Het Rhanerveld

In het kort

Het autovrije terrein heeft veel natuurlijke beplanting. Rust, ruimte en natuur zijn hier vanzelfsprekend. Om de rust te behouden kunnen kinderen om te spelen gebruik maken van het speelbos en de speeltuin van de naastgelegen Natuurcamping. De plaatsen zijn ruim en de veldjes zijn verschillend van karakter. Het terrein is onderdeel van een grotere, rustige Natuurcamping met broodjesservice, wifi en restaurant. Campers en caravans mogen maximaal 7 meter lang zijn en een voortent óf luifel hebben. Vriendelijke honden zijn aangelijnd welkom op een deel van het Natuurkampeerterrein (het bomenveld).

1,3 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Hangmatkamperen mogelijk
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Speelvoorzieningen
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan in overleg
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten verboden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Fietsverhuur aanwezig
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Voorzieningen voor paarden
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Let op: honden alleen op het bomenveld. Wij ontvangen caravans en campers tot 7 meter.

Faciliteiten voor mindervaliden

Op de naastgelegen Natuurcamping kan gebruik gemaakt worden van een toilet en douche die geschikt zijn voor mindervaliden.

Tarieven *

Extra kind (0-1): gratis. Vrij gebruik van douche en warm water. Op het bomenveld kan gekampeerd worden met een hond. Op enkele plaatsen, na telefonisch overleg, 2 honden mogelijk. Één persoon met trekkerstent: € 12,50/10,00. Twee personen met 1 trekkerstent: € 20,00/17,00. Trekkerstarief geldt alleen voor fietsers en wandelaars en voor maximaal 2 overnachtingen.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Rik en Manon Groenenberg
Ossenkampweg 4
7447 PR Hellendoorn
Overijssel

Tel.: +31628394833
bgg.: +31651340919
natuurkampeerterrein@rhanerveld.nl
https://www.rhanerveld.nl

Facebook

Tips!

Vanaf de camping kun je zowel wandelend als fietsend een belevingstocht maken. Bij de receptie kun je voor een kleine bijdrage een rugzak of fietstas met route ophalen. Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachten.

Op de camping is voor de allerkleinsten een kabouterpad. Met een mooie muts op, die ze mogen houden en met rode wangen zijn er allerlei opdrachten bij de kabouterpaaltjes.

Bij het inleveren van de tassen krijgen de kinderen een raket, split of perenijsje.

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Daar waar een zandpad Het Rhanerveld verbindt met de Sallandse Heuvelrug, ligt deze oase van rust tussen bos, grasland, heide, heuvels en rivieren. Een prachtige uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Direct grenzend aan wandel-, fiets- en ruiterpaden, zoals het Pieterpad. In de directe omgeving kun je vissen en kanoën.

Meer informatie
Voor aanvullende informatie en voorwaarden verwijzen wij je graag naar de website van en de Facebookpagina van het terrein.


Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.
Campers en caravans tot 7 meter en met één as zijn welkom op ons terrein. Campers mogen niet in- en uitrijden tijdens het verblijf.


Je bent welkom vanaf 13.00 uur en vertrek is voor 12.00 uur. In het laagseizoen en met Hemelvaart en Pinksteren is het mogelijk om voor 10 euro tot 20.00 uur op de camping te blijven.


Ons Natuurkampeerterrein is een heerlijke plek voor (groot)ouders met (klein)kinderen. Kinderen zijn van harte welkom op Het Rhanerveld, waarbij we wel benadrukken dat veel van onze gasten voor de rust en de ruimte komen. Speelactiviteiten kunnen plaatsvinden in het speelbos of de speeltuin van de naastgelegen Natuurcamping Eelerberg.
Verder is er op het kampeerterrein een ontdekkist aanwezig en zijn er belevingsroutes uitgezet om te fietsen of te wandelen. Eén om te fietsen en één om te wandelen. De tasjes met attributen en het begeleidend boekje zijn bij ons te verkrijgen. Natuurkampeerterrein Het Rhanerveld is onderdeel van naastgelegen Natuurcamping Eelerberg met broodjesservice. Daar vind je ook Boerderij Onder de Eik, waar je natuurlijk een hapje kunt eten en waar de gratis wifi is.

Hoogseizoen

17/05-29/05; 07/07-03/09.

Route

Via N347 Ommen-Nijverdal de campingbordjes volgen. Via N348 Raalte-Ommen, afslag Luttenberg, dorp uit, Lemelerweg, rechtsaf Nieuwe Twentseweg, linksaf Steenhaarweg, rechtsaf Ossenkampweg.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Het Rhanerveld ligt in het buurtschap Eelen en Rhaan. Al in vroege eeuwen overleefde hier de mens: de grafheuvels op het naastgelegen landgoed Eelerberg getuigen hiervan. De omgeving kenmerkt zich door cultuurhistorische zandpaden met fruitbomen en het meanderende riviertje de Regge, dat in de achterliggende jaren weer is teruggebracht naar zijn oorspronkelijke stroomgebied. Hier ontstaat nu een heel stuk nieuwe natuur. Op het landgoed Eelerberg, ontstaan in 1847, zijn het watertje de Boksloot (sloot gegraven voor aanvoer van mest door 'bokken': kleine bootjes), rabatten (langwerpige ophogingen tussen greppels, bedoeld voor bosbouw) en het pinetum (een bomentuin) te zien.

Groene energie · Afvalscheiding

Beoordelingen van bezoekers

Alexander - 18-04-2021

Prima heerlijk rustige camping waar we hartelijk welkom werden geheten. Het was voorseizoen en dus stonden we vrijwel alleen. Goed uitgangspunt voor allerlei mooie fietsroutes

Melanie - 31-08-2020

In het hoogseizoen zeker geen rustige camping (zie ook opmerking Saskia K.) Ook geen respect voor de privacy en rust van mensen die daarvoor komen en helaas geen welwillende beheerders die zich willen inzetten voor een voor beide partijen goede oplossing. Nog nooit zoiets meegemaakt op een natuurkampeerterrein (we hebben op diverse natuurkampeerterreinen met veel plezier en met rust gekampeerd in het hoogseizoen). Ook vies sanitair (meerdere keren ontlasting op de wc-brillen, dat dan pas na meer dan 12 uur wordt schoongemaakt). Nee, dan heb je je zaakjes niet op orde in coronatijd. Ik denk dat ze er beter 1 grote gezinscamping van maken. De ligging is absoluut mooi en ik kan me voorstellen dat het in het laagseizoen wellicht wel rustig kan zijn.

Janny - 13-08-2020

Mooi natuurkampeerterrein met de voorzieningen van de natuurcamping ernaast. Je kan even een duik nemen of wat eten/drinken op het terras van het restaurantje. We hadden een heel ruime plek waar we rustig konden staan. Het sanitair is eenvoudig maar wel schoon. De eigenaren beheren de camping op een gastvrije en ontspannen manier. Je hebt verschillende kampeerplekken waar je al uit kunt kiezen als je boekt. Als je dan aankomt, kun je meteen naar je plek en je spullen opzetten. Er zijn veel gezinnen met kinderen dus overdag is er wel wat reuring. Maar als de kindjes 's avonds slapen is het heerlijk rustig en nog echt donker. Kijk eens naar boven en dan zie je duizenden sterren.

Jan - 11-06-2020

Ondanks de aanpassingen door corona hebben we genoten van een korte vakantie op dit terrein. Wat een geweldige omgeving om te fietsen.

Henri van de Griendt - 16-07-2019

Een lang weekend op deze camping verbleven. Her klopt: Rik en Manon geven je echt een warm welkom! Bij aankomst allerlei informatie over de omgeving gekregen, waaronder een boekje met fietsroutes, waar ik graag gebruik van maakte! Het Rhanerveld ligt inderdaad tegen een grotere camping aan, maar ook daar is het 's avonds laat stil. Dus een heerlijk rustig verblijf, met voldoende en schoon sanitair. En als je niet weet welk veldje te boeken, het landweggetje naast de camping heb ik alleen door fietsers en wandelaars gebruikt zien worden; dus keuze genoeg. Ik kan deze camping iedereen aanraden!

SaskiaV - 06-06-2019

Fijn en aangenaam verblijf gehad op deze camping. Zeer gastvrij ontvangst door Rik en Manon. We hebben genoten van de rust en ruimte. We komen zeker nog eens langs!

Saskia K - 22-08-2018

Redelijke camping maar ik begrijp niet waarom het een natuurcampeerterrein is. Het terrein loopt naadloos over in een gewone camping met het bijbehorende amusement, restaurant, café, kindervermaak e.d. We hadden net ons geïnstalleerd toen er een pretparkachtg treintje pal voor de luifel langsreed vol joelende en roepende mensen. Het kampeerterrein grenst aan een parkeerterrein waar de hele dag aan en af gereden wordt. Grote groepen kinderen op fietsjes van beide campings crossen langdurig over het terrein. 's Nachts is het wel heerlijk stil, maar overdag is het een vrij drukke camping. Je kunt direct vanaf de camping goed wandelen! En de ontvangst is heel vriendelijk.

Joep - 15-07-2018

Wat een prachtige camping op een mooie locatie! Gastvrij, prima service. We hebben een geweldige week gehad. Voorzieningen zijn ok. Dat de camping deel uitmaakt van de camping Eelerberg was top: broodjesservice, een boerderij voor een lekkere simpele maaltijd en een mooi zwembad. We raden de camping bij iedereen aan.

Maria Zwart - 10-07-2018

Wat een prachtige ligging, uitvalsbasis voor wandelen en fietsen, heerlijke ruime plekken en echte stilte. Goed verzorgde camping en heel hartelijke eigenaren. Heel veel succes.

Het rode busje - 08-04-2018

Schitterende plek, we hebben hier erg genoten van de rust en de natuur. Manon en Rik zijn bijzonder gastvrij! Ruime plaatsen, alles wat je nodig hebt is aanwezig.

ans van der pijll - 08-08-2016

Met mijn vriendin kamperen wij al een aantal keren op deze camping. Het is iedere keer weer een plezier om te zien wat er weer mooier is geworden. Vooral de natuurcamping is heel plezierig. Een goede sanitaire voorziening dichtbij. We genieten ook van het zwembad met bronwater.

Biny en Bart v.d. Velden - 29-07-2016

Voor de tweede keer in het voorjaar heerlijke weken gehad op deze prachtige camping. Wat een rust en ruimte. Het is genieten om elke morgen gewekt te worden door de vele vogels. De wandel en fiets mogelijkheden zijn vanaf deze camping ideaal. Al met al is een verblijf op camping Rhanerveld voor een ieder, zeker voor rustzoekers, aan te bevelen. Wij hebben genoten van de vele aantrekkelijke wandelingen die, direct vanaf de camping en in de wijde omgeving te maken zijn. Nicolette en Peter een bedankje voor jullie inzet om voor een ieder een heerlijk verblijf te garanderen is zeker op zijn plaats. Bedankt voor jullie gastvrijheid. Biny en Bart.

van den Burg - 10-05-2015

Wat een heerlijke plek om te kamperen. Peter en Nicolette gaven ons meteen een welkom gevoel. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vonden wij het sanitair erg schoon en is er inmiddels een tweede douche op het terrein. De aangrenzende camping is een paar stappen verwijderd en biedt meer sanitair en spelvoorzieningen. Al met al zker een bezoek waard :-)

Marije - 13-08-2013

Prettige basic camping. Grote plekken, tussen de bomen en lekker rustig. De kinderen konden genieten van de spel en zwemgelegheden op de camping ernaast

Henk en Marianne van Wissen - 02-07-2013

Peter en Nicolette. Wat een prachtige camping waar wij met veel plezier hebben gestaan. Rust en alleen het geluid van de vogels, pal aan het bos met veel wandel mogelijkheden wat voor de hond en ons natuurlijk geweldig was. Eenvoudig sanitair maar altijd netjes en schoon. We komen zeker nog een keer terug. Groet Henk en Marianne

luut en sonja - 01-07-2013

Met veel plezier hebben we in het voorseizoen (juni) 3 weken op het Rhanerveld gekampeerd. We hebben genoten van de rust en de ruimte en van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vogelgezang. Het sanitair gebouw is eenvoudig, maar schoon. Eén douche lijkt ons voor het hoogseizoen wat weinig, maar desgewenst kan je ook gebruik maken van het moderne sanitairgebouw op de naastgelegen camping Eelerveld. Er was wat onduidelijkheid mbt het tarief voor bezoekers, maar dat wordt in de toekomst verbeterd, is ons toegezegd.

Hugo - 10-06-2013

We waren eerst naar de nabijgelegen Staatsbosbeheer camping Twilhaar gereden, maar de geluidsoverlast van de nabijgelegen weg was zo groot dat we meteen verder zijn gegaan naar Rhanerveld. En dat was een prima keuze: hier is het echt stil, en de camping zelf is ook rustig, groen, en perfect gelegen voor wandelen, fietsen en mountainbiken (mooie routes om de hoek). Aanrader dus!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Het Rhanerveldsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd