Klein-Frankrijk

In het kort

Het terrein heeft 2 gedeeltes: 'Bos & Meer' met 30 bosrijke tentplaatsen. Dit gedeelte is stook- en autovrij (er is een aparte plek om te bbq'en en er zijn kruiwagens). Op 'De Fuut' zijn 30 ruime caravan-/camper-/tentplaatsen. Hier zijn vuurkorven en bbq's toegestaan. Er is een zwemplas van 4 ha met strandje en ligweide. Recreëren alleen voor campinggasten (niet vissen). Vragen over beschikbaarheid bij voorkeur via mail. Toegang uitsluitend voor kinderen vanaf 6 jaar (i.v.m. zwemwater).

6,0 ha | 60 plaatsen | Open: 01/05 - 19/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Niels en Jasper van Ham
Kapelstraat 20
5595 GK Leende
Noord-Brabant

Beheerder
Niels en Jasper van Ham
Strijperstraat 75a
5595 GB Leende

Tel.: +31612927798
bgg.: +31651867302
info@klein-frankrijk.nl
http://www.klein-frankrijk.nl

Facebook

Locatie

Een landgoed van 15 ha aan de rand van het Brabantse boerengehucht Leenderstrijp, direct aan het Leenderbos, een natuurgebied met bossen, heide en vennen. Hier vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes. Winkeltje op 1,5 km en fietsverhuur op 2 km.

Route

Let op: navigatie instellen op Kapelstraat 12, Leende. De Kapelstraat gaat bij de kapel over in een zandpad. Deze volgen tot de bosrand, daar ga je rechts naar de camping. Uitgebreide routebeschrijving op onze website.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Klein-Frankrijk kreeg zijn naam in 2006, exact 200 jaar na het begin van de heerschappij van de Franse koning Lodewijk Napoleon in Nederland. Het ligt in een gebied dat al rond 4000 v.Chr. werd bewoond. Vanaf de middeleeuwen was Leenderstrijp een herdgang (buurtschap), onafhankelijk van Leende. De boerderijen vormden een langgerekte rij (strijp) op een hooggelegen zandwal. Het had al zeker in 1440 een eigen kapel. De huidige Sint Janskapel, schuin tegenover het kampeerterrein, komt uit 1843 en is een rijksmonument. Leenderstrijp heeft vele achttiende- en negentiende-eeuwse boerderijen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonneboilers · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

R.dielis - 14-08-2020

Hele leuke camping. Als je met een tentje staat sta in bos en meer heel fijn en beschut. Kunt op het pas aangelegd strandje lekker zonnen en barbecueën. Lekker zwemwater, heel groot meer! Kampeerplaatsen op de fuut zijn groot. Vriendelijke eigenaren staan altijd klaar voor een praatje

Familie Huizinga - 09-08-2020

Tijdens onze fietsvakantie met drie kinderen was dit echt de topper van de vakantie: zwemmen in natuurlijk water en vuur stoken op de eigen plek (alleen op veld De Fuut), gelukkig stonden we daar! De camping is enorm wijds opgezet waardoor er veel privacy is en je prachtig uitzicht hebt op een groot, ongemaaid veld. Je loopt vanaf de camping zo het bos in, terwijl je ook zo in Leende zit waar winkels zijn. Hier komen we zeker terug!

Kamper - 28-08-2019

Je hoeft niet ver te reizen voor mooie plekjes. Idee was een klein weekje te blijven, maar het weer was hier het beste en het was zo een fijne sfeer, dus we zijn blijven hangen. Paradijselijk helder meer, mooie plekken met eigen ruimte. Zandpaadjes en wilde bloemen en relaxe eigenaars. Geen vastgeroest reserveringgedoe en gezellige huiskamersfeer. Kinderen vonden het fantatisch. Leuke plek in Brabants landschap pal naast bos en heide. Heerlijke vakantie gehad!

w vd kamp - 08-08-2019

op De Fuut gestaan. Mooie ruime plek met ook schaduw. Het is prima geregeld en het uitstekende zwemwater was heerlijk. Uniek plekje en mooie omgeving. Fiets mee is aanrader. Bakket, supermarkt en restaurants allemaal kort bij , je kunt de auto laten staan. Gewoon makkelijk genieten bij vriendelijke behulpzame mensen. Héérlijk

Helga en Ton - 24-08-2018

Leven als God in Frankrijk maar dan in Nederland. Heerlijk verblijf van een week op deze natuurkampeerterrein bij Leende. Gestaan op het grote veld de Fuut. Wat een ruime plaatsen met mooi uitzicht over het middenstuk. Keurig sanitair zeer schoon. Het meertje heerlijk om in te zwemmen en wat zon te pakken. Dorp Leende dichtbij voor alle boodschappen. Het camping gebouw is fijn om een kop koffie bij te drinken. Vriendelijke beheerders die volop informatie kunnen geven. Deze camping is een absolute aanrader voor rustzoekers maar ook voor gezinnen me kinderen die van de natuur houden.

Ronald Bakkum - 05-09-2017

Hou je van Frankrijk en je eigen land, kies dan voor Klein Frankrijk. Jannie Niels en Jasper spreken klein Frans met de zachte g. Ruime heerlijke kampeerplekken in het bos aan het meer, waarin je heerlijk zwemmen kan. Of naar keuze zet je tent aan de rand van een bloemenzee. Op het veld deel mag je ook vuurtje stoken. De omgeving is on Nederlands mooi met heide, bos en beekdalen. Rust en ruimte en ook bourgondisch gastvrij. O ja, heerlijk bier aan de overzijde van de heide (Achelse Kluis). Niet alleen ik en mijn kinderen hadden het hier goed, de papegaaien waren ook blij (al hadden de beheerder nog nooit meegemaakt dat iemand papegaaien mee nam kamperen). Hier komen we terug.

Fam Megens (Lelystad) - 04-09-2017

Wat een genot zo'n mooie grote prairie-achtige ruimte met gras en bloemen (en insecten) voor je kampeerplek! En zulke heerlijke ruime plekken. Dat zijn we nog niet vaak tegengekomen. En zulke vriendelijke mensen ook. Wij zijn overigens verbaasd te lezen dat er briefjes met bevelen zouden hangen. Wij zijn alleen briefjes met duidelijke aanwijzingen tegengekomen (waar je je kunt melden als het je belieft, en waar je je plastic afval kwijt kunt en meer van dat soort zaken) heel handig. Wij komen zeker nog eens terug (en dan mét onze badkleding en in een warmere periode).

Fam. van H. - 23-08-2017

Prachtig terrein met ruime kampeerplekken. Het grote en schone zwemven maakt deze camping tot een echt vakantieparadijs. Ook leuk voor wat grotere kinderen (bootje mee!). Schoon sanitair. Wij vonden alleen de ontvangst (door twee scholieren) niet zo hartelijk. Ook jammer dat er overal briefjes met bevelen hangen. Dat kan gastvrijer! Wij hadden het vooral heel gezellig met de andere gasten - rond het kampvuur op het grote veld. Voor de kinderen zou het leuk zijn als er een ontmoetingsplek is, bijvoorbeeld een tafeltennistafel (dan vinden de kinderen elkaar wat sneller op zo'n groot terrein). De snoepautomaat mag wel weg; past niet op een natuurkampeerterrein.

Edwin Rademakers - 31-07-2017

Een camping waar ik rust vond. Ik ben 27 jaar geleden aan een roman begonnen \"Zen en de kunst van het motoronderhoud\" maar na meerdere pogingen niet verder gekomen dan pagina 70. Ik vond op Klein Frankrijk de rust om te snappen waarover het boek gaat. Nu ik thuis ben lukt het lezen niet meer. Ik ga vaker een weekeind naar een van de vele natuurcampings om dan het boek uit te lezen. Zoek je rust, ga dan naar Klein Frankrijk.

Anne en Patrick - 15-07-2017

Wat een prachtige camping is dit! Je kampeert letterlijk tussen Bos en Meer in op ruime, verscholen kampeerplekken met veel privacy. Het meertje is alleen toegankelijk voor campinggasten en perfect voor een verfrissende duik. Het sanitair is schoon en de familie van Ham hartelijk. Ja, wij vonden het een hele fijne plek die we van harte aanbevelen!

Charan van Tijn - 06-09-2016

Misschien wel de beste camping van Nederland. Jannie is heel gastvrij, vriendelijk, en leuk. De camping plaatsen zijn ruim, omgeven door veel groen, en er is werkelijk prachtig zwemwater. Een camping die als voorbeeld gebruikt kan worden voor groene-boekje-campings. Zes sterren!

Wim en Elly - 21-08-2016

Alles goed, alles mooi, goed verzorgd, fijne aandacht, vrijwilliger die geïnteresseerd is in mensen, prachtige kampeerplekjes, stilte, water, vogels....... Superplek!

Ans Habraken - 27-06-2016

Dit weekeinde voor het eerst op dit natuurkampeerterrein gestaan, met een camper Wat een ruimte, wat een rust. Heerlijke ruime plaatsen. Het grote veld stond vol met weidebloemen. Bij de receptie kun je altijd terecht voor wat warmte, een kopje koffie, wat te lezen, wifi of gewoon een gezellig praatje. Er is op dit moment nog geen loosplaats voor het afvalwater voor campers, maar daar wordt aan gewerkt.

Jackie Schooleman - 26-06-2016

Zo dicht bij huis en toch iedere keer als je vanuit Leenderstrijp het zandpad op rijdt dan meteen een super vakantiegevoel. Mede ook door de inspanningen van gastvrouw Jannie. Groen, rust, vogels, en heerlijk zwemmen in het meer. Toplocatie !

Barend - 15-08-2014

Kamperen in het groen op een steenworp afstand van een prachtig natuurwater. Hier kun je heerlijk zwemmen (tussen de visjes!) of met een roeibootje varen. Wat wij zo fijn vonden was dat het echt rustig was, na 22.00 uur ook echt stil. Wat prettig dat beheerder Jannie actief haar best doet om mensen aan te trekken die ook rekening willen houden met anderen en de prettige sfeer op de camping weet te bewaren! Misschien komt het op sommigen soms wat streng over, maar ik ben er super blij mee, ik hoop dat het zo blijft.

F. Doelman - 03-07-2012

Kom hier al sinds 2006 elk jaar. Het is en blijft een bijzonder plekje in Nederland en ons hart. De sfeer is altijd goed en het is ons thuis buitenshuis

Fam van den Burg (uit Amsterdam) - 30-05-2012

Wat een paradijs, met gastvrije details. Met jongens van 10 en 12 jaar is dit het ultieme geluk. Varen, fietsen, spelen, luieren, mooie natuur, zwemmen, dit smaakt naar meer.

MB - 19-05-2012

Heerlijke dagen gehad op dit rustige en mooie natuurterrein. Heel veel privacy en een erg aardige beheerder. De omgeving is ook prachtig, als je van wandelen en fietsen houdt!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Klein-Frankrijksterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd