Erve de Meester

In het kort

Fraai en zeer ruim terrein met zes velden, waaronder een trekkersveld. Zonnige en schaduwrijke plaatsen. Rustiek toiletgebouw met slechtweer-accommodatie. Het tarief is inclusief wifi, douche, warm water en eigen auto/fiets en kampeermiddel. Geen campers, maar wel busjes welkom. Vuurschalen te leen.

2,0 ha | 25 plaatsen | Open: 01/04 - 01/11 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan 6
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Vuurschalen zijn te leen met hout. Koelkast en wasmachine(tegen betaling) aanwezig.

Faciliteiten voor mindervaliden

Eenvoudige voorzieningen voor mindervaliden (aangepaste toiletten). Eén toilet met twee handbeugels. Twee douches elk met één handbeugel.

Tarieven *

inclusief WIFI, toiletpapier, douche, warmwater, auto/fiets, kampeermiddel. Geen campers, maar wel busjes welkom.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Simone Bels
Gravenlandweg 27
7675 TB Bruinehaar
Overijssel

Tel.: +31 (0)6-30324320
bgg.: 06-48158950 / 0546-681611
ervedemeester@hotmail.com
https://www.erve-de-meester.nl

Facebook Instagram

Tips!

Download nu de gratis app Cultuurrijk en ontdek de verborgen geschiedenis rondom Erve de Meester!

Kijk snel op www.natuurlijkcultuurrijk.nl 

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein Erve de Meester en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

Erve de Meester is gelegen tussen de heide van het Landgoed De Bruinehaar en het Natura 2000-gebied Engbertsdijksveen. Fiets- en wandelnetwerk. Uitvalsbasis voor het Nationaal Landschap Noord-Oost Twente met o.a. Springendal, Dal van de Mosbeek, Tubbergen en Ootmarsum. Bezoek ook Bad Bentheim over de grens. Er is een recreatieplas op 8 km met paviljoen en strand.

OmgevingWandelroutes
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Erve de Meester.

Route

Via de N343 (Hardenberg-Tubbergen): afslag Vriezenveen/De Pollen en na 500 m rechts bij nr. 27. Via de N36 (Almelo-witte paal): afslag Vriezenveen richting Geesteren, afslag De Pollen/Langeveen en na 6 km links bij nr. 27.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Vlak bij de grens tussen Nederland en Duitsland ligt de Twentse buurtschap Bruinehaar. Ze is gelegen op een haar, een zandrug in het landschap. Het was vroeger het weidegebied van de schapen van het klooster van Sibculo, het cisterciënzerklooster Groot Galilea uit 1406. Bruinehaar wordt voor het eerst in 1677 genoemd. Rond 1780 is op de Brink een schooltje gesticht voor Nederlandse en Duitse kinderen. Op dit schooltje was in 1850 meester Schooten schoolhoofd. Hij heeft Erve de Meester gebouwd. *Erve de meester is ook te vinden in de app 'Cultuurrijk'. Download 'm nu!

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Dorien van Niekerk - 28-09-2023

Superplek!! Rustig. Heel sfeervol. Veel bloemen, groen, vlinders, vogels. Fijn verzorgd. Zowel het terrein, het sanitair, als de heel gezellige slechtweervoorziening. Bijzonder gastvrij en betrokken, in alle opzichten. Goede uitvalsplek omgeving. Dus helemaal TOP. Plek om heimwee naar te hebben.

Harm Plasse - 15-07-2023

Drie nachtjes heerlijk gekampeerd op deze super camping. Zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen door Simone. Nog maar net begonnen als nieuwe eigenaar/beheerder en vol met enthousiasme vertellend over de camping en de plannen. Een mooie camping met mooie plekken en een mooi groot veld met wilde bloemen en volop vlinders. Sanitair is schoon en prima. Nu al een prima plek om te kamperen laat staan als alle plannen uitgevoerd worden. Een aanrader voor wie van rustig wil kamperen.

Henk - 17-05-2022

Een echte natuurcamping met uitstekende voorzieningen, alles super schoon en goed geregeld. Zeer rustige camping, ruime plekken. Vanaf deze camping kun je mooie vooral fietstochten maken, maar dichtbij stukken ongerept natuur voor prachtige wandelingen. De bevolking is zeer hartelijk, bij lange fietstochten genoeg uitbaters om wat te drinken of te eten. In de omgeving mogelijkheid om te zwemmen.

Fam Roode - 14-09-2020

Prachtige camping mooie ruime plaatsen.

Cees van Vliet - 20-08-2020

Een van de mooiste, zo niet het mooiste natuurkampeerterrein van Nederland. Inrichting prachtig met enkele verscholen plekken en oaar ronde velden met wilde bloemenperk in het midden. Uitstekend sanitair in prachtig gerestaureerde Saksische schuur. Vlakbij Engbertsdijkvenen, een uniek hoogveenmoerasgebied. Talloze fietsroutes in de buurt. Apart fietsers/tentjesveld. Binnenruimte met uitgebreide informatievoorraad, koelkast en broodservice.

fam. Slot - 17-08-2020

Een pareltje onder de natuurkampeerterreinen. Prachtig verzorgd kampeerterrein met diverse velden, grote plaatsen met privacy. Sanitair zelfs met volledige bezetting voldoende en schoon en gevestigd in een karakteristiek en charmant Saksisch gebouwtje. Goede uitvalbasis voor uitstapjes naar Ootmarsum en omstreken en Duitsland.

Menke en Corrie - 10-08-2019

De camping is een verademing en zeer aan te bevelen. Ruime plaatsen met privacy, uitstekende ruime sanitaire voorzieningen, de SWA, slecht weer accommodatie, is ruim voorzien van tijdschriften, boeken en spellen. Prima wifi-verbinding in de SWA, maar niet op de kampeerplekken. De elektra aansluitingen zijn niet per plaats, maar per cluster, waardoor een extra snoer nodig kan zijn. Prijs/kwaliteitsverhouding 10+. Goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. De camping ligt in een mooi gebied van Nederland en in het nabij gelegen Duitsland is veel te ontdekken.

Paulien en Ruud - 03-07-2018

Alles wat je kunt verwachten van een natuurkampeerterrein. Prachtig aangelegd met veel aandacht en respect voor de natuur. Waar vind je nog een "camping" waar je op 1 dag de gekraagde roodstaart en groene spechten kunt spotten? En 's avonds een eigen kampvuurtje bij je plek? Wij komen zeker vaker terug.

Ellen en Ronald - 20-06-2017

Op deze camping - gunstig gelegen als uitvalspunt voor fietsers en wandelaars - kan de natuurliefhebber goed tot rust komen. Zeer ruime plekken, sommige afgebakend door struikgewas, andere op meer open gelegen plaatsen maar door de indeling van de diverse veldjes toch met ruim voldoende privacy. Keuze genoeg. Verbeterpuntjes zijn er ook. Zo hebben niet alle schoonmaaksters (we hebben er twee gezien) allemaal eenzelfde definitie van het woord 'schoon' . Bovendien kunnen we ons indenken dat twee douches in het hoogseizoen met 25 plaatsen bezet net wat te weinig is. Daarnaast is het voor tentkampeerders op warme dagen natuurlijk super handig dat er een centrale koelkast aanwezig is. Het exemplaar dat wij aantroffen is helaas wel wat klein en heeft z'n glorietijd duidelijk al gehad. Ander zeurpuntje is de kwaliteit van het wifi dat alleen direkt rond het sanitair gebouw voldoende signaal biedt. Verder niets dan lof over deze camping en wellicht komen we hier nog eens terug.

Saskia - 05-10-2016

Dit is een van onze favoriete terreinen om te kamperen. Zeer ruime plekken, een prachtig toiletgebouw en slechtweeraccomodatie, als je wil zijn er activiteiten waar je je bij kan aansluiten zoals een hele leuke wandeling met Herm-Jan. Ook de bakker komt langs die tegen zeer schappelijke prijzen vooraf bestelde broodjes levert. Het is heel prettig dat je bij aankomst zelf je plek mag zoeken en weet dat Anna elke avond een rondje doet waarbij je kan inschrijven, betalen, of vragen stellen. Normaal gaan we nooit twee keer naar hetzelfde terrein maar deze is een uitzondering, we hebben hier nu twee keer gekampeerd en komen zeker nog een keer terug.

Sander - 29-08-2016

We hebben hier in augustus een week gekampeerd. Een mooie wandeling gemaakt met Herm Jan die werkelijk alles weet over de omgeving, de geschiedenis van de boerderijen en het landgoed en wat er allemaal groeit en bloeit. Hoewel Erve de Meester ooit door een andere meester is gebouwd zijn de huidige bewoners in zijn voetsporen getreden. We hebben genoten van de table d'hôtes en van het vuur stoken. Geweldige service dat vuurschalen en hout voorhanden zijn. Ook het dagelijks verse brood dat ritueel enthousiast wordt aangekondigd is een van de vele pluspunten. Anna en Herm Jan, we hopen zeker weer eens terug te komen!

Hetty Rietveld - 14-07-2016

Wat een prachtige camping. Alles is met zoveel liefde bedacht en gemaakt. Wij hebben er heerlijk gekampeerd!

Tjerk Tuinstra - 13-06-2016

Heerlijk rustig gelegen kampeerterrein van alle gemakken voorzien. Prachtig gelegen tussen de landerijen met op korte afstand de heide en de Engbertsdijdvenen, recreatieplassen

Maria Lauran - 05-08-2015

Deze camping voldoet aan alle maatstaven van een Natuurkampeerterrein: rust, ruimte en een mooie omgeving. Groot pluspunt is de slechtweer accommodatie; een prachtige in Twente stijl opgetrokken huis, de ruime plekken en de vriendelijke eigenaren. Kortom: een echte aanrader!

Mieke van der Lecq - 18-07-2015

De eerste 5 nachten van mijn vakantie hier doorgebracht. Wat een fijn terrein! Mooi onderhouden, veel plek, rustig, prachtige omgeving, leuk rustiek gebouwtje waar je kunt zitten bij slecht weer e.d. en waar de toiletruimte is ondergebracht. Alles goed verzorgd, met aandacht voor de kampeerders.

Frans Willigenburg - 14-07-2014

Wat een prachtige plek. Na een lange dag wandelen een heerlijke douche en keurig verzorgde camping. Ik heb nog niet vaak een camping gezien die met zoveel oog voor detail is opgezet. Je voelt je hier erg snel op je gemak.

Peter - 01-06-2014

Hallo, hemelvaart 2014 met tent gestaan, ´s nachts last van een ´N´ weg en helaas komen hier ook mensen die principes van nkt niet begrijpen of willen begrijpen en tot 01.00h herrie veroorzaken. Blijkbaar is er geen controle op deze eenvoudig te beheren zaken. Rust is rust en hier was weinig rust. Mooie omgeving.

Eline - 30-08-2013

Afgelopen week hier een week verbleven met mijn man, we hebben geweldig genoten. Anna is een heel vriendelijke vrouw, terrein is netjes schoon en rustig met veel privacy. Fijn dat er een ruime slechtweeraccomodatie is met wifi. Aanraders: Fietsen huren bij Anna, dierentuin in Nordhorn, outletshopping in Ochtrup

Marja van Tooren - 07-08-2013

Dit kampeerterrein kunnen wij zeker bij iedereen aanbevelen. Heerlijke ruime plaatsen met mooi schoon sanitair en veel informatie beschikbaar voor allerlei wandel en fietsroutes.

Arienne en Jan Willem - 30-07-2013

Fijne plek om te zijn. Heerlijk relaxed, rustig, privacy etc. Een camping waar je als fietser ook echt welkom bent en niet naar de meest lullige plek in de brandende zon wordt gedirigeerd. Ik wil wel voor de derde keer terug komen. En dan wel met de avondexcursie meegaan en alle grassen kunnen herkennen en benoemen!

Johan en Martine - 21-07-2013

Net terug van een heerlijke, zonnige week op Erve de Meester. Wat een geweldige camping is dit! Ruimte zat om je tent neer te zetten en te genieten van alle vogels en konijntjes om je heen. De excursie met HermJan op dinsdagavond was leuk en heel leerzaam, dank hiervoor. Sinds afgelopen vrijdag is er wifi. Je kan in de slechtweervoorziening lekker internetten, super. Een minpuntje: de douche heeft weinig druk en is vaak niet heel warm. Maar dit is dan ook het enige nadeel wat we hebben kunnen vinden op deze camping. Alles was verder prima in orde. Anna, bedankt voor alles en tot de volgende keer!

Fam. Roelands - 17-06-2013

In augustus 2012 een week verbleven op deze mooi camping. Mooie, ruime plekken en uitstekend sanitair. Vriendelijke eigenaren. De excursie op dinsdagavond was erg interessant. Het enige minpunt is het vaak hoorbare geblaf van honden uit het asiel.

Familie Langeveld - 26-08-2012

We staan nu al bijna 6 dagen op deze camping en willen nog even blijven. Deze camping is helemaal af: in alle eenvoud, maar vooral schoonheid, is aan alles gedacht waar je als kampeerder misschien behoefte aan hebt. Onderzetters voor je pan, afwasteiltjes, doekjes, handdoeken, koelkast etc. schitterende slechtweeraccomodatie met volop vermaak: internet, spelletjes, sjoelbak, fietstochten, wandelingen, andere informatie. Alles superschoon en superverzorgd. Eigenaren heel vriendelijk en gastvrij. Plekken supergroot, mooi terrein en verdeeld over verschillende veldjes..... wij komen hier zeker nog eens terug. Echt een aanrader voor iedereen die van rust en ruimte houdt. En ook een aanrader voor (kleine en grote) kinderen als ze zichzelf kunnen vermaken. Er zijn volop spelletjes, er is een spannende ontdekkist over de natuur en in de omgeving zijn veel uitstapjes op kinderen gericht. Maar vooral: ze hebben de ruimte om te bewegen en op pad te gaan, absoluut kindveilig zonder auto's op het terrein, zonder water in de buurt en o ja, een kwartiertje lopen met de kids en je zit aan een bosven met strandje waar heerlijk gezwommen en gespeeld kan worden. Onze jongens van 4 en 6 hebben zich hier prima vermaakt. Dank voor een heerlijke vakantie. Groetjes Wobbe, Job, Adam en Jacinta

Dirk Jan Lekkerkerker - 18-08-2012

Heerlijke, mooie natuurcamping. Droge grond, zelfs na veel regen. Laptop + internet aanwezig in 'slechtweer' locatie. Bij wastafels handdoeken voor de vergeetachtigen. Koelkastje voor algemeen gebruik, ruime voorraad 'ruilkoelelementen' aanwezig. Zelfs staan er bierglazen ;-). In overleg veel mogelijk. Mooi hondenrondje start op 25 meter van de camping. Goede 3g en mobiele telefoon ontvangst. Oh ja, een wasmachine zou het vervolmaken ;-)

fam van Trappen - 05-08-2012

Wij kunnen het onderstaande alleen maar bevestigen. Prachtige camping, zeer gastvrij, mooie staanplaatsen, mooi en schoon sanitair, ondanks bijna volle camping is er toch veel rust en privacy. Mooie omgeving, waarbij de Manderveense Aardbei een must is, de lekkerste aardbeien van de wereld! Wij hebben de bijna drie weken dat wij op de Erve Meester hebben vertoeft echt vakantie gehad. ( ps wij hopen dat het nog steeds goed gaat met de gevonden duif!)

Corinne - 18-07-2012

Tijdens onze trektocht hier 2 nachten gestaan op het trekkersveld. Alleen maar complimenten voor deze camping. Vooral de slechtweerruimte was uitstekend en nodig vanwege het weer. Man en dochter hebben genoten van de excursie 's avonds. De ontvangst was heel goed en gastvrij. Het trekkersveld met de picknicktafels prima. Zeker een camping waar je als langere tijd goed kan vertoeven maar waar je als trekker ook thuis voelt.

J. Nieborg - 31-05-2012

We werden heel gastvrij ontvangen. Met een rondleiding over de camping op zoek naar een mooi plekje. Een heerlijk ongedwongen sfeertje. Ondanks de pinksterdrukte kregen we een zeer ruime plek om ons tentje neer te zetten! De picknicktafels die overal staan zijn zeer handig. We hebben nog nooit meegemaakt dat het sanitair zo netjes schoon was op een camping. Ook wij waren na 3 dagen nog absoluut niet uitgekeken in de prachtige omgeving en komen heel graag nog een keertje terug.

Martine en Siska - 04-10-2011

Rustig gelegen, mooie camping. Leuk zoals het is ingericht: de plaatsen verdeeld over 7 veldjes, dat geeft heel veel privacy. De slechtweeraccomodatie is echt sfeervol. Het is een mooi oud gebouw, waar je lekker kan zitten als het regent of zomaar even rustig een boek of tijdschrift (die liggen daar voor je klaar) kan lezen. De koelkast, die er staat, kan je gebruiken: super als je met de tent bent en geen electriciteit hebt! En...er staan verse eieren klaar. De toiletten en douches, die er naast zijn gelegen, worden elke dag grondig gereinigd. We hebben 4 dagen gekampeerd, maar hebben nog lang niet alles gezien van de prachtige omgeving: leuke dorpjes en mooie natuur (heidevelden) vlakbij. We komen vast nog wel eens terug!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Erve de Meestersterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd