De Vlagberg

In het kort

Sta je graag aan de rand van een groot grasveld of liever beschut in het bos? Op De Vlagberg heb je keuze uit een verscheidenheid aan ruime plekken. Er zijn twee kampvuurplekken waarvan er één half overdekt is. De blokhut heeft een houtkachel, en is in de winter een geliefde plaats om te verblijven. Of je kunt stoken hangt af van natuurbrandrisico. Voor kinderen is er een speelbos met waterpomp. Het terrein heeft (privé)sanitair, wasmachine en droger, vriezer en loosput voor campers (tot 7 meter welkom). Voor de seizoensindeling, actuele prijzen en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

6,5 ha | 70 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) < 7m
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Op dit terrein is een vuurkuil, een blokhut en een stookbak aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan (met uitzondering voor winterkampeerders vanaf 1 november tot 1 april - zelf een stookvoorziening meenemen, 30cm boven de grond).

Faciliteiten voor mindervaliden

Geen drempels in toiletgebouwen en een mindervalidendouche/toilet

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Bosweg 44
5845 EB Sint Anthonis
Noord-Brabant

Tel.: +31306977749
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Aan de voet van het pittoreske Brabantse dorpje Sint Anthonis, waar de schaapskuddes nog over de heide struinen, ligt Natuurkampeerterrein De Vlagberg. Je kunt hier eindeloos struinen langs pittoreske boerderijtjes, vennen, gras landen en bosranden. Luister goed, dan hoor je misschien de schapen en Schotse hooglanders die hier grazen. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes.Faciliteiten winterkamperen
Er is een centrale (overdekte) kampvuurplaats met gratis kampvuurhout.


Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Op 1,5 km ten westen van Sint Anthonis, voor restaurant de Heksenboom linksaf. Navigatie: Bosweg 42, Sint Anthonis. Voor het boswachtershuis rechtsaf, door de houten slagboom.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Vlagberg is genoemd naar de plaggen gestoken uit de heide. De boeren hielden vroeger hun vee in zogenaamde potstallen, kleine stallen met een diepe bodem. De dieren liepen na de zomer in feite in hun eigen mest. De boeren gingen een paar keer per winter naar de heide om ‘vlaggen’ (plaggen) te steken. Deze heidevlaggen strooide men over de mest, waardoor de bodem steeds hoger kwam. De dieren zorgden ervoor dat de mest en vlaggen vermengd werden. Op deze manier had de boer in het voorjaar veel meer mest voor de akkers.

Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Renée - 12-11-2023

Mijn partner en ik hebben hier in november lekker een nachtje genoten van de stilte, de rust, een vuurtje en de herfstigere sfeer in het bos. Prachtig plekje om tot rust te komen zo in het naseizoen. Sanitair hartstikke schoon en je hebt heel snel lekker warm water bij de douche/ afwas.

Wouter en Nienke - 19-08-2023

We hebben heerlijk op de Vlagberg gestaan. Een heel fijne grote en ruime camping waarbij je kunt kiezen uit plekken die bij je passen. Voor kinderen fantastisch, eindeloos spelen. Ondanks dat het vol stond vonden wij het rustig. We hadden een fijne plek, dichtbij het speel gedeelte voor de kinderen en toch op onszelf. Aanrader!

Maria - 19-08-2023

Pluspunten: Waterpomp en zand voor de kinderen, Speelbos, Vuurtje stoken en hout sprokkelen, Vriendelijke boswachters en poetsdame Wendy, Ruime plekken met privacy, Uitgestrekt wandelgebied naast de camping, Beschikbaar hout en houtklief/zaagbenodigdheden. Minpunten: Veel muggen! Geen toezicht waardoor campinggasten zelf bepalen of de kampeerregels opgevplgd worden. Helaas leest niet iedereen ze en moesten we af en toe mensen hierop wijzen, wat niet zon prettige rol is. Geen scheiding van toiletten en douches, wat soms onaangenaam riekende douchebeurten oplevert. Bij andere campings ervoeren we meer saamhorigheid en gezelligheid. Hier is men meer op zichzelf. Als alleenstaande is dat wat jammer. De kinderen spelen wel heerlijk samen. Onpersoonlijke in-/uitcheck zuil. Voor de zeer beperkte mate van toezicht en beheer vinden we de kosten van de camping best hoog. De meerwaarde van de boswachterij is er niet. Helaas geen excursie of uitleg etc. Al met al een zeer mooie plek, fijn gespeeld etc. maar niet de gezelligste camping die we bezocht hebben.

Joke - 18-06-2023

Het is een prachtig terrein erg grote, goed verspreide plekken. Mooi middenin het bos gelegen. Helaas was het zowel vrijdagavond, als zaterdagnacht een vreselijke herrie, veroorzaakt door feesten in de buurt. Je kunt dan nergens hulp in roepen. Dit heeft ons weekend danig verpest. Bekijk dus eerst de activiteitenkalender van de omgeving. Vrijdagavond tot middernacht geen rust, herrie uit het dorp door een of andere festival. Zaterdagnacht tot 4 uur niet kunnen slapen!!!! Daarnaast is het sanitair bij volledige bezetting niet toereikend. 3 douches, 3 toiletten bij zowel heren als dames en dan nog 1 douche aan de achterzijde van het toetgebouw is veel te weinig. Verder was het, met dank aan medekampeerders ook niet erg proper. Jammer, want ik dacht dat er gelijkgestemden op zo'n camping aanwezig zouden zijn. Al met al dus een fiasco dit weekend. Toch ga ik nog eens terug als ik zekerheid heb dat er geen feesten in de buurt zijn. Het lijkt mij dat het mogelijk moet zijn om hier een zeer prettig verblijf te kunnen hebben.

Djeet - 01-05-2023

Druk in de meivakantie. Er staat een mobiele toilet en douches die erg handig zijn maar ook veel geluid geven als je er vlakbij staat. Veel kinderen die veel plezier beleven, maar ook voor heel veel geluid zorgen. Ouders zien amper toe op het gedrag. Bij de vuurplek zitten groepen mensen tot diep in de nacht en dat zorgt voor overlast. Helaas wordt hier geen toezicht op gehouden. Los van dit is het ene prachtplek. Zeker de plekken zonder stroom in het bos.

Djeet - 14-01-2023

Super mooi gelegen. Sanitair voldoende. Logisch dat het vies wordt met de zandgrond op de camping. De vloer is vies maar de rest prima. Speelbos is geweldig voor de kinderen. In avond zitten veel mensen bij vuurplek. Dat geeft soms overlast omdat sommigen heel hard praten. Dat was storend als je wil slapen of rustig bij je eigen vuurtje wil zitten.

Jelte - 21-08-2022

Een prima natuurkamping. Wat luxer en groter dan dat we van natuurkampeerterreinen gewend zijn. Vooral de plekken met stroom en zeker privé sanitair zijn we niet gewend. Het speelbos is voor kinderen fantastisch.

Wes en Nicole - 11-12-2021

Winterkamperen op dit mooie terrein is een traktatie! Mooie ruime plekken met het bos direct als achtertuin. Wandelroute gelijk te lopen vanaf de camping, wij namen de gele route van 7km. Douchegebouw is mooi en schoon! Gratis hout te gebruiken om je kachel te stoken

Brenda Maathuis-ten Bloemendal - 27-04-2021

Prachtige camping. Midden in de natuur en direct met de hond verder het bos in of rond de Heide Afgescheiden grote plekken Mooi sanitair. Heerlijk warm water. Aanrader voor rustzoekers en mensen met kinderen. Helaas hield bijna niemand zich aan de mondkapjes plicht in het sanitair gebouw .

Monique - 04-04-2021

Fijne natuurcamping. Alles goed geregeld! Ruime plekken, rust en ook speelplezier voor kinderen. Sanitair is prima. Prachtig, alle vogels die je hoort, mooie wandel en fietsmogelijkheden.

Michiel - 02-03-2021

Ideale camping zeker voor winterkamperen! Vooral de plekken zonder stroom zijn erg mooi, groot en natuurlijk gelegen.

Kelly - 20-11-2020

Ontzettend mooie omgeving en een echt natuur kampeer gevoel gehad. Ook in de herfst met onze grote alkoof camper hebben wij zonder proberen kunnen staan. Schone douches en wc's!

Sprangers - 12-09-2020

Prachtig onderhouden, ruime kampeervelden. Mooie omgeving waar veel te doen is. Sanitairgebouw was keurig. Speelbos voor de kinderen een topper!

Rene - 01-08-2020

Mooi terrein en ruime plekken maar ouderen kunnen het beter in het hoogseizoen vermijden. Wat een kabaal, het heeft dan niets meer met een natuurcamping te maken. Vooral het geram op de pomp. Dat gaat van 's morgens vroeg tot 's avonds laat door. Het lijkt wel of iemand constant een stalen boshut in elkaar spijkert. Dat kan echt niet op zo' n terrein. Als daar wat aan gedaan kan worden is het voor jong en oud (voor-en naseizoen) leuk. Sanitair redelijk maar mag best vaker schoongemaakt worden voor die prijs en zeker tijdens volle bezetting.

Bureau de Groene Koepel - 27-07-2020

Graag reageren wij op onderstaande review. Op Natuurkampeerterrein De Vlagberg is naast het gemeenschappelijk sanitair nog privé sanitair aanwezig. Dit maakt dat het aantal toiletten/douches voldoende is (conform de Richtlijnen). Staatsbosbeheer heeft ons laten weten dat het schoonhouden van het gemeenschappelijke gebouw de aandacht heeft, zeker met de toegenomen drukte van dit (bijzondere) jaar. Mede doordat er een waterspeelplaats aanwezig is voor kinderen, is het echter moeilijk om vervuiling helemaal te voorkomen. Hiervoor wordt ook op de verantwoordelijkheid van ouders/kampeerders gewezen. De corona maatregelen staan vermeld op de posters die op diverse plekken hangen.

W - 23-07-2020

Deze camping telt zo'n 60 kampeerplaatsen. Op veel plekken stonden gezinnen. Ik schat dat er zeker 200 mensen waren. Maar er waren slechts vier douches voor het hele terrein! Deze werden maar eens per dag schoongemaakt. Het merendeel van de tijd dat we hier waren, was de zeep bij de toiletten op. Alles was ontzettend vies. We verbleven hier drie nachten. Als er weer een Brabantse uitbraak van corona plaatsvindt, acht ik de kans groot dat het hier zal beginnen. Zonde, want het natuurgebied en de kampeerplekken zijn prachtig!

Danny - 19-10-2019

Mooie natuurcamping in een mooi gebied. Mooie ruime plekken, alles prima voor elkaar. Restaurant De Heksenboom op enkele honderden meters afstand een aanrader! Eén minpunt: het trekkersveld ligt in het midden van een veld met daaromheen allemaal campers en caravans, geen mooi uitzicht. Jammer dat het trekkersveld niet beter is gesitueerd op het terrein.

Bram - 26-08-2019

Wij stonden als jong stel drie nachten op de camping, waarvan twee in de schoolvakantie. Het grootste deel van onze buren waren gezinnen met kinderen, en naast onze plaats was van een omgevallen boom een hut gebouwd. Kortom, er was veel geren, geschreeuw en gehuil. De laatste nacht een geheel andere wereld, weinig kinderen en echte rust! Een grote plek tussen de bomen, in het hete weekend geen last van de hitte en omringd door de dieren (we werden gewekt door een bonte specht). Mooi sanitair gebouw, maar te klein, niet hoeven wachten, maar het aanwezige sanitair werd al snel vies en bleef dat een lange tijd. Boswachter niet gezien, en zoals andere gasten zeggen; daar maken sommigen gebruik van. Kortom, als je niet tussen de vele kinderen wilt zitten, niet in de schoolvakantie komen. Maar daarbuiten is het goed toeven op deze mooie, ruime camping omringd door natuur.

Sanne Blok - 01-04-2019

Genoten van een heerlijk weekend op deze camping. Prachtige ligging midden in het bos en ook de camping zelf maakt deel uit van het bos. Ruime plaatsen, lekker donker als mede gasten niet teveel lampen aan hun campeermiddel bevestigen. Heerlijk gekwetter van de vogels net sanitair gebouw. Wel jammer dat we het hele weekend geen boswachter hebben gezien je ziet dat sommige gasten daar dankbaar (mis) gebruik van maken. Al met al zeer geslaagd we komen zeker terug.

Karin - 30-09-2018

Prachtige camping midden in het bos. Alleen jammer dat er ondanks de regels dat het niet mag, toch honden los lopen. En, eigenaren van deze honden, niet iedereen vind dat fijn! Dus graag honden aan de lijn.

Pieter Biezenaar - 15-09-2018

Werkelijk prachtige camping in bijzonder mooie omgeving. Voor een natuurcamping erg (te?) veel luxe. Mooie zeer ruime plaatsen. Als je met je fiets en tentje komt is en blijft het jammer dat, waar je ook kijkt, je zo'n witte polyester kazamat op wielen ziet. Of, wat ook erg in is, die "vrolijk" gekleurde kampeerbusjes. Ze detoneren jammerlijk in deze groene kampeergelegenheid.

Marijke - 24-08-2018

Net terug van een midweekje op de heerlijke rustige camping. Ondanks de rust is er genoeg te doen voor de kinderen op de camping in het speelbos. Samen met mijn dochter ook lange wandelingen gemaakt in het bos en over de heide. Ik zou zo weer terug willen.

Ans Habraken - 09-07-2018

Wat een heerlijk natuurkampeerterrein. En dat op maar 45 km bij ons vandaan. Afgelopen weekend was het prachtig weer, maar er was voldoende ruimte op de camping. Het was heerlijk rustig. Vanuit de camping hebben we prachtige wandelingen gemaakt. En wie van geocachen houdt kan zich hier ook behoorlijk uitleven. Het restaurant "de heksenboom", wat op loopafstand van de camping zit, is een gezellige plek om wat te drinken of te eten.

Paul en Ans Arts - 05-07-2018

Heerlijk terrein

M - 02-04-2018

We hebben met Pasen genoten van deze fijne boscamping. Prima plaats met genoeg privacy, toiletgebouw netjes terwijl vrijwel de gehele camping bezet was,. We komen zeker een keer terug, want de sfeer is echt gezellig.

Tamara - 02-02-2018

Mooie route naar deze magische plek midden in het bos. Echt een geweldige locatie! Je hebt gewoon een groot bos met een prachtige heide zo in je achtertuin. Het sanitair is luxe (al mocht er wat mij betreft wel vaker een doekje overheen worden gehaald) en zo'n incheckcomputer is best handig. Een nachtje bijboeken was ook zo gedaan. Helaas zijn de stickers die je krijgt niet in één keer te verwijderen (met een caravan in de winter heb ik geen scheerlijnen die als voorkeursplek aanbevolen werden). Zo in winter is het heerlijk rustig, ik ben benieuwd hoe het in de zomer zal zijn, want ik kom zeker nog een keer terug!

Coen - 18-04-2017

De parel ligt goed verscholen. Maar wat een geweldig mooie plek! Even stoeien met de reserveringscomputer, maar eenmaal op je plekje zit je lekker ruim. Het sanitair is modern en goed schoon, samengebracht in een architectonische oogappel. Kinderen hoeven zicht op deze camping geen moment te vervelen. Direct vanaf te camping zijn er meerdere boeiende wandelingen te doen of routes te fietsen. Voor ons is dit dicht bij huis, maar toch ben je idyllisch ver weg.

I. van Vliet - 09-01-2017

Prachtige camping, zeer grote plekken midden in het bos., je loopt zo verder het bos in en de heide op. Prima sanitair, verwarmde ruimte en heerlijk warme douches. Prima geschikt om ook in de winter te kamperen, ook als het vriest.

Bianciny - 16-06-2016

Camping De Vlagberg is een geweldig mooie camping midden in de bossen. De plaatsen zijn verzorgd en ruim. Het digitale systeem om in te checken werkt makkelijk en snel. Het sanitair is mooi en schoon en het is ideaal dat je zelf de temperatuur van je douchewater kan regelen. Voordeel van de ligging van deze camping is dat je zo heerlijk het bos in kan lopen. Ideaal als je met je viervoeter op de camping verblijft. Wat heel leuk en gezellig is is het slecht weer huisje en de vuurplaats. Al met al een camping om zeker nog eens onze vakantie te gaan vieren.

van der Sluijs - 30-05-2016

Pip (hond) Afgelopen weekend (27,28 en 29 Mei) was ik te vinden op deze heerlijke camping. Lekker in het bos heel wat metertjes gemaakt met mijn baasjes. Het enige jammere is dat er toch weer honden los lopen bij de caravan of tent. En als je dan langs zo caravan of tent loopt en zo hond komt weer met een hoop geblaf en kabaal op je afkomt. Schrik je toch. Je weet niet wat ze doen. En dan het commentaar van hun baasjes HIER, BLIJF, FOEI, LUISTEREN ect. Maar het zijn niet de honden maar de baasjes die zich niet aan de afspraken houden HOND AAN DE LIJN! Doe nu gewoon je hond aan riem/lijn dadelijk mogen we op geen ene camping meer komen. Want het is namelijk niets zo lekker en leuk als met me baasjes gaan kamperen. Vriendelijke groet de baasjes van Pip

Gerrie van den Brink - 29-03-2016

Van harte willen wij u danken voor het prachtige verblijf op uw terrein. Het was heel rustig, met veel natuur om ons heen. Wat hebben we genoten. Ondanks dat we aan het einde van het terrein zaten, was de toilet/douche niet ver lopen. De ligging is schitterend met een prachtig natuurgebied er omheen. We komen zeker nog eens terug. Hartelijke groet, Gerrie van den Brink

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Vlagbergsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd