Fort WKU

In het kort

Binnen de wallen van het Fort ligt het kampeerterrein met een vriendelijk, open karakter. Ruime kampeerplekken (alleen tenten) worden op natuurlijke wijze gemarkeerd. Ook kun je overnachten in een van de forthutten of in de ruim opgezette Tipi. Er wordt samengewerkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (via Reinaerde en Lister). Zij onderhouden het terrein en werken ook in het Theehuis waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen.

2,0 ha | 20 plaatsen | Open: 12/04 - 13/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Ingerichte tenten te huur
Duurzaam huisje
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale vuurplek
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Kano-aanlegplek (<500m)
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,1
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,1

Kano's zijn op het terrein te huur. Vanaf NS-station Houten Castellum rijdt een belbus.

Faciliteiten voor mindervaliden

Een mindervalidentoilet in het Fort.

Tarieven *

Kleine plek inclusief 1 persoon/ small place including 1 person: €16

Groete plek inclusief 1 persoon/large place including 1 person: €18

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Terreinbeheerder
Lange Uitweg 42a
3999 WL Tull en ’t Waal
Utrecht

Tel.: +31616268101
bgg.: +31306342199
kamperen@fortwku.nl
https://www.fortwku.nl/

Facebook Instagram

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Fort WKU ligt midden in een groene omgeving en is omringd door water. Het Fort bevindt zich op steenworp afstand van de Lek waar je kunt zwemmen en ligt langs verschillende wandel- en fietsroutes, zoals het Klompenpad en de waterlinie-fietsroute. Ook kun je vanaf het fort een mooie kanotocht maken.

Terrein 
Het terrein kent 20 kampeerplekken waarvan 5 plekken zijn voor tenten>12 m2. Voor de tarieven zie website. Het terrein wordt beheerd en onderhouden door Reinaerde (organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). Op het terrein zijn ook 2 forthutten en een Tipi te huur(zie website)


Wandelen en fietsen 
Het terrein ligt aan ‘De Nieuwe Hollandse Waterlinie', een langeafstandswandelroute. En langs het fort liggen verschillende wandel/fiets routes.


In het theehuis is documentatiemateriaal over de Hollandse Waterlinie en over wandel- en fietsmogelijkheden. Klik hier voor een wandelroute.

Zwemmen 
Er zijn zwem- en watersportmogelijkheden binnen 1 km, bij rivier de Lek. 


Activiteiten
Regelmatig zijn er op Fort WKU kleinschalige activiteiten.


Theehuis 
Er is een gezellig theehuis (in het kampeerseizoen geopend van 10.00-17.00 uur) met een terras voor een drankje, gebak, lunch of ijsje. Er bestaat de mogelijkheid voor de kampeerder om een ontbijt te reserveren (vanaf 09.00 uur).

Hoogseizoen

27/04-06/05; 10/05-13/05; 18/05-21/05; 21/06-19/08.

Route

Vanuit Nieuwegein: Lekdijk volgen richting Culemborg, na 5 km borden ‘Werk aan de Korte Uitweg’ volgen. Vanuit Houten: richting Schalkwijk, vanaf daar borden. Vanuit Culemborg: na de pont linksaf 5 km, daarna borden.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

In 1877 is dit verdedigingswerk gebouwd als ondersteuning van fort Honswijk in opdracht van het Ministerie van Oorlog. Het is daarmee een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De linie is gebouwd om Holland en de stad Utrecht te beschermen tegen vijanden uit het oosten. De omgeving werd onder water gezet, waardoor de vijand geen wegen en hindernissen meer kon zien. De gehele Waterlinie liep van Weesp tot Werkendam en deed dienst tussen 1815 en 1940. Ze werd in totaal driemaal (deels) in staat van verdediging gebracht.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonneboiler · Afvalscheiding · Toiletten spoelen met regenwater · Hergebruik groenafval op terrein · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Cor Haverkamp - 01-10-2023

1 nachtje op deze camping gestaan tijdens fietsvakantie. Erg mooie plekken, lekker rustig, veel natuur. Medewerkers zijn heel erg vriendelijk. Ik heb gebruik van de ontbijtservice gemaakt en dat is echt een aanrader!

Ruud Heinrich - 16-05-2023

2 nachten op deze prachtig gelegen gestaan. De ligging achter het fort is een oase van rust. Prima schoon sanitair. Ontbijtje eten of een biertje drinkenin de bar ( tot 17:00 uur open) Aardige bedrijfsleider en vrijwilligers. Omgeving heerlijk om rond te fietsen.

Elma - 07-08-2022

Rustig en beschut gelegen kampeerterrein binnen de muren van het fort. Geen auto's op het terrein en daardoor voor kinderen een veilige en fijne speelomgeving, op de wallen, tussen de tenten en binnenin het fort. Vanaf de camping kan gekanood worden en vlakbij ligt de Honswijker Plas met strandje waar gezwommen kan worden. Het theehuis erbij voor een ijsje of wat anders is ook heel fijn. Mooie plek om nog eens naar terug te keren!

Hemmo sander - 22-09-2019

Fijne dagen en koele nachten met haardvuur bij WKU gehad. Lekker eenvoudig ontbijtje bij de tent.. Aanrader.

Frank schut - 02-05-2019

Onlangs een nachtje geslapen, heerlijk rustig. Schoon sanitair en de mogelijkheid om eten koud te zetten.

Marieke - 01-05-2019

Vanaf 19 april 2019 heb ik drie dagen overnacht in twee Forthutten bij Fort Werk aan de Korte Uitweg. Ten eerste zat ik in Forthut 2, omdat er nog geen slot zat op Forthut 1. De Hut is erg mooi ingericht en heeft me van veel gemak voorzien. De Remise, waar water en koelkasten te vinden zijn, zat handig dichtbij. Na twee nachten ging ik naar Forthut 1, ook deze hut is mooi ingericht. Een groot verschil: hut 1 staat deels in de lommer is koeler, hut 2 staat meer in de zon van vroeg af aan en is dus snel erg warm. Anderzijds heeft hut 1 een fantastisch klein mini-houtoventje! Ik heb ongelofelijk genoten van beide hutten. Vanwege mijn voorkeur voor koelte overdag en vuur 's avonds zou ik een tweede keer voor hut 1 kiezen. Zonliefhebbers: kies vooral hut 2! Het sanitair is keurig en als je het slim plant niet druk. Ik heb een flink aantal uren doorgebracht in het Theehuis, heerlijke gelegenheid. Al met al ben ik hier echt tot rust gekomen. Aanrader!

Judith - 22-07-2018

Drie heerlijke dagen gehad in Tull en 't Waal. Camping is prima, net sanitair - misschien qua hoeveelheid net wat krap, maar we zijn met vakantie, dus wachten is dan net wat minder erg.. leuk dat het theehuis erbij zit waar je lekker wat kunt drinken of eten. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt door de omgeving, maar voor kanoën en zwemmen zijn ook goede mogelijkheden! We komen zeker nog eens terug!

Hennie - 06-07-2018

Wat een heerlijke plek zeg. Bij aankomst werd ik vriendelijke rondgeleid door 1 van de werknemers. Deze liet rustig zien waar alles was en stond. Ik kreeg zelfs een welkomst drankje aangeboden. Ze hebben hier zelfs een ontbijt service voor 7,50. Deze was echt geweldig ik kom het rijk gevulde mandje om 9.00 ophalen......Heerlijk zeg. Koekkasten voor algemeen gebruik in de ruimte kun je ook terecht bij slecht weer. Het vertrouwen en rust staat hier hoog in het vaandel. De opzichter komt in de avond langs en verteld je graag wat er in de buurt te doen is en hoe fort WKU werkt. Ik miste alleen wel gescheiden afvalbakken. Verder een geweldige plek.

Yvette - 03-06-2018

Vorig jaar oktober hier gekampeerd, ik was de enige kampeerder op het Fort, wat een heerlijke plek. Ook kreeg ik bezoek van de haan, wat een leuk beessie. De volgende dag heerlijk rustig aan gedaan, omdat ik een korte fietsdag had, dus de omgeving om het Fort verkend, wat een rijke geschiedenis hebben wij hier in Nederland.

Robin - 19-08-2017

Deze camping heeft alles wat ik wil als ik ga kamperen. Rust, veel groen, een mooie omgeving, geen caravans, en de mogelijkheid om een vuur te stoken bij de tent. Het beheer was zeer vriendelijk en de faciliteiten waren dik in orde. We gaan volgend voorjaar absoluut terug!

Beek - 18-08-2017

Heel grote complimenten van onze kant over beheer en onderhoud van het terrein. Ongekend lieflijk en mooi onderhouden, fijn vuurtje stoken, heel relaxte sfeer en wij werden heel erg blij van de vriendelijke behulpzame mensen van het theehuis. Wij komen zeker terug! (één tip: 's ochtends met je slaperige warhoofd het wc-gebouw gebruiken, niet de toiletten van het theehuis. Je zou zomaar in je pyjama door een businessmeeting kunnen lopen ;))

Liselotte Klein - 26-06-2017

Helaas minder positieve ervaring met de beheerder van deze camping. Vanaf het eerste moment dat we er waren, was de beheerder negatief. Hij wilde geen kinderfeestje op zn camping en heeft dit duidelijk laten blijken. Maar waarom neem je dan een boeking aan van 2 volwassenen met verschillende naam en 7 kinderen? Ook de vraag of we een partytent op mochten zetten werd beantwoord met liever niet. Maar ja, 30 minuten later zien we diezelfde beheerder zelf 2 partytenten opzetten...Ook het spelen met een bal mocht niet, terwijl dit aan de andere kant van de camping wel getolereerd werd bij een gezin. Verder schroomde de beheerder niet om ons even de consequenties te benoemen voor als hij last van ons zou gaan hebben. Oh ja het enige positieve dat de beheerder gezegd heeft is dat hij het waardeerde dat we met de kinderen in de middag van de camping af gegaan zijn. Beste Beheerder, prima hoor als jullie een duidelijke keuze maken in doelgroep. Maar maak dit dan ook duidelijk bij de boeking (rode letter niet geschikt voor) en bel zo nodig even als je eraan twijfelt. We hadden niets hierover gelezen en vonden het heel naar dat u alleen maar negatief was.

Eduard - 24-06-2017

Zeer vriendelijke sfeer, unieke locatie, mooie plaatsen, kleinschalig, goed sanitair; aanrader!

Aart - 15-05-2017

Evenals twee jaar geleden weer erg goed bevallen. Unieke plek met mooie tentplaatsen. Rustig en lekker beschut door de omwalling. Uitstekend sanitair, erg vriendelijke mensen. De horecavoorziening en de verschillende activiteiten (zoals de voorjaarsmarkt van afgelopen zaterdag) geven een bijzondere sfeer aan het terrein.

M.Boumans - 30-08-2016

Een hele fijne plek, mooi terrein met zon- en schaduwplekjes. In de nabije omgeving voldoende mooie wandel-en fietsroutes. Keurig sanitair en erg leuk dat je hout en vuurschaal/vuurton kunt gebruiken tegen een kleine vergoeding. Binnenkort ook mogelijkheid tot warme maaltijd heb ik gehoord! Wij komen heel graag een keer terug.

Yvonne - 26-08-2016

Wat een supermooie en rustige plek. Alleen maar tentjes en kleinschalig. Alle voorzieningen aanwezig voor fietskampeerders. Direct vanaf de camping mooie fiets-en wandelroutes en vlakbij een recreatiegebied aan het water. Gezellige beheerder die in is voor een praatje. Sanitair is heel goed.

Maarten de Bruin - 02-08-2016

Wat een oase van rust en gemoedelijkheid. De vijf dagen dat wij eind juli hebben mogen genieten van de fraai gelegen camping waren stuk voor stuk dagen om met een fijn gevoel op terug te kijken. Een ruime plek, goed sanitair, schitterende natuur en een lekkere zwemplek nabij makaten deze som. Het kleine gebrek aan electriciteit werd ruimschoots goed gemaakt door de gemeenschappelijke koelkasten in de remise de vriendelijkheid van gastheer en medewerkers maakten het feest compleet. Voor kinderen tot 4 jaar was er ietwat weinig te doen op het terrein.

ruud - 24-07-2016

wij hebben hier 2 dagen gekampeerd.zeer gastvrij ontvangen.het is een fijne kampeerplaats waar je zelf je plekje mag uitzoeken.er zijn zon en schaduwplaatsen. er is een koelkast aanwezig in de slechtweerruimte waar je je spullen in kunt liggen. het sanitair is prima verzorgd met handzeep en toiletpapier en is schoon. sinds kort zijn er ook kano's te huur. kortom een prima kampeerplek op een mooie lokatie. we komen hier zeker nog eens terug.

Stef - 16-01-2015

Afgelopen zomer een dag verbleven op deze locatie tijdens een fietsvakantie. Zeer goed ontvangen. Faciliteiten waren prima in orde. Schoon toilet, warme douche. Picknick bankjes en stoelen ter beschikking. En mogelijkheid om een vuurtje te maken.

Florian - 21-05-2014

Der schönste Platz, denn ich kennengelernt habe. Absolut super. Ein süßer Bauwagen, zum Sanitärhaus umgebaut. Eine Lagerfeuerstelle mit Holz, Ein Aufenthaltsraum mit Kühlschrank und Bier für 1 EUR. Absolute Ruhe!! Viele Tische und Bänke. Nahe am Fluss. Und noch nette Leute die dort arbeiten. Wunderbar!

Doreen en René - 10-01-2014

Vorig jaar, eind augustus, een paar dagen geweest, en heerlijk tot rust gekomen. Alles prima in orde, schoon en veel faciliteiten. In de omgeving kun je heerlijk zwemmen, op ca. 20 minuten lopen. Meer een plek voor cultuurhistorie dan natuur.

John Schardijn - 05-08-2013

Een onverwacht mooie locatie met een eigen sfeer. Leuk om een " fikkie" te stoken. ruime plaatsen en schoon sanitair, warm water en douches. Ook goed onderhouden. Een pluim voor de vrijwilligers. Ook een pilsje of iets anders drinken, zomaar uit de koelkast en dan 1 euro in doen, moet je toch vertrouwen in de gasten hebben. Zeker een plek om terug te komen.

Robert - 05-08-2012

Heerlijk weekendje gehad op deze prachtige locatie!

Peter Vos - 18-06-2012

Hele aparte plek met zeer vriendelijke beheerders. Zelf een biertje kunnen pakken en een euro in de pot doen, waar kom je dat nog tegen? Sanitair meer dan uitstekend.

Jacque - 08-06-2012

Wat een mooie locatie, in een echt 'fort'. Met superveel ruimte en goede basisvoorzieningen. En fijn dat, toen het 's ochtends regende, we in de munitiekamer (!) konden ontbijten. En daarna was het weer droog en konden we vrolijk verder fietsen.

Linda - 03-06-2012

Het is een super mooie locatie, zo dichtbij de lek. Met verschillende zwemplekken! Ik word van deze plekken altijd erg enthousiast en wil er vaker komen! Ze hebben er warm water om te douchen en alles ziet er gewoon mooi uit!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fort WKUsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd