Albugue

In het kort

De 15 kampeerplekken van elk circa 50 m2 liggen verdeeld over meerdere terrassen. Ze zijn ieder ruim, veilig voor kinderen en hebben privacy. Sommige genieten een vergezicht, andere zijn dieper in het bos gelegen. Niet geschikt voor caravans en campers. Reserveren per e-mail of telefoon.

0,5 ha | 15 plaatsen | Open: 06/07 - 01/09 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Jule Dunemann
L'Albugue
12550 Brasc
Occitanie/Midi-Pyrénées

Tel.: +31686652785
bgg.: +33682512537
camping@albugue.com
http://www.albugue.com

Tips!

Ambialet, Albi (UNESCO werelderfgoed, kathedraal en Museum Toulouse Lautrec), Cordes sur Ciel, Saint-Affrique (leuke markt op zaterdag) Roquefort (met de te bezoeken grotten waarin de beroemde kaas rijpt), Lincou (met klein privémuseum), Brousse-le-Chateau (behorend tot de mooiste dorpen van Frankrijk), Combret (prachtig gelegen op een rots), en nog veel meer te ontdekken!

Veel dorpen in de buurt organiseren een avondmarkt en een rommelmarkt, die een bezoek zeker waard zijn.

  • Le Rougier de Camares: wandelen in rode maanlandschappen en canyons.
  • Montpellier-le-Vieux: door rotsachtige formaties bewegen te voet, per trein of klimmend op de Vias Ferratas.
  • Raspes du Tarn: in het wilde, rotsachtige en bosrijke landschap rond de turquoise gekleurde Tarn zijn mooie dorpjes te ontdekken en prachtige wandelingen te maken.
  • Sidobre: wandelen door bijzondere granietformaties en betoverende bossen.

Verder zijn er in de buurt veel zwemplekjes, van toeristische plaatsen tot stille en verstopte strandjes.

Locatie

Gelegen bij de middeleeuwse hofstede Albugue staat een vijftal (vakantie)huizen rond twee binnenplaatsen, opgetrokken uit natuursteen met leistenen daken met een romantisch, speels karakter. Het departement de Aveyron is niet erg toeristisch, maar er zijn toch leuke evenementen, zoals avond- en rommelmarkten. Vlakbij is rivier de Tarn met kanoverhuur en talloze zwemplekjes.

Erg leuk voor kleine kinderen: 's avonds schapen en kippen voeren en twee keer per week kinderworkshops (brood bakken, leitjes schilderen of vilten). We bieden onze gasten gedrukte rondwandelingen van verschillende afstanden en dagtrips aan. Ook informatie over evenementen, winkels, markten, horecagelegenheden en zwemplekjes is te vinden in het infoboekje en op het infobord. Elke ochtend halen we brood. Eén keer per week is er muziekavond met mogelijkheid tot voordragen en optreden op de romantische binnenplaats. Zolang de voorraad strekt is er groente uit eigen tuin te koop.

Route

Je kunt rijden via Brives/Montauban (A20) of via Clermont-Ferrand/Millau (A75). Via Millau is de route iets rustiger en korter, maar duurder aan tol. Vanaf Breda is het 1100 km rijden.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De oorspronkelijke hofstede Albugue dateert uit de vijftiende eeuw en werd de laatste veertig jaar in stijl weer opgebouwd. Het geeft een indruk van het vroegere leven op de "campagne".


Het gebied is gemarkeerd door eeuwenoude culturen: menhirs uit de keltische beschaving, Occitaanse kruizen, middeleeuwse kastelen en tempeliersvestigingen uit de tijd van de kruistochten.

In de directe omgeving is van alles te vinden: bramen, vijgen, appels, noten en verschillende kruiden. Ook groeien er veel eetbare paddestoelen, wij helpen je graag ze te determineren.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Etensresten worden verzameld voor de dieren · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Familie de Jong - 11-07-2022

Wat een heerlijk plekje! En wat een lieve mensen! De campingplekken zijn prachtig en hebben veel ruimte. Voor vertier is er de binnenplaats, waar altijd wel wat te doen is. We hebben er een heerlijke tijd gehad, echt een aanrader!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Albuguesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd