De Wolfskuil

In het kort

Er zijn twee kampeervelden voor groepen. Hierdoor heeft je groep een eigen kampeerveld! De velden liggen in een stuk bos van 16 ha. Je slaapt tussen de bomen. Er is een gezellige tipi groepstent met tafels en banken. En een keukentent met servicekast en koelkast. In het toiletgebouw is een ruimte met een koffiezetapparaat, waterkoker en oven. Koken kan op ons gasfornuis.
Of op de Tundra Grill! Erg leuk en lekker! Kook je eten in gietijzeren pannen op open vuur. Van stoofpotje tot chocoladetaart en van maaltijdsoep tot pruttel koffie. Maak voor je ingrediënten gebruik van onze kruidentuin en over een paar jaar ons voedselbos.

Groepen: Ruimte voor 2 groepen van 10-35 personen.
16,0 ha | Open: 10/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Per persoon met uw eigen tenten (veld Den): Weekend (vr-ma, 3 nachten): € 22,50 Halve midweek: € 17,50 Midweek: € 30,00 Week: € 42,00 Per persoon met onze slaaptenten (veld Beuk): Weekend (vr-ma 3 nachten): € 30,50 Halve midweek: € 29,50 Midweek: € 43,00 Week: € 58,50 Met Hemelvaart en Pinksteren gelden afwijkende prijzen. Prijzen zijn inclusief gebruik groepstent, koelkast, servicekast, stroom en warm water maar exclusief toeristenbelasting (€ 1.10 p.p.p.n., wijzigingen voorbehouden) Betaalmethode: je krijgt voor aankomst een factuur. Deze kun je aan ons overmaken. Per boeking betaal je € 10,00 (‘een tientje voor de natuur’) aan Stichting De Groene Koepel (kijk voor meer info onder ‘Terreinen’). Dit is bij de prijs inbegrepen.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Marcel Verheij
Wolfskuil 15
7731 AP Ommen
Overijssel

Tel.: +31 (0)529-451631
info@wolfskuil.nl
https://www.wolfskuil.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Download nu de gratis app Cultuurrijk en ontdek de verborgen geschiedenis rondom De Wolfskuil!

Kijk snel op www.natuurlijkcultuurrijk.nl 

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Op vakantie in Ommen, wat moeten jullie zien?

 

Ommen is een populaire vakantiebestemming. Vinden wij niet gek! Er is veel moois te zien en leuks te doen. We geven jullie graag enkele tips, want wat moet je nu echt zien of doen als je voor het eerst met een groep bij ons bent?

Wandelen naar De Besthmenerberg (5 kilometer heen en terug), richting uitkijktoren
Vanuit de 18 meter hoge uitkijktoren heb je een wijds uitzicht over de bosrijke omgeving. Vroeger stond hier een houten toren. Bij droog weer lette iemand van de bosbrandweer vanaf de toren op of er ergens brand uitbrak. Gebeurde dat, dan haastte deze persoon zich uit de toren naar de eerste telefooncel om de brandweer te bellen. Hoogtevrees? Dan duik je een stukje het bos in en ontdek je het grote theater waar in de jaren twintig en dertig Krishnamurti vele duizenden mensen toesprak. Tegenwoordig zijn er regelmatig openluchtoptredens. Zie voor de agenda https://www.bostheaterommen.nl/. Jullie kunnen de Besthmenerberg ontdekken met onze foto-kompastocht die langs de uitkijktoren gaat. We hebben ook een gewone wandelroute er naartoe.


Bezoek de Lemelerberg (met auto of fiets)
Een heuse berg voor Nederlandse begrippen, bijna 80 meter hoog. Het is een stuwwal, ontstaan door gletsjers die in de ijstijd zand en grind vooruit duwden. De Lemelerberg is een heel divers landschap waarin in ieder geval veel heide en grazende schapen te zien zijn. Er zijn verschillende uitgezette wandelingen te maken, onder andere een korte route die geschikt is voor rolstoel of kinderwagen. Een cappuccino met een lekker appeltaartje eet je bij Theehuis De Lemelerberg (N.B. Check eerst even de openingstijden; in het zomerseizoen vaker open). Kinderen mee? Vergeet dan niet het speelbos 'In het hol van de leeuw' te bezoeken. Dit is te vinden achter het beeld van de leeuw. Er is trouwens ook een heel mooie, pittige mountainbiketocht van circa 13 kilometer over de Lemelerberg, met veel klimpartijen.

Ga varen over de Vecht of Regge
Tja, in Parijs ga je de Eiffeltoren bekijken en in Londen de Big Ben. In Ommen moet je eigenlijk het water op in plaats van alleen maar van af de kade toekijken. Er zijn vele mogelijkheden. Van rondvaartboot, roeiboot, sloep, reuzekano tot fluisterboot. Wij vinden de Regge eigenlijk iets mooier dan de Vecht. Enkele jaren geleden is de gekanaliseerde rivier weer uitgegraven in zijn oude vorm. Een mooie kronkelige beek met veel planten en vogels, waaronder vaak ook ijsvogels. Maak een prachtige afzaktocht per kano over deze rivier. Of ga op Reggesafari met Jan en Willem in een fluiterboot. N.B. Sinds kort zijn er ook mogelijkheden om een boot te huren, waarin twee mensen in een rolstoel mee kunnen, zij kunnen zelfs de boot besturen.

Tinnenfiguren museum
Het enige echte Nationaal Tinnen Figuren Museum staat in Ommen. Vlakbij de brug over de Vecht. Voor zowel jong als oud leuk om te bezoeken. De ouderen verbazen zich over het prachtige detailwerk van de tinnen figuren. De kinderen blijven drukken op de knop om de Slag bij Waterloo te zien, met uiteraard allemaal tinnen figuren. Er zijn steeds wisselende collecties te bewonderen.

Ontdek het gezellige centrum van Ommen
Wist je dat Ommen een Hanzestad is? Vrij uniek, omdat we geen haven hadden. Het kwam door de strategische ligging aan de Vecht. Zo is het Paleis op de Dam in Amsterdam steen voor steen langs Ommen gevaren. Noem Ommen geen dorp, sinds 1248 heeft het stadsrechten. Vooral in het toeristenseizoen is het gezellig toeven in de stad. Er zijn veel verschillende winkels in de gezellig kronkelende straten. Veel gezellige terrassen en kroegen kun je ook in Ommen vinden. Zoals op het kerkplein bij de Witte kerk: Grand Café Jipp met een mooie overkapping, zodat je lang buiten kunt blijven. Tevens vind je daar de bruine kroeg De Herberg waar in het weekend vaak live optredens zijn. Bij de Markt aan de kade bij Puik hebben ze lekkere pannenkoeken, je kunt eten bij eetcafé Flater of bij Restaurant Tante Pos (het voormalige postkantoor). Of ga naar het Grand Café De Vegte waar ze veel lekkere bieren hebben waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Vecht. N.B. Parkeren in het centrum gaat prima, maar neem wel even een parkeerkaart mee.

IJs!
Mooi weer? Dan is er file bij Ekkelenkamp! Bij deze ijssalon aan de Stationsstraat hebben ze namelijk heerlijk softijs waar velen voor in de rij staan. Onze aanrader: sluit je aan en neem een lekker ijsje.

Twee verplichte kleine wandelingen
-Als je voor het eerst bij ons bent, ben je eigenlijk 'verplicht' even naar het Het Giethemer kerkbrugje te lopen. Een wandelingetje van tien minuten. Het is een brug uit 1905 waar de Regge onderdoor stroomt. Vanaf de receptie ga je richting de weg, naar links, bij t-splitsing de zandweg naar rechts blijven volgen. Wanneer een fietspad de weg kruist, volg je het fietspad naar rechts en zie je in de verte het bruggetje. Vanuit De Repelaerhoeve kun je vaak deze brug al zien.
- Loop onze oranje-paaltjes-route, een wandeling van een klein half uur die je door het bosrijke terrein van De Wolfskuil leidt.

Bovenstaande vinden wij dat je echt gezien moet hebben als je bij ons bent. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen en te zien in de omgeving. Jullie kunnen dus rustig veel vaker bij ons komen, vinden we leuk en jullie zullen je niet vervelen

Wandelen naar de Besthmerberg
Om de omgeving te leren kennen raden we je aan om een wandeling te maken naar de Bethmerberg. Je loopt langs weilanden het bos in en moet een beetje klimmen. Dan ben je bij de Bethmerberg met een uitkijktoren. De moeite waard, want je ziet de hele omgeving prachtig omdat je 100 stappen omhoog bent gegaan. Deze wandeling kun je ook via een kompastocht lopen. Circa 6 kilometer.

Locatie

Er zijn twee velden met in totaal zeven staanplaatsen. Alle ruimte voor je groep tussen de 10 en 35 personen.
Gelegen in het bosgebied van Ommen, vlak bij de rivier De Regge. Het Vechtdal is een van de meest veelzijdige natuurgebieden van ons land met de Lemelerberg, uitgestrekte bossen, heide en zandvlaktes.

Kijk voor meer informatie op www.wolfskuil.nl.

Verhuur & Activiteiten

Route

Vanuit Ommen N347 richting Nijverdal. Na 1,5 km rechts een bord ‘De Wolfskuil’. Ga rechtsaf ‘De Wolfskuil’ op. Na ca. 500 m aan de rechterkant. Fietsen/lopen vanaf station: rechts het station uit, spoor oversteken, 1e rechts (Wolfskuilstraat), 2e links (Wolfskuil), aan einde links, na 50 m links.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Vanuit dit GroepsNatuurkampeerterrein kijk je uit over een weiland en zie je het Giethmen kerkbruggetje. Deze werd vanaf 1907 gebruikt om vanaf het buurtschap naar de kerk in Ommen te gaan. De rivier De Regge stroomt onder dit bruggetje door. Tot 1925 werd er met zompen gevaren over de rivier, die uitmondt in De Vecht. Bij helder weer kun je de contouren van de Lemelerberg zien. *De Wolfskuil is ook te vinden in de app 'Cultuurrijk'. Download'm nu!

Met haar ligging midden in het bosgebied van Ommen is De Wolfskuil ideaal voor het ontwikkelen van Eetbaar Landschap. Op het terrein wordt een stuk bos omgetoverd tot een waar voedselbos. Leuk én leerzaam voor alle gasten!


 


Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Mieke Willemse-Kos - 13-01-2017

Wij verbleven met een voetbalteam van 11/12 jarige meiden op het GroepsNatuurkampeerterrein De Beuk, van De Wolfskuil in Ommen. Erg ruim veld, grote slaaptenten, mooie centrale groepstent. Goede voorzieningen. Vuurschaal, BBQ en ontbijtmand waren prima. Behulpzame medewerkers dachten volop met ons mee. Leuke activiteiten geboekt, zoals een fotokompastocht naar een uitkijktoren in de buurt. En ‘s avonds met elkaar nagenieten bij het kampvuur. Een weekend om nog lang naar terug te kijken. Aanrader!

Lisette van Duijn - 26-08-2016

Prima blokhut. Groot terrein. Veel slechtweervoorzieningen. Veel leuke dingen in de buurt. Voor groepskamperen helemaal schitterend. Eén puntje van aandacht: contact met anderen groepen is mogelijk. Super behulpzame gastheer aan de receptie! We konden gebruikmaken van wasmachine en droger. Heel erg prettig!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Wolfskuilsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd