Het Veerse Gat

In het kort

Op Het Veerse Gat kampeer je tussen de bomen en watertjes van het Veerse Bos. Er zijn een paar kleine velden met meerdere plekken, maar de meeste kampeerplaatsen liggen beschut en verspreid in het bos. Er is een modern sanitairgebouw. Neem lange elektriciteitskabels mee (30-40 m) als je een plek met elektra boekt. Fietsverhuur in de directe omgeving. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen. Campers welkom tot 3500 kg.

2,0 ha | 67 plaatsen | Open: 30/03 - 30/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan. I.v.m. toegangsbrug kunnen alleen campers tot 3.500 kg op het kampeerterrein staan. Er zijn kluisjes om de telefoon op te laden.

Faciliteiten voor mindervaliden

Mindervalidentoilet en -douche aanwezig.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Landschuurweg 5B
4351 RR Veere
Zeeland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868335 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Het Veerse Gat ligt op Walcheren. Ooit een eiland, nu een beschut landschap achter hoge duinen en zware dijken. Een landschap met vele gezichten, met de mooiste stranden van Nederland, beboste buitenplaatsen, polders en grillige kreken. Je maakt hier de mooiste fiets- en wandeltochten. Fiets het ‘Rondje met het pontje’ of stippel een eigen route uit. Op zoek naar gezelligheid en cultuur? Bezoek Middelburg of het mooie stadje Veere.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer is het mogelijk om te reserveren. In het hoogseizoen kan het zijn dat hier een minimum aantal nachten aan verbonden is. Reserveren is aan te raden, vooral op feestdagen en in juli/augustus. Voor fietsers en wandelaars die op de bonnefooi (zonder te reserveren) één of twee nachtjes willen overnachten, is altijd een plekje op het trekkersveldje beschikbaar.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Activiteiten
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Veere.


Met je (eigen) kano kun je heerlijk varen in de Veerse Kreken vanaf het Natuurkampeerterrein zelf.


Een bezoek aan de Oosterscheldekering is heel goed te doen met de fiets, je fietst dan over de Veerse Dam, aan je rechterhand het Veerse Meer, aan je linkerhand de Noordzee, een prachtige tocht!


Supermarkten
Er is geen supermarkt in Veere, wel een bakker. Er zijn supermarkten in Serooskerke (3 km), Vrouwenpolder (4 km) en Middelburg (7 km). Mocht je vragen hebben of routes willen, dan kun je contact opnemen met de beheerder van het terrein.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Gelegen zuidelijk van de weg Veere-Vrouwenpolder (Polredijk) tegenover jachthaven Oostwatering (zie bewegwijzering). De Landschuurweg inrijden tot informatiebord over kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

‘Het Veersche Gat’ is de naam van de vroegere zeearm hier net achter de dijk. Tot de afsluiting ervan begin jaren zestig stroomden bij eb en vloed miljoenen liters zout water heen en weer. Nu heet het Veerse Meer. De kreken rond het Natuurkampeerterrein zijn ontstaan door oorlogshandelingen eind 1944. Om de Duitse verdediging uit te schakelen, bombardeerden de geallieerden toen de dijken van Walcheren. Daardoor hadden de getijden een jaar lang vrij spel. De daardoor ontstane diep uitgesleten geulen werden de latere kreken.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · zonnecollectoren · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Tjerk - 04-07-2023

Prettige boscamping met mooie ruime plekken. Makkelijk inchecken en reserveren. Mooi en schoon sanitair. Kortom, een fijne plek.

JoJa - 07-09-2019

Mooie camping, goed en schoon sanitair. Wat me verbaast heeft als men incheckt en kijkt wat vrij is blijkt dat er veel reserveringen zijn. Heb, ongelofelijk, 20 !! gereserveerde plekken geteld die vrij waren en die gereserveerd zouden zijn volgens het systeem. Volgens medewerker zijn de mensen dan niet gekomen!? Iet klopt hier niet.!

Inge - 03-09-2019

Afgelopen weekend een nachtje hier gekampeerd! Voor het eerst met onze eigen tent! We hadden een heel mooi plaatsje nummertje 10 dicht bij de touwbrug! Jammer dat we maar 1 nachtje konden blijven, wij komen zeker terug!

Kimberley van Buren - 26-08-2019

Het afgelopen weekend gelogeerd op deze camping. Wat een fijne camping! Wij kregen een mooi plekje toegewezen waar we een kleine caravan op konden zetten en een tentje bij mochten zetten. De man van Staatsbosbeheer was uiterst vriendelijk en sociaal! Voor vragen kon je bij hem terecht en ook kwam hij af en toe een gezellig babbeltje maken! Door de flexibiliteit van deze man/ camping was de sfeer fantastisch! De camping heeft sinds kort een mooie douchegelegenheid/ toiletten en ruimte om de vaat te doen. Een heel fijn gebouw/ schoon/ nieuw en ruim. De camping heeft een mooie ligging, er is ruimte voor genoeg privacy en toch gezellig en knus! Wij hopen zeker terug te gaan naar deze camping, zeker door de gastvrijheid en de sfeer!

Hendrik Kommerie - 06-07-2019

Als fietser heb ik mijn gereserveerde plek 44 gelaten voor wat het was, omdat deze midden in de zon stond gedurende de middag en een deel van de avond. Ben toen maar doorgeschoven naar het trekkersveldje waar meer schaduw was. Daarnaast was hier ook voldoende plaats en dichter bij de voorzieningen zoals douche en WC. Deze voorzieningen zijn tijdelijk noodvoorzieningen i.v.m. het bouwen van nieuwe douches, WC's etc . Maar voor de huidige drukte (4-5 juli 2019) was dit geen probleem, en het nieuwe gebouw lijkt mooi te worden. Opmerkingen: Ik was in mijn eentje, maar het is duidelijk een kindvriendelijke camping van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, verder wordt het trekkersveldje gebruikt als doorsteekje tussen douches/WC en een deel van de rest van het kampeerterrein. Dit zou voor sommigen misschien storend kunnen zijn. Onder de streep, meer dan uitstekend Natuurkampeerterrein!

Tina - 02-09-2018

Na jaren terug op deze mooie camping. Aantal plekken lijken verdubbeld en toch nog steeds prettig ruime plekken zonder last van buren. Schoon sanitair en vlakbij veere en strand. Ideaal plekje

Wim, Eva en Lea - 09-08-2018

Wat een toffe camping! Tussen de bomen en rond het water kamperen! Er is een trekkersveld met koelkast, dicht bij de sanitaire blok met voldoende toiletten, douches en wastafels. Er heerst een heel gemoedelijke sfeer, er worden allerlei toffe excursies en activiteiten georganiseerd. Hier komen wij zeker nog terug!

Karin - 10-07-2018

Heerlijke camping! Hele ruime en mooie plekken. Ik wilde een paar dagen even alleen weg, in de natuur en op een rustige plek. De perfecte camping daarvoor! Met schone wc’s en warme douches. :)

Ellen Jutten - 22-06-2018

Wat een fijne camping! Rust , natuur en mooie vogeltjes, ruime plekken en veel privacy. Echt super!!

Diana - 16-06-2018

Helaas niet uitsluitend positief: in eerste instantie 2 nachtjes geboekt. De locatie van het Veerse Gat is een goed uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten, en toen we wilden verlengen kon dat niet op de plaats die we al hadden. Op de camping waren nog een flink aantal vrije plekken, maar die konden we op de reserveringszuil niet te pakken krijgen. We zouden alleen plaats 33 kunnen boeken, maar daar stond al/nog een tentje met mensen die nog sliepen. We zouden na de verplichte uit-check-tijd terug kunnen komen, en kijken of er dan een plek (misschien wel onze eigen plek?) vrij was, maar dat vonden we jammer van de dag. Dus we hebben opgebroken en zijn op camping De Vier Bannen in Ouwerkerk terecht gekomen. Eigenlijk een “gewone” camping, maar het was na-seizoen en heerlijk rustig, en er waren niet zo verschrikkelijk veel honden. Ik vind ook dat het Veerse Gat duidelijker moet communiceren dat het een hondencamping is.

Anne en Simone - 19-07-2017

Prachtige plek, echt een verrassing zo tussen het platteland van Zeeland! Hele mooie plekken, vriendelijke mensen, en goeie voorzieningen.

Ans Habraken - 11-07-2017

Wat een heerlijk natuurkampeerterrein is dit. Hele mooie plekken, waarvan enkele prachtig gelegen aan een beekje. De beheerster Carla (Ronald hebben we helaas niet ontmoet) is zeer geïnteresseerd in haar gasten. Ze gaf ons alle nodige informatie, en zelfs een leenkaart van de omgeving. Ze is regelmatig op het kampeerterrein te vinden. De douches en toiletten worden netjes schoongehouden. Het Veerse bos is een leuk klein natuurparadijsje. Maar de zee en zijn prachtige stranden zijn ook dichtbij. Kortom, wij hebben genoten. Groetjes Gerry van Roosmalen en Ans Habraken

Wim Bax - 06-10-2016

Van 2 oktober tot 6 oktober 2016 samen met vrienden hier gekampeerd.Zeker meer dan vijf jaar geleden dit terrein bezocht toen er nog geen stroom was. Zowel mijn vrienden als ik hadden grote problemen met het registratie systeem ( ik bouw zelf websites opleiding tecnhisch ingenieur). Het aanraakscherm functioneert zeer slecht , ik vermoed dat het een resistive scherm is , dat reageert nl slecht op vingers. Het gebruik van een potlood werkte veel beter. Heel vaak gaat het scherm niet verder . Je moet een heleboel informatie invullen , het zou toch veel eenvoudiger zijn om je groene kaart nummer te gebruiken dan hoeven alle gegevens niet nog een keer ingevuld te worden. Dat je verplicht bent om een e-mail adres te hebben is zeker voor wat ouderen heel vreemd. Wij hebben daarna nog vele andere bezoekers geholpen bij het inschrijven. Zelf ben ik in het voorjaar in Kootwijk geweest het bleek dat ik het wachtwoord dat ik daar ingevoerd had weer moest gebruiken. Gelukkig had ik dat in het groene boekje geschreven. Wij kwamen op een zeer donkere regenachtige dag aan en hadden niet in de gaten dat dit zeer donkere plekken waren. Wijzigen in het systeem kan niet. Gelukkig heeft Carla ons geholpen om via het hoofdkantoor nieuwe plaatsen te krijgen. Daar waren we erg blij mee. Maar het is natuurlijk krankzinnig hoe inflexibel en klantonvriendelijk dit systeem is. Al met al na ons geïnstalleerd te hebben op onze nieuwe plaatsen hebben we toch erg fijn op dit mooie terrein gestaan.

Dirk Jan Lekkerkerker - 30-09-2016

Prachtige camping en honden zijn toegestaan. Ideale ligging ten opzichte van de te bezichtigen omgeving. Goed onderhouden toilet- en doucheruimte. Ruime percelen per campingplek en door middel van een haag goed afgezonderd van de buren. Wij hebben hier 5 dagen gestaan met de camper en alleen maar zon gehad. Bij veel regen kan het terrein op sommige plekken wel eens slecht begaanbaar zijn voor een camper schat ik in. Wij komen een keer terug, 5 dagen is te kort om Zeeland te ontdekken. ;-)

Agatha - 19-08-2016

Wauw!! Wat een heerlijkheid, het verblijf op het Veerse gat! En wat een super beheerders Ronald en Carl, die met hard werken, aandacht en liefde voor de gasten en het terrein je een warm gevoel van welkom geven!! Dit zorgt ervoor dat wij al enkele jaren met veel vreugde en plezier verblijven op dit mooie rustige kampeerterrein Dat er nog maar vele jaren mogen volgen! Agatha , Bencke en Jilke uit Apeldoorn

Sylvia Panhuise - 27-05-2016

Een geweldige camping rust, ruimte, schoon en privacy, maar ook gezelligheid als je dat wenst. Ondanks het slechte weer in de week na Pinksteren een heerlijke vakantie gehad. Geweldig al die vogels om je heen, Meerkoeten en Wilde Eenden met kleintjes en verder alle zangers, ik heb weer een hoop vogelgeluiden bij geleerd. Via een prachtige wandeling naar Veere gelopen en de volgende dag naar de zee en de duinen. TOP vakantie.

R. Zwart - 11-05-2016

Het veerse gat is een fantastische plek om te kamperen. Ruime plaatsen langs water en in bos. Veel privacy op de kampeerplaatsen. We hadden zelfs een eigen terras in de middag/avondzon. De camping ligt op loopafstand van de mooie stad Veere. Hierdoor kun je genieten van de natuur en van de stad.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Het Veerse Gatsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd