De Marsbelte

In het kort

Op het kampeerterrein is elk plekje gedeeltelijk omzoomd door houtwalletjes, zodat er zon en schaduw komt. Ook romantische plekjes met uitzicht op de ondergaande zon. Tijd voor elkaar, dat kan nog bij De Marsbelte. Hier heerst echte rust en privacy, het is ook even jullie paradijsje. Huisdieren zijn beperkt toegestaan (in overleg). Campers tot 7 meter zijn welkom. Overnachten
kan ook in een van de knusse blokhutten. Op het terrein vind je slechtweeraccommodatie ‘Het Proathuus’ en er is overal wifi. Bezoek ook de zelfgebouwde boomhut waarin je allemaal natuurboeken vindt.

2,0 ha | 25 plaatsen | Open: 15/03 - 05/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Speelvoorzieningen
Huisdieren aangelijnd toegestaan in overleg
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten verboden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Trekkershutten aanwezig (incl. Trek-in) 2
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 6,0

Boomhut aanwezig. Koelkast met vriesvak aan in slechtweer-accommodatie. Wifi bijna op het hele terrein.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Dik en Frida van Gelder
Velsdijk 14
8124 PP Wesepe
Overijssel

Tel.: 0612865075
bgg.: +31570531733
info@demarsbelte.nl
http://www.demarsbelte.nl

Tips!

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein De Marsbelte en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Prachtig fietsen in het hoogseizoen met pontjes over de IJssel
Een prachtige route vanaf De Marsbelte via een kerkepad naar Broekland. Dan via kronkelende binnenweggetjes naar het gezellige dorp Wijhe. Van een heerlijk terrasje te hebben genoten naar infocentrum De Duurse Waarden. Via de vogelhut en/of uitkijk toren naar het kozakkenveer (fiets-voetveer vaart alleen in het hoogseizoen). Dan vanaf Veessen over het oude slingerdijkje naar Olst. Hier kun je je gebruikte energie weer lekker bijvullen om voldaan en met heel veel mooie beleving momenten weer via landweggetjes tussen de koeien terug te keren naar De Marsbelte.

Festiviteiten in de omgeving
Deventer: Boekenmarkt, Deventer Op Stelten

Raalte: Sallands Oogstfeest Stöppelhaene

Locatie

Al 40 jaar ligt Natuurkampeerterrein De Marsbelte in het hart van Salland, waar het prachtig fietsen is langs landgoederen de IJsselvallei en op de Sallandse Heuvelrug. Natuurgebieden in de omgeving zijn de Duurse Waarden, de Holterberg en de Lemelerberg. Ook Hanzesteden zoals Deventer en Zwolle zijn zeker een bezoek waard.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.Omgeving
Je kunt hier mooi fietsen over rustige binnenwegen langs landgoederen; een afwisselend landschap. Maar het ligt ook dicht bij de IJssel: ideaal om met fietspontjes (of grotere pontjes) over de IJssel te gaan!

Route

Vanaf de N348, Deventer-Raalte, de eerste afslag na de tweede rotonde bij Wesepe: De Woolsdijk volgen. Zie aanwijzingsborden ‘De Marsbelte’.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De naam Marsbelte komt van moeras (laag) en bult (hoog). Het terrein ligt in de buurtschap Middel. In de dertiende eeuw wordt melding gemaakt van een Hof te Middele. Later van een boerschap genaamd Middele. Door weinig efficiënt waterbeheer was er nauwelijks landbouw mogelijk. In de negentiende eeuw werd grootschalig ijzeroer gedolven voor de ijzergieterij in Deventer. IJzeroer (-erts) is van ongekend economisch belang geweest voor Nederland. Al sinds de ijzertijd werd op grote schaal ijzer gedolven. Pas in de achttiende eeuw onstonden de ijzergieterijen. In Deventer stond de grootste. De plaquette van deze gieterij is nog te zien.

Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Harm - 20-07-2023

Wat een mooi natuurkampeerterrein is de Marsbelte. Veel rust en privacy. Alle plekken zijn aan 3 kanten omgeven door groen. Dik is gastvrij en enthousiast maar helaas moeilijk ter been zodat de "rondleiding" via een plattegrond geschiedt. Frida hebben we helaas geen kennis mee kunnen maken. Het sanitair is wat klein en oogt wat eenvoudig voor de 24 plekken mochten deze allemaal vol staan maar wel schoon. Alleen jammer dat zowel de douche en het warmwater voor de (af)was met euromunten werkt. Persoonlijk zou ik de prijs per nacht iets omhoog doen en het muntjessysteem afschaffen. Ook zou ik toiletpapier als standaardinventaris toevoegen want dat is een beetje terug naar af. Maar ondanks dit alles is het een heerlijke plek Ik hoop dat Dik en Frida deze camping nog in goede gezondheid een tijdje kunnen voortzetten.

Marieke - 24-04-2023

De trekkershut waar we 3 nachten in verbleven is ons heel goed bevallen! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, en het toilet is direct achter de beide hutten. Erg vriendelijke eigenaar. Het meest bijzondere was het vogeltjeskoor dat de hele dag te horen was. Zoveel vogels!

Minke Schutten - 07-09-2021

Inderdaad een super vriendelijke eigenaar die ons alles liet zien, en zijn best doet om dit prachtig groene terrein in stand te houden. Hopelijk slaagt hij daar nog lang in. Het is er heerlijk rustig, wij waren er eind augustus, net na de vakantie drukte, en hadden ruim plek op een fijne grasmat voor ons tentje en de fietsen. Picknicktafel, drooglijn, koelkast, altijd handig. De sfeer was ook erg prettig. Sanitair inderdaad oud maar erg schoon, en goed bruikbaar. Een aanrader als start van de Vechtroute.

Johan van der Toolen - 28-08-2020

Een heel mooi en enorm goed onderhouden terrein met hele ruime plekken. Het santairgebouw in jaren 70-stijl is zeer schoon, wij konden nergens een tegeltje vinden dat kapot was. Je staat er midden in de natuur in een stille en 's nachts volkomen donkere omgeving met in de ochtend wat vogelgeluiden. Deze camping is zeker een aanrader voor rustzoekers, hoewel er ook wat speeltoestellen voor kinderen zijn en wat speelmogelijkheden bij het sanitairgebouw. De eigenaar is bijzonder vriendelijk en gastvrij, hij gaat met iedere gast het terrein rond om alles te laten zien. Een heerlijke plek!

Nicolien - 26-08-2020

Het trekkersveld (een open weide) is dit jaar dicht, dus mocht ik een plek op het andere deel van de camping uitzoeken. Die plekken zijn mooi omzoomd met heggen en ruim. Je ziet dat de camping jarenlang met zorg onderhouden is. Ook de slechtweervoorziening is top, met een waslijn, tafels en stoelen en wat te spelen en lezen. De camping is vergeleken met andere natuurkampeerterreinen erg goedkoop. Ik zou met liefde 3 euro per nacht meer betalen als er wc-papier was (lang geleden dat ik een wc-papierloos natuurkampeerterrein trof - gelukkig had ik een halve rol in mijn fietstas) en niet met muntjes hoefde te hannesen voor warm water.

Fam. Conradie - 10-08-2020

Geweldige camping. Ondanks corona én ziekte in de familie, heeft eigenaar Dik nog steeds (sinds 1975!) alle zaken prima in orde (naar eigen zeggen de heggen dit jaar wat minder). Allervriendelijkste man die dagelijks zijn (en tijdelijk ons) paradijsje nog altijd met passie en tomeloze inzet beheert en onderhoudt, een moeilijk jaar in de privé sfeer ten spijt. Het terrein is een oase van groen en rust, ook te middel van de heersende droogte en hittegolf. Alle plekjes zijn inderdaad deels omzoomd met bomen en variëren in grootte van riant tot voldoende (toen wij er waren veelal voor fietskampeerders). Veel privacy. De sfeer is erg ontspannen en aangenaam - te meer merkbaar toen we naar een volgende camping trokken en sterk hiernaar terug verlangden. Minpunten: sanitair is sterk verouderd maar schoon, geen wasmachine en er wordt toch nog altijd gewerkt met muntjes voor warm water. Dit valt echter in het niets bij het totale plaatje - één van tot rust komen in een klein paradijsje. Genoteerd op het lijstje met favoriete campings.

Laura - 03-08-2020

Fantastische camping! Mooie ruime plekken, veel privacy omdat iedere plek omzoomd is met bomen. Supervriendelijke beheerders die altijd klaarstaan voor een vraag of een praatje. Heerlijk tot rust gekomen hier!

Roos - 04-08-2019

Wat een fijne plek! Mooi terrein met leuke verscholen plekjes. Wakker worden door de haan. Fijn kampeerpubliek. Rust, ruimte, stilte. Mooie omgeving. Aanrader!

Hannah - 02-08-2019

We hebben een paar nachten in een trekkershut doorgebracht. Het terrein is prachtig. Hele mooie plekjes om te kamperen, en zeer goed verzorgd. De trekkershut is eenvoudig maar prima, zoals omschreven op de site. Het sanitair is ons minder goed bevallen. De sanitaire voorzieningen zijn verouderd en weinig capaciteit als het wat drukker is. Ook vonden we het niet erg schoon. De (overdekte) plek met tafeltennistafel, voetbaltafel, sjoelbak etc. vonden we erg leuk. Ook bij slecht weer is het hier prima vertoeven.

Anke - 03-09-2018

Voor het 2e jaar stonden we met kleinkind op de Marsbelte. Prettig mooi terrein met bomen, struiken en gras. Ruime plekken. Sympathiek speeltuintje, genoeg ruimte om te spelen, ook overdekt als het regent: tafelvoetbal, tafeltennis, sjoelbak. Boomhut favoriet, met boeken over de natuur. Koelkast handig, sanitair simpel en schoon. Soms zijn de eigenaars van de Marsbelte niet zo goed bereikbaar, het mobiele nummer werkt het best. Een relaxte camping om terug te komen, in een rustige omgeving met veel fietspaden.

Maikel Jegerings - 16-08-2018

Wij zijn met onze VW T2 uit 1972 hier in de vakantie geweest. Wat een prachtige camping. Rust en privicy staan hier centraal. De plaatsen zijn omringt met groen en bomen. Enig nadeel dat dan de zonnepanelen niet veel opleveren. Gelukkig is er stroom in de buurt. Het sanitair is oudbollig maar dat geeft wel de charme aan de camping. Voorzieningen zijn goed. Wifi ontvangst is alleen in de binnenruimte goed to zeer goed. Aardige eigenaren die prachtig wonen in het groen met een prachtige tuin.

R van der Meulen - 08-08-2016

Camping met ruime goed afgescheiden plaatsen, waar veel echte kampeerders komen. Voldoende rust en privacy. Er zijn kleinere plaatsen voor trekkerstentjes, ideaal. Voor kinderen is er niet veel te beleven. Het sanitair is een beetje oud, maar voldoet. De slechtweer voorziening is prima, met ruimte om te zitten, je handdoek te drogen enz. Het vlakbij gelegen Raalte heeft veel winkels, zonder dat het mooi is, Wijhe is veel aantrekkelijker, iets verder weg.

Alex - 02-08-2016

Dik en Frida zijn zeer aardig en behulpzaam en het terrein is precies zoals het boekje beloofd. Er is ook een koelkast aanwezig (handig voor trekkers) en veel ruimte in de slechtweeraccomodatie. Er is veel privacy op het terrein en veel schaduw. De douche en warm water is met munt-inworp, maar zeker warm genoeg. Met 2 toiletten en 2 wasbakken en 1 douche (per m/v) is het niet erg groot, maar het is wel knus. Er is ook nog wifi, tafelvoetbal, tafeltennis, een speelplaats voor jonge kinderen, een leuk zelfgemaakt museum, veel mooie wandelpaden in de omgeving en een Traditionele markt in Raalte. We hebben erg genoten van de plek en de rust!

Familie Massaer - 12-05-2016

Het drukke Hemelvaartsweekend bracht ons op camping De Marsbelte. Niettegenstaande de melding "bijna volgeboekt" vonden we hier toch een heel rustig plekje met veel ruimte rondom de camper en nog veel meer ruimte in de bosjes en op het grasveld waar de kindjes ongehinderd konden spelen. De camping heeft voorzieningen voor slecht weer - wij genoten van een stralend zonnetje en maakten er dus geen gebruik van. Ondanks het beperkt aantal douches en toiletten hebben wij daar nooit hinder van ervaren - de camping wordt dan ook niet "overvol" geboekt waardoor je steeds een gevoel van rust en ruimte ervaart. De eigenaars zijn rustige, heel vriendelijke en gastvrije mensen. We kregen een rondleiding in het mini-museumpje dat Dik met veel passie onderhoudt. Zijn miniatuurtjes in hout zijn boeiend om te bezichtigen! Ook mochten we de hoge boomhut in. De camping is gelegen in een prachtige omgeving waar je ontzetend mooie wandelingen en fietstochten kan maken. Een aanrader!

Janneke en Daniël - 07-05-2016

Niet alleen de kampeerplaatsen zijn ruim, maar de trekkershut ook! We verbleven 3 nachten in de trekkershut en wat een luxe! Een radiator, 4-pits gasstel, stevige bedden en lekker veel ruimte dus. De camping is heerlijk rustig en groot. De douche beviel ons ook zeker: heerlijk flinke en lekker warme straal. Dik en Frida zijn zeer gastvrije beheerders en hebben veel interessante verhalen te vertellen. We komen graag nog eens terug!

Anne - 30-06-2015

Tijdens een fietstochtje kwamen we deze prachtige camping tegen. Met nog maar 2 dagen vakantie voor de boeg, hebben we toch maar niet de moeite genomen de caravan te verplaatsen, anders hadden we dat direct gedaan. Mooie plekken, al zag ik wel heel veel hoge bomen waardoor je op koele dagen vooral de avonden snel naar binnen gaat (denk ik). Maarn wat een rust! Geen autoweg nabij. Een plek voor de echte rust zoeker. Waar je tot jezelf kunt komen zonder aandachtvragende prikkels van je omgeving. Zodra ik weer op vakantie kan ga is dat mijn eerste bestemming.

Yvon - 11-06-2014

Wat een heerlijke plek. Mooie plaatsen, fijne douche. En heerlijk rustig! Zeer gastvrije beheerders, en dat al vele jaren. Het enthousiasme straalt er nog steeds vanaf, super!

Odette & Len - 01-05-2011

Een van de mooiste plekjes van Overijssel. Wij gaan dit jaar weer lekker fietsen door Nederland en komen dan zeker even aan waaien.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Marsbeltesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd