De Kreek

In het kort

Ons mooie terrein biedt per kampeerder veel ruimte. Beschutting door een oude bloemendijk, houtwallen en diverse solitaire bomen. Veelal tenten, max 3 kleine caravans/vouwagens (<5 m). Hemelvaart en Pinksteren alleen tenten. Picknicktafels, boeken- en speelgoedkist aanwezig. Uitgebreide info over wandelen en fietsen. Bij ons is het echt kamperen met de luxe van eenvoud. Reserveren nodig bij feestdagen en mooi weer.

1,2 ha | 15 plaatsen | Open: 06/05 - 30/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Familie van Oudheusden
Moorseweg 1b
4681 SM Nieuw-Vossemeer
Noord-Brabant

Tel.: +31612320380
bijdekreek@gmail.com
http://www.bijdekreek.nl

Instagram

Tips!

Cultuur
Naast natuur heeft deze omgeving ook veel cultuur te bieden! De oude stad Bergen op Zoom en de vestingstadjes Tholen en Willemstad zijn een aanrader. De West Brabantse Waterlinie, aangelegd tijdens de 80-jarige oorlog, is aan een tweede leven begonnen. De forten en linie krijgen weer hun plaats terug in het landschap, de wandelaars en fietsers nemen nu bezit van dit gebied. Het streekmuseum in Sint Annaland zie je hoe de mensen vroeger op de eilanden leefden, leerde en werkten. Vergeet ook de zuiderburen niet, met ruim een half uur zit je zo op de markt in Antwerpen. 

Locatie

De Kreek ligt op de grens van Brabant en Zeeland, tussen zout en zoet water. Een mooi landbouwgebied met een grote verscheidenheid aan diverse natuurlandschappen zoals de Brabantse Wal, de Dintelse gorzen, het eiland Tholen en Nationaal Park de Oosterschelde. De Zuiderwaterlinie begint hier, gekenmerkt door forten, schansen en monumenten in de (vesting)steden om ons heen. Een mooie afwisseling van natuur en cultuur. Ideaal voor fietsen en wandelen. Een rustige omgeving nog niet ontdekt door massatoerisme, maar zeker de moeite waard.

Wandelen
Er zijn diverse mooie natuurgebieden bij ons in de buurt, zoals de Dintselse Gorzen, Slikken van de Heen en de Rammegors. Daarnaast zijn er ook verschillende resten te vinden van de West-Brabantse Waterlinie, waar momenteel hard aan gewerkt wordt om deze weer zichtbaar te maken in het landschap. Fort de Roovere is een bezoek zeker waard. 


Fietsen
Deze omgeving leent zich bij uitstek om per fiets verkend te worden. Je kunt gebruik maken van het knooppuntroutesysteem of van de op het kampeerterrein aanwezige routes. Er is een kaart met de boerenboodschappen zodat u onderweg gebruik kunt maken van wat de boer te bieden heeft, verser kan het niet. 

De routes voeren vrijwel altijd op, over of langs een dijk of dijkje. Bezoek op deze manier de Brabantsewal, fiets langs de Zeeuwse wateren, door eeuwenoud polderlandschap en mooie natuurgebieden. Onze omgeving staat nog niet bekend als toeristische trekpleister, daardoor kun je genieten van de rust, de ruimte en de natuur.


Rondje pontje
Vroeger lagen de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden geisoleerd van de rest van Nederland en alleen per pont bereikbaar. Deze oude veren hebben hun doel verloren maar varen in de zomeropnieuw nu voor toeristen die hun fiets kunnen meenemen. Island hopping, beetje fietsen, stukje varen, een heel ontspannen manier om Zeeland te leren kennen. Kijk voor meer informatie op www.rondjepontje.nl.


Opstappunten in de buurt zijn: Sint Annaland en St. Maartensdijk. Zo kunt u ook verder fietsen naar een van onze collega's. 


Tip: controleer goed de dagen en tijden waarop de pontjes varen. Dit is vooral in het hoogseizoen. Met slecht weer kan de schipper besluiten niet te varen, bij twijfel bellen. De dienstregeling is meestal aanwezig op ons terrein. 


West Brabantse Waterlinie


In de omgeving vind je de Zuiderwaterlinie. Deze is tijdens de 80-jarige oorlog aangelegd om de Spanjaarden tegen te houden. Er zijn forten gebouwd en maatregelen genomen, zodat grote gebieden onder water gezet konden worden. Na bijna 400 jaar herrijzen de contouren van de forten en de voormalige inundatiegebieden er omheen weer in het landschap! In plaats van kanonnen en soldaten destijds, zijn het nu unieke objecten, zoals de zogenaamde "mozesbrug", uitkijktorens en wandel- en fietsroutes, die bezit nemen van de Waterlinie. Zij geven een zichtbare en beleefbare West Brabantse Waterlinie terug aan bewoners en toeristen.


Antwerpen


Met de auto ben je er met een minuut of 40. Dit is een hele mooie en gezellige stad, veel van onze gasten gaan een dagje op bezoek bij onze zuiderburen. 


Kanovaren
Op de Steenbergsevliet kun je een kano of een fluistersloep huren. Dit is een mooi rustig water (stiltegebied). Je kunt varen vanuit en naar Steenbergen, de Heen, of helemaal ‘t Volkerak op. Je ziet dan de Dintelse Gorzen vanaf het water.

Route

De ingang is tegenover Moorseweg nummer 4 aangeven door twee witte hekken. Komt u met de caravan? Rij dan vanaf de snelweg afslag Steenbergen eerst naar het dorp, laat dit links liggen en sla linksaf voor de brug de Moorseweg op. Zo ontwijkt u de smallere landwegen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Nieuw Vossemeer is vooral bekend geworden door Merijntje Gijzen, de roman en later film en tv-serie geschreven door A.M. de Jong. In het dorp vind je een supermarkt, 2 eetcafés een shoarma/pizzatent en een snackbar.


Het dorp is in 1567 gesticht als gevolg van de bedijking van de polder van Nieuw-Vossemeer en de bouw van de eerste huizen. In de 80-jarige oorlog verdween het weer van de kaart doordat het onder water werd gezet door Spanjaarden. Vanaf 1609 werd het dorp weer opgebouwd. In 1814 na een bezoek van koning Lodewijk werd het dorp een zelfstandige gemeente met de omliggende lint gehuchten zoals Rolaf en Notendaal.


De watersnoodramp van 1 februari 1953 trof Nieuw-Vossemeer hard. Langs de Eendracht liep het water gewoon over de dijk en werden de gaten er in geslagen. Het alarm werd door de storm niet gehoord. Na ruim twee dagen bivakeren op zolders en daken kwam er hulp. 50 mensen verdronken. Het hele dorp en omgeving werd geëvacueerd. Het duurde maanden voordat de gaten dicht waren en er begonnen kon worden aan de opbouw. In de omgeving zijn veel huizen pas na de ramp gesneuvelt, er dreven veel bomen rond die met ieder eb en vloed veel schade veroorzaakte. Ons huis heeft de ramp overleefd maar het zout komt nog steeds de muren uit. 

Waterbesparende douches · Groene energie · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Eva - 22-06-2021

Prima terrein. Schoon sanitair, alleen jammer dat je voor de douche moet betalen voor warm water. Dit is niet meer van deze tijd.

Martijn Vink - 16-08-2020

Mooi, rustig natuurkampeerterrein in een nog onontdekt deel van Nederland. De kampeerbusjes en grotere tenten staan vooraan op het terrein. Met een kleinere tent mag je overal op het terrein gaan staan. Perfecte basis voor uitstapjes naar Bergen op Zoom, Oosterschelde en ook naar Middelburg en Neeltje Jans, Voor kinderen zijn er een aantal speelattributen. Heel leuk vonden wij het dat de dochters van de eigenaren elke dag waterijsjes kwamen uitdelen langs de tenten.

Karin Kortman - 25-08-2019

Prachtig kampeerveld. Sanitair is verouderd, 1 douche is wat weinig. Zeker voor wandelaars, en fietsers prima camping.

Iwan Reerink - 15-08-2019

Mooie rustige kampeerplek met heerlijk warme douche . Precies de goede rustplek voor een fietser.👍

Bart Massaer - 11-09-2018

Mooi en net kampeerterrein. Groen grasveld, rustige ligging en in de omgeving veel bezienswaardigheden en mogelijkheid voor mooie fietstochten en wandelingen. Helaas is het sanitair heel beperkt: beetje aftands maar wel netjes onderhouden, slechts één douche voor de hele camping. De douche werkt nog met muntjes van één Euro, de tijd die je daarmee koopt is bovendien wel heel erg beperkt. Op de camping ook nergens warm water om af te wassen. Dit zou allemaal niet zo erg zijn, mocht de prijs wat gedrukt worden. Maar dat is geenszins het geval.

Marti en Chrissy - 20-08-2018

Mooie ligging maar prijs-kwaliteitverhouding op dit terrein is niet oke

Wim, Eva en Lea - 09-08-2018

Heel mooi en rustig kampeerterrein. Veel schaduwplekjes. Geen koelkast aanwezig en niet zoveel sanitair. Wel heel vriendelijk onthaal! Het was enorm heet en wij mochten spontaan een zwembadje lenen voor onze baby. Als kers op de taart kregen we ook een waterijsje ☺️!

T.E. - 24-06-2018

Mijn eerste keer op een natuurcamping, was een prima begin. Mooi ruim terrein met glooiingen, watertjes, en her en der bomen. Fijn dat je zelf een plekje mocht kiezen, tentje in de schaduw van de bomen en stoeltje lekker in het zonnetje. Ik sluit me aan bij voorgaande opmerkingen dat warm water voor de afwas wel prettig had geweest. Bij aankomst kregen we elk een rol toiletpapier, dus daaraan geen gebrek. Ik had mijn zoontje nu niet bij, maar ook voor kids een leuke camping met wat speeltoestellen, buitensport/spel kist (badminton ed) en leuke ontdekpaadjes in de bossages.

Jacoline Bil-van Utrecht - 31-08-2017

Een mini-vakantie 'Bij de Kreek' aan het eind van de schoolvakantie. Mooi terrein met diverse bomen, een trampoline voor onze kinderen en een hartelijke gastvrouw die ons begin van de avond een waterijsje bracht. We hebben het heerlijk gehad.

Tomesen - 23-07-2017

Muntdouche is toch echt niet meer van deze tijd! Voor zo'n kleine camping mag er best een rolletje wc papier hangen.. Dit kan echt gastvrijer!

Eline Bos - 11-09-2016

Wij hebben hier in de lente van 2016 twee nachten gekampeerd. De camping was nog maar net open. We kregen een zeer hartelijk ontvangst en mochten zelf een mooi plekje uitzoeken. Het is hier heerlijk rustig en de toilletruimten zijn schoon. Er staan veel leuke folders over wat er allemaal te doen is in de omgeving. Je kan hier prachtig wandelen en fietsen.

Elies & Tineke - 05-09-2016

Wat een ontdekking! Prachtig kampeerterrein zonder poespas. Rustig kamperen, ruime plekken, mooie omgeving. Er is ook veel informatie aanwezig over fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving. We komen terug om dat nog allemaal te ontdekken. Er hangen zelf een paar hangmatten tussen de bomen. Wat een luxe!

Wim en Elly - 21-08-2016

Dit voelde voor ons als thuiskomen, hele fijne ontvangst, natuurlijk terrein, rustig, alles in orde, alles netjes en schoon, een heerlijke kampeerplaats.

Familie Hofland - 15-08-2016

Twee nachten op camping De Kreek doorgebracht. Lekker weer al was het soms wat winderig. Fijn groot terrein zonder vaste plaatsen zodat je zelf je plekje uit kunt zoeken. Zowel zon- als schaduwplekken. Ondanks natte zomer weinig muggen en ander ongedierte. Zowel voor rustzoekers als gezinnen (speeltoestellen voor kinderen). Aardige enthousiaste eigenaars/beheerders. Mooie wandel- en fietsomgeving met routefolders beschikbaar. Ook dicht bij Tholen en Bergen op Zoom. Sanitair tamelijk "basic". Helaas geen warm water beschikbaar voor afwas. Wij komen hier nog wel een keer terug.

Robin - 07-08-2016

Erg mooi en ruim terrein. Verassende omgeving met veel afwisseling. Heerlijk gefietst en de "Ommetjes" van de omliggende dorpen gelopen, daarvan liggen leuke folders. Er mogen maar een paar kleine caravans staan, op speciale plekken en de beheerder woont bij het terrein, herken de opmerking hieronder dan ook niet. Enige minpuntje, we missen een warmwater tap voor de afwas.

Else - 10-06-2014

Wat een prachtig terrein is De Kreek! Een heel stille plek met mooie begroeiing. Hier geldt echt de luxe van veel ruimte! Ook heb je een weids uitzicht, terwijl er toch voor beschutting en schaduw is gezorgd. Er zijn veel tips voor uitstapjes, maar eigenlijk wil je daar alleen voor je tentje zitten kijken (en lezen). Een aanrader!

Moos - 05-08-2013

Leuke camping, grappige indeling, mooie ligging. Week-endje hier met de fiets en tent gekampeerd, alleen op zaterdagavond c.q. nacht erg veel overlast gehad van de caravan die aan de rand stond en die vanwege het warme weer de televisie maar buiten had gezet met het volume op 10. Jammer dat natuurkampeerterreinen de rust e.d. promoot maar dat je daar soms op de campings weining van merkt. Voor ons volgende keer alleen maar terreinen waar geen caravans mogen/kunnen komen.

Wim - 21-07-2013

Zojuist een nachtje gekampeerd op "De Kreek" met fiets en tarp. Prachtige locatie, alleen jammer dat de bomen rechts achter op het terrein gekapt zijn (op de foto's staan ze nog). Prettige ontvangst door de "beheerders" (zoon en dochter van de eigenaar) die ook 's avonds met gratis waterijs langs de tenten kwamen, en een overvloed aan infomateriaal en doe-dingen. 's Avonds een prachtige zonsondergang gezien boven het Schelde-Rijn Kanaal. Enige minpuntje misschien is dat we erg veel last van de muggen en motten hadden, maar dat lag waarschijnlijk aan het weer. Echt een aanrader en wij komen zeker nog eens terug.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Kreeksterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd