Boxbergen

In het kort

Natuurkampeerterrein Boxbergen is een klein, maar bijzonder en uniek terreintje. De ligging in het bos onder hoge, oude beuken, de vrijheid (geen vaste plaatsen) en de mogelijkheid om kleine kampvuurtjes te stoken, maken het een gewaardeerd terrein voor een specifieke doelgroep. Dit alles ondanks de beperkte voorzieningen: enkel een toiletgebouw met stromend (koud) water. Geen afstort chemisch toilet toegestaan. Op het terrein is geen elektra of verlichting. Er wordt hulp van de kampeerder verwacht bij het schoonhouden van het sanitair. Bezoekers genieten van de ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in een mooi natuurgebied.

3,5 ha | 15 plaatsen | Open: 15/03 - 01/11 | Puur Natuur

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Er zijn drie plekken beschikbaar voor vouwwagens, tourcaravans, kampeerbusjes en campers, deze zijn niet te reserveren. Geen afstortplaats chemisch toilet aanwezig.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Giel Aalbers
Wildbaan
8124 PD Wesepe
Overijssel

Beheerder
Giel Aalbers


Tel.: +31627467114
giel.a@hotmail.com


Locatie

Natuurkampeerterrein Boxbergen maakt onderdeel uit van het landgoed Boxbergen-Lankhorst. Landerijen, bossen, weteringen en de zorgvuldig gerestaureerde havezate, landhuizen en boerderijen maken van het landgoed een voldragen landschap. Het is contrastrijk, met een levendig spel tussen open en dicht.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Overijssel.Wandelroute
De tweedaagse wandeltocht De Sallandse Zandloper (45 km) komt langs Boxbergen. Deze route is een prachtige manier om het Sallandse landschap te ontdekken. Je start in Nijverdal of Holten op de Sallandse Heuvelrug, overnacht op het Natuurkampeerterrein en loopt de volgende dag door naar de uiterwaarden van de IJssel. Kijk voor meer informatie op www.sallandsezandloper.nl.

Route

Gelegen net buiten Wesepe, richting Olst, de Boxbergerweg inslaan. Na 1600 m in flauwe bocht eerste weg rechts, Wildbaan.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Boxbergen is onderdeel van het oude, grote landgoed Lankhorst-Boxbergen. De melkveehouderij is de belangrijkste bedrijfstak van het landgoed. De bossen op het landgoed zijn indertijd aangelegd om hout te produceren. De bomen zijn voor een belangrijk deel ouder dan 80 jaar. De bossen zijn gevarieerd en herbergen veel wild, zoals reeën, dassen en veel vogels. In 1951 is het landgoed verkocht aan de verenigde gestichten in Deventer. Het huis Boxbergen, met zijn rijke historie (uit 1344), was ooit het grootste huis van Salland. Het is nu, volledig verbouwd, in particulier bezit.

Beoordelingen van bezoekers

Irene - 10-05-2018

Leuk terreintje, eenvoudig sanitair met alleen koud water maar dat is voldoende voor mij. Mooi wandelen vanaf de achteruitgang. Fijn laag tarief, vriendelijke beheerders. Leuk dat er nog zulke eenvoudige kampeerterreinen bestaan.

Remco - 28-07-2016

Wat een heerlijk oer kampeerterrein! Als je van eenvoud, onthaarden & "van het grid af" houdt is dit een perfecte plaats. Zoek je een complete sanitaire unit met verlichting en warm water, dan moet je hier niet zijn. Wil je ouderwets zelf je vuurtje maken, ervaren hoe een koude douche in de ochtend ook al weer voelde en genieten van de donkerte in de nacht dan is dit top! Er mogen meer van dit soort oer-kampeerplaatsen komen wat mij betreft. Wellicht een nieuwe categorie kampeerplekken: oer-kampeerplaats.

leo - 16-07-2016

Op doorreis naar de veluwe heb ik hier 1 nachtje gekampeerd, er was helemaal niemand ! Heerlijk rustig dus. Er staat 1 hok met douche(koud water) 1 toilet en 1 wasbak en geen stroom, dus zaklamp of hoofdlamp meenemen, dus echt basic kamperen, meer heb je ook niet nodig ! de beheerder nog even gesproken die op de boerderij naast het bos woont,vriendelijke aardige man.Kom hier zeker weer terug !! minpunt : Neem muggespray mee, veel muggen ! pluspunt : overal mag je een open vuurtje maken, mits je er geen paasvuur van maakt !

Annemiek & Henk - 08-07-2016

Deze camping zijn wij op 2 juli 2016 even op geweest. Er stond niemand. Op zich geen probleem, maar er was ook geen water. De douche zag er gewoon goor uit. Voor een camping waar je voor moet betalen verwacht ik iets anders. Paalkamperen is erg leuk maar dan weet je van te voren dat jezelf voor water moet zorgen en dat er geen douche aanwezig is. Kortom wij zijn door gereden naar de Marsbelte en hebben daar gekampeerd.

Gerrie van den Brink - 29-03-2016

Wij willen u heel hartelijk danken voor een schitterende natuurcamping. Ik zou bijna zeggen, de enige echte natuurcamping tot nu toe. Want wat is natuur met luxe, geen echte natuur. Uw terrein doet zijn naam eer aan. Er is een prachtig bosgebied, schitterende vergezichten, waterstromen, veel vogels en volop reeën. En er is toilet en stromend water aanwezig. Als dat niet echt een natuurcamping is, weet ik het niet meer. Heel veel dank. We komen zeker weer eens terug. Een echte aanrader voor wie echt in de natuur wil zijn. Hartelijk dank daarvoor.

R Hoogstad - 31-08-2015

Eenvoudig terrein, met hoge bomen, wat wel minder zon geeft op je plek. Omgeving is prima voor wandelen en fietsen. Het is er rustig, maar niet stil, je hoort de weg en voorbijgangers. Geeft niet. Wat jammer is: de passanten zien het terrein niet als afgeschermd. Zo loopt er van alles rond: even sigaretje roken en bijkletsen, even paardrijden, even naar de wc gaan. Wij vonden dit niet prettig. Je hebt zo weinig privacy. Een mooi groen hek en een extra bord zouden helpen. De beheerder is wel heel behuplzaam en kan mooi vertellen over zijn ervaringen.

Letty - 04-08-2014

Hier een paar fijne nachten gekampeerd. Lekker rustig en mooi terrein. Leuk dat je een vuurtje mag stoken en dat je de ruimte hebt! Gehoord van voorbijgangers: kijk, die mensen zijn aan het wildkamperen. Daar lijkt het zo ook wel wat op, simpel en natuurlijk.

De Boer - 25-08-2013

heerlijk genoten afgelopen week. Veel te weinig van dit soort terreinen in Ned. duidelijk want het was bijna volledig gevuld. Heerlijk die eenvoud!. Aan koud stromend water en een toilet hebben we echt genoeg. Fijn ook dat er niet dag en nacht verlichting is (geen stroom) maar alleen olielampjes bij de tenten.

Erwin Elling - 11-08-2013

Geweldige plek. Bijna voorbij gefietst, omdat het bijna niet als kampeerterrein te herkennen is. De faciliteiten bestaan uit een hutje met een (koude) douche, wasbak en toilet. En natuurlijk het hout dat je overal kunt sprokkelen voor een vuurtje. Perfect.

Anke - 29-12-2012

Ik heb hier jaren geleden in februari een nacht gekampeerd met de Zwerfgroep van de NTKC. Schitterend terrein in een prachtige omgeving. Ik wil er nog wel eens met de fiets komen.

Natasja en Tonnie - 03-07-2012

Heerlijk, we kunnen weer naar onze favo camping!!! En hij is gelukkig nog net zo simpel als voor heen met als enige luxe een wc en koud water... Wij komen wel een paar keer kamperen dit jaar! (En volgend jaar... en dat jaar daarop... en het jaar daarna...);-)

zuiderwijk meulema - 17-06-2012

heb 2 jaar terug genoten en in het jaar dat het gesloten was naar een camping gegaan, maar dat was geen succes. gewoon terug naar de pure natuur,zonder teveel voorzieningen en zo het bos in lopen en wat een geweldige omgeving. de totale rust, heerlijk bijkomen. kan helaas niet komen met de tent,door rug/ heup problemen waardoor ik moeilijk of bijna niet kan lopen. zou graag weten hoe het met de beheerdersvrouw is, heb veel aan haar gedacht, misschien dat een bezoekje met de kleine camper nog mogelijk is. bedankt voor de laatste keer, afzender de 2 motorrijders { retro triumphs)

annemarieke - 23-05-2012

Eindelijk weer open, wij zijn er vast weer een paar keer dit jaar. Mooi dat het niet opgepimpt is maar simpel blijft. Dat is toch wel uniek in Nederland.

Douwe - 24-04-2012

Yes, hij is weer open! Douwe

Nelleke Ludde - 18-04-2012

Heerlijk dat het hele simpele kamperen nog bestaat en de voorzieningen miniem blijven. Ik heb er een paar jaar geleden genoten.

Ko Dousma - 18-04-2012

Geweldig dat dit terrein weer terug is voor het echte kamperen.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Boxbergensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd