Fans

In het kort

Er zijn twee terreinen voor de camping ingericht. De Geheime Vallei, tussen de beboste heuvels, heeft ruime plekken voor 6 tenten. Op de velden aan de oever van de rivier ligt het grootste deel van het terrein, met 24 grote plekken. Het terrein is vlak grasland. Schaduw komt van de reusachtige eiken en van de andere bomen op het terrein. De rivier stroomt langzaam. De camping is zéér geschikt voor gezinnen met kinderen. Kampvuur is enkel mogelijk als de weersomstandigheden dat toelaten.

3,0 ha | 30 plaatsen | Open: 15/05 - 01/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Ingerichte tenten te huur
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan niet bij droogte
Slechtweervoorziening aanwezig schuur
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 2A
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 7,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 6,0

Kampeerbusjes kunnen alleen in overleg en in beperkte mate terecht; er is plaats voor maximaal 2 busjes op een apart terrein. Het aantal plaatsen met elektra is rekbaar; in elk geval 12, maar met goede wil zijn 15 plekken zeker mogelijk. Openbaar vervoer is zeer beperkt; bussen (misschien 2 keer per dag) vertrekken vanuit centrum Rignac op 7 km; treinstations op minstens 25 km; vliegveld op 25 km. Zwemrivier grenst aan kampeerterrein. Kampvuur en bbq zal zijn verboden in tijden van grote droogte. Er zijn geen voorzieningen voor verblijf met paard; maar wie te paard arriveert kan het laten grazen in één van de belendende weiden, als hij/zij zelf voorzieningen heeft om te voorkomen dat het dier er vandoor gaat.

Tarieven *

Tarief geldt niet specifiek voor de verschillende kampeermiddelen, maar voor een emplacement. In mei, juni en de laatste week van augustus geven we korting: wie 4 dagen heeft gekampeerd, kampeert de 5e dag gratis.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres

Lieudit Fans
12390 Rignac
Occitanie/Midi-Pyrénées

Tel.:
info@camping-fans.com
http://www.camping-fans.com/

Facebook

Locatie

Fans, ons dorpje, ligt in een wijde, open vallei aan de oever van de rivier de Aveyron, gelegen in het Zuid-Franse boerenland. De vallei is omzoomd door bosrijke heuvels en getooid met enorme eikenbomen. We hebben een groot landgoed met velden, rivieroevers, bossen en beken, valleitjes, uitzichten en heuvelruggen.

Fans, ons dorpje


Fans is een piepklein dorpje, een hameau, dat bestaat uit drie huizen, waarvan onze eeuwenoude boerderij het grootste is. De naam "Fans" hebben we niet zelf bedacht. Zo heet het hier al sinds mensenheugenis. Ook heet het hier wel "Fons" of "Les Fons". Dat zou kunnen duiden op een Romeinse oorsprong van die naam. In het Latijn staat het woord fons voor bron; de naam Fans zou dan dus kunnen verwijzen naar de vele bronnen die de vallei rijk is. Het is hier stil, rustig, mooi en vriendelijk, in de lente fluit er de wielewaal, kortom het is er een "petit coin du paradis", een klein stukje van het paradijs.

Binnen handbereik liggen twee grotere steden, Villefranche de Rouergue en Rodez. Om de hoek ligt Belcastel, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

 


De rivier


De rivier is ter hoogte van de camping een echte zwemrivier. Het water stroomt langzaam en lui voorbij, en is zo'n 2 meter diep. Er is een steigertje om het water in te springen. Als de rivier meewerkt hebben we daar ook een echt strandje, dat een paar jaar geleden bij hoog water ontstond en er tot nu toe nog steeds is.
 


De Camping


Op onze camping vind je: • Rust en ruimte

 • Royaal sanitair met warme douches

 • Koelkast en wasmachine

 • Stroompunt voor opladen van kleine apparaten

 • Gratis WiFi bij de kleine schuur

 • Zwemmen in de rivier, grote speelweide met picknicktafels en schaduwplek

 • Veel oever en bos op eigen terrein

 • Winkeldorp op 6 km afstand

 • Grande randonnée 62b voor de deur

 • In juli en augustus veel franse zomerfeesten in de dorpjes en stadjes in de omgeving, vaak met lekker eten en dansen

 • In juli en augustus zodra en zolang er voldoende mensen op de camping zijn:

  • 's Ochtends vers stokbrood en croissants van de bakker uit de buurt

  • Elke ochtend espresso en cappuccino op het terrasje bij de kleine schuur, of in meeneembekers

  • Eén of twee keer in de week warme maaltijden, twee keer in de week frietjes 

Huurtenten

We verhuren twee grote en vorstelijke, katoenen tenten. Het lijken wel kleine circustenten, gemaakt voor het ultieme kampeer gevoel! Ze zijn 6 meter lang en 4 meter breed en zijn op het hoogste punt 3 meter hoog. Ze staan op de terrassen op het "bovenveld" van de "grote" camping. Eén op het terras onder de (nu nog piepjonge) tamme kastanjeboom (Terras Kastanje), de ander op het terras onder de perenboom (Terras Peer). Het bovenveld is vlakbij het kleine veld en het grote veld.

De tenten staan op een ruim houten planken vloer, laat de mollen hun gang maar gaan, u zult er in de tent geen last van hebben. Het terras is groot genoeg om er ook uw zitje in te richten. Rondom de tenten heeft u héél véél ruimte voor uzelf. Op het bovenveld staan verder geen andere tenten.

De tenten zijn uiteraard volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Alles is aanwezig. Er zijn echte bedden (één twee persoonsbed 140 x 200; maximaal drie éénpersoonsbedden 80 x 200), kussens en dekens, lekkere stoelen om een boek te lezen, stroom voor lichtjes en het opladen van kleine apparaatjes, en een koelkast. Ook zorgen we voor een overdekte buitenkeuken met alles erop en eraan.
Het enige dat u zelf hoeft mee te nemen zijn lakens, handdoeken en droogdoeken.

Als gezegd, er zijn twee van deze tenten die u kunt huren. Beide zijn ingericht voor 4 personen, maar wie met méér wil komen kan ook terecht, tot ten hoogste 5 personen (alleen in overleg). Het wordt dan natuurlijk wel wat krapper in de tent. We hebben een extra bed en een kinderbedje beschikbaar. Tarief informatie op onze website.
Hoogseizoen

02/07 - 20/08.

Route

Lopend/fietsend: de Grande Randonnée 62B, 4 km na Belcastel westwaarts, oostwaarts vóór Belcastel.
Auto: op D994 vanaf rotonde Rignac Centre, D997 nemen richting Belcastel. Vóór Le Pont Neuf rechtsaf, nog 800 meter.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De omgeving is meest boerenland in heuvelachtig gebied. Het land was tot halverwege de 19de eeuw zeer arm, want niets wilde groeien op de zure gronden. Toen kwam de trein, en daarmee de mogelijkheid op grote schaal kalk toe te voegen. De landbouw ontwikkelde zich daarna, maar de uitgestrekte oorspronkelijke wouden verdwenen. Waar de hellingen te steil zijn om te werken groeien nu de bossen. Onder andere op de heuvels van Fans dus. In het departement de Aveyron, waar Fans ligt, eet je stevig: zware en proteïnerijke kost. De arme boeren werkten hard en zwaar, en namen weinig de tijd, dus ze wilden in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk naar binnen werken waarmee ze het zo lang mogelijk volhielden. Dat vind je nog terug in de typische streekgerechten, zoals puree met jonge kaas, veel vette dingen en veel varken (ham besmeren met boter, oprollen en opeten als een pannekoek), foie gras, soupe aux fromage (varkensbouillon met brood, kool, vetspek en kaas) en weinig groente. Daar is inmiddels wel verandering in gekomen, je kunt hier nu erg lekker en ook een stuk gezonder eten dan weleer. En het leuke is dat de goede koks daarbij nog wel eens die traditionele gerechten gebruiken als inspiratie. In Belcastel is een sterren restaurant, waar je werkelijk voortreffelijk en ècht Aveyeronees kunt eten. En we kennen méér van dat soort restaurants!

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · composthoop (niet beschikbaar voor kampeerders) · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Nog geen beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fanssterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd