Landgoed De Hoevens

Geen plekken meer beschikbaar van 24/05 tot 26/05

In het kort

Het kampeerterrein bestaat uit meerdere open weides, omsloten door houtsingels. Overdekte zit- en kookruimte, jeu-de-boulesbaan, tafeltennistafel en kampvuurplek. Kinderen voelen zich hier thuis. Naast hutten bouwen en hout sprokkelen kunnen ze ook heerlijk zwieren en zwaaien in het speelbos. Uiteraard is alles gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Verscholen in de bosrand ligt een natuurlijke zwemvijver met strandje en waterpomp. Trekkers te voet, te paard of te fiets altijd welkom (bij meer dan 2 nachten reserveren). Telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.

2,7 ha | 60 plaatsen | Open: 29/03 - 31/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Open vuur enkel op de centrale kampvuurplaats. Vuurpotten en -schalen zijn niet toegestaan. Wij hebben op het terrein 2, 22 kWh oplaadpunten van Pluq.

Faciliteiten voor mindervaliden

Familiebadkamer is voorzien van invalidentoilet en speciaal sanitair.

Tarieven *

Tarief Staanplaats Basis is inclusief 2 personen, 1 kampeermiddel, 1 auto, electra, milieuheffing, toeristenbelasting Er zijn ook comfort plaatsen (150m2) beschikbaar voor tenten (met elektra, eigen waterpunt en picknickbank) tegen aangepast tarief. Toeslag dagbezoeker: € 2,50 (opbrengst gaat naar het goede doel). Dagrecreatie zonder overnachting is op het natuurkampeerterrein niet toegestaan.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ronald Kouters
Goorstraat 4A
5131 RG Alphen
Noord-Brabant

Tel.: +31653266307
camping@dehoevens.nl
https://dehoevens.nl

Facebook Instagram

Tips!

Natuurbegraafplaats
Bijzonder is een bezoek aan de natuurbegraafplaats, elders gelegen op het landgoed. Hier is ruimte voor het begraven van een lichaam of urn, midden in de natuur. Op de begraafplaats loopt een kudde Clun Forrest schapen die zorgt voor de natuurbegrazing. Van begin april tot eind oktober lopen er ook Lakenvelder runderen in de nabijgelegen weide. 
Wandel gerust binnen in het informatiecentrum waar de kaarsjes dagelijks branden en waar je terecht kunt voor meer informatie en foldermateriaal. 

Op Lemen Voeten blog
Klaartje Grol van Op Lemen Voeten maakte een wandeling door Noord-Brabant en kwam o.a. langs Natuurkampeerterrein Landgoed De Hoevens. Ze schreef er deze blog over.

Klaartje Grol blogt voor Op Lemen Voeten over haar wandelavonturen met haar hond Rosa. Voor ‘De Ontdekking van Noord-Brabant’ bezoekt ze ook enkele Natuurkampeerterreinen.

Bewaren

Wandelen via het knooppuntennetwerk
Op Landgoed De Hoevens loopt het welbekende wandelknooppuntennetwerk dat de paden middels knooppuntennummers met elkaar verbindt. Zo kun je zelf een gewenste route(afstand) uitstippelen. Bij de camping zijn wandelroutekaarten te koop. Desgewenst adviseren we je graag over een mooie route.

Locatie

Landgoed De Hoevens is een duurzaam beheerd landgoed, gelegen in de driehoek Breda-Tilburg-Turnhout. Het maakt deel uit van een groot uitgestrekt natuurgebied van 8000 hectare. Er ligt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die je niet alleen over het landgoed, maar ook naar de omliggende natuurgebieden leiden. Ongemerkt steek je de grens over, want België ligt vlak bij!

- Gelegen in een uitgestrekt natuurgebied van 8000 ha met veel wandel-, ruiter- en fietsmogelijkheden (zoals LAW11 en LF 13).
- Natuurlijke zwem- en visvijver aan de bosrand.
- Prehistorische grafheuvels op de nabijgelegen Regte Heide.
- Op 25 minuten autorijden liggen Breda en Tilburg, waar vele musea te vinden zijn.
- Attractiepark De Beekse Bergen en de Efteling liggen vlakbij.   
- Heemkundig streekmuseum van Alphen.
- Natuurzwemplas ‘Het Zand' (ca. 3 kilometer).
- België op 3 km afstand (zoals de merkwaardige enclavegemeenten Baarle Hertog en Baarle Nassau).
- Het historische dorpje Hilvarenbeek.
- Vogelkijkhut (op loopafstand) bij het beekdal van de Leij.
- Het Bels lijntje, een voormalige spoorwegverbinding tussen Turnhout (België) en Tilburg waarover je prachtig kunt fietsen.
- Diverse cultuurhistorische gebouwen zoals 'Vlaamse' schuren, oude hoeven en kapelletjes.
- Gelegenheid tot golfen. In de nabije omgeving vind je meerdere golfclubs.

Hoogseizoen

15/7 - 27/8.

Route

A58 Breda-Tilburg, afslag Gilze-Rijen, afslag 12. Bij rotonde in Alphen, eerste weg links Schellestraat. Na 2 km rechtdoor rijd je het landgoed op. Na 400 m rechtsaf. Openbaar vervoer: Station Tilburg, bus 132, uitstappen halte Goedentijd, borden volgen naar De Hoevens.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Landgoed De Hoevens maakt deel uit van een uitgestrekt natuurgebied en is gelegen in de driehoek Tilburg - Breda - Turnhout (B). De historie gaat terug tot 1200, toen het nog bij de abdij van Tongerlo (B) hoorde. Vanwege de ligging in het beekdal van De Oude Ley is de grond erg vruchtbaar, waardoor er gedurende vele eeuwen landbouw en veeteelt is bedreven in deze grensgebieden. De prehistorische vondsten en bezienswaardigheden (o.a de grafheuvels op de Regte Heide) bewijzen dat hier al sinds vele honderden jaren mensen actief zijn geweest.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Theo en Marjolijn - 06-06-2024

Wat een fijne en mooie camping! Weer met veel plezier gestaan. Goede voorzieningen zoals de overdekte keuken! Ook veel oog voor milieu en natuur. We komen graag nog eens terug.

Roland en Saskia - 16-07-2023

Erg mooie natuur camping en een relaxte Ronald als beheerder die erg toegankelijk is voor een praatje, respect voor zijn taak. Jammer dat hij zijn tijd moet steken in de verstopte riolering (sommige mensen snappen niet dat je vochtige toiletdoekjes niet in de wc moet doorspoelen. Ook al wordt hier constant voor gewaarschuwd) verder super netjes toiletgebouwen. En wij als fietsers maar €25 voor 2 nachten kwijt. Waar vind je dat nog. Echt een plek om terug te komen. Ronald bedankt

Frits Moonen - 18-05-2023

Uitstekende camping in een fijne omgeving. Enthousiaste ontvangst, uitstekend sanitair, prima broodjes-service. Vooral voor natuurliefhebbers en vogelaars een echte aanbeveling.

Danielle Verburg - 26-06-2022

Geweldige camping met natuurlijk ven en pas nieuw sanitair. Elke dag kampvuur voor de kids.

Niek - 14-04-2022

Wat een super fijne camping is dit. Hier twee nachten gestaan, super vriendelijke beheerder, rust en je hoort de hele dag vogeltjes fluiten. Een en al genieten! Kom hier zeker nog een keer terug.

Fam Marijnissen - 27-05-2021

Dit is het eerste natuurkampeerterrein dat van ons een dikke 10 krijgt. Gelegen in het agro-agrarische Brabantse landschap (oa kalvernesterijen) is het de eigenaar gelukt een prachtig landgoed te behouden dat vooral in het voorjaar adembenemend mooi is. Het centrum van dit kampeerterrein is het stijlvolle servicegebouw met karakteristiek puntdak, dat grenst aan een groot veld waaromheen tenten, caravans en campers staan. Er blijft genoeg ruimte. Midden op het veld is de vuurplaats. Daarnaast zijn er twee velden voor tenten en één voor campers met vrij uitzicht op de velden. Zwemplaats op honderd meter, leuke natuurspeeltuin. Het landgoed in coulissen stijl heeft een geweldig stroomdal met veel vogels en orchideeën. Prachtige wandelingen mogelijk vanaf de camping, het landgoed grenst aan de enorme Regte Heide. In tegenstelling tot de campings van Staatsbosbeheer waar de boswachter is vervangen door een display, komt de beheerder hier elke avond aan de tent om te vragen of je iets voor het ontbijt wil bestellen, en maakt ruimte voor vragen of gewoon een praatje. In het weekend is dit terrein snel volgeboekt, maar wij komen zeker terug!

Barry - 13-04-2021

Prachtige camping met mooi en goed schoongehouden sanitair, schitterende wandel en fiets mogelijkheden, heel vriendelijke en gastvrije beheerder. Veel rust en gelukkig weinig verlichting s na Fijne en mooie camping, vriendelijke en gastvrije beheerder, veel natuurschoon, schoon en goed sanitair. Veel wandel en fiets mogelijkheden in een schitterende natuur.

Bibi - 09-09-2020

Wij (stel uit Limburg) hebben een heerlijk weekend achter de rug op Landgoed De Hoevens. Het landgoed is uitgestrekt en prachtig, direct vanaf de camping kan je mooi wandelen. De beheerder is enorm gastvrij, vriendelijk en maakt helemaal deel uit van het campingleven. Faciliteiten zijn goed verzorgd en schoon. We komen zeker terug!

Remco - 10-08-2020

Onverwachts/ per toeval bij de Hoevens uitgekomen. Ivm Corona wilden we dichterbij op vakantie op een kleinschalige camping. Voor ons is dit een verademing geweest. Een prachtige, rustgevende en gemoedelijke plek. De zwemvijver met leuk strandje is ideaal geweest voor de kids die daar met vakantievriendjes uren hebben kunnen graven. Sanitair en voorzieningen (broodjes/ijsjes/kampvuur) dik in orde. We komen hier zeker nog eens terug! Chapeau ook voor Ronald voor zijn rust, gastvrijheid en professionaliteit!

Familie Huizinga - 09-08-2020

Tja, wat zal ik zeggen: mooie, grote camping maar het heeft weinig met een natuurkampeerterrein te maken. Het grote veld is puur een groot veld met aan de randen plekken met uitsluitend gezinnen, waardoor er de hele dag een oorverdovende herrie van kinderstemmen/huilen etc klinkt. Wij kwamen met onze drie kinderen op de fiets en kregen een plekje op het trekkersveld ergens achteraf, ver lopen van sanitair en andere voorzieningen. Aanvankelijk gaf dat ons een wat vervelend gevoel, maar achteraf was het heerlijk: een eigen plekje waar alleen fietsers en wandelaars stonden, het veld maar deels gemaaid waardoor er veel insecten/vlinders waren en in de avondschemer zelfs herten in het veld stonden en een oude ezelstal waar we tijdens de regen even droog konden zitten. Bovendien betaalden we het trekkerstarief, waardoor dit de goedkoopste campings van onze hele reis werd. Enige camping (van de 8 tijdens onze toch) die echt coronamaatregelen had genomen door extra sanitair te plaatsen! 5 sterren dus voor het trekkersveld, vier als geheel.

Rob - 13-10-2019

Superplek, modern sanitair en zeer schoon gehouden door de gasvrije en vriendelijke Ronald. Als je over een min puntje kan spreken, is dat de tijd voordat je warm water hebt. Zoals andere ook opmerken. Wat mij verbaast is dat er niet gekozen is voor een zonneboiler gezien de terugverdientijd, i.p. v. gasboiler op biogas.

Fam. Stobbe - 05-09-2019

De perfectie nabij!!!. 2 weken echt vakantie gehad. Mooie locatie gecombineerd met een top beheerder.

Annelies De Ville - 26-07-2019

Een heerlijke plekje op aarde! Een superplek voor gezinnen met kinderen maar eveneens steeds een stil plekje te vinden op de camping... Kraaknette faciliteiten, ruime plaatsen. Ronald is een heel discrete maar erg vriendelijke campingbewaarder, steeds bereikbaar voor vragen en babbels!

Agnes en Jan - 18-06-2019

We hebben twee nachten met onze camperbus op 't landgoed gestaan. Wat een fijne plek: ruimte, rust en prachtige voorzieningen. Er zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken. We komen terug! Enige minpuntje is het warme water bij de afwas. Het duurt wel heel lang voordat je warm water krijgt..

Saskia - 25-05-2019

Geweldige camping op een prachtig landgoed. Geweldige sanitaire voorzieningen en een zeer vriendlijke beheerder. Een pareltje.

Evelien - 02-08-2018

Prachtige camping in een een mooie omgeving. Genoeg wandel en fiets mogelijkheden. Genoeg te beleven voor kinderen en genoeg verkoeling bij heet weer in de natuurzwemvijver.

Familie Elgersma - 26-07-2018

Super camping voor familie met kinderen. Een heerlijk zwemplekje en een fantastische beheerder!

Frederik - 25-05-2018

Ben dit jaar begin april geweest en was een leuke ervaring. Zeer gastvrij ontvangen en leuke wandelingen gemaakt. Gezellig kampvuur praatje maken met de buren, glaasje wijn gewoon top... Ik ga dit weekend terug 25/5. Mvg Frederik

Ronald Bakkum - 05-09-2017

Al jaren een terugkerend kampeeradres, voor korter of langer, gewoon even thuis zijn. Heerlijk met hele kleine kinderen en inmiddels weet ik ook met tieners. Mooie omgeving, lekker kampvuur, beetje zwemmen, schaken, jeux de boules, maar vooral gewoon lekker buiten zijn in gastvrije omgeving.

Janssens - 06-08-2017

We zijn net terug van 4 nachten kamperen op deze camping. Een aanrader met kinderen. Mooie bospaadjes in de buurt, veel kindjes, s avonds mogelijkheid tot kampvuur, mooi grasveld, in het midden een zandbak voor de allerkleinsten, speeltuin met natuurlijke speelmaterialen, leuke binnenruimte. Verzorgd sanitair. Zwemvijver op camping, 200 m van staanplaatsen is meerwaarde. Rustig savonds. Tip om met kinderen naar 't zand te fietsen. (Meer met Strand).

Peter van Munster - 01-08-2017

Begin juli hebben we bijna 2 weken gekampeerd op Landgoed De Hoevens. Dat is ons erg goed bevallen. De eerste dagen stonden we bijna alleen op het grote veld later stroomde het vol met andere kampeerders. Het sanitair is goed verzorgd en schoon. De plaatselijke imker is een avond geweest en verteld over zijn vak.De ijsboer kwam langs. De beheerder, Theo, gastvrij en behulpzaam.

Carolien - 25-10-2016

De camping viel ons erg tegen. We hadden een speciale plek in een hoek gereserveerd (plek 24) die op de plattegrond ruim leek en rustig. Er bleek echter een onofficiële doorgang te zijn (deze stond niet op de plattegrond, twee andere doorgangen wel), waardoor er de hele dag mensen vlak langs (en zelfs achter) onze tent langs liepen. Op verzoek heeft de beheerder er wel een bord geplaatst (geen doorgang), maar dit hielp nauwelijks. Volgens een kampeerder die al 10 jaar op deze camping kwam, was deze onofficiële doorgang er al 10 jaar. De plekken waren ook niet ruim, het grote veld is weinig fantasievol en de camping was veel minder rustig (tot laat schreeuwende kinderen en luidruchtig gepraat) dan dat we van een natuurkampeerterrein gewend zijn. De camping ligt wel mooi, met een bospad er naar toe, en in een mooie omgeving. Na altijd een goede ervaring met kampeerterreinen te hebben gehad, viel ons dit erg tegen en zijn we na een paar dagen naar een andere camping gegaan.

Wim en Elly - 21-08-2016

Fraai terrein in een mooie omgeving. Prettige en persoonlijke ontvangst. Wij komen terug.

Van de Pol - 01-05-2016

Op 28 april hebben we hier één nacht overnacht. We werden gastvrij onthaald door Frans en hebben genoten van de ruimte en de rust. Het is een prachtige plek met een prachtige omgeving. Helaas was het zwemwater nog te koud ;-)

D. Willems - 28-02-2016

Voor onze kinderen van 8 en 4 een geweldige camping waar ik ze geheel vrij kon laten om te spelen. Als je niet van kinderen houdt, dan niet in hoogseizoen gaan (buiten seizoen is de rust wedergekeerd). Heb je wel kinderen: echt een aanrader: tot een jaar of 10 genoeg vriendjes en genoeg te spelen in het bos (hutten bouwen), of zwemmen in de poel. Verwacht geen activiteitenprogramma ;)

frans somers - 13-08-2015

Kampeerterrein heeft voor mij geen echte natuurkampeer-uitstraling, het trekkersveld bereik je via een vol parkeerterrein. Dit trekkersveld is overigens mooi gelegen, tentje opslaan onder ruisende bomen. Sanitair prima in orde, gastvrije ontvangst door de beheerder

Jaap en Lydia - 29-07-2015

Zeer vriendelijke ontvangst door de beheerder. Het terrein is mooi, maar het heeft voor ons niet de uitstraling van een natuurkampeerterrein. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de manier waarop het is aangelegd: een groot rechthoekig veld met daarnaast een trekkersveld en een veld met een rij trekkershutten. De bewoners van deze hutten, die overigens niet alle bezet waren toen wij er in juni waren, lijken er een ander leefpatroon op na te houden dan de kampeerders en plegen tot later in de avond actief te zijn. De sanitaire voorzieningen en de zit-en kookgelegenheden zijn voortreffelijk. Sympathiek dat er streekproducten te koop zijn – met betaling op basis van goed vertrouwen.

Sebastiaan Herkemij - 14-04-2014

Van 8-4 t/m 12-4-2014 heb ik op camping de Hoevens gestaan. Het is mij zeer goed bevallen. Vanaf 's ochtends vroeg tot ongeveer zonsondergang hoor je contstant het prachtige concert van de vogels. De camping heeft ruime plaatsen. Een prima slechtweer verblijf (deze heb ik niet nodig gehad). Frans (de beheerder) was een uitstekend gastheer, heel behulpzaam en gastvrij. Daarnaast is hij iemand die passie heeft voor zijn vak en mensen, wat ik zelf belangrijk vind. De toiletten en wc's werden elke dag schoongemaakt. Zeker een aanrader om er even lekker tussenuit te gaan en te genieten van de natuur!!

Fam. van der Velde - 07-09-2013

Absoluut hoogtepunt was de grote zwempoel. Een superzwemplek voor iedereen met ligveldje met schaduwmogelijkheid. Originele speelvoorzieningen voor de kinderen, ook schaakveld voor de liefhebbers en jeu de boulesbak. Sanitair karig in hoogseizoen. Jammer dat op deze camping de mensen hun kleine kinderen tot zeer laat in de avond buiten laten spelen (na bedtijd van ons volwassenen nota bene!). Veel geschreeuw en gekrijs wat flink doorklinkt. Het aanspreken van de ouders met forse tatoeages etc vonden wij een te groot risico. Het her en der aanprijzen van natuurkampeerterreinen zorgt ook voor ongewenste aanwas buiten de normale doelgroep. Leuk is de ijscoboer op de camping na het avondeten!

coby nijmeijer - 18-03-2012

We komen al 10 jaar in Alphen, eerst 2 seizoenen met de caravan en toen meestal 2 x per jaar met de camper. Ook stonden we wel eens een maand met de camper. De camping is heerlijk rustig, de omgeving schitterend, schoon sanitair, lieve beheerster, waar meestal alles mogelijk is. Aan te raden, zeker met kinderen een soort van paradijs.

carla konings - 05-03-2012

Wij komen al jaren in mei 2 weken kamperen op deze camping, en de kleinkinderen komen dan graag ook een paar dagen logeren. het is een mooie camping in een prachtige omgeving met mooi en schoon sanitair. wij hebben twee honden en wandelen graag, dit kun je hier naar hartelust doen en met mooi weer wandel je even naar Belgie voor een ijsje. Carla Konings.

Lida en Mathijs van der Noordaa - 27-07-2011

Leuke camping, gastvrij ook als je voor een overnachting komt.

M.J. Collewijn - 04-04-2011

Vorig jaar hebben we hier een familie weekend gehad. Prachtige camping met goed sanitair. Wij hadden een paard mee en een koets en hebben 2 mooie tochten in de omgeving gemaakt. Een echte aanrader.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Landgoed De Hoevenssterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd