Landgoed Ottermeer

In het kort

Gastvrij natuurparadijs biedt alles voor een onvergetelijke vakantie. Grote plekken, ook aan zwemven. Zandstrand, kano’s, kabelbaan, touwbrug, permacultuurtuin en sauna. Geniet van de rust, natuur, paardrijden en kampvuur. In schoolvakanties bieden we activiteiten aan rondom adventure, kunst, muziek, paarden, yoga en skill sharing. In de zomervakantie kun je pizza bakken. In alle schoolvakanties is reserveren nodig. Zie de website voor tarieven, data en activiteiten. Het terrein is alleen geopend tussen 23/04-16/05; 21/05-24/05; 01/07-28/08.

2,0 ha | 40 plaatsen | Open: 30/06 - 28/08 | Natuur Plus
Reserveer nu! Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Voor weekend-, festival- en seizoenstarieven, zie www.landgoedottermeer.nl

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Yvonne en Frans
Ottermeerweg 2
4725 PZ Wouwse Plantage
Noord-Brabant

Tel.: +31644633321
bgg.: +31620150105
camping@ottermeerhoeve.nl
https://www.landgoedottermeer.nl/

Facebook Instagram

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laagseizoen
Juist tijdens het laagseizoen voel je je koning en/of koningin op ons gastvrije landgoed. Heerlijk veel ruimte, wandelingen naar alle mooie vennen, door het bos, kijkend op het bankje over het ven naar de ondergaande zon, de zwaluwen en libellen en... wat een geluksgevoel en rijkdom. Het laagseizoen is ook heel geschikt voor kamperen met vrienden of familie: we hebben een vuurplaats en een grote barbecue beschikbaar. Zin in heerlijk uitrusten van je drukke dagbestaan? Boek mee en onthaasten, bezinnen en weer geïnspireerd terug!

Fietsen
Op de fiets de prachtige afwisselende omgeving verkennen, de Brabantse Wal als uniek natuurgebied in Nederland, Kalmthoutse Heide, de landgoederen, de historische en gezellige stad Bergen op Zoom, de Zeeuwse stranden, Oosterschelde, verse vis halen in Yerseke.

Treintje
Met het treintje ben je in 25 minuten in Antwerpen Centrum.

Locatie

Onderdeel van 20 ha landgoed met bos, vennen, weiden, paarden en groot zwemven met zandstrand. Vele fietsroutes, nabij Brabantse Wal, Antwerpen en Zeeland. Ottermeer ligt pal tegen België en heeft veel zonuren.

Ook aangesloten bij de VNK.

Omgeving
De omgeving van het Landgoed Ottermeer is landelijk, afgewisseld met bossen, vergezichten, en veel kleine weggetjes waar je heerlijk kunt fietsen.

Doordat we pal aan de Belgische grens liggen kun je naast het fietsroutenetwerk Brabant ook gebruik maken van het prachtige Belgische fietsroutenetwerk.

Landgoed Ottermeer ligt ook aan de langeafstandswandelroute GR 5, het Grenslandpad.

Bos en Heide
Er liggen veel bosgebieden in de omgeving; landgoed Wouwse Plantage, Brabantse Wal, Oude Buissche Heide, Rucphense heide en de Kalmthoutse heide: een eldorado voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. 

Toerisme in de omgeving
Naast natuur valt er nog veel meer te beleven in de omgeving van de Ottermeerhoeve.
De omgeving biedt onder andere twee overdekte zwembaden, luxe sauna, schitterende golfbaan, uniek skydive centre, de bakkersmolen, speeltuinen, midgetgolf, karrenmuseum, ijsboerderij, veel restaurants en nog veel meer. Zo is er volop te doen, ook voor de regenachtige dagen.

Bij de VVV in Roosendaal en Essen (op ca. 1,5 km afstand), kun je terecht voor meer informatie. Ook bij de gemeentelijke dienst Toerisme Bergen op Zoom is veel informatie te vinden.

Winkels
Alle noodzakelijke winkels zijn er op ca. 1,5 km afstand. Ook biologische producten. En verse broodjes, ook op zondag! Verder zijn Roosendaal en Bergen op Zoom, met de mooiste binnenstad van Nederland, makkelijk te bereiken om boodschappen te doen. Rosada Outlet Roosendaal voor kleding inkoop.

Zeeland en België
Ook in de wat wijdere omgeving is meer dan voldoende te zien en te beleven. Het Zeeuwse water, met onder andere de Oosterschelde, en leuke vissershavens. Yerseke, Neeltje Jans liggen binnen straal van 80 km, Antwerpen is met het boemeltreintje vanuit Essen in 40 minuten te bereiken. Station Essen ligt op ongeveer 1 km van de camping.

Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve.


Nieuw
een prachtige zaal met houten vloer van 130 m2 voor bijv yoga en dans. Een nieuwe professionele keuken. 


Kampeer festivals met een verbindend karakter in contact met de natuur.


Tijdens deze festivals is het terrein alleen toegankelijk voor deelnemers van het festival. Je bent van harte welkom.


 

Hoogseizoen

alleen geopend van 23/04-16/05; 21/05-24/05 en 30/06-28/08.

Route

A58 Bergen op Zoom-Breda: afslag N262 Roosendaal/Nispen, volg bord Nispen, in Nispen bij de kerk linksaf, voor de grens rechts, rijden tot zandpad, rechts Ottermeer. Google Maps: zoek Ottermeerhoeve.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De naam ‘Ottermeer’ verwijst naar ‘Hopmeer’ of ‘Hotmeer’, een waterplas in het heidegebied tussen Nispen en Wouw. Al in 1288 wordt de Groete hottemere vermeld en in 1864 is er sprake van een ‘hoeve Opmeer’. Het ontstaan van de heide heeft alles te maken met de turfwinning die tussen 1250 en 1750 op grote schaal plaatsvond in West-Brabant en de Belgische Noorderkempen. In dit grensgebied met België werd in vroeger tijden veel gesmokkeld. Er zijn nog smokkelroutes te vinden! Landgoed Ottermeer zelf is in 2001 geheel ingericht met de aanplant van 50.000 bomen, het herstel van de historische lanen en het graven van natuurvennen, poel en zwemven met zandstrand.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · heatpipes en energiebesparende doorstroomketel · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

cor - 19-10-2021

Gastvrijheid kun je op verschillende manieren invullen, maar voor trekkers is het hier wel heel mager geregeld. Na enthousiaste verhalen aangehoord te hebben die tegen de mensen die voor me binnenkwamen werden verteld, (over workshops, het restaurant, paardrijden, vorig jaar, de nieuwe groepsruimte etc.), werd ik even bekeken, en voerde ik het volgende gesprek met de dame achter de balie: Zij: "Trekker?" Ik: "Ja!" Zij: "Daar is een desk, en daar kun je je gegevens invullen, en het geld in een envelop doen. Veel plezier." Ik, om me heen kijkend: "?" Zij tegen mij: "Daar!" en tegen de volgende wachtende: "Hoi, hallo... Het was een redelijke goede camping, beetje over de top voor een natuurkampeerterrein, maar waar je waarschijnlijk goed kunt verblijven met de hele familie. Trekkers raad ik aan elders een kampeerterrein te zoeken waar je meer welkom bent.

Vincent van der Kooij - 04-05-2019

Mooi terrein en ligt heerlijk afgelegen op een steenworp afstand van de Belgische grens. Met fiets en tent aangekomen en de ruimte gekregen om zelf te kiezen waar ik wilde staan. Dat werd een plek helemaal aan het eind met vrij uitzicht over de naastgelegen velden. Prachtig. Zwemvijver leuk en groot genoeg voor vermaak. Kano’s aanwezig. Veel gras en genoeg ruimte voor iedereen. Ook enkele accomodaties te huur. Faciliteiten prima. Warme douche. Gemeenschappelijke ruimte ook groot en fijn. Als trekker €13 per nacht pp. Prima waar voor geld.

Yvonne en Frans, eigenaren Landgoed Ottermeer - 19-09-2018

Beste A. Chocolaad. Vervelend dat u met een negatief gevoel vertrokken bent van onze camping. Tijdens het telefoongesprek hebben wij u uitgelegd dat een trekker iemand is die laat in de middag aankomt en s ’morgens vroeg weer verder fietst, het bedrag is dan € 10.00 per persoon. Wij hopen alsnog op uw begrip te mogen rekenen.

A. Chocolaad - 27-08-2018

Prijzen voor Fietstrekkers onduidelijk op site. Daarom met eigenaresse gebeld. Met haar een prijs overeengekomen. Kom daar met mijn dochter aan na een flinke fietstocht die we ivm de hitte vroeg in de ochtend waren gestart. Blijkt mevrouw er 10€ boven de afgesproken bedrag te doen omdat we te vroeg (13:30u) arriveerden. Als argumentatie voerde ze aan dat wij geen echte trekkers waren! Errug Jammer en vooral onnodig dit sprokkel gedrag! Dit was meteen dus de laatste keer dit soort vergissingen maak je maar eens in je leven.

Maria - 21-05-2018

Een prachtige camping. Niet echt aan de rand van of in een natuurgebied, wat je eigenlijk wel verwacht, maar tussen de boerenbedrijven. Een warm welkom. Veel mooie details. Maar toch niet voor herhaling vatbaar, het is echt te duur.

Erik & Ruth - 21-04-2018

Geweldige plek, ontvangst is super, en we voelen ons onmiddellijk thuis. De plekken zijn ruim en er is van alles te doen voor de kids (zijn ze er nog wel?) zodat er flink kan worden geluierd. De paarden - en de huispoes - maken het boerderijgevoel compleet. Wij komen volgend weekend terug! PS. Je kunt hier op het terrein in een ven zwemmen, wat wil je nog meer?

W Molenaar - 10-03-2017

Prachtige plek, maar wat jammer dat wij (ondanks onze tijdige reservering en een aanbod aan lege plekken) werden geplaatst op een paardenwei die als een afgesloten gedeelte aanvoelde. Te ver van het sanitair om daar 's nachts naar toe te gaan. Inclusief brandnetels. Wel werd ons het toch al hoge tarief gerekend, en dat laat ik mij niet nog een keer gebeuren! het ven maakte voor de kinderen veel goed.

I. van Vliet - 09-01-2017

Leuke camping voor de zomer, ruime plaatsen. Ze staan in het boekje als wintercamping, en het klopt dat ze open zijn, maar het is beslist geen wintercamping. Het sanitair is onverwarmd en steenkoud. Toen wij er een weekend waren vroor het een paar graden en waren de waterleidingen (ook in het sanitairgebouw) bevroren waardoor we niet konden douchen of afwassen. Vast heel leuk om er 's zomers te zijn, maar niet in de winter.

Arnold en Greetje - 25-08-2016

In een loft gelogeerd. Heerlijke tijd gehad. Kinderen hebben genoten. Ook "oudere" kinderen aanwezig (12-15 jaar). Veel vriendschappen voor het leven gesloten. Kampvuur, boogschieten, yoga, paardrijden, voetballen. samen eten etc. Niet alle (wel veel) activiteiten zijn gratis in tegenstelling tot wat op somminge sites vermeld staat. Het zwemven is prachtig en van de kano's mag gratis gebruik gemaakt worden. Fijn dat er nauwelijks wifi is en geen tv! Wat wij nog een fijne aanvulling zouden vinden is een piano op het terrein voor algemeen gebruik. Onze kinderen willen volgend jaar graag weer terug.

Wim en Elly van Leeuwen - 19-08-2016

een groot Natuurkampeerterrein met prachtige veldjes en intieme hoekjes, de zwemvijver is geweldig fijn op een hete dag. Jammer dat wij bij de receptie heel lang moesten wachten, geen persoonlijke aandacht kregen, naar een leegstaand weilandje werden verwezen met Dixi toiletten in de buurt die totaal vol waren....overstroomden.... Echt te vies voor woorden. De toiletten in het grote gebouw zijn niet toereikend voor zoveel kampeerders. De duurste overnachting ( € 20,00 voor 2 personen met trekkerstentje) was de minst fijne overnachting.

Karina - 14-08-2016

Mooie camping met zeer ruime plekken. Hele goede sfeer en prachtige ven om in te zwemmen. Leuke activiteiten incl de paardrijles. De sfeer is gemoedelijk en voor kids zijn er mooie speelattributen. Het sanitair (toiletten met name) is voor een deel van de plekken erg ver (te ver) weg. Zou fijn zijn als daar een goede oplossing voor wordt gevonden.

Jennifer - 26-08-2015

Leuke camping waar genoeg te doen is voor kinderen. Niet goedkoop en WiFi is er eigenlijk niet. Sanitair wat weinig voor het aantal gasten.

Martine S. - 18-08-2012

Wat een heerlijke en gastvrije camping. De kinderen hebben zich erg goed vermaakt op de trampolines en in het ven. Broodjes bakken bij het vuur was ook leuk. Relaxte sfeer. Genoten van alle natuur. Vooral van de zwaluwnesten. Erg voor herhaling vatbaar.

Goldedition - 25-06-2012

Vooral het terrein is schitterend. Sanitair is een beetje 'alternatief' maar proper, omgeving is wat rommelig maar leuk, de ligging is niet top, maar gewoon goed te noemen. Dit is echt een kinderparadijs,en in de rustigere periodes ook een waar genoegen voor rustzoekers.

Willem Slingerland - 26-09-2011

De camping is een paradijs voor de kinderen maar ook zeker voor de ouders. Er word veel gedaan door Frans en Yvonne om er het de camping gasten naar hun zin te maken. Er worden ponylessen gegeven met z,n alle om het kampvuur broodjes/pizza bakken.Verder zijn de plekken zeer ruim.Het ven waar je heerlijk in kan zwemmen waar voor de kinderen speeltuigen in en om het water aanwezig zijn.Wij weten al waar we weer heen gaan in 2012 tot dan!!

Cas Meijer - 19-09-2011

Ook het vierde jaar op rij weer een succesvolle vakantie op de Ottermeerhoeve gevierd. Ondanks het feit dat het iets meer regende dan je zou willen was het weer fantastisch. De kinderen willen volgend jaar weer :-). De skelters, kano's, vlotten en trampolines doen hun werk en Frans en Yvonne slagen er telkens weer in de sfeer optimaal gezellig te maken met leuke en afwisselende activiteiten. Bravo!

M. de Vries - 17-09-2011

Wat een heerlijk rustige en groene camping! Ruime plekken en genoeg speelmogelijkheden voor kinderen: trampolines, schommels, en vooral het zwemven met zandstrandje was een succes. Voor de liefhebber ook mogelijkheid tot paard- of ponyrijden. Sanitair is niet hypermodern maar wordt wel goed schoongehouden, en waar kun je nou douchen met zicht op zwaluwnesten? In de zomervakantie worden leuke activiteiten georganiseerd, waardoor je makkelijk in contact komt met andere campinggasten. Ook het kampvuur was een succes. Kinderen kunnen lekker rondstruinen zonder op een drukke weg terecht te komen. Een heerlijk relaxed plekje waar niets moet en veel kan, hier komen we zeker terug.

K. Bakker - 04-09-2011

In de tweede week van augustus een week met de vouwwagen gestaan. Bij aankomst ging het al mis, we moesten een klein uur wachten tot onze vouwwagen op de plek stond. De plekken waren erg nat, in onze voortent stond meer als een cm water, natte voeten dus. Ook was de afstand tot het sanitair erg ver, eerst dachten we nog dat er wel een tweede toilet gebouw zou zijn maar helaas was dat niet zo. De plekken zijn ruim en liggen mooi op het terrein er zijn veel speelobjecten voor kinderen, kinderen tot ca. 12 jaar kunnen zich er prima vermaken. De kinderen vonden de dagelijkse activiteiten erg leuk en hebben zich prima vermaakt. Ook de paardrijlessen vielen goed in de smaak. Al met al een leuke week op een te dure camping met matig sanitair op een te grote afstand van de vouwwagen.

Familie F. van Staa - 06-01-2011

Meerdere keren in de herfst (2009) op deze prachtige camping verbleven: het feit dat we telkens terugkeerden zegt het eigenlijk al... dit is een voltreffer! Frans en Yvonne, we hebben steeds een heerlijke tijd gehad en Nickie wil ook graag weer kamperen en paardrijden. Qua natuur: ik heb sporen gezien van reeën bij het vennetje, fazanten liepen 's morgens vroeg achter de caravan en ik heb twee keer een egel op een veiliger plekje weggezet (en die zie je tegenwoordig niet zo vaak meer). Nou die otters nog! (Grapje)

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Landgoed Ottermeersterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd