De Maasakker

In het kort

Hét kampeerterrein voor de tentkampeerder. Het terrein bestaat uit een veld omgeven door wilgenbomen en diverse struiken. De kampeerplaatsen zijn van elkaar gescheiden door struiken en bosjes. Op ons terrein zijn alleen tenten en vouwwagens toegestaan. Voor kampeerbusjes van het type VW T3 (of vergelijkbaar) hebben wij 3 plaatsen. Daarnaast zijn er 2 trekkersveldjes met pickincktafels. Hier is ook stroom beschikbaar als u dat wilt.

0,48 ha | 15 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu! Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Broodjesservice aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig Schuilhut aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan Centrale kampvuurplek
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,2
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,1

Op 500 m van het Natuurkampeerterrein bevindt zich de Natuurspeeltuin van Megen. Als gasten van het kampeerterrein heb je daar altijd (gratis) toegang. Per kampeerplaats is slechts 1 auto toegestaan op de parkeerplaats op het terrein. Komt u met meerder auto's dan is er bij de sporthal in Megen parkeerplaats. (5 minuten loopafstand) Op het terrein zijn 2 speciale trekkersveldjes met picknickbanken en mogelijkheid voor opladen electrische fietsen.

Faciliteiten voor mindervaliden

In het toilet en douche zijn muurbeugels bevestigd. De toiletten zijn ruim en zonder drempel toegankelijk. Op het terrein is geen verharding en zijn er geen paden aanwezig.

Tarieven *

Dit zijn de kosten voor overnachtingen exclusief boekingskosten/administratiekosten. Bekijk onze website voor bijkomende kosten.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ed Steiger
Rulstraat 3
5366 KA Megen
Noord-Brabant

Tel.: 0412 484332
camping@demaasakker.nl
http://www.demaasakker.nl

Facebook Twitter

Tips!

Parkeren

De camping beschikt over 9 parkeerplaatsen. Komt u met de tent of vouwwagen kamperen dan kunt u 1 auto op het terrein parkeren. Als u met meerdere auto's komt,of de parkeerplaats is vol kunt in Megen bij de sporthal parkeren (op 850 m).

Langer verblijf op zondag

U kent het wel. Even een kort weekeinde er tussenuit. Maar dan op zondag al om 11.00 van de camping af. Zonde van de zondag en nog een halve dag over.

Als de planning het toestaat kunt u op zondag nog de hele dag van het camping terrein gebruik maken. Zonder extra kosten.

Als u hier gebruik van wilt maken, wel even overleggen met Ed of Linda.

Trekkers, altijd plaats!

Wij houden met onze planning voor de bezetting van de camping rekening met trekkers.

Een belletje of mailtje is fijn, dan kunnen we met uw komst rekening houden. 

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

De naam van het kampeerterrein verwijst naar boerderij ‘de Maasakker’, die in het verleden in de omgeving heeft gestaan. Het gebied tussen de dijk waarover fiets- en wandelroutes lopen en het gebied Diedensche Uiterdijk heet ‘de Maasakkers’. Het terrein ligt in de uiterwaarden van de Maas en in de omgeving van het historische stadjes Megen en Ravenstein. Op het terrein zijn wandel- en struinroutes verkrijgbaar, die je langs de locatie voeren.

Op het terrein is de ontdekkist aanwezig. Deze is door Ed verder uitgebreid en aangevuld met leuke en nuttige artikelen. Ook zijn diverse speelattributen aanwezig, zoals jeu de boules, badminton, etc.


Op het trekkersveldstaan picknicktafels ter beschikking.


In de slechtweervoorziening staan picknicktafels.


Tevens is het kampeerterrein aangesloten bij de ANWB fietsservice. Op de camping is een reparatieset aanwezig voor kleine herstellingen aan de fiets.


Op het terrein zijn diverse fietsroutes aanwezig in de omgeving. Als je een paar dagen verblijft kun je de omgeving verkennen met de kant en klare fietskaartjes. De routes lopen via het knooppuntennetwerk.


Op het terrein is een wandelroute verkrijgbaar die je langs de bezienswaardige plekjes brengt waar het Natuurkampeerterrein zijn naam aan te danken heeft. De wandeling duurt ongeveer een uur.


 

Route

De Rulstraat is een zijstraat van de N329. Op de Maasroute en in Megen zijn borden geplaatst die naar het terrein verwijzen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Al in 1440 wordt de heerlijkheid Maasakker genoemd. Een tijd lang heeft hier een herberg annex boerderij gestaan, bekend als het ‘Maasakkerhuis’. Het was gebouwd op een terp. Tot rond 1900 is het huis in gebruik geweest, daarna is het afgebroken. Nabij Natuurkampeerterrein De Maasakker staat een monument voor de omgekomen werkers aan de Maaskanalisatie. Omdat bij hoog water de afvoercapaciteit te gering was, werd de Maas in de jaren dertig fors gekanaliseerd. Tijdens een onweersbui schuilden arbeiders in een hut op de Maasakkers. De bliksem sloeg in: drie mannen verloren hun leven.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Zonneboiler voor warmwater. · Afvalscheiding · Gescheiden afval inzameling · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Danny & Esther Willeboordse - 01-08-2022

Wij zijn vandaag teruggekomen van 2 nachtjes op kampeerplaats de Maasakker. Voor ons een bijzonder moment want dit was onze eerste keer als kampeerders. Vorige week een mooie (opblaas) tent + inboedel gekocht en nu was het moment om het uit te testen. Nou ik kan je vertellen, dat gaat prima hier. Het zijn heerlijke gezellige plekken. Er hangt een hele relaxte sfeer en 's avonds kun je een vuurtje maken. Er is schoon toilet en er zijn douches zonder muntjes, koelkasten die je mag gebruiken, en er is perfecte ontbijtservice. We kregen koffie met appeltaart omdat we dichtbij stonden, zelfs bij de tent geserveerd haha. We mochten ook wat langer blijven om de tent goed te laten drogen en ons hondje was ook van harte welkom. Kortom, wij vonden het TOP! Ed bedankt voor jullie gastvrijheid en onze eerste fijne kampeerervaring. We komen zeker nog een keer (en langer) bij jullie terug.

Ed Steiger - 20-09-2021

Beste Rietveld. Ten eerste vind ik het jammer dat u uw ongenoegen niet met mij persoonlijk wilt delen maar via deze weg. Normaal mogen trekkers 1 nacht tegen een gereduceerd tarief bij ons kamperen op een van de 2 trekkersvelden. Voor u hebben we een uitzondering gemaakt en mocht u 3 dagen tegen dit gereduceerde tarief bij ons verblijven. U stond daarom ook op/of bij het trekkersveld. U heeft geen inzicht in onze planning, dus uw opmerking over lege (duurdere) plaatsen is onterecht. Het toiletpapier wordt dagelijks meerdere malen bijgevuld. Mocht u onverhoopt op een van de toiletten geen papier aantreffen, dan is er altijd een ander toilet waar wel papier beschikbaar is; of u kunt mij even aanschieten en dan zorg ik voor aanvulling. Het staat u ook vrij om eigen papier mee te nemen als er steeds, volgens uw schrijven, geen papier aanwezig is. Over het schoonmaken kunt u uw mening hebben, zie de mening van een kampeerder onder uw review. Er wordt dagelijks schoongemaakt, en soms wordt tussendoor inderdaad snel met een lapje de ergste troep opgeruimd. Groet Ed Steiger de beheerder

Rietveld - 11-09-2021

Begin september op de Maasakker gekampeerd met onze tent. Heel mooi terrein. Met grasplekken en voldoende bomen. Jammer dat de beheerder je weinig keus liet voor een plekje. Elke fietser werd naar het trekkersveldje geleid. Er waren voldoende andere plekken. Het sanitair werd slecht schoongemaakt. Er ging een lapje overheen, maar grondig gebeurde de schoonmaak niet. Het wc papier was ook regelmatig op. Jammer, wij vonden het daardoor minder sterren waard.

Marieke en Wilko - 10-09-2021

We hebben in augustus. 2,5 week met de tent op de camping gestaan; het was heerlijk! Rust en ruimte, in de natuur, wat wil je nog meer. De begroeiing biedt inmiddels veel beschutting en privacy (de foto's op deze site zijn wel sterk verouderd: inmiddels zit je heerlijk vrij). Daarnaast valt er nergens iets op aan te merken: sanitair, douche, afwasplekken, afval. Alles is fijn! Er is voldoende ruimte om ergens in de zon of juist schaduw te gaan zitten; er is zelfs een mooi aangelegde tuin met gezellige zitjes. Vanaf de camping ben je gelijk in Megen en bij de pont (die af en aan vaart), waardoor je zo aan de overkant bent. Verrassend mooie omgeving met dijkjes, dorpjes, pontjes en kerken.

Judith - 22-08-2020

Wat een heerlijke plek om te vertoeven, deze sfeervolle natuurcamping. Het is er stil, de plekken zijn ruim, prima sanitair en zeer hartelijke eigenaren. Op loopafstand kun je fantastisch zwemmen en 's avonds is de sterrenhemel adembenemend. Megen is een sfeervol plaatsje met een prima restaurant. Niet over aarzelen, gewoon boeken!

Nicole - 04-08-2020

Wij hebben tijdens ons rondje Brabant fietsen een nachtje op de camping doorgebracht. Ontzettend mooi terrein met erg gastvrije eigenaren. Alles ziet er schoon en netjes uit!! En het bestelde ontbijtje in de ochtend was werkelijk helemaal top!! Wij gaan zeker nog een keertje terug.

Fedor de Vries - 10-06-2020

Hier overnacht (fiets + trekkerstent) in coronatijd. Keurig geregeld met bij elke kampeerplek een mobiel toilet, zonder extra kosten. Het terrein is goed onderhouden en is gevarieerd met leuke "nisjes" zodat elke plek privacy heeft. Bij de tent was wel een vlaggenmast met vlag (en het waaide behoorlijk). Voor het slapen even de vlag gestreken en de volgende ochtend weer gehesen. Vanaf de weg voor de camping heb je fraai uitzicht op Megen.

Femke Tabak - 23-08-2019

Mooie camping en zeer gastvrije ontvangst voor fietskampeerders. Nette voorzieningen en een speeltuin op loopafstand. Altijd plaats voor trekkers.

Steiger (eigenaar) - 29-05-2019

Aan Annemieke (review hieronder) Allereerst dank voor uw compliment in de laatste regel. Ik wil toch even reageren op wat u schrijft. Deze dag werd ik inderdaad waargenomen door iemand. Terecht dat hij zegt dat ik de reservering heb aangenomen en niet hij. Gezien de omstandigheden kon deze klas hier kamperen. Zij waren immers met een project bezig om auto's zo milieu vriendelijk te laten rijden. Ik begreep dat er op enig moment sprake was (in de middag) van luide muziek. Hierop is de groep aangesproken. Dit ontslaat u echter niet van de mede verantwoordelijkheid om de groep er op aan te spreken als zij zich niet aan de regels van een kampeerterrein houden. Ik begreep dat u dat niet gedaan hebt. Het is niet zo dat de beheerder als een politieagent rond moet lopen om te kijken of er iemand is die zich ergens aan stoort of ergert en dan optreed. Daarnaast ga ik er van uit dat u ook een mobiele telefoon heeft of sommigen nemen een tablet of laptop mee. Het gebruik van een tablet of laptop op de camping hoeft geen probleem te zijn. Maar mocht u zich daar aan storen had u daar wat van kunnen zeggen. Wij hopen u in de toekomst nog een keer op ons terrein te mogen verwelkomen. Met groet Ed Steiger

Annemiek - 24-05-2019

Van rust is op deze avond geen sprake. Er kampeert een groep jongeren die deze avond ook nog een school op de BBQ!!! Heeft uitgenodigd. Er wordt geschreeuwd en soms zelfs muziek gedraaid. Laptops op de picknicktafels. Ontzettend jammer van een fietstocht naar het enige natuurkampeerterrein in de omgeving! Beheerder doet er niets aan, schuift het af op de eigenaar die de reservering heeft aangenomen maar zelf niet aanwezig is. Overigens prima plek met goede voorzieningen.

Kees Verkade - 01-09-2018

Wij hebben genoten van onze vakantie op deze natuurcamping van begin tot einde. Ontvangst door Ed was super, eerst een plaats zoeken en dan de elektra aansluiten op de "box". Ed bedankt voor de gastvrijheid en we komen zeker een keer terug. Groetjes, Kees en Irma

Rob de Kok - 13-08-2018

Weekend van 10 t/m 12 augustus op De Maasakkers doorgebracht, hoogseizoen en vooraf gereserveerd met een kleine vouwwagen, 2 pers. en een hond. Prima camping, met nette voorzieningen, goed onderhouden en correcte ontvangst door de beheerder. Terrein info geeft aan dat er 10 plaatsen zijn, voor ons een van de criteria om voor deze camping te kiezen. Het is hoogseizoen en fietsers zijn altijd welkom, dus het kunnen er wat meer worden. Zaterdagavond stonden er 14 tenten met auto, 4 VW campers en 6 fiets kampeerders 24 plaatsen ipv 10. De beheerder hierna gevraagd, en deze gaf aan dat hij vergunning voor 20 plaatsen had en dat ‘het aftasten was wat haalbaar was’. De drukte was tastbaar in de sanitair ruimte.. Dit verwacht ik niet op een natuurkampeerterrein waar rust en ruimte centraal staan. Geef dan aan dat je op een terrein van 0,3 hectare tenminste20 plaatsen volzet in plaats van 10, zo kan een potentiele kampeerder hierop zijn keuze baseren. De laconieke reactie van de beheerder gaat meer richting commerciële boerderij camping die profiteert van het goede imago van een natuur kampeerterrein, maar dat is mijn interpretatie. Geen Maasakkers meer.

Margriet Bakker - 12-08-2018

Fijne camping, erg mooi gelegen vlakbij Megen. Goede sanitaire voorzieningen, heerlijke douches! Leuk dat er een ruilwinkeltje is, en dat je de koelkast mag gebruiken. Ed had het terrein goed gesproeid zodat er nog een mooi groen tapijtje ligt in plaats van zo'n dor hooilandje. Bij de camping is een terras waar je heerlijk een Radlertje kunt drinken of een ijsje kunt nemen. Tóp is de mogelijkheid tot het bestellen van een lekker & voordelig ontbijtje, dat door Ed en zijn vrouw zelf met liefde wordt bereid in de vroege ochtend.

Evelien - 02-08-2018

Mooie, rustige, groene camping dicht bij de Maas waar we met ons kampeerbusje hebben gestaan. Heerlijke plek waar een kampvuurtje gemaakt kan worden en marshmellows kunt roosteren.

Harro - 24-07-2018

Heerlijk gecampeerd hier! Een hartelijke, persoonlijke ontvangst. Meer dan prima sanitaire voorzieningen, en een goede, leuke indeling van het terrein. Ik heb een kijkje genomen in de grote, vaste tent, en de gasten die daar verbleven gesproken: dat is echt een aanrader als je niet met je behuizing wil slepen. Tip: fiets naar het zuiden, naar de Maashorst, een mooi natuurgebied met Veluwse allure, maar véél minder druk. Voor fikkie stoken in de vuurplaats was het mij echt té heet, maar ik weet dat het kruiwagentje met hout volgende keer weer klaar staat. Terugkomertje.

Ed Steiger (beheerder) - 28-05-2018

Camiel, dank je voor de woorden in de review. Ik wil toch wel even 2 zaken rechtzetten. Op ons terrein mogen geen campers, maar alleen de VW kampeerbusjes. (straks denken de mensen dat er wel grote campers mogen). En helaas hebben we de combinatie Pinksteren en heel mooi weer. De ideale formule voor volle campings. Helaas dan niet die rustige camping die we daarna altijd wel zijn. Maar ondanks alles heeft iedereen toch kunnen genieten van het mooie weer en de eerste kampeerbeleving. Wellicht tot de volgende keer. Ed

Camiel - 21-05-2018

Pinksterweekend met mooi weer gehad. Super mooie omgeving en de camping is een goede uitvalsbasis om lekker te fietsen. Het stadje Megen ligt op loopafstand. Campingeigenaar is supervriendelijk en heeft een mooi onderhouden terrein. Voor ons alleen veel te druk, heel veel spelende kinderen met alle geluid die je erbij voor kunt stellen. Echt tot rust kom je niet op de camping, daarvoor moet je naar buiten toe. Op de website staat 10 plekken vermeld, er stonden dit weekend wel meer dan een twintigtal tenten en campers aantal, waardoor je weinig privacy hebt.

Niels - 22-08-2017

Voor mijn werk moest ik een aantal malen vanuit Groningen naar Brabant en graag neem ik dan mijn vouwwagen mee voor de overnachtingen in plaats van het boeken van een hotel. Vrij willekeurig was voor dat doel mijn oog op deze camping gevallen maar daar heb ik geen moment spijt van gehad. Vriendelijke en hartelijke ontvangst, gemoedelijk regelen van het één en ander, mooi terrein in een mooie omgeving, rust en ruimte. Ben er nu inmiddels een keer of vier geweest en sta op het punt er binnenkort weer heen te gaan. Kan niet wachten... Het enige minpuntje wat ik kan verzinnen? Het mais rondom de camping zal nu wel zo hoog staan dat het uitzicht wat minder weids is geworden. Maar ja, als dat al een minpuntje mag heten... ;-)

Eva - 14-08-2017

Mooi kampeerterrein met goede voorzieningen: enkele picknicktafels, prima sanitair,'ruilwinkel', broodjesservice en telefoonoplaadpunten. Afgelopen weekend was het redelijk druk, waardoor je best dicht op elkaar stond. Helaas betaal je als alleenkampeerder ook het 2-persoons tarief.

Christian Hoffmann - 09-09-2016

Net hier geweest. Echt een mooie kampeerterrein in het midden van de natuur. Super vriendelijke beheerders. Zal graag weer hier gaan kamperen.

Wim en Elly - 21-08-2016

Fijn veld, prima ontvangst, schoon en netjes, veel info over de omgeving. Een fijne plek om te kamperen.

M&M - 12-07-2016

Tijdens afgelopen kampeer weekend een nachtje op deze sfeervolle camping gestaan met ons tentje. Lekker vuurtje gemaakt 's avonds en genoten van de rust. De toiletten en douches worden netjes schoon gehouden, en er staat een koelkast. Voor ons veel te kort dus komen zeker nog een keer terug.. Aanrader.!!

Kaj en Noor - 11-03-2015

Mooie rustige camping met erg verzorgd sanitair.De beheerders wonen naast de camping en zijn zeer vriendelijk; bij aankomst kregen we koffie en fris bij de tent geserveerd! De camping is vlakbij de maas gelegen; het kan wel wat winderig zijn door geringe beschutting en de hond kan nog wel eens aanslaan (maar dit kwam volgens de beheerder omdat we nog vroeg in het seizoen waren en de hond nog niet gewend was aan volk). Al met al een camping om naar terug te keren.

Sanne - 25-08-2014

Wij kampeerden hier op doortocht tijdens onze fietsvakantie. Mooie, rustige plek. Zeer vriendelijke beheerder die 's avonds tijdens de regen nog een extra parasol aan de picknicktafel kwam binden zodat we wat extra leefruimte hadden met onze drie kinderen. De douches en toiletten zijn heel verzorgd. Voor ons vanuit Arnhem een goede 1e tussenstop als we volgende keer verder gaan fietsen in Noord-Brabant.

Trees & Geert-Jan - 18-08-2013

Rustig gelegen natuurkampeerterrein vlak bij de Maas waar we een heerlijk weekend doorgebracht hebben. Megen doorgewandeld, gefietst, de bierbrouwerij bij Oijen bezocht en verder genoten van de stilte. De regen van zondagochtend kon de pret niet drukken.

Johan en Martine - 13-07-2013

We zijn net terug van een zonnig weekje kamperen op de Maasakker. Wat een topper onder de Natuurkampeerterreinen! Aan alles is gedacht als je komt kamperen met de tent. Het toiletgebouw is gloednieuw en heel schoon (4 w.c's en 2 douches), afval kan keurig gescheiden worden, er is een vuurkorf voor een klein kampvuurtje en er hangen 3 lange waslijnen voor je was. De tentplaatsen zijn groot en zijn door ongemaaide stukken gras omgeven; zo heb je veel privacy. In de omgeving kan je heel mooi fietsen en wandelen. Op loopafstand is het leuke stadje Megen en je kan er met de pont over naar Gelderland, waar het mooie recreatiegebied : 'De Gouden Ham" is. Ed, ga zo door met je prachtige camping en tot een volgende keer. Bedankt!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Maasakkersterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd