Klein Groenbergen

In het kort

Trekkersveldje met 8 plaatsen uitsluitend voor wandelaars en fietsers met kleine tent, bedoeld voor 1 overnachting (vooral in hoogseizoen). Autokampeerders worden niet toegelaten.
Reserveren, bellen of mailen is niet nodig. Bij aankomst zoek je zelf het mooiste plekje in de fruitboomgaard. Je hoeft je niet te melden. In de avond komen wij kennis maken en inschrijven.
Er is een slechtweerruimte, kampvuurplaats en gevulde koelkast. Tafels en bankjes staan op het veld. Een stevig fietsersontbijt kun je bestellen bij inschrijving. Fietsaccu opladen: € 0,50.Douchen: 50 cent muntstuk. Rustpunt met thee/koffie, soep, honing. Hangmatkampeerders alleen op afspraak. Fijne fiets/wandeltocht !

0,3 ha | 8 plaatsen | Open: 29/03 - 29/09 | Natuur Plus
Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig houten hut
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Fietsverhuur aanwezig
Wifi aanwezig
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,6
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 0,6

Trekkersveldje voor kampeerders die per fiets of lopend arriveren. Wij ontvangen geen autokampeerders. Het terrein is alleen geschikt voor kleinere (trekkers)tentjes. Kampeerders blijven in drukke perioden 1 nacht en trekken dan weer verder. Hangmatkampeerders zijn welkom op afspraak.

Tarieven *

Overmaken via uw bankierenapp of contant betalen, pinnen is niet mogelijk.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Wim en Elly van Leeuwen
Nieuwe Steeg 18
3956 RD Leersum
Utrecht

Tel.: +31683246534
info@kleingroenbergen.nl
http://www.kleingroenbergen.nl

Facebook Twitter

Tips!

Ons veldje is een echt trekkersveldje. In Coronatijd hebben we veel kampeerders gehad die 2, 3, 4 nachten bleven staan. Dat was gezellig maar we hebben ook gemerkt dat ons veldje te snel volloopt. Daarom hebben we besloten dat kampeerders 1 nacht verblijven en dan weer doortrekken. 

Altijd een plekje voor uw trekkerstentje
Beste kampeerders, ons veldje is een echt trekkersveldje: fietsers en wandelaars komen in de loop van de middag aan en vertrekken de volgende ochtend weer. Dat betekent dat wij elke dag weer vrije plekjes hebben voor nieuwe kampeerders.

Wees niet bezorgd dat je niet terecht kunt op ons terrein, dat lukt altijd!

Mocht het die ene enkele keer echt bijzonder druk zijn, dan hebben wij altijd de mogelijkheid om tentjes te plaatsen in ons extra weitje. Dat gebeurt 1 of 2 dagen per jaar, bij mooi weer met Pasen, Hemelvaart en Pinkseren,juist die extreem mooie dagen dat iedereen eropuit trekt. Ook het eerste weekend dat alle scholen vrij zijn is het extreem druk.

Vooraf bellen of mailen is niet noodzakelijk.

Fijne fietstocht/wandeling toegewenst!

Locatie

Klein Groenbergen ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug op de grens met de Kromme Rijnstreek. Direct aan LF4 a/b en Rijnfietsroute, tussen knooppunten 11 en 18. Op 1 km van Trekvogelpad. Veelzijdig gebied met bossen, kastelen, boerenland en uiterwaarden.

Het terrein wordt omgeven door een gebiedseigen (ouderwetse) vlechtheg. Tot aan 1920 werden percelen gescheiden d.m.v. meidoornhagen. Totdat na de eerste wereldoorlog het prikkeldraad kwam: alle hagen werden gerooid, boeren werkten liever met prikkeldraad. Wij hebben zo'n haag weer teruggeplaatst in het landschap, zie info in de natte ruimte.


Voor de dorstige doorzetters is de koelkast goed gevuld. In de vriezer ligt iets wat ijskoud is. Op ons terrein bevindt zich een Rustpunt waar kampeerders ook gebruik van kunnen maken voor koffie/thee en soep.Op loopafstand bevinden zich horeca en winkels. Direct naast ons, op 200 m, is een groentenwinkel. Wandelaars mogen onze fietsen gebruiken om even naar het dorp te gaan. Via een Klompenpad ben je snel in de uiterwaarden van de Rijn, wandel je over landgoed Zuylestein of over landgoed Broekhuizen. 's Nachts laat vooral de steenuil zich horen en de Groene Specht is op de dag overal te zien/horen. Info over de streek, Utrechtse Heuvelrug en Kromme-Rijnstreek, liggen ter inzage. Kampeerders slapen als het ware met het hoofd op de Heuvelrug en met de voeten in de Kromme-Rijnstreek.


Dit kampeerterrein is een echt trekkersveldje; gasten die 's middags arriveren vertrekken de volgende ochtend weer. Op deze manier is er altijd ruimte voor nieuwe kampeerders. Vooraf bellen of er ruimte is voor je tent is niet nodig.Op hele drukke dagen(Pasen,Hemelvaart,Pinksterenen eerste vakantieweekend) is er ook een mogelijkheid om je tent op een weitje te plaatsen.


Hangmatkampeerders zijn welkom op afspraak.


Kampeerders die met de auto arriveren laten wij niet toe.


Op de Utrechtse Heuvelrug liggen prachtige MTB-routes.


Een ontdekkist voor kinderen staat klaar. Een verbanddoos is aanwezig, evenals fietsreparatiemiddelen en pomp.


De gemeente vraagt ons alle afval zorgvuldig te scheiden, werk je daar ook aan mee?


Voor restafval moeten wij betalen, laat aub geen gekke dingen achter op ons kleine terrein( bijv. oude slaapzak, lekke tent,grondzeil, schoenen, slippers of een fietszadel,ECHT waar !)


Naast wandelaars en fietsers komen op ons terreintje ook ruiters en wandelaars die met de ezel onderweg zijn. Paard of ezel staan in de openlucht in het weitje naast het kampeerveldje. Er staat behoorlijk wat gras, wij zorgen voor een flinke hoeveelheid fris water. Voor paard of ezel rekenen wij € 7,50 per nacht. Tevens is er op ons terrein gelegenheid om te verblijven in een bed & breakfast appartement.

Route

Koers naar zuidkant Leersum, volg LF4 a/b, Rijnfietsroute en Rustpunt-borden. Tussen de knooppunten 11 en 18,NieuweSteeg 18, Bed & Breakfast en Natuurkampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Utrechtse Heuvelrug is een stuwwal, zo’n 150.000 jaar geleden ontstaan. Je vindt hier sporen uit de ijstijd, maar ook oude nederzettingen, grafheuvels, engdorpen, ‘Celtic Fields’ en landgoederen. In het zuidwesten zie je een totaal ander gebied: de Kromme-Rijnstreek. Omstreeks 1000 jaar v. Chr. is de 100 meter brede Rijn ontstaan. Het moerasgebied strekte zich uit tot aan de voet van de Heuvelrug, waar je nu kampeert. In 1122 begon men in Wijk bij Duurstede met het afdammen van de Rijn en het ontginnen van dit hele gebied. Vooral in het Langbroekerweteringgebied zijn de ontginningskavels duidelijk waar te nemen.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · spaarlampen, water uit eigen bron · Afvalscheiding · compostering plantaardig afval · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Richard Advocaat - 02-10-2023

Mijn dochtertje van 4 en ik waren hier in het laatste weekend dat het terrein open was en we hebben hier prima gestaan. Het is een klein terreintje met alle voorzieningen die je nodig hebt (schoon sanitair, voldoenden laadpunten etc.). We komen hier vast weer terug! De camping ligt mooi tussen de Neder Rijn en de Heuvelrug in, dus er is veel variatie in landschap.

Bart De Wolf - 11-08-2022

Wat fijn dat dit soort plekjes bestaan. Eenvoudig en gastvrij. Dat is lekker landen na een warme dag op de fiets.

Jan Spelier - 26-07-2020

Klein Groenbergen maakt alles waar wat ik als een wandel/fietskampeerder graag zie. Vorig jaar was ik hier één nachtje als wandelaar en onlangs vier nachtjes fietser. Het is leven als God in Leersum. Wat een geweldige plek om wakker te worden en uit je tentje te kruipen. Supervriendelijke mensen en iedere cent waard.

Sanne - 20-07-2020

Hele fijne minicamping gericht op vakantie fietsers. Fijne sfeer en prettig welkom geheten. Mooie plekken en veel privacy door lang gras en bomen. Wij komen zeker nog een keer terug. Omgeving is ook erg mooi om in te fietsen.

Rob visser - 29-08-2019

Groots in klein zijn.

W en E van Leeuwen. - 20-08-2019

Als beheerders van Natuurkampeerterrein Klein Groenbergen reageren wij op bovenstaande recensie. Fijn dat u ons kleinschalige Natuurkampeerterrein weet te waarderen. Omdat wij maar 8 plekjes aanbieden is 1 toilet voldoende. In de natte ruimte vindt u 3 wasbakken, 2 voor de afwas en 1 met spiegel voor persoonlijke verzorging. De prijs voor kamperen met 5 personen waarvan 4 stuks boven de 12 jaar en 1 onder de 12 en 2 tenten bedraagt €43,00. Verblijft u met 2 volwassenen en 3 kids onder de 12 jaar en 2 tenten dan berekenen wij een andere prijs. Alle prijzen kunt u nazien in Het Groene Boekje. Wij wensen u nog veel mooie fietstochten toe door ons mooie land en wellicht over de grens.

Sascha - 13-08-2019

Mooie kleinschalige camping. Een aparte wastafel om tanden te poetsen zou fijn zijn. Eén toilet is erg weinig. Verder was dit veruit de duurste camping van onze reis door NL. Voor 5 personen (3 kinderen) €43. Aanzienlijk veel meer dan de €24 die we op de, ook prachtige, camping in Swalmen betaalden met evenveel personen..

Chris - 08-08-2019

Een heerlijke mini-camping naast een prachtige boederij aan de rand van de bebouwde kom van Leusden. Doordat auto's en campers niet toegestaan en de camping werd bevolkt door (lange-afstand) wandelelaar en fietsers heeft deze camping een bijzondere sfeer. Alhoewel de omgeving zeer rustig is rijden ontkom je niet aan dat regelmatig auto's voorbij komen naar de naastgelegen woonwijk. Tijdens het eerste weekend van augustus was het topdrukte waardoor zowel het camping veld (8 plekken) en de bijveld (ook zo'n 8 plekken) nagenoeg volstonden. 1 douche en 1 toilet is dan krap, maar door gemoedelijke sfeer was dit geen probleem. De koelkast stond vol met bier, wijn en andere drankjes die voor kleine bijdrage klaar stonden, heerlijk!! Dit is zeker een aanwinst voor de Groene Koepel!

Annet - 04-08-2019

Fietsvakantie 2 volwassenen. Vriendelijke campinghouders. Prachtig onderhouden terrein, echt bedoeld voor fietsers en wandelaars met een kleine tent. Het sanitair was mooi schoon maar 1 toilet is erg weinig en bovendien is het min of meer open in dezelfde kleine ruimte waar ook gedoucht, gewassen en afgewassen wordt. Ik voelde me wel eens bezwaard als ik daar zat voor de grote boodschap. Voor de vakantiefietser zijn wat ons betreft de volgende zaken op deze camping extra positief: goed grasveld, koelkast, picknicktafels, winkels op loopafstand.

Inge en Thijs - 27-06-2019

Afgelopen weekend op Klein Groenbergen overnacht. Wat een heerlijkheid! Een oase voor vakantiefietsers en wandelaars. De plekken zijn keurig glad gemaaid maar het hoge gras ertussen zorgt er samen met de fruitbomen voor privacy bij elke plek. Elke plek is voorzien van een bankje en of picknicktafel. Bij aankomst staat het bier (en wijn en frisdrank) koud en liggen er ijsjes in de vriezer. Sanitair is netjes en schoon. En dan is er ook nog de mogelijkheid om een goed verzorgd ontbijt bij te boeken! We hebben er van genoten en komen zeker nog eens terug!

Ellen van der Ham - 13-06-2019

Afgelopen weekend voor de 2e maal in korte tijd een aantal dagen bij Elly en Wim op hun terreintje gestaan. Het is wat mij betreft het mooiste terreintje wat Natuurkampeerterreinen heeft!! Een dikke aanrader voor fietsers en wandelaars. Met ontzettend veel liefde en aandacht is het veldje ingericht. Met evenveel liefde en aandacht word je als bezoeker ontvangen en in de watten gelegd: niets ontbreekt er aan wat je als fietser op een terrein nodig hebt. Dank jullie hartelijk, Wim en Elly. Ik hoop dat jullie nog lang jullie veldje blijven aanbieden voor ons fietsers en wandelaars!

Monique - 21-06-2018

Wat een heerlijke camping. Wim en Elly doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Ze leggen uit waar je vragen hebt en respecteren je privacy. Ze zijn onzichtbaar aanwezig. Het terrein is mooi aangelegd met afgescheiden percelen door middel van fruitbomen. Paarden en koeien omringen het terrein. Keurig en schoon sanitair. Niets op aan te merken!

Marco - 30-05-2018

Heerlijk rustig terrein, goed onderhouden, met een klein maar schoon toilet. De koelkast met wat verfrissingen was een zeer aangename verrassing. Aardige beheerders en een fijne sfeer.

Hennie Hamersma - 21-07-2017

Wat een aangename verrassing, deze kleine camping voor fietsers en wandelaars. Heerlijk veldje met beschutte plekjes, goed sanitair, lekkere bankjes, koelkast, een fijne slecht weer ruimte en vriendelijke beheerders. Het is de moeite waard om hier een stukje voor om te fietsen.

Renate Roke - 10-07-2017

Lief klein terrein in Leersum met mooi bijgehouden plekken. Fijn dat er een koelkast is om de dorst te lessen en de mogelijkheid tot het maken van een vuurtje. Toilet en douche waren schoon, alleen heb ik geen gebruik gemaakt van de douche omdat er slechts 1 is en het 's ochtends druk was in het toiletgebouw. Het was een beetje lawaaiig maar ik heb begrepen dat dat normaal niet het geval is. Prima camping voor een nachtje als je op doortocht bent!

Peter - 28-08-2016

Wat een rustige mooie camping. Alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars en alleen die die ook rust zoeken. Direct aan de knooppuntenroute én op loopafstand van een supermarkt en diverse restaurantjes in Leersum. Niet alleen schoon sanitair maar ook een koelkast waar je even wat eten kunt bewaren. 8 mooie ruime plaatsen én meerdere bankjes, zitjes. Vriendelijke attente beheerders; even een praatje, even kijken of je nog wat wilt weten en verder rust op dit mooie plekje.

Iris - 02-08-2015

Fantastisch trekkersveldje! Wat een vondst om niet het hele grasveld te maaien, maar alleen de plekken waar je je tentje kunt opzetten. Zo krijg je vanzelf allemaal beschutte plekjes, tussen het hoge gras en de prachtige fruitbomen. Diverse bankjes en picknicktafels, en pony's in de wei ernaast - wat een heerlijke plek. Ik schrok bij aankomst wel een beetje van het lawaai van de weg waaraan dit terrein ligt, maar gelukkig was er 's avonds nauwelijks verkeer meer. Erg genoten, ook door de hartelijke ontvangst! Fijn ook dat er een koelkast aanwezig is. Nog wel 1 tip voor Elly en Wim: laat niet teveel mensen toe op het nabijgelegen grasveld, want 1 wc en 1 douche delen met ruim 25 mensen vond ik wel wat veel van het goede. Verder niets dan lof!

Allie - 23-07-2015

Een terreintje waar alleen fietsers en wandelaars mogen komen. Beheerd door mensen die weten waar ze het over hebben. Leuk veldje met schoon sanitair, koelkast en vriezer, slecht weer ruimte, tafel en banken met tegels voor de brander, en waar tijd gelukkig geen geld is. Een aanrader voor trekkers!

Erik van Pienbroek - 18-05-2015

Afgelopen Hemelvaartsdag heb ik samen met mijn zoon hier een overnachting gedaan tijdens onze fietsvakantie. Het is een aanrader. Een mooi en goed onderhouden weide met mooie fruitbomen biedt plaats voor 8 trekkerstenten. De plaatsen zijn gemarkeerd doordat het gras daar is gemaaid, heerlijk gras trouwens wat een lekkere zacht ondergrond gaf in de tent. De voorzieningen zijn netjes en er wordt goed gedacht aan de kampeerder zowel met faciliteiten als voor de inwendige mens. Een heerlijk ontbijt bij de tent bezorgd is geen probleem. Wij hebben hier een gezellige middag en avond gehad met andere kampeerders en een heerlijke nachtrust met een wekker van zingende vogels in de ochtend. Bij een volgende fietsvakantie is deze camping zeker een plek waar ik mijn route voor aan zou passen. Wim en Elly bedankt.

Sanne - 25-08-2014

De eerste stop tijdens onze fietsvakantie 2014 werd letterlijk en figuurlijk een warm welkom. Warm omdat het bijna 30 graden was en warm omdat we zeer vriendelijk werden ontvangen door Wim en Elly. Met 1 blik op onze heetgeblakerde fietsheldjes fluisterde Wim ons als ouders discreet in dat er ijsjes in de vriezer lagen en vroeg of onze kinderen wellicht onder de sproeier zouden mogen. Dolle pret. Ook de kortgemaaide paadjes door het hoge gras werden door onze kinderen zeer gewaardeerd. Door ons ook want het gaf het terrein een heel idyllisch uiterlijk. Het leuke van zo'n klein veldje met alleen tentplaatsen is dat je, als je wilt, zo contact hebt met je medekampeerders. Zeker 's avonds bij het kampvuurtje. Keurig en fleurig sanitair. Fijne slecht weer ruimte. Kortom: een heerlijke plek waar we zeker nog eens terugkomen.

Irma - 25-08-2014

Dit terrein is het eerste natuurkampeerterrein dat wij deze zomer bezochten. Wat een paradijsje! Ondanks dat er nog geen speeltoestellen zijn hebben onze dochters van 5 en 7 jaar oud zich erg vermaakt tussen het hoge gras dat de kampeerplekken afscheidt, De slechtweer-ruimte is erg knus, mét boeken over fietsen. Wat wil je nog meer...Prima douche en wc, en de koelkast met inhoud was een warm welkom. Vandaag ben ik nog even langsgefietst vanuit thuis in Utrecht, met de racefiets. Om nog even te kijken hoe fijn onze vakantie begon. We zouden willen zeggen: tot volgend jaar,Wim en Elly!

Stichting Natuurkampeerterreinen / beheerder Klein Groenbergen - 24-06-2014

Beste kampeerders, in vervolg op onderstaande beoordeling maken wij iedereen er bij deze graag nog eens extra op attent dat Natuurkampeerterrein Klein Groenbergen alleen toegankelijk is voor kampeerders die te voet en per fiets komen. Dit wordt duidelijk gecommuniceerd op de website en in Het Groene Boekje. Ook laden/lossen met de auto is NIET toegestaan. Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

Erika - 24-06-2014

Van de week gekampeerd op dit nieuwe terrein, en onze ervaring was helaas een beetje 2zijdig. In de eerste plaats is het een prachtig klein fruitgaardje op een goede locatie aan de rand van Leersum. De weide is prachtig gemaaid, de voorzieningen zijn uitstekend (ruim voldoende haakjes en plankjes in de douche - iets dat ik bij andere campings vaak mis!), en er is een erg gezellige vuurplek met hout voorradig. De camping is omgeven door ganzen, lammetjes en koeien; al met al erg idyllisch! Enige minpuntje qua locatie is dat je wel heel erg in iemands achtertuin kampeert. Maar dat wordt door de pluspunten ruimschoots gecompenseerd!De ontvangst helaas liet daarentegen wel te wensen over; we werden ipv begroet direct meermalen berispt voor het feit dat we met auto de oprit op reden, er zou ons aan de telefoon verteld zijn dat dit niet mocht. Van tevoren hadden we gebeld om te vragen of we enkele dagen tot een week konden blijven, dit was geen probleem werd ons verteld. Omdat de camping ons goed beviel gaven we na een paar dagen aan nog minstens 2 nachten te willen blijven, maar we kregen te horen dat dit niet kon, alles was volgeboekt. We voelden ons nogal weggejaagd - iets dat in schril contrast staat met de verder zeer vriendelijke benadering van met name Wim. . Erg jammer, want we hadden best nog wat langer op deze mooie camping willen staan! De tip voor Wim en Elly is dan ook: wees duidelijker in je communicatie. Zet een bord neer als je niet wilt dat mensen je erf op rijden, wees eenduidig in de regels: wel reserveren of niet reserveren (en je daar dan ook aan houden), en geef het vooraf aan als we niet langer dan een bepaalde tijd kunnen blijven. Als ze deze tips in acht nemen zie ik geen reden waarom deze camping niet een heerlijk toevluchtsoord voor rustminnende vakantievierders zal worden! :)

Erik Jan - 09-06-2014

Hartelijke ontvangst, mooie kampeerplaatsen, schoon sanitair. Zie hier in een notendop onze ervaring in het Pinksterweekend met dit nagelnieuwe kampeerterrein en de twee (terecht!) trotse beheerders. Het is hier fijn kamperen voor trekkers.

Willem - 27-05-2014

Gelukkig eindelijk een nieuw terrein erbij in de provincie utrecht. Alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. L-vormig terrein met 8 cirkels uitgemaaid in het gras, beplant met deels jongere en oudere fruitbomen. Omheining door gevlochten wilgentakken en zg. schapenafrastering. Volop zitgelegenheid: 4 bankjes en 2 picknicktafels, waarvan één overdekt met een grote parasol. Vuurkorfplaatsje voor het stoken van een bescheiden vuurtje. Knusse en eenvoudige slechtweerruimte om droog te kunnen koken en zitten bij slecht weer. Prima sanitair. Zelfs aan een koelkast is gedacht: voorzien van een beperkte keuze aan (fris)dranken, uiteraard wel tegen betaling! Wifi aanwezig. Voor wie zich eens wil laten verwennen: ontbijt aan de tent gebracht voor 7 euro per persoon. Dat moest even getest worden. Heerlijk! Voor de boodschappen ligt het dorp op loop/fietsaf- stand. Niet onbelangrijk: het terrein is rustig gelegen. Geen spoor- of snelweg in de buurt te bekennen. Het terrein doet qua sfeer en opzet denken aan 't Veldje in Handel. Je ziet aan alles dat de eigenaren van Klein Groenbergen zelf fietsers zijn en kamperen en dat ze hun ogen goed de kost hebben gegeven op andere terreinnen. Doordat er dus maar 8 staanplaatsen zijn is het wellicht aan te raden of er nog een plaats vrij is tijdens het druk- ke hoogseizoen. Zijn er dan helemaal geen minpunten? Nou, vooruit: ik heb een hekel aan douchemuntjes (50 eurocent) en de overnachtingsprijs is misschien wat aan de hoge kant bij langer verblijf. In zijn geheel een aanwinst voor de SNK en zeer de moeite waard om eens aan te doen! Willem

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Klein Groenbergensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd