Veerhof

In het kort

Voor de terreininrichting is veel privacy gewaarborgd. Je staat in een poldertje, omringd door dijkjes, die grenzen aan botanisch rijke watertjes. Door de vele doorkijkjes heb je contact met de voor West-Friesland zo kenmerkende open ruimte. Daarnaast wordt op het omliggende weiland door ons weidevogelbeheer toegepast, wat inhoudt dat het weiland tijdelijk onder water wordt gezet, met als resultaat veel weidevogels en hun kenmerkende gejubel in het voorjaar en in de zomer. Het is voor ons experimenteren, maar elk jaar is er meer succes. Campers tot 6 meter zijn welkom. Kampvuur mag in vuurkachels. Veerhof is onderdeel van een groter kampeerterrein.

1,8 ha | 30 plaatsen | Open: 15/04 - 15/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) < 6
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan vuurkachels
Kampvuur of vuurpotten verboden
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,1
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Wij beschikken over een drietal E-boten, alsook een aanlegplek. Dit alles in een klein intiem haventje ,te bereiken van o.a. uit Medemblik en Enkhuizen, wel zijn de doorvaarthoogten van de bruggetjes minimaal ( circa 1 meter).

Tarieven *

Wifi is gratis.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Cor en Ria Spijker
Vereweg 4
1678 HW Oostwoud
Noord-Holland

Tel.: +31229201575
bgg.: +31640109281 of +31680115102
info@campingveerhof.nl
http://www.campingveerhof.nl

Tips!

Fietsers
Voor fietsers is er altijd een plekje.

Locatie

Veerhof ligt centraal in de Noord-Hollandse streek West-Friesland, in de historische driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Het is een prachtig gebied met veel fietsmogelijkheden en rijke cultuurhistorie. Veerhof is een terrein met een hoge natuurwaarde en botanische rijkdom. Het is een eldorado voor rustzoekers. Je kunt varend de omgeving verkennen. Prima viswater bij het terrein.

Route

Vanaf de A7 afslag 9 Hoorn-Noord, N307 richting Hoogkarspel, N240 richting Medemblik, linksaf de Dirk Bijvoetweg, tweede rechts is de Vereweg. Of vanaf de A7 afslag 11 Medemblik, dan de N239 richting Medemblik, N240 richting Hoogkarspel, rechtsaf de Droge Wijmersweg op en dan tweede links de Vereweg op.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De naam van Natuurkampeerterrein Veerhof is afgeleid van het oude veenriviertje dat voor de boerderij loopt. ‘Veer’ is een verbastering van vaart. Het terrein ligt aan een zogenaamde zij-ontginningskade, die aansluit op de hoofdontginningsdijk. In de midddeleeuwen werd van hieruit het land geschikt gemaakt voor landbouw. Het dorp Oostwoud is met zijn kenmerkende stolpboerderijen gelegen bovenop deze dijk. Het kampeerterrein is gebouwd op een zogenaamde kreekrug: een stroomgeul in het voormalige waddengebied van de Zuiderzee. De veldjes op het kampeerterrein zijn in de vorm van poldertjes aangelegd.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jaap - 19-07-2021

Heerlijke camping, zelden zoveel privacy gehad: door de inrichting lijkt elke plek een groene huiskamer. Vriendelijke ontvangst, prima voorzieningen en een mooje omgeving maken dit compleet. We hebben er 5 nachten heerlijk gecamperd en komen graag nog eens terug.

Irene - 09-08-2020

Veerhof is een heerlijke camping voor de ware stiltezoeker: veel groen, veel vogels, veel ruimte en een weldadige rust. Bomen en struiken zijn inmiddels flink hoger dan op de foto's en garanderen de privacy van de bezoekers. De basisvoorzieningen zijn prima en het terrein wordt goed onderhouden maar gelukkig niet te 'aangeharkt'. Nieuw en duurzaam sanitair zonder gedoe met muntjes. Oostwoud is een lieflijk dorpje middenin het mooie Westfriesland. Aantrekkelijk zijn leuke Zuiderzeestadjes, de prachtige fiets- en vaarroutes en natuurlijk de IJsselmeer- en Noordzeestranden.

Carla - 18-08-2019

Een mooi kampeerterrein maar met erg weinig toiletten.. Voor warm afwaswater moet je betalen., zo ook voor de douche! Dat vind ik een achterhaald systeem.. En let op: als je solo kampeert en niet op de natuur camping staat moet je voor 2personen betalen. Wij dachten dat het hele terrein natuurcamping was, dus na discussie is het toch nog geregeld. Maar dat geeft geen leuk gevoel als afsluiting.

Linssen - 27-06-2019

Afgelopen week genoten op camping de veerhof. Zeer vriendelijke eigenaren. Veel rust en ruimte. Een verrassend mooie omgeving waar we hebben kunnen fietsen, wandelen en een boottocht hebben gemaakt. Een aanrader!

Harry - 08-05-2019

Bijzonder mooie ligging in klein natuurgebied. Plaatsen aan klein jachthaventje of veldjes tussen houtwallen. Veel weide- en watervogels. Op de receptie informatie en gratis kaart over de vele fietsmogelijkheden in de omgeving. De eigenaars zijn erg vriendelijk; jammer dat die met het schoonhouden van het onverwarmde sanitair niet zo precies zijn; zo was ook meer dan 5 dagen één van de twee wastafels niet te gebruiken. Minder geschikt als het koud is. Desondanks heerlijke dagen gehad.

Fenneke - 11-10-2018

Heerlijke camping! Helemaal achterin zijn een aantal plekjes die aan drie kanten omgeven zijn door heggen, waardoor je veel privacy hebt. Leuk uitzicht op de schapen. Het sanitair is ook goed. Wat heb je nog meer nodig :) Wij stonden er in juli maar er was nog genoeg plaats. Het enige minder leuke was dat de (duitse) mensen naast ons 's avonds gitaar begonnen te spelen. Ze hielden er wel mee op toen we daar om vroegen, maar misschien kan de beheerder aan buitenlandse gasten nog wat beter uitleggen dat een natuurkampeerterrein ook om rust draait? Of ze verwijzen naar het gewone kampeerdeel aan de andere kant van het terrein.

Irene - 08-08-2018

Helemaal heerlijk. Ruim, groen en stil. Superaardige beheerders!

claire leo - 05-08-2018

het best bewaarde geheim van een fantastische camping. wat ben ik blij dat ik deze plek ontdekt heb!!

Erik - 18-07-2018

Allerhartelijkste ontvangst. Mooie plekken o.a. vlakbij een haventje en uitkijkend over de velden met schapen. Tot ver in avond kunnen genieten van de avondzon. Sanitair is goed. Dank voor de gastvrijheid.

Nico Dans - 21-08-2016

Prachtige plekken met vrij uitzicht. Goed gelegen voor fietstochten naar Hoorn, Enkhuizen en Monnikendam

Peter & Gerdie Lintenbrink - 24-07-2014

Tien jaar geleden waren wij hier ook met onze zonen en toen was de begroeiing nog zoals op de foto's hiernaast. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en waarschuw ik de beheerder er voor, dat het terrein in het midden al aardig dicht begint te groeien. Wij stonden nu op het linker deel helemaal achteraan en aan de rand met uitzicht op de landerijen en kun je spreken van een camping zoals een groen camping hoort te zijn. PERFECT! maar nogmaals; ik zou gaan toppen en drastisch snoeien. Tot het volgende bezoek.

Florian - 21-05-2014

Schöner Platz mit vielen von Hecken getrennten Stellpätzen. Extra Trinkwasserhahn in relativer Nähe. Leider nur eine Tisch-Bank-Kombination. Warmes Wasser / Duschen kostet 50 Cent extra. Sehr nette Besitzerin. Schöne ruhige Gegend, wenig Autoverkehr. Rezeption Öffnungszeiten abends erst ab 17h - 18h.

Anton en Annette - 15-07-2013

Geweldige camping met veel mooie, beschutte plekken. Mooi schoon sanitair. Een aanrader!!! Vriendelijke eigenaars.

sander - 25-05-2012

prachtige zachte oevers, voor het comfort prima beschoeiing waar het hoort

Jeannet en Peter - 12-06-2011

Hier zie je dat sanitair in verplaatsbare units ook heel mooi kan zijn: compleet, schoon en ruim. De eigenaren zijn erg vriendelijk, de camping heeft hele mooie beschutte plekken met veel privacy en de omgeving is er leuk. Een echte aanrader.

gerben - 08-05-2011

prima camping , leuke plaatsen met voor elk wat wils (geheel prive, centraal rond de kleine haven, of met uitzicht over landerijen). sanitair goed verzorgd.

Maaike - 06-04-2011

Kamperen stond niet in mijn vocabulaire maar sinds ik hier ben geweest wel... Ik heb nu zelfs een eigen tent gekocht. De eerste vakantie wordt bij Veerhof. Zeer goed sanitair, geweldige eigenaren

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Veerhofsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd