Dassenburcht

In het kort

In de rustige, beschutte 'hofjes' aan de rand van het bos overnacht je midden in de natuur. Kom je met jonge kinderen, dan is het open veld met 'speeldassenburcht' een aanrader. Geniet in het voorjaar van ware vogelconcerten. Bij warm weer plons je zo zwemplas De Zwarte Dennen in, op loopafstand van het kampeerterrein. Hier starten ook diverse wandelroutes. Om je verblijf nog aangenamer te maken, staat er sinds 2022 een nieuw sanitairgebouw. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: www.logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

3,0 ha | 32 plaatsen | Open: 28/03 - 30/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurhut
Slechtweervoorziening aanwezig kampvuurhut
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 5,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Honden: alle plekken, waarvan 16 met stroom. Verzoek om, wanneer mogelijk, een plek te kiezen in de buitenste ring. Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik (deze is seizoen 2021 gesloten). Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Vijverweg 5
7715 PA Punthorst
Overijssel

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623868060 (8.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/

Facebook Twitter Instagram

Tips!

Dieren in de kijker
Om dieren niet op te jagen is het handig een verrekijker mee te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld een buizerd of das ziet, kun je die op afstand en ongestoord bekijken.

Dieren spotten
"Welke dieren leven hier?", is een veelgestelde vraag. In en rondom het terrein kun je geweldige natuurervaringen opdoen. In het voorjaar zingen de vogels je de ochtend tegemoet. Vaak zie je van dichtbij een zanglijster of roodborst rondscharrelen op zoek naar kleine beestjes voor henzelf of hun jongen. Langs de paden over de heidevelden zweven libellen en waterjuffers als minihelicopters en zoemt het van de hommels en bijen. Kijk ook naar boven voor rondzwevende buizerds en met wat geluk een boomvalk. In de ochtend heb je kans op zonnende adders die zich opgerold opwarmen in de zon, zodat ze actief kunnen worden. Om bijvoorbeeld een ree of das te zien kun je het beste ongeparfumeerd, tegen de wind in en tegen de schemer een rondje lopen. Neem bijvoorbeeld het zandpad net ten zuiden van het terrein op de grens met het boerenland en loop vervolgens via een bospad terug. Succes!

Locatie

Natuurkampeerterrein Dassenburcht ligt in boswachterij Staphorst. In dit gemengde bos kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. In de omgeving vind je een gevarieerd gebied, waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Zandverstuivingen, heide, donkere bossen en vennetjes. Hier kom je regelmatig reeën en met wat geluk een das.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Het terrein ligt 3 km ten noorden van Nieuwleusen. Vanaf de A28, afrit 22. In de boswachterij Staphorst aan de Vijverweg is na 130 m links de ingang. Vanaf het noorden neem je vanaf de A28, afrit 24. Ga via IJhorst naar het zuiden. Op de Vijverweg, 130 m voor het einde van het bos, is rechts de ingang.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Dassenburcht ligt in Boswachterij Staphorst. Hier komen bosbouw- en recreatiegeschiedenis samen. Tussen 1935 en 1940, de crisisjaren, werd het bos aangeplant door tewerkgestelde werklozen uit het westen van het land. Die kwamen op zondagmiddag per trein aan en gingen op vrijdagmiddag weer huiswaarts. Er staat veel zwarte den, bedoeld voor stuthout in de mijnen. In 1935 is de Oude Vijver aangelegd, een geliefd wandel- en zwemgebied voor Staphorsters. In 1965 werd het afgesloten. Daarvoor in de plaats kwam recreatieplas De Zwarte Dennen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Fam Marijnissen - 23-08-2021

Mooie camping met eenvoudig sanitair. Ruime plekken. Op de plaatsen in de buitencirkel blijven wel plassen staan na een regenbui. Kan iets aan gedaan worden. Buiten de camping is het terrein minder geschikt voor honden. Een losloopgebied is gesloten, en tweede wordt sept 2021 gesloten om ruim baan te geven aan crossfietsers. Hele gebied rond zwemplas is zelfs verboden voor honden, ook aangelijnd.

H.J. Mok - 26-05-2021

Mooie locatie, mooi speelterrein voor kids in het middenveld. Het sanitair is museum waardig en veel te weinig met volle bezetting.

Patrick van der Ende - 30-04-2021

Een prachtige plek om te staan. 2 douches en 2 wc is veel te weinig voor zo’n 30 plekken. Dat ik 2,50 euro moet betalen voor administratiekosten terwijl ik op de camping zelf een half uur bezig ben om mij in te schrijven en een nacht te reserveren is rondom belachelijk.

Geertje - 13-08-2019

Leuke camping! Kleinschalig en mooi en de kinderen hebben zich uitstekend vermaakt. Heeft iemand de crocs van onze kinderen gevonden? 1 paar paars en 1 paar grijzig. Laten liggen bij het speelterrein helaas..

Daniela - 29-07-2019

Een heerlijke camping in een prachtige omgeving. Enige minpuntje is toch wel het sanitair. 2 wc's voor zoveel mensen is wel wat weinig. Evenals het aantal douches. Zeker met temperaturen als in de afgelopen week is dit niet meer te doen.

Saskia K - 22-08-2018

Fijne camping. Sanitair was eenvoudig maar schoon, passend bij Puur Natuur kategorie. Veel wandelmogelijkheden vanaf de camping. Enige minpuntje vonden we de weg die vlakbij is, en waar ook savonds laat en sochtends vroeg nog vrij veel gereden wordt.

Annemieke - 19-08-2018

Mooie camping, middenin het bos. Vanaf de camping loop of fiets je zo de natuur in. Mooie ruime plekken, wel veel schaduw door de bomen. Wij zitten op plek 7, dit hofje ligt wel redelijk dicht langs de weg waardoor je soms wat verkeer hoort. Plek 5 is de meest zonnige plek van ons hofje. Het sanitair is inderdaad verouderd. 1 Douche en 2 wc’s zijn echt te weinig voor een volle camping, en 1x per dag schoonmaken is dan ook echt niet voldoende. De douche heeft wel een goede straal en is lekker warm. Bovendien zitten er in het hokje 2 douchekoppen, wat met kinderen wel erg handig is. Voor kinderen is er verder niet veel te doen. Ik heb op foto’s schommels en een trampoline langs zien komen, maar die zijn er beide niet. Maar met wat fantasie kunnen ze zich prima vermaken in de Dassenburcht.

Joris - 14-05-2018

Heerlijke dagen gehad. Lekker basic. De kampvuurhut is geweldig en gezellig.

Desiree - 07-06-2016

22 juli 2015 zijn wij op deze camping geweest. De camping op zich is leuk. Het grote middelveld met daaromheen de verschillende plekjes. Het bos is prachtig! Ik lees een bericht van 30 mei 2012 en dit is bijna 3 jaar na ons bezoek over het sanitair. Bij ons bezoek in 2015 wat het sanitair nog steeds een regelrechte aanfluiting. Veel te weinig toiletten en douches voor het aantal mensen dat op de camping kan verblijven. Bovendien was het erg smerig en oud! Ik raad jullie aan om hier echt iets aan te gaan doen! Ook de stortbak voor het chemische toilet is/was ronduit smerig! De Dassenburcht krijgt daarom van mij de koude douche voor het sanitair en maar 1 ster voor de rest van de camping, zodat ze hopelijk snel iets aan het sanitair gaan doen..

Germo Veltmaat - 20-05-2016

Ondanks een code rood in de provincie, stond er nergens aangegeven dat er niet gestookt mocht worden (en dus waren er een aantal gasten die rustig naast hun tentje een kampvuurtje hadden). Aan de andere kant was de boswachter wel heel streng, en mocht een alleenstaande moeder haar auto niet naast de tent hebben staan (ook al was het veld verder helemaal leeg) Weinig sanitair. Maar wel een heel mooi bos

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Dassenburchtsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd