De Olde Lucashoeve

In het kort

Het kampeerterrein bestaat uit diverse knusse veldjes waar je volop geniet van de bloemrijke natuur. Motto: zoek zelf je plekje! In het lichte en schone toiletgebouw vind je ruime douches, toiletten, wastafels met warm water en een wasmachine en droger. Handig voor wandelaars en fietsers; voor hen is er altijd plek. Sanitair geschikt voor mindervaliden. Extra watertappunten bij plekken ver van het toiletgebouw. Geen honden, wel katten toegestaan. Gratis wifi.Prijzen inclusief toeristenbelasting en milieuheffing. Let op: hier betaal je ter plekke via bankoverschrijving of contant, pinnen is niet mogelijk.

1,5 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 7,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 7,0

Faciliteiten voor mindervaliden

Ruim sanitairgebouw met ruime douches, handvaten in de toilet- en doucheruimtes, drempelvrije toegang en en er zijn enkele plekken dichtbij het sanitairgebouw.

Tarieven *

Tarieven zijn inclusief toeristenbelasting en milieuheffing. Hier betaal je ter plekke via bankoverschrijving of contant, pinnen is niet mogelijk.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Harm Hardonk
Kerkweg 30
8148 PZ Lemele
Overijssel

Tel.: +31623949165
bgg.: +31612200410
info@deoldelucashoeve.nl
https://www.deoldelucashoeve.nl

Tips!

Varen met een Zomp over de Regge of de Vecht
De zomp is een oud scheepstype, dat vooral werd gebruikt ten oosten van de IJssel. Op de rivieren en beken, Overijsselse Vecht, ReggeSchipbeek en Berkel werden deze scheepjes gebruikt tussen 1670 en 1925. De zomp is als type een praam. Ze heeft echter breed uitwaaierende zijden, en daardoor een zeer diepe zeeg. Daarop werden verticale afneembare zijboorden geplaatst (opboeisels). Hierdoor ontstond een groot laadruim bij geringe diepgang. Er zijn enkele replica's gebouwd die sinds 2012 vaartochten maken over de Regge. In juli en augustus zijn er vanaf de IJsfabriek in Hellendoorn vaste vaarten op woensdag t/m zaterdag en kun je zonder te boeken opstappen voor een vaartocht met een Zomp over de Regge. Anders reserveren via de VVV te Nijverdal.

Sinds 2023 kun je in Ommen meevaren met de "Hanzestad Ommen". Een replica van de originele Vechtzomp, zoals deze van 1700 tot ca. 1930 op de Vecht en Regge voeren. Het is geen "lösse Zomp", zoals de andere zompen op de Vecht en Regge, maar een zogenaamde "vast opgeboeide Zomp", geheel gebouwd van eikenhout door vrijwilligers ondere leiding van een professionele Scheepsbouwmeester.

Locatie

Welkom in ons paradijsje in Lemele, aan de voet van de Lemelerberg met zijn unieke wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. De Olde Lucashoeve ligt 350 m van het Pieterpad, 7 km van het Maarten van Rossumpad en 3 km van het Overijssels Havezatenpad (LAW's 9, 4 en 12). Lemele heeft een gezellig eetcafé en een pitch & putt golfbaan. Vissen en varen kan op de Regge op 3 km afstand. Winkels vind je op 7 km in Ommen, Hellendoorn en Lemelerveld.

Google MapsFietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.Omgeving
Bos, heide, zandverstuivingen, riviertjes, weiland, coulissenlandschappen, de omgeving biedt het allemaal en zelfs Duitsland ligt binnen fietsafstand (26 km via Kloosterhaar). Op de Lemelerberg staat een restaurant waar prachtige wandelingen met vergezichten beginnen. Daar start ook de mountainbikeroute. Voor kinderen is er achter het restaurant een leuk speelbos. Op de Lemelerberg, die deel uitmaakt van de Sallandse Heuvelrug, graast een schaapskudde. Je kunt de natuur op verschillende manieren in al zijn facetten beleven en fotografen kunnen hun hart ophalen, want wie goed kijkt ziet zoveel moois!


Wandelen
De bekende wandelroutes Het Pieterpad (LAW9), Het Maarten van Rossumpad (LAW4) en het Overijssels Havezatenpad (LAW12) voeren door deze schitterende omgeving. De wandelroute E11 (Marskramerpad) komt in de buurt langs De Steile Oever/het riviertje de Regge, dat weer meandert als vroeger. Er zijn ook prachtige wandelroutes over de Lemelerberg en de Archemerberg. Lemele maakt deel uit van de gemeente Ommen (aan de Overijsselse Vecht), in 2013 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar.

Fietsen
Wij hebben enkele mooie fietsroutes beschikbaar maar aan de hand van de fietsknooppunten kom je in de wijde omgeving per fiets op de mooiste plekjes. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV (Café De Driesprong in Lemele). Ommen, Dalfsen, Raalte, Den Ham, Hellendoorn (met Avonturenpark en diverse musea), Nijverdal en Holten zijn goed per fiets bereikbaar en er zijn routes door het gehele Vechtdal en over de Sallandse Heuvelrug. Je kunt in Lemele en Ommen fietsen huren, in Lemelerveld tevens mountainbikes.


Op de Lemelerberg vind je een spannende en uitdagende mountainbikeroute. De route is kort (13 km) maar krachtig! Vanwege het flinke hoogteverschil door de zandwallen in deze omgeving wordt er veel geklommen om vervolgens weer enigszins spectaculair te kunnen dalen. De beklimmingen en afdalingen worden afgewisseld met leuke en snelle singletracks en technische passages. Deze route is gerealiseerd door Landschap Overijssel in samenwerking met Cycling Lemelerveld. In het Vechtdal zijn nog twee mountainbikeroutes. Deze twee zijn uitstekend te combineren met de route op de Lemelerberg. 


Het water op
Op het riviertje de Regge (3 km van Lemele) zijn mooie kanotochten te maken en je kunt er heerlijk vissen. Er zijn kano's en fluisterbootjes te huur. Vanuit Ommen kun je tochten per kano of rondvaartboot maken over de rivier de Vecht en sinds 2023 mee met een historische Vechtzomp. In Hellendoorn kun je opstappen voor een rondvaart op de Regge met een historische "Reggezomp".


Vogels
Allemaal gespot op ons terrein: merel, koolmees, pimpelmees, bonte vliegenvanger, mus, ekster, gaai, havik, bonte specht, groene specht, roodborstje, spreeuw,vink, goudvink, boomklever, winterkoninkje en zwaluw. De echte liefhebber kan een exclusieve fotoschuilhut huren op de Lemelerberg (alleen per dag, max. 3 fotografen) die zicht biedt op fraaie soorten als kruisbek, geelgors, appelvink, sijs en boompieper.


Bloemenpracht
Op ons terrein zorgen de bollen en bloemen vooral in het voorjaar voor veel kleur: sneeuwklokje, krokus, boshyacinth, viooltje, krentenboom. Dat vloeit over in de kleur en fleur van azalea, Japanse kers, seringen, klaprozen, gelderse roos, pioenroos, meidoorn, rodondendron, roos, hortensia, digitalis... En bramen natuurlijk: pluk ze gerust!

Golfen en bowlen
In Lemele is een mooie Pitch en Putt golfbaan met een leuk terras. Een golfvaardigheidsbewijs is geen vereiste en golfuitrusting is aanwezig. Er is ook een 9-holes voetgolfbaan, een 18-holes indoor biljartgolfbaan en een bowlinghal met 4 officiële banen van 18,3 meter.


Extra
Op de dag van vertrek hoef je niet voor 12:00 uur weg maar kun je nog tot ca. 17:00 uur genieten van je zelf gekozen plekje...

Hoogseizoen

26/04-02/09.

Route

Vermijd het centrum van Ommen. Rijd via de N348 richting Lemelerveld en sla daar af richting Lemelerberg.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Buurtschap Lemele, aan de voet van de Lemelerberg, wordt in 1474 voor het eerst vermeld. De Lemelerberg (77 m) was vroeger geheel bedekt met heide. De Oranjebond van Orde kocht percelen op de berg en liet dennen en loofhout aanplanten. In 1913 liet de bond, ter herdenking van het 100-jarig bestaan van de onafhankelijkheid van Nederland, Park 1813 aanleggen, met de kenmerkende stenen leeuw, het sterrenbos en de met houten hekken begrensde panoramapunten. De Dikke Steen, een enorme zwerfkei, deed vroeger dienst als grenssteen tussen de marken van Lemele en Archem.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Harm (niet de beheerder ;)) - 17-07-2023

Wat een heerlijk natuurkampeerterrein is de Olde Lucashoeve!! Bij aankomst zeer vriendelijk ontvangen door de beheerder Harm. Als fietsers op fietsvakantie mochten wij een koelbox inclusief koelelementen lenen, wat een service. Heerlijke plekken en schoon sanitair. Helaas voor kinderen weinig speelgelegenheid maar dat was voor onze dochter geen probleem. Verder heerlijk rustig en hondenvrij!!

Bianca - 03-07-2022

Super camping. Overnacht i.v.m. een Pieterpadetappe. Geweldig mooi terrein met veel privacy. Net of er niemand anders staat! Fijne beheerders, heel gastvrij. Toiletgebouw was super schoon, zeer doelmatig maar ook nog eens, jazeker, gezellig. Een waterkoker, wasmachine, veel lectuur over al het moois in de omgeving. Het is jammer dat deze langeafstandsroute er maar een keer voorbij komt, want dit is een camping waar je terug wilt komen.

Miny & Louis - 29-06-2022

Een prachtige camping, zoek zelf een plek, natuur & rust!

Han en Minke - 07-09-2021

Prima faciliteiten, super schoon, duidelijk trotse eigenaresse ontvangt je erg gastvrij. Kies zo mogelijk voor een van de grotere veldjes, wij stonden nu op het veldje bij 2 trekkershutten en dat was iets minder gezellig dan het trekkersveld. Nog een tip: de winkel in het dorp is inmiddels gesloten, en het eetcafé bleek maar tot 1800 uur open! dus wij moesten naar Ommen fietsen voor een maaltijd. Dat was na al 90 km in de benen iets minder...

Bart Hulsegge - 29-04-2021

Fijne ruime kampeerplaats met rust. Leuke plekjes met beschutting. Zeer schoon sanitair. Fijne beheerders. Geweldige fiets en wandel mogelijkheden.

Henk en Liesbeth - 05-04-2021

Gastvrij ontvangst, mooie, rustige camping. Veel wandel- en fietsroutes vanaf de camping

Robert - 12-10-2020

Onze favoriete camping! Bijna altijd rustig, ruime plekken, prachtige omgeving, geweldige mountainbikeroute en de tofste beheerder die we ooit ontmoet hebbeb. Een nachtje kamperen voelt als een complete vakantie. Aantader met hoodletter A.

Miny & Louis - 28-06-2019

De Olde Lucas Hoeve: Een prachtige natuurcamping met veel ruimte en respect voor mens en natuur. Voor elk type natuurliefhebber een plek. Een echte aanrader!!

Willy Felix - 20-05-2018

De Olde Lucashoeve is een camping die heel veel biedt. Ruime plaatsen, prima sanitair, nette afwasplaatsen met warm water en een wasmachine en droger. En bovenal een zeer vriendelijke en hulpvaardige beheerder. De omgeving is geweldig om te fietsen of te wandelen. Een supermarkt en eetcafé in het dorp. Wil je verder weg je boodschappen doen, dan zijn Ommen, Hellendoorn en Nijverdal ook in de buurt. Wij zijn al jaren zeer tevreden en de camping wordt steeds mooier.

Ria en André Schouten - 26-08-2016

Heerlijk rustig terrein, schoon sanitair, vriendelijke beheerder, plaats je tent of caravan waar je wilt. Eenieder zondert zich zodanig af, dat zij/hij geen bemoeienis met andere kampeerder heeft.

Joska & Marijke - 10-08-2015

Prachtig , mooi groen terrein. Ruim en modern sanitair. Supermarkt op loopafstand. We hebben genoten van de prachtige omgeving en de rust op de camping. Komen hier zeker terug.

marian - 13-07-2011

Prachtige camping. Super sanitair. Misschien wat weinig als de camping vol is. Maar zo ruin hebben we het nog nooit meegemaakt. Ook mooie afwasruimte en een wasmachine aanwezig. Wel vragen we ons af of er bij zomers omstandigheden voldoende schaduw is.

wybe koolstra - 25-04-2011

Pasen 2011 hier doorgebracht. Mooi terrein met goed sanitair. Zeer vriendelijke ontvangst. Super MTB routes op fietsafstand, Lemele op 1 km en de Sallandse Heuvelrug op 10 km. Het eetcafé; in het dorp is de moeite waard. Komen hier zeker terug.

R. Engelsma - 11-02-2011

Heerlijk ruim terrein, in een prachtige omgeving. Winkels op loopafstand en vanaf de camping mooie fiets en wandelroutes. Ruim en schoon sanitair. Aanrader

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Olde Lucashoevesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd