Het Leenderbos

In het kort

Het terrein is kleinschalig met 21 ruime plekken. Wanneer je ’s morgens de rits van de tent opent, zie je waarschijnlijk nog wat konijnen of een groene specht wegschieten. Kinderen spelen op de speelweide of in het bos- en heidegebied. ’s Avonds kan er een vuurtje gestookt worden op de kampvuurplaats. Vanaf je plek heb je vrij uitzicht over het terrein, maar ook privacy. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

2,0 ha | 21 plaatsen | Open: 30/03 - 02/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Reserveren mogelijk
Speelvoorzieningen
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan Alleen in centrale kampvuurhut
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 8A
Afstortplaats cassettetoilet
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

Op dit terrein is een kampvuurhut aanwezig voor algemeen gebruik (niet om eten te bereiden). Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Strijperpad 3
5595 XR Leende
Noord-Brabant

Tel.: +31306977749
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Midden in het bos in het zuiden van Brabant vind je Natuurkampeerterrein Leenderbos. Boswachterij Leenderbos, tegen de Belgische grens, is een afwisselend natuurgebied met prachtige vennen, zandverstuivingen en uitgestrekt bos. Door de afwisseling in het landschap komen er allerlei zeldzame planten en dieren voor. In de buurt vind je andere natuurgebieden, zoals de Strabrechtse Heide. Bij de broeders van abdij De Achelse Kluis kun je een zelfgebrouwen trappist drinken. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum De Pelen in Ospel.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Omgeving
Boswachterij Leenderbos ligt in het hart van De Kempen. Het ‘bruine Brabant', waar boeren vroeger een moeizaam bestaan leidden op de arme zandgronden. De Groote Heide herinnert daar nog aan. Dit stille gebied is ontsnapt aan de grootschalige ontginningen die in Brabant hebben plaatsgevonden. Er zijn fraaie vennen en zandverstuivingen. In de omgeving liggen schilderachtige beekdalen, zoals dat van de Tongelreep. En het Soerendonkse Goor is een écht moeras, waar op zomeravonden de roep van de roerdomp klinkt.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

2 km vanaf afslag 34 (Valkenswaard) van de A2. Houd richting Valkenswaard aan (niet Leende). 2 km na de afslag ná het ecoduct links het bos in (Strijperpad). Het terrein ligt 200 m voorbij het Staatsbosbeheerkantoor. Navigatie: Strijperpad 1. Rijd niet via Leenderstrijp.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Met de naam Leenderbos wordt een enorm gebied aangeduid (2400 ha.) waartoe ook heide en landbouwgrond behoren. Oorspronkelijk was er veel meer heide. Die was nuttig: vee kon er grazen en er werden plaggen vanaf gehaald. Die werden in de stallen gelegd en vermengd met mest later op akkers gebruikt om de arme grond te verrijken. Om een akker van 1 hectare te bemesten was 12 hectare heide nodig. Rond 1900 maakte kunstmest de heide overbodig. In de crisisjaren tussen 1935 en 1940 liet men op veel plekken bos aanleggen door tewerkgestelden.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Annette - 07-05-2023

Genoten van ons mini vakantie! Wat een mooie plek midden in het bos. Je hoort de wat drukke weg wel, maar de grote kampeerplek maakt alles goed. Het sanitair was prima, douche was lekker warm. Je zit vanaf de camping zo in het natuurgebied. Kortom echt een aanrader!

Eva - 22-06-2021

Geluid snelweg zeer storend. Sanitair niet schoon en veel te weinig tov het aantal plaatsen. Bovendien 1 defecte douche. Betalen voor warme douche is niet meer van deze tijd.

Wouter - 08-08-2019

De camping en de omgeving zijn prachtig! Sanitair is prima, alleen mij is het niet gelukt om de douche voor de 5 minuten af te zetten. (Na 5 min. stopt deze automatisch en ik douche korter.) Ik ben niet veel aanwezig geweest, maar geen boswachter gezien. Twee dingen die me opvielen: De regel dat je de auto op het parkeerterrein zet, behalve bij aankomst en vertrek, wordt met voeten getreden. Zeker 3 mensen hebben (vast) een uitzondering gekregen. Tevens werd het trekkersterrein niet alleen door wandelaars en fietsers gebruikt, tenzij je een camper achter de fiets krijgt. Als natuurliefhebber hecht ik hier veel waarde aan. Voor de natuur blijft het zeker een aanrader!

Joep - 11-07-2019

Voor kamperen op de "Bonnefooi" slechts een plekje aanwezig voor de tent terwijl het hele terrein nauwelijks vier kampeerders bevat. Een konijnenheuvel van drie bij vier, bij de toiletten. Geen boswachter gezien, waardeloos ik kom daar niet meer terug. Zonde van het geld.

Chris & Angeline - 20-06-2019

Wij zijn de afgelopen week met onze tent op deze prachtige camping geweest echter heeft de eikenprocessierups voor ons wel de pret gedrukt. Wij (Flevolanders) waren hier totaal niet mee bezig en dus ook niet op bedacht. Echter na een aantal dagen bleek dat deze rups in grote getallen ook op de camping aanwezig is. Hier wordt echter van te voren niet voor gewaarschuwd, iets wat in onze ogen wel had gemoeten! Kortom onder de jeukende bultjes gaan wij weer naar huis.......

Kees Posthumus - 14-07-2018

Prima terrein, en we hadden er een buitengewoon ruime plaats. Goede en schone sanitaire voorzieningen. Mooi uitgangspunt voor fietsen en wandelen. Maar het geluid van de drukke weg Valkenswaard/Leende is te dominant. En neemt dat 's avonds af, dan is er wel de snelweg een eindje verderop. Dat vind ik echt een nadeel van dit terrein.

Paul en Ans Arts - 05-07-2018

Onze ideale plek

Jan & Jeanine - 30-07-2017

Uitstekende plek 3 gezeten. De mooiste plek vonden wij. Heerlijk rustig zelfs met de kinderen.

Carla - 05-04-2017

Wij genieten iedere keer weer van het mooie terrein in een prachtig bos. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Doordat de douches van boven open zijn is het wel voor bikkels om er in het frisse voor -of na seizoen onder te gaan staan! Het is jammer dat de bouw daarvan niet wat comfortabel is....

Nicolien - 18-07-2016

Wat een prachtig kampeerterrein midden in het bos. Ideale plek om te kamperen als je van de Brabantse natuur houdt. Eenvoudige voorzieningen met een sjieke overdekte kampvuurplaats. De nabijgelegen weg is goed hoorbaar, wat voor ons de pret niet drukte. Op zondagochtend was het er stil: alleen het geluid van vogels en rondhippende konijntjes.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Het Leenderbossterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd