Fort Spion

In het kort

Het rustige tentenveld, gelegen binnen de fortgracht, is geschikt voor tien kleinere tenten. Eenvoudige sanitaire voorzieningen en slechtweeraccommodatie zijn in het fort aanwezig. Het terrein ligt op 1,5 km van het Waterliniepad. Tijdens feestdagen, in het hoogseizoen en met mooi weer is het verstandig om te reserveren; het is een klein tentenveld. Voor zeer grote tenten wordt dan ook dubbel tarief gerekend.

0,2 ha | 10 plaatsen | Open: 29/3 - 30/9 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Huisdieren niet toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Tarieven *

voor erg grote tenten wordt dubbel tenttarief gerekend

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Martijn en Liv Salet
Bloklaan 9 (N403)
1231 AZ Loosdrecht
Noord-Holland

Tel.: +31294234932
bgg.: +31628554096
m.salet@planet.nl
http://www.fortspion.nl

Locatie

Fort Spion is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt in het plassengebied, tussen Loosdrecht en Loenen aan de Vecht. Je vindt hier volop fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden. De Loosdrechtse Plassen zijn een ideale plek voor watersporters. Er zijn diverse natuurvaarroutes uitgezet voor kanoërs en roeiers, waarbij je de unieke vogelstand en bijzondere plantengroei kunt ontdekken.

Route

Vanuit Loosdrecht richting Loenen ligt Fort Spion rechts in de bocht. Vanuit Loenen, Loosdrecht volgen, na 1,5 km ligt links het fort.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Fort Spion is een van de ruim 60 militaire forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een ingenieuze reeks van forten, dijken, sluizen en kanalen, die loopt van de voormalige Zuiderzee tot aan de Biesbosch. Grote delen van de linie konden onder water worden gezet, zodat de vijand niet verder kon. Waar toch nog doorgangen (accessen) waren, werden batterijen en forten gebouwd. Fort Spion, aangelegd tussen 1845 en 1847, en aangepast in 1880, is een dijkaccespost, omdat het fort is gelegen op een smalle doorgang in een onder water staand gebied. In de Tweede Wereldoorlog werd het fort met een zware betonkazemat versterkt.

Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Ruud Heinrich - 16-05-2023

Leuke kleine camping. Bijzonder aardige eigenaar. Sanitair inmiddels wel enige vernieuwing gebruiken. Dit keer in de "Remise" geslapen, staat 2 persoons bed en waterkoker. Tevens aardig fris binnen. Jammer van de provinciale weg die er langs loopt en soms vanuit Loosdrecht soms geluidsoverlast over het water. Tegenover de camping is een oude bunker waar 2 bankjes tegenaan staan. Prima plekkie dus.

Thijs van der Valk - 03-11-2021

Vader en zoon een nachtje op Fort Spion, wat een geweldige belevenis was dit. Eten in de officierenkamer, in slaap vallen onder het roepen van de uil. Hier gaan we vaker komen!

Minke Schutten - 07-09-2021

Mooie locatie, leuk tentenveldje met enkele horizontale en veel behoorlijk schuin aflopende plekken. Diverse picknicktafels en leuke houten stoelen. Echter minimaal, oud sanitair, dat bovendien super smerig was door overgebruik (grote vriendengroep in het dagverblijf). Je kon niet eens behoorlijk je tanden poetsen. Dit is echt geen camping die thuishoort bij de natuurkampeerterreinen.

Gerard van Hal - 13-06-2021

Heel mooi kampeerterrein met prachtig uitzicht. Sanitair is basic maar voldoet. Heel aardige en gemoedelijke gastheer. Winkels dichtbij. Een absolute aanrader om hier een keer te overnachten.

Mechteld - 31-07-2020

Prima camping om 1 of 2 nachten te overnachten. Ligt op een mooie plek. Vriendelijke beheerders en medekampeerders. Jammer dat er geen afwasvoorziening is en dat er veel motoren bij mooi weer op de naast gelegen provinciale weg rijden. Aan dit laatste kan de beheerder natuurlijk niets doen.

P&A Klerk - 28-06-2020

Na weken van corona tijd eindelijk weer kamperen! Prachtige ligging om erop uit te trekken met de fiets of een bootje. Jammer genoeg was het een triest en verwaarloosde accommodatie. Ruimtes zijn niet goed onderhouden en heeft zeker een schoonmaakbeurt nodig. Wel jammer na zoveel zeeën van tijd zo'n verwilderde en vieze locatie aan te treffen. Gelukkig hadden we ons heerlijke tentje om in te vertoeven.

Jeroen - 28-10-2019

Ik heb hier samen met mijn zoon 2 dagen heerlijk overnacht in de remise. Een leuk bunkertje met de inrichting van een trekkershut. Super leuk terrein met een fraaie historie. Een vriendelijk beheerder en zeker een plekje om terug te komen. Want door de wind was het niet meer mogelijk om een kano te huren en de natuur in te gaan.

Annet Zwinkels - 14-08-2019

4 nachten gekampeerd en genoten van deze lokatie met uitzicht op de plas. Vlakbij de rivier de Vecht met schilderachtige dorpjes. Aanrader....fiets de DUDOK-route in Hilversum als je architectuurbarbaar ben zoals ik. Vanwege slecht weer/enorme buien, harde wind, deed ik fietsronde VECHT lekker per auto.

Annet - 04-08-2019

Fietsvakantie 2 volwassenen. De historische plek is het meest bijzondere van Fort Spion. Geweldig hoe je zo’n fort tot camping kunt maken! Vriendelijke campinghouders. Het sanitair was erg basic, zou wat vernieuwing mogen hebben. Voor de vakantiefietser zijn wat ons betreft de volgende zaken op deze camping extra positief: redelijk grasveld, goed beschut door bomen, koelkast, waterkoker, magnetron, picknicktafels, kleine slecht-weer-voorziening (met een goede bibliotheek!).

Yosta - 22-04-2019

Leuke, mooie locatie.

pauline stroosnijder - 18-04-2019

Wat een heerlijk terrein! Zo te bereiken vanuit 020 in een uurtje fietsen langs het kanaal, een gastvrij onthaal van Martijn en de schaapjes op de berg. Wij kamperen hier vaak, reunie met kleine tentjes, megaknus! Kortom, wie hier niet wil kamperen is gek!

Yvette - 03-06-2018

Oktober 2017 hier gekampeerd, het kampeerseizoen was eigenlijk voorbij voor de meeste mensen, maar voor mij juist de tijd om er even tussenuit te gaan met de fiets in Nederland. Ik was de enige kampeerder op het Fort, wat een heerlijke plek. Sanitair is basic, maar prima. Ik ben een echte Scout, dus ben basic gewend. Ik hoop hier in de zomer terug te komen, maar dan samen met vriendlief.

Bas Boer - 27-03-2017

Afgelopen weekend hier een nacht gekampeerd! Fort Spion is een natuurcamping zoals een natuurcamping hoort te zijn. Historie en een mooie plek omgeven door natuur. De voorzieningen zijn basic maar toereikend voor de natuurkampeerder. Het sanitair is degelijk en schoon. Al kunnen de douches beter. De drukke weg langs het fort heb je geen last en de vliegtuigen zijn eerder een bezienswaardigheid dan overlast.

Peter en Jeannet - 12-06-2011

Een bijzonder mooi intiem plekje in een leuke historische context, de gastvrijheid van Tine, Liv en Martijn die ons verrasten met o.a. heerlijke soep. De mooie omgeving met oa Loenen. Dat alles opgeteld maakt de iets mindere kwaliteit van het sanitair niet belangrijk. Uiteindelijk was de douche heerlijk warm. Absoluut pluspunt is de slechtweer accommodatie: een zittafel met tijdschriften, koelkast e.d.

Wilma Oosterhuis - 26-04-2011

We hebben hier het paasweekend doorgebracht en enorm genoten van het fort, de rust, de gastvrijheid, de plassen, het lekkere weer en de kikkers! Een absolute aanrader!

Simone Bulder - 09-02-2011

Het geweldige lokaal; met keuken, de houtkachel bij de enorme tafel en de slaapzolder is een van de heerlijkste plekjes om samen met vriendjes/vriendinnetjes of familie samen een heerlijke, gezellige tijd te hebben, ook omdat ieder kan gaan en staan waar ze willen in de prachtige omgeving, waar altijd wel een fijne rommelmarkt in de buurt is! Maar ook het kamperen is daar alsof je in het buitenland zit. Wij streven er naar minstens 2 x per jaar langs te gaan, waar we warm worden ontvangen door de fijne beheerders Tine, Martijn en Liv, die voor alles wat van het thuisfront vergeten is, een oplossing hebben! De prijs maakt het geheel compleet, daar kan je het niet voor laten te genieten van het moois op en rond het terrein, die met liefde en respect voor de natuur, wordt bijgehouden... wat een fikse klus is!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fort Spionsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd