Buitenleven

In het kort

Buitenleven ligt op een voormalige groentekwekerij, direct aan natuurzwemwater. Vanaf het kampeerterrein stap je zo in je kano, boot of op de sup om de waterrijke omgeving te ontdekken. De ruime plekken liggen midden in de natuur op het platteland, met schapen als buren. In Opa Leo’s sfeervolle kas word je op een subtiele manier herinnerd aan de oude kwekers geschiedenis. Bij slecht weer kan je hier lekker een boekje lezen of een spelletje doen en ’s avonds is het lekker genieten bij de gemeenschappelijke vuurplaats. Campers langer dan 6 meter alleen in overleg.

1,5 ha | 40 plaatsen | Open: 29/03 - 29/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6 meter
Ingerichte tenten te huur
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampeervuurplek
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig Opa Leo's kas
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,4 km
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,4 km

Wifi is alleen bereikbaar in Opa Leo's kas (ontmoeting/slechtweer ruimte), het is mogelijk om je boot (mits lager dan 1 meter) mee te nemen. Ligplaats van te voren telefonisch reserveren. Broodjes service is alleen in het hoogseizoen.

Tarieven *

extra auto € 2,- per dag

Plekken op het trekkersveld zijn zonder stroom

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Linda van Zijtveld
Uitweg 33
3645 TA Vinkeveen
Utrecht

Tel.: +31(0)6-28648085
info@buitenlevenkamperen.nl
http://www.buitenlevenkamperen.nl/

Facebook Instagram

Locatie

Op Natuurkampeerterrein Buitenleven logeer je midden in het Groene Hart, op het platteland en aan het water. Leg een hengeltje uit, maak een boottocht naar de Vinkeveense Plassen of neem een duik in het water. Buitenleven kamperen ligt in het mooie dorpje Vinkeveen met Amsterdam en Utrecht op 20 minuten rijafstand. Vanaf het kampeerterrein zijn er veel fiets- en wandelmogelijkheden om de mooie omgeving te ontdekken.

Schuin tegenover het kampeerterrein staat een oude veenmolen uit 1823. Een herkenbaar punt in het polderlandschap. Iedere zaterdag van 10.00-16:00 uur draait de molen bij voldoende wind en geeft molenaar Adri je graag een rondleiding door deze oude molen. In het kleine molenaarswinkeltje kun je terecht voor verschillende bakproducten.


Tip: Bak lekkere pannenkoeken op het kampeerterrein met vers meel van de molen.

Route

Auto: A2 afslag Vinkeveen. Rij tussen de plassen door en ga linksaf onder het viaduct door. Ga op de eerste kruising rechtsaf.
Fiets: tussen knooppunt 59 en knooppunt 16.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De kampeerplekken liggen verspreid over een voormalige groentekwekerij. In deze natuurlijke omgeving kan je kiezen uit een plek direct aan het water of tussen de bomen. En misschien slaap je wel op het voormalige witlof- of bloemkoolveld. In Opa Leo's kas, nu de sfeervolle slechtweerruimte om een boekje te lezen of spelletje te spelen, word je op subtiele manier herinnerd aan deze oude kwekersgeschiedenis. Ook de oude Veenmolen schuin tegenover het kampeerterrein is een bezoek waard en brengt de historie tot leven.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · hergebruik van materialen van de groente kwekerij · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jelle Struijk - 24-08-2023

Een mooie plaats in het groene hart, hele mooie omgeving. Maar niet wat ik verwacht van een natuurkampeerterrein. Een verharde weg van het begin tot het eind waarover geregeld auto's rijden. Heel veel caravans en kampeerbusjes, vrij dicht op elkaar met achteraan een trekkersveld. Wel goed schoon sanitair maar eigenlijk te beperkt voor het aantal gasten.

Marie-Claire - 16-07-2023

Wat een heerlijk nachtje weg voor mij alleen met de tent! Genoten van de warme ontvangst, de prachtige zonsopgang over het water en de gezellige sfeer. Volgende keer neem ik de kinderen mee, die gaan het ook super vinden!

Marije Dijkstra - 11-06-2023

Wat een warm welkom bij Buitenleven. De eigenaar vertelt met veel liefde over de geschiedenis van het land en daarbij dus over zijn vader. Ik mocht een plekje zoeken op het trekkersveld…en dat stond aardig vol, ook met niet trekkers. De eigenaar kwam later even kijken of ik goed plekje had gevonden. En het was allemaal prima! Gebruik van koelkast en vriezer was echt top met dit weer (30graden). En ‘s avonds was het erg rustig. Zou ik hier weer komen? Weet ik niet. Zou ik dat aanraden aan anderen? Zeker weten! Dank voor alles!!

Jan Hop - 05-05-2023

Een heerlijk eenvoudige camping met allerlei mogelijkheden, zoals natuurwater om in te zwemmen of te varen. Wij hebben er gewandeld en gefietst in de omgeving, dat je er zoveel rust kan vinden en kan genieten van de weidevogels zo dicht bij Amsterdam waar we fietsend een bezoek aan hebben gebracht. We kunnen zeggen een mooie plek om te kunnen genieten van dit deel van het groene Hart. Echt een aanrader.

Nienke Hanekamp - 20-09-2022

Wat een heerlijke plek! Een plek aan het water is aan te raden, al genoot ik ook al op de tweede rij :). Het water, de kano's, de kas, de aankleding van alles. En echt superaardige mensen. Mocht zelfs gratis even een fiets lenen voor een boodschap. Dus dank jullie wel! Ik kom zeker weer terug.

Rudy Norton - 09-07-2022

We received a warm and friendly welcome from Linda and her family to their nature camping ground in Vinkeveen. The campground has sunny and shaded areas with a canal along its length for swimming and canoeing. The grassy campsites are large and comfortable. Ponies and lambs could be spotted in the pastures nearby. Birdsong all day long. Peace and quiet. Just perfect.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Buitenlevensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd