Olde Kottink

In het kort

Zeer fraai en rustig gelegen, licht glooiend terrein, omzoomd door oude houtwallen. Grote en grazige plaatsen. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en rustzoekers. Het Natuurkampeerterrein is onderdeel van een genomineerde (2020) Charmecamping. Een gedeelte voor gezinnen, een gedeelte zonder kinderen en een apart tentenveld.

1,5 ha | 26 plaatsen | Open: 02/04 - 03/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Gratis Wifi

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Marcel en Agnes Hermelink
Kampbrugweg 3
7588 RK Beuningen
Overijssel

Tel.: +31541351826
bgg.: +31612969012
info@campingoldekottink.nl
http://www.campingoldekottink.nl

Facebook Instagram

Locatie

Olde Kottink, aan het lieflijke riviertje de Dinkel, is gelegen in een glooiend coulisselandschap met kronkelige weggetjes door weilanden en bossen. Snelstromende beekjes met kristalhelder water, zandverstuivingen afgewisseld door heidevelden en groene weilanden. Achter karakteristieke houtwallen liggen fraaie Twentse boerenhoeven. Je zou er voor altijd willen blijven.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.Wandelroutes
Klik hier
voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Olde Ottink.

ACSI
ACSI-card geldig.

Hoogseizoen

12/05-25/05; 08/07-23/08.

Route

Via de A1, na de afslagen Hengelo en Oldenzaal, neem je de afslag De Lutte. In De Lutte ga je rechtsaf richting Beuningen. Na ± 5 km, zie bordje camping in een bocht naar links, ga je rechtsaf (langzaam rijden). Na 50 m linksaf en je bent er al.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Olde Kottink ligt in de Dinkelvallei, op een uitloper van de Austieberg. Deze heuvel van 55 meter hoog is een onderdeel van de oostelijke Twentse stuwwal. Vele beekjes monden hier uit in de Dinkel. Al vanaf omstreeks 5000 v.Chr. hebben landbouwers zich in dit gebied gevestigd. Nabij Beuningen ligt Landgoed Singraven, dat voor het eerst vermeld wordt in 1381. Tot dit landgoed behoren behalve de havezate ook de watermolen van Singraven (1448), een koetshuis (1868) en een aantal pachtboerderijen. Het eerste Huis Singraven dateert uit 1415.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Familie Van der Meer - 23-08-2020

Een gastvrije camping in een prachtige omgeving! Aan alles is gedacht en dat zie je terug in de details. Verse bloemen, kunstwerken, windlicht met kaarsjes bij het toiletgebouw, bij mooi weer elke zaterdag een soort van borreltje waarbij de kinderen brood kunnen maken boven een kampvuur. Het strandje is ook super! Eigen gemaakte glijbaan en schommels boven het water. Onze jongste vond het geweldig.

Caroline en René - 19-06-2020

Waar word je ontvangen met een heerlijk kopje koffie in een ruimte die meer doet denken aan een schitterend ingericht boutique hotel. Zo sfeervol met kaarslicht, een prachtig boeket bloemen op tafel die weerspiegelt in de spiegeldeuren. Een gastvrije eigenaresse die voor iedereen tijd maakt en je zo welkom doet voelen. Zo lang als wij kamperen zijn we nog nooit ontvangen met koffie, wat is dat een warm welkom. De eigenaresse Agnes vertelde honderduit, niet alleen over de camping maar ook over de omgeving. Agnes vertelde dat je in niet coronatijden een heel leuk pakket met informatie kreeg, maar nu, vanwege de corona vertelde zij het persoonlijk. Daarna liep zij mee om een leuk plekje op deze camping te vinden. De plekken zijn erg ruim, met watervoorziening. Het is erg rustig en 's avonds hebben wij genoten van een schitterende sterrenhemel. Voor kinderen is het een paradijs, aan het beekje de Dinkel. Er is zelfs een grote glijbaan, die zo in het beekje uitkomt. Animatie is hier niet nodig, er is van alles te doen voor alle leeftijden. Ik heb ook nog nooit een camping gezien met zoveel aandacht voor kleine dingen. Op tafels die her en der over de velden verspreid staan prachtige veldboeketten en ineens zie je prachtige kunstwerken in het gras staan, of tussen wat struiken of een poes die niet van echt te onderscheiden is ligt heerlijk lui op een steen. Over persoonlijke aandacht ook niets te klagen, Marcel en Agnes lopen regelmatig over de camping en maken met diegene die wil een gezellig praatje. Komt ook nog bij dat wij als westerlingen verbaasd waren over de verscheidenheid aan fietspaden, de glooiingen in het landschap en niet te vergeten het schattige kunstenaarsdorp Ootmarsum. Wij zijn nog lang niet uitgekeken en komen heel graag terug naar de Olde Kottink met zijn Twentse gastvrijheid. Marcel en Agnes dank jullie wel, wij hebben genoten. Rene en Caroline uit Bergen NH

Thijmen - 18-06-2020

Verrassende en geweldig fijne natuurcamping! Een pareltje, vanuit de camping heerlijk wandelen door het toffe Twentse landschap. Mooie ruime plekken en schone voorzieningen. Het is een plaatje. De vogels hielden niet niet op met zingen op de fijne beschutte velden. Kortom een plek om weer terug te komen, maar we hebben nog twee dagen........

Hans - 08-09-2019

Wat een mooie camping. Sfeervol aangekleed met bloemen en kaarsen. Ontvangst met koffie en op zondagochtend krentenwegge. Zo’n gastvrijheid zie je zelden.

Rolf - 06-08-2019

Super mooie plek en zeer warm en gastvrij onthaal, kwamen moe aan van een lange reis uit zweden, kregen een mooie plek en konden nog broodjes, eieren en een flesje wijn kopen, kregen knakworsten erbij Echt top 's avonds leuk kampvuur spel voor de kinderen

Rooijers - 15-09-2018

De afgelopen week hebben wij op Olde Kottink gekampeerd met de tent. Het terrein ligt in een prachtige omgeving en is zeer verzorgd.Het natuurkampeerterrein is onderdeel van een veel groter terrein. Aan het begin van het terrein ligt het tentenveld, het dichtst bij de weg. In je tent hoor je de weg duidelijk; jammer dat dit veld niet verder naar achter ligt. Volgens de plattegrond is een deel gereserveerd voor natuurkampeerders. Hierop wordt niet gehandhaafd. Ook is er een apart toiletgebouw voor natuurkampeerders, waar ook niet gehandhaafd wordt. Het gebruik van het toiletgebouw door kampeerders is ook duidelijk "anders" dan ik op natuurkampeerterreinen ben gewend. Vriendelijke maar zeer zakelijke ontvangst met van te voren vastleggen van de duur van het verblijf. Het gras was tamelijk hoog toen wij kwamen en werd op een gegeven moment tijdens ons verblijf gemaaid. Het gemaaide gras liet men echter liggen.

Irene van Ham - 11-09-2018

Fantastische plek. Heerlijk fietsen, wandelen en genieten van alles wat Twente verder te bieden heeft. Hele fijne camping waar je heerlijk tot rust kunt komen.

José en Barry - 13-11-2017

Prachtige en ruime plaatsen, rustig, net sanitair, goede ontvangst, vriendelijke beheerders en een schitterende omgeving.

Lotte Oostebrink - 09-07-2017

Gastvrij ontvangen, we mochten zelf een plek kiezen op het tentenveld. Prima sanitair, broodjes service in de ochtend en op zaterdagavond banken bij de receptie voor bier/wijn en friet. Wel een hoog senioren gehalte, en 's nachts enig geluid van dorpsfeesten in de buurt. Verder rust, ruimte en natuur!

Renier - 01-09-2015

Op zoek naar de waarheid na het lezen van de dubbele recensies ....?! Erg sfeervolle en relaxte receptie en ontvangst. Redelijk grote camping met mooie stukken om te kamperen. Geen drukke wegen in de buurt . Lekker geslapen ;-) Bedankt. Renier

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

Gastvrije ontvangst met koffie. Zeer royale kampeerplaatsen op apart tentenveld. Prima sanitaire voorzieningen. Door de grootschaligheid hebben we weliswaar niet het gevoel op een natuurkampeerterrein te staan, maar de camping is zeer rustig en de omgeving is schitterend.

Borago - 14-04-2014

Prachtige camping in een heerlijk stukje Nederland! Een echte aanrader. Fijn met kinderen de natuur in...

Eline - 30-08-2013

Wij hadden dit terrein op basis van de reviews gekozen maar we zijn zeer snel weer vertrokken naar een ander terrein. Te weinig privacy, teveel 60+ en niet geschikt voor tentkamperen.

Ron en Maria - 03-09-2012

Mooie camping met ruime plaatsen en fijne sfeer

Martin en Carry - 26-08-2012

Een gastvrije ontvangt met koffie. De gebouwen zijn mooi verzorgd met bloemen en 's avonds een kaars. Op zondagmorgen stond er een schaal met krentenwegge klaar! Toen we fietspech hadden met een van de campinghuurfietsen kwam Marcel de fiets vervangen. Wij stonden op het natuurkampeerdeel, waar we een ruime plek hadden, een kraan bij de tent en wifi. Hoe luxe?!

visser - 12-08-2012

Er zijn gezelligere terreinen. Heel goed was de informatiemap die je een 4 dagen mag lenen. Zeer mooie omgeving en heel mooi weer. Veel minder leuk de ontvangst met de eis vast te leggen hoelang we wilden blijven. ook als we eerder weg zouden willen zou de totale nog niet besproken termijn in rekening worden gebracht. (terwijl er nog veel plaats was ook de laatste dag.) gastvrouw informeerde ons verkeerd over de zon stand op de plek. wij houden iets minder van de zon tussen 1100 en 1300 we zouden dan in de schaduw staan nou helaas ons plekje stond pas van af 1600 in de schaduw. wel een uniek stukje van Nederland. Wij zullen hier niet meer terug keren.

Corinne - 18-07-2012

nog nooit zo gastvrij ontvangen met thee. Heel goed was de informatiemap die je een tijdje mocht lenen. Echt het idee dat je welkom bent als trekker. We hebben hier twee nachten gestaan in deze heerlijke omgeving. Jammer dat het weer niet echt meewerkte maar gelukkig konden we droog zitten. Een hele fijne camping, zeker ook om langere tijd te vertoeven. Uitstekend sanitair.

Peter van Cooen - 07-05-2012

Prachtige ligging, heel mooi veld, schoon sanitair en vriendelijke beheerders. Ideaal voor rustzoekers die zichzelf wel kunnen vermaken zonder animatieteam. Lof aan eigenaresse Agnes (trots op haar terrein!)

Tettie Abrahamsen - 27-06-2011

Een prachtig verzorgd kampeerterrein met kleine details zoals s'avonds een brandende kandelaar bij het sanitair gebouw. Ook zonder te reserveren kregen we een pracht plek terwijl het toch echt bijna vol was. De ontvangst was zeer prettig.Tijdens het fietsen blijf je je verbazen over de mooie omgeving en de rust

Joyce Hazenoot - 11-06-2011

Een kampeerplek zoals hij hoort te zijn. Veel ruimte, goede voorzieningen,heel sfeervol en rustig.Dat is pas genieten. We werden vriendelijk ontvangen met koffie. In overleg werd een heerlijk plekje uitgezocht, met uitzicht op de poel. We komen zeker terug!

Ruud van Doorn - 12-05-2011

Prachtige camping in een adembenemende omgeving. Zeer nette voorzieningen. Heerlijk rustig. Echt een aanrader.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Olde Kottinksterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd