zouteveenseweg/vanuit Vlaardingen via Breeweg, bij kruising De Kapel de Oostveenseweg op. Doorrijden over A4, na 350m linksaf de laan op. Hier rustig rijden (15km), helemaal tot einde. Met OV station Schiedam/Delft.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De boerderij van Buitengoed Ta Fête stamt uit de 17e eeuw en vertoont de kenmerken van boerderijen uit deze streek. De oude melkkelder is nog aanwezig met daarboven de opkamer. De linden schermen de kelder af van de zon zodat de melk koel bleef. De boerderij is gelegen aan het einde van een oprijlaan, omdat hier een kreekrug lag in het veenweidelandschp. Als je goed kijkt zie je aan de bolling van de gevel dat er verzakking van de grond plaatsvindt door de zachte grond. Ook als je springt, voel je de golving van het terrein.

Op het terrein bevinden zich in de boomgaard oude fruitbomen; kersen, pruimen, appels, (stoof) peren en notenbomen. Voor de boerderij is een nieuwe moestuin aangelegd op dezelfde plek als vroeger; hier groeien kruiden, bessenstruiken en pompoenen. We bakken regelmatig taarten van het fruit en campinggasten kunnen ook zelf plukken als er genoeg groeit.

Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Nog geen beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Buitengoed Ta Fêtesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd