De Klashorst

In het kort

Al sinds 1949 wordt er op dit terrein gekampeerd. De ontstane doorkijkjes leiden naar beschutte plekken tussen eiken en berken; naar een veldje afgescheiden met vlier, krent en dennen en ook naar open plekken rondom een natuurvijver. Voor tenten zijn er gemaaide plekken aan de bosrand en met uitzicht over de landerijen. Op het terrein is een aantal sfeervolle accommodaties te huur. Dankzij duurzaam verwarmde sanitairgebouwen en de overdekte vuurplaats is het op dit ruim opgezette terrein jaarrond goed vertoeven. Gesloten van 06/01-31/01.

5,5 ha | 75 plaatsen | Open: 16/02 - 31/12 | Natuur Comfort
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Hangmatkamperen mogelijk
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6,5
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan 1
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4 en 10 Ah
Afstortplaats cassettetoilet
Fietsverhuur aanwezig
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Trekkershutten aanwezig (incl. Trek-in) 8
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

In het naastgelegen Staatsbos ligt zwemvijver De Oldemeijer en op 500m struinen stroomt de Vecht. In Hardenberg kunnen fietsen en kano's gehuurd worden. In het hoogseizoen is er broodjesservice. Tussen Kerst en Krokus zijn we gesloten.

Faciliteiten voor mindervaliden

Er is een badkamer voor mindervaliden, deze vergrote badkamer heeft toiletbeugels, een douchestoel, een onderrijdbare wastafel en een kantelspiegel.

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Martin en Herma Overweg
Rheezerweg 123
7795 DB Diffelen
Overijssel

Tel.: +31613231326
info@deklashorst.nl
http://www.deklashorst.nl

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Het Vechtdal, een populaire bestemming door haar prachtige natuur en vele fiets- en wandelroutes. In die natuur valt zoveel te beleven en te ontdekken!

Dat kan perfect met ons eigen Uitleefboek! Vol opdrachten langs bestaande wandelroutes of op mooie, stille locaties in het Vechtdal. Met dit boek leer je de omgeving op een verrassende manier kennen. In het bos, langs de Vecht, op de Oldemeijer en bij groene partijen. In ieder geval allemaal in het Vechtdal.

En is het een dag slecht weer? Ook dan hoef jij je met dit boek geen seconde te vervelen! Het boek is voor € 10,- te koop in onze receptie of te bestellen via onze website.

Bij dit boek hoort een rugzak
Hierin zitten extra spullen die je kunt gebruiken bij de opdrachten. Je hebt de rugzak niet per se nodig om de opdrachten te doen. Maar, het maakt sommige opdrachten net even makkelijker én leuker. Wat je voor een opdracht nodig hebt, is aangegeven bij de opdracht. De rugzak huur je bij De Koppel of De Klashorst. De kosten voor het huren van een rugzak zijn €5,00. We spreken van tevoren even af hoe lang je de rugzak wilt huren.

Uitleefboek met rugzak

Download nu de gratis app Cultuurrijk en ontdek de verborgen geschiedenis rondom De Klashorst!

Kijk snel op www.natuurlijkcultuurrijk.nl 

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fietsrondje blog
Bert Sitters van Fietsrondje fietste langs Natuurkampeerterrein De Klashorst en schreef er deze blog over.

Fietsrondje geeft je inspiratie voor fietsroutes door Nederland & België, gebruikmakend van de bekende knooppunten. Ga op pad met de gewone of elektrische fiets en ontdek uiteenlopende Nederlandse en Belgische fietspaden. De fietsroutes zijn stuk voor stuk ontdekt door contributor Bert Sitters, die elke maand een ander Natuurkampeerterrein voor het voetlicht zet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

De Klashorst ligt tegen het Hardenbergse Staatsbos, een gemengd bos met stuwwallen en een ven dat in gebruik is als zwemvijver. Tegenover het terrein ligt natuurgebied De Uilenkamp rond een herstelde meander van de Vecht, waar het prachtig struinen en zwemmen is. In de nabije omgeving zijn diverse streekproducten te verkrijgen, zo is er een melktap. Langs het terrein lopen verschillende fiets- en wandelroutes.

Faciliteiten winterkamperen
Het sanitairgebouw is verwarmd en beschikt over een kookruimte. Bij de tent/caravan zijn houtkacheltjes te leen. Op het terrein staat een houtgestookte sauna die per dagdeel te reserveren is. De Basic en Comfort Trekkershutten zijn ook in de winter beschikbaar. 


Natuurkampeerterrein De Klashorst is uitermate geschikt voor avontuurzoekers en sportievelingen die van de natuur houden. Bij uitstek dé uitvalbasis voor fietsers, wandelaars en vissers. In de directe omgeving ligt het Pieterpad, het Struingebied, LF14 en LF16, recreatieplas de Oldemeijer, de Distelbelt, het Vechtdalpad, de ATB mountainbikeroute, Kanovaren, Aspergeboerderij Nijenhuis en restaurant De Gloepe.


De eigenaren van De Klashorst doen aan Bushcraft, ga eens met hun mee op een Bushcraftwandeling. Wil je zelf de natuur ontdekken? Koop dan het door De Klashorst uitgebrachte Uitleefboek vol leuke opdrachten!

Veel informatie voor een prettig verblijf vind je op de Recreatie-app voor Iphone en in de Play Store te vinden op Camping De Klashorst.

Hoogseizoen

16/02-25/02; 29/03-01/04; 26/04-05/05; 08/05-12/05; 17/05-20/05; 05/07-01/09; 18/10-03/11; 20/12-05/01.

Route

Volg in alle gevallen route campings Rheeze/Diffelen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Klashorst ligt vlak bij het brinkdorp Rheeze, waarvan de dorpskern als beschermd dorpsgezicht is aangewezen. Dit type dorpen is in de vroege middeleeuwen ontstaan op hoger gelegen zandruggen in de buurt van beken en riviertjes. De brink was een open plek aan de rand van het dorp, gebruikt als graas- en drinkplaats voor de schapen en als marktplaats door dorpelingen. Direct naast het dorp lag de es, een gezamenlijk stuk land van de boeren. Veel markeringen van deze historische leefwijze zijn nog te vinden. Wandel maar eens door dit gebied de Rondom Rheeze wandeling van 14 km. *De Klashorst is ook te vinden in de app 'Cultuurrijk'. Download 'm nu!

Op het erf van De Klashorst staan ​​de fruitbomen vol in bloei: kersen, pruimen en goudreinetten zijn in aantocht. Chocolade munt, bieslook, peterselie, tijm in de kruidenspiraal nodigen uit om even aan te ruiken, maar vooral om bereid te worden. Ook wilde planten, zoals zevenblad, brandnetel, paardenbloem en madeliefjes zijn goed eetbaar. De eigenaren van De Klashorst willen van hun Natuurkampeerterrein een ‘eetbaar landschap’ voor mens én dier maken.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · luchtwarmtepomp · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · materiaalgebruik receptiegebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Hans en Marika - 26-02-2023

Mooie camping met een heerlijk verwarmd toilet gebouw. Vanuit de camping wandel je meteen de bossen in. Aardige beheerder die geregeld even langs kwam voor een praatje en om met onze Borus te knuffelen.

Frank - 18-04-2022

Wat een fijne camping. Prachtige omgeving en een mooi onderhouden terrein. Het sanitair is als nieuw. Elke ochtend verse broodjes, fikkie steken en de MTB route ligt naast de camping. En als laatste: Martin en Herma zijn goud. Hele aardige mensen die snappen wat natuurkamperen inhoudt. Dank jullie voor de gastvrijheid!

Ingrid - 07-06-2021

Eind mei waren we voor het eerst op camping De Klashorst en we hebben genoten. Mooi kampeerterrein in een prachtige omgeving. De sanitairgebouwen zijn zeer goed, worden goed schoongehouden en hebben prima faciliteiten (o.a. wasmachine, koelkast en kookplaatje). Er is een broodjesservice en vuurschalen en houtkachels zijn te huur. Hout kun je zelf meenemen of is te koop op de camping. Vanaf de camping heb je prachtige wandel- en fietsroutes door het Vechtdal. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

Jaap - 04-01-2021

Goede start in 2021 op deze mooi camping. Goed sanitair en fijne plekken. Prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen.

Wouter Engbers - 28-11-2020

Fijn kampeerterrein! Relaxte mensen. Mooie plek (Outdoor-achtig; mooi gedaan). Vecht in de buurt voor het zwemmen op de zomerdag. Ik zat er in november: ook dan droge grond. Sanitair uitstekend

D.Peters - 16-11-2020

Een camping welke zijn verwachtingen niet kan waarmaken. De plekken zijn oke, alhoewel de beloofde ''plas'', zowel zichtbaar op de website als de campingkaart praktisch opgedroogd in het land lag. De campingbeheerder was enkel tussen 9-9.30/19-19.30 aanwezig, wat prima zou zijn op het moment dat de opgezette app zou werken. Er was hout besteld en betaald (!), echter de campingbeheerder moeten ''storen'' om dit alsnog te verkrijgen. Zijn reactie hierop was oprechte verbazing dat de app werkte. Weinig contact, waardoor onpersoonlijk. De locatie is mooi gelegen nabij het bos, van waaruit veel mooie routes lopen. Er zou, kortom, veel meer uit de locatie en de camping gehaald kunnen worden.

Anne - 14-11-2020

Terrein ligt leuk, fijn gewandeld. Afstandelijke eigenaren, weinig aandacht of contact. Mobiele sauna was top maar idioot duur. ‘s Ochtends om half 8 (!) werden we wakker gemaakt doordat er aan een nieuw huisje werd gebouwd, nogal asociaal. Er waren veel en ook onvriendelijke honden op de camping, die ook los liepen, voor ons een vreemde en onprettige situatie. Al met al niet echt het natuurcamping gevoel.

Henk - 09-10-2020

Prachtige camping met mooie plekken. Handig keukentje voor slecht / koud weer. Zeer schoon en mooi toiletgebouw. Niet te missen deze plek

rohald - 20-09-2020

Prima natuurcamping! Bushcraft sfeertje, door alle houtkachels en diverse kampementen. Prima sanitair, goed schoon, leuke eigenaren! In vergelijking met andere natuur campings iets prijziger qua kosten.

Fam. de Wilt - 16-08-2020

De website belooft meer dan dat deze camping in werkelijkheid is. We hebben ons prima vermaakt maar het is er rommelig en er is geen betrokkenheid. Na meer dan 70 jaar camping beheer zit de sleur erin. Het nieuwe sanitair gebouw is prima maar wordt weinig schoongemaakt. Erg bijzonder dat het chemisch toilet geleegd moet worden midden op de camping. Verder vragen wij ons af waarom dit een natuur camping is? Deze camping komt zeker niet in onze top 10.

M. Sportel - 28-06-2020

Geweldig mooie camping met zeer vriendelijke eigenaren. De mobiele sauna is een geweldige oplossing bij slecht weer. Ook de bushcraftwandeling met Martin is erg leerzaam en leuk voor de kinderen.

Fam Marijnissen - 27-06-2020

Dit terrein staat iets mooier beschreven dan het in werkelijkheid is, maar De Klashorst heet alle potentie uit te groeien tot een mooie natuurcamping. Daar wordt nog hard aan gewerkt. Het tweede sanitairblok is in wording, en is ook hard nodig. Het eerste mag er zijn, maar is beperkt gezien het aantal plaatsen. Jammer dat de ingang van de camping wordt gedomineerd door de gastank en de afvalcontainers. Vanuit de camping is een prachtige struintocht mogelijk richting de oever van de Overijsselse Vecht. De dorpjes in de omgeving vallen wat tegen. Wel mooie fietstocht mogelijk lang de Vecht richting Hardenberg.

Remco - 13-09-2019

Mooie camping! Ruim opgezet. Veel natuur en bossen. Privacy en rust. Modern / schoon sanitairgebouw. Zeker voor herhaling vatbaar!

Judith - 02-09-2019

Hele fijne camping, vooraan wat meer beschutte plekken, achter een groot tentenveld met plekken in het hoge gras waardoor je ook beschut zit en kunt genieten wan een prachtige zonsopgang. Als je wilt kun je een vuurschaal of kachel huren, hout kopen en voor wat luxe zijn er koude biertjes en warme broodjes. Voor ons de perfecte combinatie van natuurkamperen met wat extra's. De Vecht en bossen om heerlijk te wandelen en te zwemmen. Absoluut een topper vinden wij!

Arienne - 05-08-2019

Fijne en mooie camping, een natuurkampeerterrein waarbij je je in de natuur waant, met name het "nieuwe"stuk. Niet zo "aangeharkt" en afgebakend. Een aanrader!

Familie Bais - 27-07-2019

Wat een superfijn natuurkampeerterrein is dit! Kanperen zoals het voor ons hoort, ruim, rustig, welkom, een vriendelijk woord voor ieder, met respect voor de natuur, verse broodjes in de ochtend, op een mooie locatie en met ontzettend aardige hardwerkende eigenaren. Het oude toiletgebouwtje is basic maar voldoet prima, en alles wordt zo goed schoon gehouden! Maar het nieuwe toiletgebouw... wauw wat een luxe! We hebben er van genoten! Van ons krijgen ze een dikke 10!

Alies - 22-07-2019

Mooi, afwisselend terrein met kampeerplekken en mogelijkheid tot ‘glamping’. Plekken met en zonder stroom. Net toiletgebouw met mogelijkheid tot koken, gebruik koelkast/diepvries en wasmachine. Er zijn twee lockers om mobiele telefoons op te laden. Gastvrije, vriendelijke eigenaar die met de nodige humor alles regelt. Streekbier, boerenijs en broodjes verkrijgbaar bij de receptie. Vanaf de camping kun je direct wandelen en fietsen.

Brechtje - 27-08-2018

We hebben twee weken met de tent op deze camping gestaan in de zomervakentie. Prachtige camping met verschillende velden. Plekken met veel schaduw omringd door bomen en plekken in open veld met uitgemaaide plekken. Voor de kinderen is er een leuke speelplek waar onze kinderen zich prima vermaakt hebben. Je loopt zo van de camping het bos. In de buurt is het prachtig wandelen en fietsen. Nieuwe sanitair is luxe en verwarmd, en oude sanitairgebouw is een stuk eenvoudiger. Koelkast en wasmachine zijn erg handig. Als het windstil is en verschillende mensen de houtkacheltjes aan hebben wordt je soms een beetje 'uitgerookt' . Maar goed, een vuurtje stoken is ook leuk. Heel vriendelijke eigenaars die je graag helpen. Warme broodjes en ijs te koop bij de receptie.

Hannah - 08-07-2018

In het voorseizoen stonden we hier. De duurste plek waar we tijdens onze trektocht hebben gestaan. Dan verwacht je ook wat. Ons plekje was prima, na wat dennenappels verwijdert te hebben. De eigenaar over wie ik hier las dat hij aan bushcraft deed, hebben we pas op de laatste avond gezien toen er gedoe was over toiletpapier. Het sanitair gebouw is prachtig, maar de stortdouche is niet mijn ding. Wel super tof dat er oplaadkluisjes hingen voor mobiele telefoon! Ik kreeg sterk de indruk dat dit meer een glamping plek is en daar werd ook van alles voor gebouwd. Blijkbaar moet dat gefinancierd worden door trekkers, erg jammer. Ook hadden we overlast van de groep die vooraan stond in de "huistent" en het veldje ertegenover. Hier komen we niet nog eens.

N.V.Roode - 07-07-2018

Mooie camping. Ruime plaatsen en mooi aangelegd.

Ans Habraken - 05-06-2018

Afgelopen weekend hebben we genoten van deze heerlijke camping. Het was lekker rustig op de camping. Vanuit de camping kun je prachtige wandelingen maken in het bos. Ook de MTB route is een aanrader. Na de heftige regenval van de afgelopen dagen was het lekker modderig. Door de regen was het kampeerveld ook wat zompiger dan normaal. Maar het was dan ook lekker om op je blote voeten door het gras te banjeren. Het toilet/douchegebouw is verrassend mooi en nieuw. Kortom een prachtige camping in een mooie omgeving.

Lot - 25-03-2018

Mooie ruime plekken waarvan een hoop met veel privacy. Saniter is heel erg schoon en zeker goed te doen tijdens de koude maanden. De omgeving is prachtig en je stapt zo vanuit je tent het bos in. We hebben een fijn weekend gehad!

jan binnekade - 19-11-2017

Geweldige sfeer , plekken en mooie omgeving . Hoop er 1218 weer te kunnen zijn.

Hardeman en Doelman - 12-03-2017

Gezien het voorspelde mooie weer en voorgenomen trailrun besloten een dag eerder af te rijzen naar Overijssel. Afgelopen vrijdag om 18.45uur aangekomen op het kampeerterrein. We werden zeer gastvrij ontvangen. We mochten zelf een plekje uitzoeken en hebben een houtkacheltje geleend. ( echt een aanrader! Erg leuk en het ultime buiten gevoel om een vuurtje te maken en ook nog functioneel en heerlijk warm!) kacheltje is bovenop plat, waardoor we hier prima op konden koken en ons zelf warm houden gedurende de frisse avond. Na het verzorgingsmoment in het moderne, warme en prachtig schone sanitairgebouw, in de slaapzak gekropen. Gedurende de nacht hoor je veel "bos geluiden" en zodra het ochtend begint te worden worden de vogels steeds actiever! Heerlijk wakker worden! 'S morgens was de tent wat stug van de vorst, dus snel water gekookt voor thee en ontbijt. Waarna we de tent weer inpakte en vertrokken naar ons doel; Salland trail te Nijverdal. Kortom het was een verassend leuk weekend! Erg mooi weer, prachtige omgeving. perfecte kampeerplaats met vriendelijke beheerders, veel vrijheid en de luxe van mooi schoon en warm sanitair! Zeker een aanrader!

Jesse van Oort - 09-01-2017

Afgelopen week deze camping bezocht om lekker van de winterkou en de schitterende omgeving te genieten. Toen we aankwamen werden we hartelijk begroet door beheerder Martin. Aangezien we de autogeluiden van de weg 4 km verderop erg storend vonden (wind uit de verkeerde hoek) zijn we weer weggegaan om een andere plek te zoeken. Na 15 minuten echter besloten we toch terug te keren en ons over het geluid heen te zetten. En we zijn blij dat we dat gedaan hebben! Heerlijke camping, ruime plekken en geweldige houtkacheltjes! Ook het enthousisame en de verhalen van Martin zijn een bezoek al waard! Bushcraft is zijn grote passie en dat is te zien in de 'receptie' ook! Wat een heerlijke plek en wat een sympathieke mensen! Hier gaan we zeker terugkeren! (van het geluid van de weg hebben we totaal geen last meer gehad, ook 's avonds bij het kacheltje niet!) Een welverdiende 5 sterren! Ideetje voor verdere ontwikkeling: een (evt. overdekte) stookplek? Nu moet ieder voor zich bij zijn tentje fikkie stoken (overigens ook erg leuk), maar zo'n centrale plek is altijd een leuk sociaal gebeuren.

Patrick - 17-10-2016

Geweldige camping! Ik heb hier begin oktober gekampeerd en ik ben erg enthousiast over deze camping. Sanitair is erg netjes en luxe, er zijn zelfs stortdouches (met goed warm water, geen gedoe met muntjes). De ontvangst was hartelijk (met minicursus bushcraft), de receptie voelt als een gezellige huiskamer. Wij hadden een houtkacheltje gehuurd en onder de tarp zaten we ondanks de lage temperaturen ('s avonds rond de 3 graden) heerlijk warm.

Rita - 16-08-2016

Wat een heerlijk natuurkampeerterrein, een echte aanrader! Wij (gezin met twee meiden van 7 en 9) hebben genoten van de camping en de prachtige omgeving. Opvallend zijn de heerlijk ontspannen sfeer, de enthousiaste beheerders Martin en Herma, het mooi gelegen en onderhouden terrein en het uitstekende nieuwe sanitairgebouw! Fantastisch!

Jack - 02-08-2016

Wij hadden dit terrein uitgezocht in Het Groene Boekje van 2016. Bij aankomst bleek dat het terrein er voor de eerste keer in was opgenomen. Heel leuke plek met erg enthousiaste beheerders (vers afgebakken broodjes en croissants en vol verhalen!) en erg mooi sanitairgebouw. Top! De kinderen vonden er op de eerste dag meteen al speelkameraadjes - prima sfeer.

H. Monteban - 09-06-2016

Een topper. Hele grote en mooie plaatsen. Het nieuwe sanitair is heel mooi. Schoon en de ligging is fantastisch. Een aanrader.

Anton en Alice Snel - 29-05-2016

Wat een prachtig natuurkampeerterrein! Mooie afgeschermde plekken met veel privacy. Afgelopen weekend genoten van de kampvuurmuzikanten. Super sanitair! Mooie ligging in het Vechtdal aan het Pieterpad. We komen hier zeker terug! Heel veel succes als natuurkampeerterrein, jullie zijn het qua sfeer, ligging, begroeiing en passie dubbel en dwars waard.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Klashorststerren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd