De Meene

Geen plekken meer beschikbaar van 8/05 tot 21/05

In het kort

Het Natuurkampeerterrein (9 plaatsen) ligt in een deel nabij het hoofdterrein (35 plaatsen). Het terrein ligt middenin de prachtige natuur van Twente. Een vijftal plekken liggen aan de rand van een akker. Het terrein is bosachtig met oude eikenbomen aan de rand en her en der dennen en rododendrons. Het eenvoudige sanitair is voorzien van een toilet, douche, wastafel en afwasgelegenheid. De camping wordt geleid door vrijwilligers. N.B. Op het hoofdterrein bevindt zich een kamphuis (sinds 1932) en een speciaal tenten terreintje voor trekkerstenten (Voorpost).

0,5 ha | 9 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Kampvuur of vuurpotten verboden
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,8
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

Maximaal 2 honden per kampeerplek. Reserveren via internet wordt sterk aangeraden, i.v.m. beperkte capaciteit. Kampvuur alleen mogelijk op aangewezen plaats (vuurring) en in overleg met de dienstdoende hutwacht/receptie. Deze bevindt zich op het hoofdterrein, waar het Natuurkampeerterrein een onderdeel van is. Op het hoofdterrein is een speciaal veldje voor trekkerstenten. Daar bevindt zich ook een trampoline, een tafeltennis tafel en een ruime zandbak (met een ouderwetse waterpomp en houten klim en klautermateriaal voor jonge kinderen. De maximale lengte van campers bedraagt 7 meter I.v.m. weersomstandigheden en/of andere activiteiten op het terrein, kan het maken van een kampvuur niet elke dag worden gegarandeerd.

Tarieven *

Bovengenoemd tarief € 24, 00 is inclusief een of twee personen, stroom, warm water, milieuheffing en wifi, en exclusief toeristenbelasting. Alleengaanden betalen € 18,40. Laag-tarief geldt bij min. 5 nachten.Toeristenbelasting: prijspeil 2021. Fietskampeerders en wandelaars betalen € 9,00  p.p.p.n. max. 2 nachten. Betalen bij voorkeur met Pin.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Aaltjen Volbers
Markslagweg 6
7481 RE Buurse
Overijssel

Tel.: 0681920177
bgg.: 0681920177
camping@demeene.nl
https://www.demeene.nl

Facebook Instagram

Tips!

De Meene heeft een aantal aantrekkelijke arrangementen voor gezinnen met kinderen. Deze zijn via onze website te boeken. 

Uitgaanstips
Kampeerterrein De Meene, dicht gelegen aan de Duitse grens. Een mooi gebied om te wandelen en te fietsen, maar ook om in de omtrek ergens lekker te gaan eten. In de buurt zijn genoeg gelegenheden om aan te schuiven. Ook voor een dagje uit is De Meene een mooi uitgangspunt. In een straal van 20 km is er een ruime keuze uit (buiten)zwembaden. Voor gezellig winkelen kun je o.a. terecht in Haaksbergen, Enschede, Ahaus, Bocholt, Ochtrup, enz. Allemaal redenen dus om ons in Buurse te komen bezoeken!

Locatie

Het terrein bevind zich in een bosachtige omgeving aan de rand van natuurgebied Het Witte Veen, grenzend aan het fietsroutenetwerk, mountainbike routes en het Noaberpad. Zodra je de camping afwandelt, loop je de bossen in, langs Schotse hooglanders, over houten paden door het hoogveenmoeras.De Buursebeek met helder stromend water ligt nabij de camping.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.


Vanuit ons terrein ben je op de fiets, maar ook wandelend, snel in Duitsland. Binnen 5 km sta je bij het buitenbad van Alstätte. Ook Gronau en Ahaus liggen niet ver bij ons vandaan. Voor fiets- en wandelroutes kun je bij ons op het terrein terrecht: deze zijn bij de receptie verkrijgbaar. De camping grenst aan het natuurgebied het Witte Veen en de Buurse Beek naast de camping meandert door het Twentse coulissenlandschap.


Op de camping is een ontdekkist aanwezig voor kinderen, en op het hoofdterrein bevindt zich een speelvoorziening met een ouderwetse waterpomp. Pootje baden in de beek is toegestaan. Als je een kampvuurtje wilt stoken kan dat bij de vuurring, waar gedroogd hout voor je klaarligt.Omgeving
Het terrein van De Meene ligt op 500 meter van het natuurgebied Het Witte Veen, dat in het bezit is van de Vereniging Natuurmonumenten. In dit gebied zijn prachtige wandelingen mogelijk, waarop je oog in oog kunt komen te staan met Schotse Hooglanders, reeën en ander klein wild.

Ook kun je lange fietstochten maken in de omgeving, door Duitsland of richting de Achterhoek.

Op drie kilometer van De Meene liggen nog twee natuurgebieden: het Haaksbergerveen, dat wordt onderhouden door Staatsbosbeheer en het Buurserzand van vereniging Natuurmonumenten.

Wandelroutes
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein de Meene.

Hoogseizoen

02/04- 09/05; 21/05 -01-07; 01/09-01-10.

Route

Vanuit Deventer: A1 richting Hengelo, bij knooppunt A2/A35 richting Enschede volgen, bij afslag 25 Buurse volgen, na 800 m rechts, Buursestraat gaat over in Broekheurnerweg, na 4,9 km links (in bocht), Braamweg, na 2 km links, Markslagweg. Vanuit Doetinchem: volg Enschede, bij Haaksbergen volg borden richting Buurse-Altstätte, na Pannenkoekenboerderij op Alsteedseweg links Witteveenweg, 1e rechts Markslagweg.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Meene was rond 1900 een gemeenschappelijke weide, waar boeren uit de omgeving hun vee lieten grazen. In 1922 werd er voor het eerst gekampeerd door leden van de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) uit Enschede. De AJC was de jeugdbeweging van de SDAP (voorloper van de PvdA) en had tot doel de arbeidersjeugd op te voeden en te ontwikkelen. Vanaf 1932 werd De Meene een eigen plek van de AJC-ers uit Enschede toen zij het terrein van boer Hesselink pachtten. Er kwam een kamphuis, steeds meer voorzieningen en het terrein werd gekocht. Eén ding is nooit veranderd: sinds 1932 wordt De Meene uitsluitend door vrijwilligers beheerd.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Annemieke Friederichs - 15-07-2023

De Meene bestaat uit meerdere velden. Eén van die velden is natuurkampeerterrein en de rest van de 6-7 velden is dat niet. Je wordt hier hartelijk ontvangen door een hutwacht die alle tijd voor je heeft om uit te zoeken welke plekken allemaal vrij zijn en het meest aan je wensen tegemoet komen. Het toiletgebouw is prettig en brandschoon en het hele terrein ziet er prachtig uit. Het is er rustig, de kampeerplaatsen zijn ruim en alles wordt geregeld, schoongemaakt en gesnoeid door vrijwilligers die na afloop van gedane arbeid een kopje koffie drinken met de hutwacht die ook vrijwilliger is. Het is een heerlijke plek en we zullen er zeker terugkomen.

Nicolien - 09-07-2021

Fietskampeerder. In het voorjaar van 2021 hier een nacht gestaan. Het natuurkampeerterrein was vol, dus ik mocht op het gewone terrein. Ik kreeg een plek met een halfopen schuilhut tegenover, waar een bank onder stond. Perfect voor de enorme regenbuien die volgden. Aardige vrijwilligers, fijne plek.

Marriette Vogelsang - 07-06-2021

Leuk terrein. Helaas is het om24.00 uur nog steeds niet stil, gillende kinderen bij de groepsaccomodatie. Zeker geen natuurkampeerterrein!

H&M - 15-09-2019

Op de dag van aankomst was het heerlijk rustig. Jammer dat het snel veranderde ... gillende kinderen op de trampoline, daarna streek in de groepsaccommodatie een sportvereniging neer. Al met al werd het een druk weekend op de camping en van rustig van de natuur genieten bleef weinig over. Begrijp me goed, kinderen mogen natuurlijk plezier hebben maar een volgende keer zoeken wij een natuurcamping die niet onderdeel uitmaakte van een groter geheel.

Albert Bakhuis - 27-08-2019

Top, zoals natuurkamperen bedoeld is !

Jolande - 21-05-2019

Afgelopen weekend 2 nachten op deze camping doorgebracht met onze vouwwagen. We werden heel hartelijk ontvangen, kregen een mooie plek toegewezen. Het sanitair is sober maar wel heel erg netjes.

Manfred Pätzold - 03-09-2018

Also ich muss schon sagen ein sehr guter Platz professionell geführt ,die Toiletten und Duschen super sauber. Freundlichster Empfang .Für Menschen mit Fahrrad und kleinem Zelt Klasse.Menschen mit großem Zelt auch aber da kenne ich mich nicht so gut aus.Für das einmann Zelt super Preis für eine Nacht. Dazu noch diese wunderbare Natur Ich kann nur sagen 1a. Ich war jetzt ende August 2018 da auf einer langen Fahrt .Also für Zelter nur zu Empfelen

Debby - 11-08-2018

Nadat ik gebeld had of er plek was, kwamen we aan. Er was geen plek meer. Beetje teleurstellend en op een vrij dwingende manier werden wij op de grote bijbehorende camping gezet op een plek waar wij niet helemaal content mee waren. De plek liep nogal schuin af. Andere plek was niet bespreekbaar met de hutwacht. Savonds dikke regenval en onze spullen flink nat, dus we moesten wel nog een dag blijven. Na veel gemorrel was dit mogelijk. Inmiddels kwam er een nieuwe hutwacht, welke wat met ons verhaal zou doen. Ze hebben gepoogd ons nare gevoel mbt de camping weg te nemen. Ook vonden we de camping erg duur en was niet echt ons slag mensen. Ze hadden beter bij voorbaat kunnen zeggen dat er geen plek was. Voor ons nooit meer de meene

Galama - 23-04-2018

Wat hebben we een heerlijke tijd gehad op deze pracht camping alles klopt natuur sanitair en beheerders!

Charles Callenbach - 12-08-2017

Kom ik aanrijden op de Meene is het net theetijd bij de "hutwacht" voor de vrijwilligers, of we ook thee wilden? Dat is al veelzeggend over de relaxte sfeer op deze camping. De hele camping en het natuurkampeerterrein wordt gerund door vrijwilligers, uniek. Het natuurkampeerterrein ligt helemaal los van de camping met een eigen eenvoudig maar keurig schoon sanitair. De omgeving is grandioos en boven onze verwachtingen, veel bossen en heidevelden. Zeker een aanrader voor iedereen die rust en natuur zoeken.

Gerard Bontenbal en Paula van Genderen - 02-07-2017

Afgelopen twaalf dagen hebben wij doorgebracht op deze zeer schitterend gelegen camping. Leuke ontvangst, mooie plek toegewezen met uitzicht op een maisveld aan de bosrand. Wat een rust en ruimte. De omgeving is vooral een wandelparadijs. Schitterende flora en fauna. Camping en omgeving zijn een aanrader!

Dennis en Cristel - 27-07-2016

Heerlijke camping, prachtige omgeving, net naast schitterend natuurgebied! Rustig en groen, lieve mensen die het terrein beheren en perfect sanitair. Voor onze dochter van vier een paradijs, veel speelgelegenheid (niet op t officiële natuurkampeerterrein maar wel op het grote veld) en in een mum van tijd vriendjes gemaakt, kampvuurtje waarop broodjes en marshmallows gemaakt konden worden. Even pootje gebaad in het idyllische beekje vlakbij de camping en heel hard gelachen in de jaren 80-speeltuin bij ter Huurne. Een grote aanrader om helemaal te onthaasten!

Michiel van der Zeeuw - 21-07-2016

Heel fijne camping in een prachtig gebied. Aanrader!

Fam. Krosse - 09-08-2015

Wat een heerlijke camping voor ons als gezin met jonge kinderen! Wij stonden op de kleine weide en de kinderen konden binnen het zicht van de tent heerlijk spelen. De volledige twee weken hebben we genoten van de prachtige omgeving (zwemmen in Alstatte, gezellig winkelen in Haaksbergen, naar de speeltuin bij ter Huurne, een gebakje bij de Haarmuhle, pannenkoeken eten bij de pannenkoekenboerderij in Buurse, etc.). Hieronder lees ik over de wisselende Hutwacht en dat dit lastige situaties op kan leveren. Wij hebben dit niet zo ervaren. De beide Hutwachters waren uiterst vriendelijk en in overleg kon er bijna altijd een vuurtje gemaakt worden. Het sanitair is werkelijk heel schoon, dat is echt enorm prettig! We komen hier zeker nog eens weer!

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

Het natuurkampeerterrein ligt wat hoger dan het algemene terrein en is ervan gescheiden door het mooie, goed onderhouden toiletgebouw. Het veld is naar onze smaak aan egalisatie toe: hoewel er een ruime keuze aan plaatsen is om onze tent op te zetten, lukt het niet een plek te vinden die niet hobbelig is. Desondanks slapen we goed, ook door de rust die op de camping en in de prachtige omgeving heerst. De groep kinderen van het kamphuis, die zich, tot ons genoegen, ’s avonds helemaal hadden uitgeleefd, waren al om half elf rustig. Het beheerdersechtpaar is vriendelijk.

Frank en Marit - 14-08-2014

De eerste keer dat wij op een natuurkampeerterrein kampeerden was hier bij De Meene. Het was een hele positieve eerste ervaring. Rustige en beschutte plek in schitterende fietsomgeving middenin de natuur. Gastvrije en vriendelijke beheerders. Aanrader. Wij komen graag nog eens terug.

Henk en Irene Steenbergen - 27-08-2012

Wij zijn van 4 augustus tot 18 augustus 2012 te gast geweest op De Meene. Wij hebben genoten van de heerlijke rust en van de prachtige ligging van de camping. Het sanitair is keurig, de leiding vriendelijk en erg behulpzaam. Dit is een van de zeer weinige campings waar we graag nog eens terug zouden komen!

Piebe - 06-06-2011

Het hemelvaartweekeinde hier doorgebracht, ondanks dat het terrein flink bezet was, een heerlijke en rustige tijd gehad. Sanitair was van topklasse en werd zeer goed schoon gehouden

Wietske - 05-06-2011

Heb hier tijdens een fietsvakantie een paar nachten gestaan. Kampeerterrein ligt op een prachtige locatie. Trekkersveldje heeft een (ruim) afdak met zijwanden. Ideaal als het weer wat minder is.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Meenesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd