Kampeerbosje Leerdam

In het kort

Kampeerbosje Leerdam is een tentenkampeerterrein met slingerpaadjes, houten bruggetjes, sloten en streekeigen begroeiing. De kampeerplaatsen bieden veel privacy. Er is modern sanitair en er zijn diverse vuurplaatsen en picknicktafels. Op het trekkersveld bevindt zich voor algemeen gebruik een compleet ingerichte gezellige buitenkeuken met plaats voor 20 personen.

0,7 ha | 15 plaatsen | Open: 15/03 - 01/12 | Puur Natuur
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Hangmatkamperen mogelijk
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Trekkershutten aanwezig (incl. Trek-in) 1
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 0,7

Vuur stoken bij eigen tent mogelijk.

Tarieven *

Trekkerstarief: 1 persoon + 1 tent is € 12,50 Toeristenbelasting 6,8% Energietoeslag 1€ pppn

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Rob van Holthuijsen en Ellen Langerak
Recht van Ter Leede 25
4143 LN Leerdam
Utrecht

Tel.: +31612360441
info@kampeerbosje.nl
https://www.kampeerbosje.nl

Facebook Instagram

Tips!

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Expeditie Kram blog
Expeditie Kram bezocht Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam en schreef er deze blog over.

Expeditie Kram is de blog van schrijfsters Liv Krake en Gracia Visscher. Met een tent ontdekken ze op hun eigen houtje de wereld.

Locatie

Gelegen in de polder van het Rivierengebied, een prachtig landelijk gebied met volop mogelijkheden voor recreatie. Op 2 km afstand van het historische stadje Leerdam en de rivier de Linge. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de uitgestrekte weilanden met grazend vee, knotwilgen en molens, rivieren en historische boerderijen.

Toeristische regio-informatie
Vanuit het kampeerbosje zijn er volop mogelijkheden voor een dagje uit.

Op fietsafstand ligt het stadje Leerdam met zijn rijke geschiedenis. Tal van monumenten zijn hier terug te vinden zoals Het Hofje van mevrouw van Aerden, het voormalige Drossaardshuis en de eeuwenoude Grote Kerk.

Leerdam is vooral bekend geworden door de bloeiende glasindustrie. In het Nationaal Glasmuseum kun je genieten van een uitgebreide collectie antiek en modern glaswerk en unieke glaskunst van bekende ontwerpers.

Ook een bezoekje aan het Glascentrum is de moeite waard. Hier bevindt zich een ambachtelijke glasblazerij met internationaal bekende glaskunstenaars.

Verdere attracties in Leerdam en omgeving zijn:Voor meer informatie en openingstijden, raadpleeg www.bezoeklekenlinge.nl

Nog meer interessante bezienswaardigheden:


Fort Asperen / www.fortasperen.nl
Fort Vuren / www.wff.nl
De driehoek Gorinchem-Woudrichem-Loevestein / www.slotloevestein.nl www.vesting3hoek.nl www.veerdienstgorinchem.nl
Bridgemuseum / www.bridgemuseum.nl
Bierbrouwerij Het Kuipertje / www.hetkuipertje.nl
Streekcentrum Ooievaarsdorp Het liesvelt / www.streekcentrum.nl

Sportieve regio-informatie
Ook de sportievelingen kunnen rond het gebied van het Kampeerbosje ruimschoots aan hun trekken komen. Vele wandelaars en fietsers genieten van de uitgestrekte weilanden met grazend vee, knotwilgen en molens, langgerekte dorpen aan dijken en rivieren en historische boerderijen.

Door Leerdam loopt de Linge, een van de mooiste en meest romantische rivieren van Nederland. Het Lingelandschap is vrijwel authentiek gebleven en biedt een prachtig en zeer afwisselend uitzicht. De bloesemtocht van de in bloei staande hoogstamfruitboomgaarden is elk voorjaar weer een absolute topper. Er zijn bewegwijzerde fietsroutes over dijken, fietspaden en tiendwegen en diverse natuurwandelingen. Voor de stadswandelaars is een bezoek aan Nederlands kleinste vestingstad Nieuwpoort zeker de moeite waard. In Gorinchem zijn de gerestaureerde stadswallen en de Lingehaven onderdeel van een prachtige stadswandeling.

De vele watergangen, boezemwateren en veenriviertjes vragen om een verkenningstocht met kano of roeiboot. Bij een aantal waardevolle natuurterreinen zoals het Alblasserbos, de plasjes van Slingelandt en het Lingebos zijn tevens recreatieve voorzieningen aangebracht.

FietsroutesWandelroutesKlik hier voor diverse wandelingen in de omgeving van Kampeerbosje Leerdam.


WatersportSportieve websites
www.anwb.nl
www.denhaneker.nl
www.fietspad.nl
www.fietsen.123.nl
www.opdefiets.net 
www.tweevoeter.nl
www.vvvzhz.nl
www.wandelpad.nl
www.kano.nl
www.lingesloepleerdam.nl
www.rederijleerdam.nl

Fiets- en Kanoverhuur
De Betuwse Stromen. Zie www.kano.nl. Folders bij het kampeerbosje aanwezig.


Canadese kano bij de Appelhof in Heukelum. www.de-appelgaard.nl. Folders bij het kampeerbosje aanwezig.

Zwemmen in de buurt
Berenschot Sport. Overdekt 25 meter wedstrijdbad Meer info op www.ertussenuit.com.
Subtropisch Zwemparadijs Het Caribabad: Bataafsekade 8, 4204 AX Gorinchem Meer info: www.caribabad.nl.
Rivier bij Asperen: Natuurbad De Wiel, Leerdamseweg Asperen.
Recreatiegebied Het Lingebos: Haarweg 6, Vuren. Meer info: www.lingebos.nl.

Biologische produkten

De Groene Geer: Geer 30, 4243 JS Nieuwland (Kampeerbosje uit, linksaf, Nieuwland aanhouden).
Ecologische boer met produkten van eigen teelt (groenten, fruit, eieren, kaas en levensmiddelen).
Openingstijden van het winkeltje: donderdag van 13.00 uur tot 18.00 uur; vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur; zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Route

Het Kampeerbosje is gelegen aan de weg tussen Leerdam en Leerbroek. Volg vanuit Leerdam het Recht van Ter Leede. Bij de nummers 25 en 29 ga je linksaf (vanuit Leerdam gezien) het karrenspoor op. Na ongeveer 300 m is rechts de ingang.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het Kampeerbosje Leerdam ligt in het rivierstromengebied Vijfheerenlanden, genoemd naar de heren van Arkel, Ter Leede, Hagestein, Everdingen en Vianen, die in 1284 gezamenlijk maatregelen namen tegen de wateroverlast vanuit de Gelderse Betuwe. De rivieren Waal, Lek en Linge bepaalden het landschap en fungeerden eeuwenlang als de belangrijkste verkeersaders. De steden Gorinchem en Leerdam danken hun groei en bloei aan de strategische ligging aan het water. Met de aanleg van de grootste verdedigingslinie van Nederland in 1815 - De Hollandse Waterlinie - werden schootsvelden en gebieden die onder water konden worden gezet beeldbepalend voor het landschap.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonneboiler · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Frank - 22-08-2023

Zeer mooi kampeerterrein in een bos (geen verrassing) met verschillende kampeerveldjes en ook wat hutten. Sanitair en slecht weer voorziening.

Willien - 05-05-2023

Hele fijne plek om te kamperen!

Rick K - 10-04-2023

Hele gave plek, dit bosje tussen de weilanden. We zaten in 'De Wilg', een luxe variant van een trekkershut. Dochter van 8 heeft zich ook goed vermaakt met ravotten op het terrein wat heel leuk is ingericht. Hele vriendelijke eigenaren ook! Leerdam was leuk om te bezoeken door de (glas) geschiedenis.

Marloes - 29-06-2022

Wat hebben wij een heerlijke nacht geslapen in de boomhut op het Kampeerbosje. Wat een mooi uitzicht over de weilanden heb je. Puur genieten!

Luc - 14-06-2022

Wat een prachtig terrein!! Voor de echte natuurliefhebbers een paradijsje! Ik stond achter in de hoek, had het geluk met een schitterende zonsondergang en werd wakker tussen de vogels en de konijntjes. Het sanitair, in een pipowagen XXL, is schoon en eenvoudig; de douches zijn erg ruim. Het woord slechtweervoorziening doet eigenlijk geen recht aan de enorme buitenkeuken met banken, stoelen, spelletjes, leesvoer en een koelkast met fris en bier (tegen een kleine vergoeding). Ellen en Ron, de vriendelijke eigenaren, hebben overduidelijk kosten noch moeite gespaard om het de kampeerder naar zijn zin te maken. Ik kom zeker terug.

Eva - 22-06-2021

Mooi klein kampeerterrein waar alleen tentkampeerders welkom zijn. Heel rustig gelegen, je hoort alleen de vogels en de kikkers. Schoon sanitair. Vriendelijke beheerder.

Harry Slot - 30-08-2020

Pareltje Wat een pareltje, dit terrein. Twee nachtjes met twee tentjes op het trekkersveld. Sfeervol veld met tafeltjes en een fantastische buitenkeuken. Zitten, koken, drankje uit de koelkast. Alles wat je wilt na een dag fietsen. En 's avonds een vuurkorf en een douche zonder muntjes.....

Eline - 06-08-2020

Alles wat hier over de camping gezegd wordt klopt: mooi, sfeervol, schoon, heel fijn de buiten keuken waar je alles kunt lenen om te koken. Alleen stonden we hutje mutje naast elkaar. Van ruimte, privacy of rust was geen sprake. De tent naast ons stond 1 meter verwijdert en we stonden pal naast de wc. Er kwamen steeds meer tenten bij. Op een ruimte waar normaal misschien 2 tenten staan stonden er wel 7. Jammer van deze mooi plek.

Robert - 22-08-2019

Mooi gelegen rustige camping met prima verzorgd sanitair. Het aantal kampeerplaatsen is erg beperkt. Ik kwam eind augustus spontaan een paar nachten en moest op het trekkersveld staan. Dat is dicht op elkaar met weinig privacy. Prima voor een keertje maar niet voor herhaling.

Joris - 11-06-2019

Erg fijne camping. Beschutte plekjes, mooie omgeving. Voor kinderen is er een grote mand met speelgoed en voor volwassenen een koelkast en een grote overdekte ruimte waar je kunt zitten maar eventueel ook kunt koken. We konden een vuurtje maken bij de tent, en er stonden picknickbanken en parasols. Het terrein is verdeeld is verschillende kleine veldjes. Er staan kleine huisjes die je kunt huren. Erg stil maar toch in de buurt van winkels. De omgeving is sowieso erg mooi.

Ellen Waalewijn - 24-07-2018

Top camping! Netjes, midden in de natuur, vriendelijke beheerders, goede voorzieningen, leuke kampeerplekken.

Rene Rombout - 19-07-2018

Vandaag aangekomen, prachtige rustige kamping. Schoon en nieuw sanitair en de beheerders zijn vriendelijk en hartelijk. Absoluut een aanrader om hier een paar nachten te verblijven.

Chris Kennedy - 29-10-2017

Lovely campsite, friendly owners, great campfire options, clean and complete facilities . Best place I have camped in a long time!

Daphne - 12-08-2017

Het mooiste en prettigste kampeerplekje dat ik ken.

Renate Roke - 27-06-2017

Ontzettend leuke camping. Prachtig terrein, geen caravans en campers, lieve eigenaren, goed sanitair. Erg fijn dat je een vuurkorfje kunt lenen en hout kunt kopen voor een fijn vuurtje bij je tent. Fijn overdekte afwasgelegenheid met oplaadstation, en de koelkast met biertjes en flessen wijn was ook erg welkom toen we aankwamen nadat de winkels al gesloten waren! Onze plek had zelfs een tafeltje en stoelen dus ook de backpacker kan lekker luxe tafelen. Ben benieuwd hoe de camping in Portugal wordt, we komen graag kijken!

Cor Belder - 28-08-2016

Een prachtig plekje waar we met veel plezier een weekendje hebben gekampeerd. Prima sanitair met een heerlijke warme douche. We zijn enorm gastvrij ontvangen en hebben 's avonds een lekker vuurtje gestookt.

Ronja - 14-08-2016

Ik kom er letterlijk al jaren. Een paar keer per jaar bijtanken, studeren, genieten, fikkie stoken. Voelt als een tweede thuis. Wat een bijzondere, knusse en mooie plek is het toch!

Jelske Besemer - 24-07-2016

Wat een heerlijke plek! Toen ik arriveerde lag er een briefje klaar dat ze even weg waren. De krant en diverse boeken beschikbaar. Fijn alleen gekampeerd maar me niet alleen gevoeld. Rustiek aangelegd met kleine veldjes en slingerpaden. En Leerdam ligt op wandelafstand. Ik kom graag terug. Zo'n rust. Zalig!

Frank en Bianca - 09-05-2016

Een warm ontvangst en een geweldige service. Even zonder gas, maar dit werd snel verholpen middels gassetje te leen. Waarvoor nogmaals dank. En dit allemaal ook nog eens op een prachtig terrein.

Helga en Ton Holtes - 14-08-2015

Afgelopen week hebben wij 3 dagen op deze heerlijke kleine mogen verblijven. Wat een rust en ruimte. Wij hadden een mooie ruime plek met uitzicht op de weilanden. Regelmatig bezoek van een lief winterkoninkje. Een plek om heerlijk tot rust te komen, mede door de gastvrijheid van de beheerders en het zitten bij het kampvuur. Een echte aanrader....

Gerlinde - 24-06-2015

Gastvrije ontvangst door hartelijke eigenaren.We kregen omdat we kleine kinderen hebben een speciale plek die met hekjes dicht kon, zo fijn meegedacht en best handig met al dat water. Gelegen aan de rand van de stad midden in het landbouwgebied is het echt een oase. Zodra je het terrein op rijdt, ben je in een andere wereld. De voorzieningen zijn netjes en schoon en voor de kinderen is er ook genoeg leuks te doen. Absoluut een aanrader!

Elma - 29-05-2015

Tijdens het pinksterweekend een nachtje gekampeerd bij het Kampeerbosje, voor mij de tweede keer hier. We hadden van tevoren gereserveerd en kregen een prachtig plekje met vrij uitzicht over het weiland. Het terrein was helemaal dicht gegroeid met bomen en bloemen, de vogels kwetterden aan een stuk door; 's avonds de kaarsjes die langs de paadjes werden aangestoken, de vuurkorven, picknicktafels, in de natuur spelende kinderen die zich met 'niets' weten te vermaken, gezelligheid. Het is echt een plekje om je thuis te voelen. Nu het zo druk was met kampeerders, was het soms wel even wachten bij douche en toilet, maar daar staat dan tegenover dat het er heel mooi en schoon is! We komen vast nog eens terug.

Toos van Dijk - 23-06-2014

Weer heerlijk verwend en genoten in het kampeerbos. Als collega zie ik alle zorg in de details, Anita, oooh wat een schone was, er is werkelijk aan alles gedacht . En de zorg voor de natuur! Waar zijn zoveel warme plekjes, vuurkorfjes, gezamenlijk haardvuur, mooie houtkacheltjes in de hutjes en dit alles met mooi droog hout hé Hennie. Hartelijk dank en tot ziens.

Mariëlle - 09-09-2013

Zó dichtbij.... zó gastvrij... zó heerlijk 'niks aan de hand'.... zó ontspannen.... zó thuis... zó natuurlijk...... Het was maar éen nachtje in de pipowagen, maar zelden met zulke teugen genoten van wat eenvoud met een mens doet.

Ruben Wiggers - 21-08-2013

Voor mij "De camping"! Of ik er nu alleen kom, of met meerdere mensen, zoals zowel dit jaar als afgelopen jaar het geval was, het is helemaal top! Wat een goede sfeer, wat een service, wat een gastvrijheid. En dankzij de trekkershutten en de pipowagen ook met minder weer heel toegangelijk! Met een knipoog kan ik één minpuntje melden... Het is er zo fijn, dat ik helemaal geen zin meer heb om weg te gaan, en dat terwijl er zoveel excursiemogelijkheden zijn! Zo is Leerdam heel beroemd om zijn glasblazerij en het glasmuseum. Moet je gezien hebben! Heerlijk (kano)varen over de Linge, fietstochten maken over de dijk afwisselend aan de ene of aan de andere kant van dat riviertje, of een tocht ondernemen naar mooie nabijgelegen oude stadjes als Gorinchem en Woudrichem zijn ook zo de moeite waard! Is er nog een camping in Nederland die dit kan evenaren?

Willem en ellen - 20-08-2013

Een nachtje hier geweest, en een super ervaring!! Gastvrije eigenaars. Leerdam zelf is gewoon gezellig. Een aanrader!!

Anne Breedveld - 10-07-2013

Wat een super paradijsje. Afgelopen weekend hier een weekendje gekampeerd, samen met mijn man, even een weekendje zonder de kids om te relaxen, nou dat is zeker gelukt, wat een mooie groene camping met mooie slingerpaadjes, en s avonds werden persoonlijk de kaarsjes aan gestoken en toen waande je je helemaal in een sprookje.En wat voor ons zeker een must is, s avonds vuurkorf aan bij de tent. Onze kids zouden het hier erg leuk vinden (er is geen speeltuintje aanwezig, maar kunnen zich hier goed vermaken,leuk vijfertje,dus denk ik minder geschikt voor kleine net lopende kindjes). Maar dit paradijsje houden we lekker geheim voor onze kids, en komen hier zeker samen terug om lekker te relaxen.

Margriet - 16-09-2012

Half september, ik heb de nazomer bij jullie gevierd. Een betere plek kan ik me niet voorstellen. Knusse vurenkorven rondom me, en toen het echt kouder werd, was daar de heerlijke warme douche! Het uitzicht, met koe en ondergaande zon, was rustgevend. Door jullie prettige ontvangst weet ik me een volgend keer weer welkom! Dank je wel!

Theodora - 13-08-2012

ik was hier met pinksteren. maar voor een fietsster met minitentje was er altijd nog wel een plekje aldus de eigenaars. fijn! een prachtige, goed verzorgde plek. echt om nog eens terug te komen.

Rienk - 26-07-2012

Dank Hennie en Anita, Ik was slechts twee dagen te gast in jullie paradijsje. Als je de foto's bekijkt van het begin tot nu, zie je met wat voor visie en enthousiasme jullie aan dit prachtige plekje hebben gewerkt. Wij hebben bijzonder genoten, ook van de boer die s avonds het hooi binnenhaalde bij een prachtige zonsondergang. Hoe mooi! Ga vooral door met jullie prachtige droom! Tot snel!

Leandra - 19-05-2012

Net terug van drie dagen kamperen met Hemelvaart met drie kids. Zeer gastvrij, kleinschalig, met liefde voor de natuur, onderhouden kampeerterrein. De kinderen hebben zich prima vermaakt met de 'geheime routes'; zoals ze het zelf aangaven. Beide avonden feest bij het centrale kampvuur met marshmellows roosteren en broodjes bakken. Echt een aanrader zo relatief dicht bij de Randstad.

Alex de Jong - 18-05-2012

Wat is het toch altijd prettig bij het Kampeerbosje. Een mooi bomen eiland in een zee van weilanden. Ik kom altijd maar een nachtje slapen daar, maar het is altijd een fietsrit waard om daar het seizoen te openen of te sluiten. Hulde voor het harde werk en de goede smaak van de eigenaren.

cinta van tongeren - 20-10-2011

Afgelopen weekend waren wij(2 volwassenen) te gast in de pipowagen op het 'Kampeerbosje', een ontzettend fijn terrein en een heel leuke verblijfplaats. Wij zijn er heel gastvrij en behulpzaam ontvangen. Omdat het wel erg koud was konden we, toen er een vrij kwam, naar een trekkershut(wel een erg simpele benaming voor een zo comfortabel huis)verhuizen. Heel fijn en naar later bleek, ook zonder extra kosten. We hadden veel privacy en hebben, behalve daarvan, genoten van alles, niet in het minst van de mooie zonsondergangen boven de weilanden. Een grote aanrader!

Benoni Talahatu - 15-06-2011

Twee overnachtingen tijdens Pinksteren. Twee volwassenen, twee kinderen en een tent. Mooi en met zorg ingericht natuurkampeerterrein. Gastvrije eigenaren. Ruime plaatsten en zeer schone sanitaire voorzieningen. Aanrader: vuurkorf 's-avonds bij de tent en overdag kayakken op de Linge.

Jo Ella Baltus - 07-05-2011

Dit kampeerterrein is aangelegd met veel liefde voor de natuur! Een bijzonder mooie plek om even bij te komen, gastvrij en rustig gelegen. "s Avonds kan je genieten van een kampvuur (gezamenlijk of bij je eigen tent). Er is veel privacy. Modern, schoon sanitair en vriendelijke eigenaren. Veel mogelijkheden in de omgeving. Zeker doen!

Wilma Oosterhuis - 26-04-2011

Het Kampeerbosje is misschien wel de fijnste camping die Nederland rijk is. Wij hebben hier al twee keer met enorm veel plezier een weekend doorgebracht. De relaxte sfeer, de afgeschermde plekjes, de romantische en inspirerende manier waarop de camping is ingericht, het uitkijken over de weilanden, het nette sanitair, de gastvrijheid... Het is hier absoluut goed toeven!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Kampeerbosje Leerdamsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd