De Knotwilg

In het kort

Het Natuurkampeerterrein heeft een open karakter en ligt aan een open water met een prachtig uitzicht en mooie zonsondergangen. Op het terrein staan boompjes voor schaduw. Je kunt heerlijk kamperen met alle kampeermiddelen. De ruime plekken voor caravans en campers geven rust. Tenten staan apart van de overige kampeermiddelen, op ongeveer 10 meter afstand van elkaar.

1,8 ha | 55 plaatsen | Open: 19/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6,5
Duurzaam huisje 3
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Speelvoorzieningen
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 7,0

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Sjaak en Brigitte Baelde
Witboomkil 1
4251 MK Werkendam (Biesbosch)
Noord-Brabant

Tel.: +31622417934
bgg.: +31183504036
info@biesboschvakantie.nl
http://www.biesboschvakantie.nl

Facebook

Tips!

200 meter vanaf het terrein kunt u met een kano een mooi stukje biesbosch in varen.

biesboschmuseumeiland bezoeken

fiets en wandel routes 

 

 

Dagje de biesbosch in met een kano of kayak? dat kan!

200 meter van de knotwilg kun je via kleine rustige kreken de biesbosch in om een heerlijk dagje van de rust op het water te genieten!

 

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuwe fietsroutes
De Biesbosch is in zijn geheel vernieuwd door de aanleg van ruimte voor de rivier, waardoor meer natuur ontstaan is en daardoor ook meer fiets- en wandelroutes. Tevens is het Biesboschmuseum geheel verbouwd, wat weer een nieuwe kijk geeft over het leven in de Biesbosch, vroeger maar ook nu!

Locatie

De Knotwilg ligt in het natuurgebied de Biesbosch. Een heerlijke omgeving om te wandelen, te fietsen en te varen. Tevens kun je genieten van de weidsheid en de rust. Het gebied is erg in trek bij de vogelliefhebbers omdat er vele soorten aanwezig zijn zoals de zeearend, visarend en het ijsvogeltje. Ook de bever laat zich regelmatig zien.

Het sanitairgebouw bestaat uit een aparte afdeling voor dames en voor heren. Iedere afdeling bestaat uit 4 toiletten, 5 wasbakken binnen en 2 heerlijk warme, gratis douches. Buiten zijn 3 wasbakken met warm water voor de afwas.


In de Biesbosch zijn verschillende nieuwe fiets- en wandelroutes ontstaan door de aanleg van ruimte voor de rivier. Al fietsend kun je tussen de waterbuffels, paarden en Schotse hooglanders heerlijk genieten van de vrije natuur!

Route

A27: Afslag Werkendam, bordjes Dordrecht pont volgen. Na 6 km over de sluis vind je De Knotwilg.
Vanaf Dordrecht met de pont over bij Kop van 't Land naar Brabantse Oever. Daar linksaf de bandijk op. Na 1,5 km aan de rechterhand ligt het kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Sint-Elisabethsvloed (1421) zette het hele vroegere landbouwgebied onder water en liet ook in cultureel opzicht zijn sporen na. De dorpen en landerijen maakten plaats voor een gebied met een bijzondere vegetatie, waaronder biezen (Biesbosch) en wilgen. De biezen werden gebruikt voor het vlechten van matten en vloerkleden. Het rijshout (de taaie takken van wilgen) werd gebruikt voor ondermeer afzinkstukken. Werkendam verwerft zo wereldfaam op het terrein van weg- en waterwerken. De Biesbosch bleek in de Tweede Wereldoorlog een goede plek voor onderduikers: de Duitsers durfden het gebied niet in.

Zonnecellen · zonneboiler · Afvalscheiding · helofytenfilter · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak

Beoordelingen van bezoekers

Jannie Dekker-de Wolf - 04-10-2023

Mooi ruim opgezet en veel privacy door de wilgenhagen, die er zijn neergezet. Sanitair voldoet, maar is sterk verouderd. Ik zat bij m’n camper met twee andere mensen te praten, maar we konden elkaar niet verstaan omdat de eigenaar met een zitmaaier iedere keer weer onze kant op kwam. Toen iemand hem daarop aansprak, ging hij weg. Dat had hij zelf ook wel kunnen bedenken. En bovendien zou de camping twee dagen later gesloten zijn voor het seizoen. Dus slecht gepland. Verder een mooie plek.

Jan & Derkien Bultman - 16-10-2021

Fantastische dagen gehad op deze fijne camping. Vanuit de tent keken we uit over velden, water en bossen en zagen we een aantal malen zeearenden vliegen. Sjaak & Brigitte: complimenten voor deze mooie, natuurlijke en goed verzorgde camping! Tot volgende keer :-)

Ria - 29-08-2021

Drie daagjes op deze camping en in deze omgeving...wat heerlijk. De camping is basic en dat is heel fijn. Er zijn veel tentkampeerders, fietsers, mensen die genieten van de natuur. Dat geeft echt een goed gevoel. Sanitair is gedateerd maar schoon en goed. Geen problemen daarmee. Omgeving, polder om te fietsen en Biesboschmuseum in de buurt. Uitzicht over het water heel mooi. Wij komen nog eens terug!

Familieweekend - 11-07-2021

We hadden een heerlijk familieweekend op de knotwilg. Lekker ruime camping en prachtig gelegen. Prima sanitair en leuke eigenaren. We komen zeker terug!

Hans en Saskia - 27-06-2021

Heerlijk landelijk gelegen terrein in de Biesbosch. Fijn dat tenten en witte dozen gescheiden staan. Bonuspunten voor de aanwezigheid van een koelkast en vriezer. Als fietser is dat erg fijn. Wat picknickbanken zou een aanwinst zijn. Sanitair is adequaat. Ik had 's ochtends helaas wel een koude douche.

Eva - 22-06-2021

Mooi terrein in een schitterende omgeving. Schoon sanitair, ook als het druk is. Heel rustig gelegen

Tanja van Dalen - 10-05-2021

Prachtig gelegen natuurkampeerterrein, ruime plekken, super uitzicht. Erg mooi! Een groot verbeterpunt zijn de sanitaire voorzieningen. De douches zijn ronduit vies en veel te weinig voor het aantal kampeerders. Ik vond het eigenlijk niet kunnen. En heel jammer dat er geen vuilwater afvoerpunt is voor campers....

Erwin en Bonney Jacobs - 06-09-2020

We hebben anderhalve week heerlijk genoten van de prachtig gelegen camping de knotwilg. Hier kom je tot rust en geniet je van het uitzicht en de mooiste zonsondergangen. Sjaak en Brigitte zijn super lieve mensen die weten hoe ze camping moeten runnen. Hou je van natuur en rust, dan is dit de plek waar je dit vind.

Peter en Lia - 23-08-2020

Super uitzicht, prachtig gelegen, stilte en rust, vriendelijke en gemoedelijke sfeer. Corona aanpassingen creatief gedaan. Sanitair basic ook gedateerd en te krap op zoveel kampeerders.

Saskia van es - 20-08-2020

Wat een geweldige prachtige plek is dit. Ontzettend genoten van het uitzicht, de zonsondergang en het suppen in de Biesbosch ! Het ongedwongen karakter van deze natuurcamping maakt al blij bij het oprijden van het terrein. Vriendelijk bedankt

Marieke en Vincent - 10-08-2020

Wat een bijzondere plek! Toen we er langs kwamen fietsen, hebben we spontaan onze plannen omgegooid en zijn we twee nachten gebleven. Ik kreeg een gevoel alsof ik in Zuid-Frankrijk was. Het uitzicht en de zonsondergang zijn prachtig, en overdag is er genoeg schaduw door de knotwilgen. We hebben een kanoe gehuurd om een dag door de Biesbosch te varen, ook een aanrader. Prettige ontvangst en vriendelijke en enthousiaste eigenaren. Ik beveel deze camping sterk aan als je iets speciaals zoekt.

Familie Huizinga - 09-08-2020

Voor de tweede keer op deze camping gestaan, dit keer tijdens onze fietsvakantie in juli met onze twee kinderen. Teruggekomen vanwege het mooie uitzicht over het meer. Helaas stond de camping ondanks onze reservering zo vol, dat er geen mooie plekjes meer over waren en het echt zoeken was naar een plek waar je voldoende afstand kon houden tot andere tenten. Wij hebben na 1 nachtje de tentjes opgepakt en alsnog aan de rand van het hek met uitzicht over het meer neergezet. Toen toch nog een nacht genoten van het fenomenale uitzicht tijdens zonsondergang. Sanitair is te beperkt voor zoveel plekken. Bovendien s ochtends koud water tijdens het douchen.

Elly en Jan van Leeuwen - 24-07-2020

Een fijne camping aan de rand van de Biesbosch. Het trekkersveld is een moooe zonnoge plek om te genieten van het uitzicht. De zonsondergang was echt mooi. De brandganzen met jongen lopen bijna je tent binnen. Ook de vele grote zilverreigerszojn mooi te zien. Jammer dat er geen visarend of zeearend langs kwam vliegen. Maar ja, je kunt niet alles hebben. 1 min puntje is dat het toiletgebouw zo nu en dan een penetrante lucht verspreidt.

Jeannette - 22-07-2020

heerlijke camping en mooie omgeving. Wel bijzonder dat eigenaren alleen om 19.00 uur op de camping zijn om in te checken en betalen. Niet correct als je als bezoeker 1 uur in de rij moet staan. Dit kan anders. Kom op eigenaren . Niet te gemakkelijk worden zeg ik

Eveline - 21-07-2020

Heb hier 2 nachten gestaan. Voelde me helemaal thuis. Goede gastheer en gastvrouw. Mooie grote plaatsen en een fantastisch locatie!

Nico en Anja - 17-07-2020

Heerlijke week gehad op deze basic camping met een heerlijke natuurlijke uitstraling. Een kanotocht in de prachtige Biesbosch is zeker aan te raden en dat kan ook geregeld worden bij Jacques en Brigitte. Dat dit een van onze favorieten is tot op heden moge duidelijk zijn.

Frido van Noort - 16-07-2020

Weer een fijne week achter de rug met verblijf op camping de knotwilg. Ik houd erg van de natuur en de rust er omheen. Camping de Knotwilg is erg basic maar dat is juist fijn. Het is een natuurkampeerterrein en hoe meer luxe hoe minder de natuurbeleving. Mooi vond ik de nieuwe borden betreft de vakken voor caravans en tenten. Ook de nieuwe aankomstbalie is mooi. Er word veel gedaan om de camping te vernieuwen, het ziet er ieder jaar weer wat mooier uit. Het weer was soms wat regenachtig maar het was fijn even op vakantie te zijn in de prachtige omgeving van de Biesbosch. Ik heb genoten!

Carlijn en Mirjam - 29-06-2020

Donderdag tot en met zondag gekampeerd op natuurkampeerterrein De Knotwilg in Werkendam. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele fijne rustige uiterst basic camping is met de allervriendelijkste beheerders Sjaak en Brigitte. Vrijdag op zaterdag hadden we zeer pittige onweersbuien en fikse windvlagen. Sjaak kwam nog laat checken of we nog tussen de bomen hingen met onze hangmat-tentjes, vertelde hij de volgende ochtend. Als het niet zo was had hij ons een andere slaapplaats aan willen bieden. Uiteraard hingen we nog prima tussen de boompjes. Je kan niet direkt het water op vanaf deze camping maar op 200 meter afstand is de naastgelegen minicamping De Witboom van dezelfde beheerders welke aan het water ligt waarvandaan je op het water de Biesbosch in kunt SUPpen. Mooi rustig wijds sup-gebied. De minicamping De Witboom heeft geen mogelijkheid om onze hangmat-tentjes op te hangen vandaar dat wij op de Natuurterreincamping De Knotwilg verbleven.

Peter en Kor - 03-10-2019

Wij hebben van donderdag 12 sept. t/m maandag 23 sept. gekampeerd bij camping de Knotwilg te Werkendam. Wat een prachtige locatie en wat hadden wij een mooie plek. Door de weeks was het stil en door het mooie weer in de weekenden gezellig druk. Wat sanitair betreft , super schoon en verder is alles aanwezig wat aanwezig moet zijn, koelkast voor koud biertje, vuurtje. Wat wil je nog meer? Het Natuurkampeerterrein ligt aan de rand van het natuurgebied de Biesbosch waar we heerlijk hebben gefietst en kano’s hebben gehuurd bij het terrein. Te water de Biesbosch bezoeken vonden we heel speciaal. Met pondje bij Kop van ’t Land en je bent zo in Dordrecht, wat wij een verrassend leuke stad vonden. Maar met pondje (alleen voor voetgangers en fietsers) vanaf Werkendam naar Gorinchem vond ik super, dat pondje scheurt keihard over het water en binnen 10 minuten sta je in het centrum van Gorinchem. Kortom we hebben genoten. Brigitte en Sjaak, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en we komen zeker terug, maar dan voor die fantastische trekkershut. Groeten uit Utrecht Peter en Kor

Juul en Stef - 13-09-2019

De trekkershut ligt aan het meer met weids uitzicht, een groot zonnig terras en volledig ingericht. Wat is dit een oase van rust en ruimte!!

Annamarie - 31-08-2019

Prachtige omgeving. Gedateerde sanitair. Onduidelijke informatie/receptie bij aankomst of mbt wat ‘plekken’ zijn. Uiteindelijk een gastvrij ontvangst.

Sanne - 07-07-2019

Mooie camping met grote plekken. Ondanks matig weer stond ie aardig vol. Met een tent kun je prima op de bonnefooi komen zoals wij deden, maar voor campers was er geen plek meer. Het uitzicht is fenomenaal, je kunt vogels (en schapen) kijken vanuit je tent. Er is een koelkast, wat fijn is voor wat boodschappen. Verder zijn er aardig wat wandel- en fietsmogelijkheden vanaf de camping. Het enige dat ons niet mee zat was dat er een of ander festival in de omgeving was waar ongelofelijke stampmuziek werd gedraaid tot 01:00 ‘s nachts. Niet best kunnen slapen. Als dat niet was geweest hadden we écht alleen maar vogels gehoord. Volgende keer beter.

Ivonne Calis - 30-06-2019

Een natuurlijke en rustige camping. We stonden 2 nachten met onze tent op een mooie plek aan de rand van het terrein met uitzicht op de ganzen en schapen. 's Avonds werden we op een geweldige zonsondergang getrakteerd. We hadden de fietsen mee en vanaf de camping kun je alle kanten uit rijden via prima fietspaden. Helaas waren de ransuilen niet (meer?) te zien, maar wel spotten we bevers, voor ons de eerste keer. Een fijne plek waar we zeker een keer terugkomen ( en dan een keer in de kano) en die ik aan iedereen kan aanbevelen. Voor wie er nieuwsgierig is: https://www.myfootprints.nl/wildlife/ontdek-de-biesbosch-kamperen-fietsen-wandelen-varen-en-wildlife-spotten/

Gerhard Overdijkink - 29-06-2019

In juni enkele dagen in de m.i. mooist gelegen trekkershut van NL verbleven. Meteen bij aankomst uitzicht op vele vogels o.a. een paar honderd grutto's. Waar vind je dat nog? Heerlijk rustig, vriendelijke ontvangst en puike voorzieningen!

Angelina & Roger Reijkers - 23-06-2019

Wat hebben wij een fantastisch lang weekeinde doorgebracht op De Knowilg. Eeen echte aanrader en komen dan zeker een keer terug.

Ellen - 19-06-2019

Wij hebben heerlijk gekampeerd op een mooi veld met veel beschutting tegen de wind en een ongegeevenaard uitzicht. We hebbe witte lepelaars gezien en ransuilen gehoord, prachtig. Beheerder Sjaak gaf ons een betere kaart van het gebied dan wij van een kayak-verhuurder in de buurt hadden gekregen en toen wij alsnog verdwaalden, kwam hij ons ophalen (vraag dus goed na welke bruggen daadwerkelijk in het landschap liggen, want in het gebied nabij de camping is meer infrastructuur gepland dan gerealiseerd....). Het sanitair is goed en schoon en iedereen die er werkt is reuze vriendelijk. Ik kom graag nog eens terug!

Stef den Ridder - 27-05-2019

Mooi en midden in de natuur gelegen kampeerterrein. Je hoort dan ook 's ochtends vroeg gelijk de vogels rond je tent. En niet alleen de tuin vogels die je thuis gewend bent maar ook de meer zeldzame vogels als ringmussen etc. Dus zeker ook uitermate geschikt voor vogelaars. Vanaf het natuurkampeerterrein kun je gelijk een mooi stuk wandelen. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de camping met een kano het water op te gaan. Ik kampeer al een paar jaar op natuurkampeerterrein de Knotwilg, maar ik had het kanoën nog nooit uitgeprobeerd. Na de eerste paar tochtjes met de hond kan ik zeggen dat het zeker een aanrader is. Je zit oog in oog met de watervogels, het is een vrij rustig stuk om te kanoën en ik heb tot nu toe op de twee tochten die ik heb gemaakt allebei de keren een bever gezien! Ik ben met mijn eigen kano gegaan, omdat ik dat praktischer vind met de hond maar je kan ook heel gemakkelijk een kano huren van de camping. De camping/natuurkampeerterrein eigenaren Sjaak en Birgitte zijn sowieso erg aardig en behulpzaam. Ik voel mij er altijd welkom en ook mijn hond is meer dan welkom. Wat ik toch ook wel erg belangrijk vind. Kortom echt een aanrader als je van rust en de natuur wilt genieten! En ik doe dat zowel op de kampeerplek, wandelend, vogelspottend en met de kano. Ik ga dan dus ook regelmatig kamperen op de Knotwilg en ik kijk nu al weer naar de volgende keer uit.

Femke en Yahya - 10-04-2019

Prachtige plek en Sjaak en Brigitte zijn erg behulpzaam! Ook is het erg aan te raden een kano te huren en een rondje door de Biesbosch te varen! Tot de volgende keer.

Sjaak en Brigitte baelde (beheerders) - 21-08-2018

Beste Loes: Wij vinden het jammer dat u het zo beleefd heeft. Zoals in het groene boekje beschreven hebben wij echter 55 plaatsen (geen 40). Er stonden op een bepaald moment wel rond de 60 kampeermiddelen (zonder bijzettentjes), maar we hebben de rest doorgestuurd naar "De Witboom"( onze mini camping). Wij hopen dat u misschien in een ander (minder druk seizoen) nog eens van de natuur komt genieten!

Sandra - 20-08-2018

Prachtige camping! Ik ben er al twee keer geweest en ga hier jaarlijks terugkomen.

loes - 18-08-2018

terrein is erg mooi gelegen en als men zich aan de 40 beschikbare plaatsen zou houden zou het aanbevelingswaardig zijn. Helaas staan er minstens 90 kampeermiddelen, wat de natuurbeleving nogal teniet doet. Ook is het sanitair hier niet op berekend. Jammer.

Wim, Eva en Lea - 09-08-2018

Prachtig gelegen kampeerveld, met hier en daar een boompje voor schaduw en vooral zeer indrukwekkend uitzicht over de biesbosch. Een koelkast is aanwezig en trekkers zijn altijd welkom.

Lieselot - 19-07-2018

Super mooie camping midden in de natuur. Wat een rust. Vanuit onze camper uitzicht over het water! Bij de eigenaar een kano gehuurd voor een erg mooie tocht door de Biesbosch. Ook fietsen is hier heerlijk. Vlakbij de camping zijn vaak bevers te zien. Wij hebben genoten!

soraya lunenburg - 16-07-2018

na een tip van campinggasten om naar het stadje Dordrecht te fietsen, wat mooi was, hadden we niet in de gaten gehad dat het pont niet meer terug voer na een bepaalde tijd dus daar stonden we om 8 uur op zaterdagavond....hoe komen we nu naar de overkant....en ja hoor daar was sjaak de campingeigenaar, onze redder in nood, geweldig om ons te komen halen en netjes op de camping af te zetten, want omfietsen 50 km. met een bijna lege accu was geen optie.. dus bij deze bedankt... het is een prachtige campingplek met hele vriendelijke eigenaars...

Gerlies van den Heuvel - 25-06-2018

Spontaan een nachtje op de knotwilg gekampeerd met onze buscamper. Heerlijk weekend gehad. Mooi uitzicht en warme ontvangst. Vanaf de camping kun je mooie routes fietsen in de Biesbosch. We komen zeker terug.

Dick - 04-05-2018

Voor de eerste keer hier geweest en we zien er naar uit om weer eens terug te gaan. Een prachtige natuurstille plek, Voor een vogelaar als ik een luilekkerland met direct uitzicht vanuit de tent op het water dat door een lichte wisseling van getijden steeds voor vogelbewegingen zorgt, met als absolute kers op de taart een zeearend die over onze tent heen zweeft.

Jits-en-Sebas - 31-03-2018

Superleuk terrein voor een weekendje weg. Wij zijn blij dat we Sjaak even hebben gebeld om te checken of ze stiekem toch ook al de Goede Vrijdag open waren ipv zoals op de website vermeld stond vanaf zaterdag 31/3. In de Biesbosch hebben ze een beetje te maken met wisselende waterstanden, dit kan ook invloed hebben op het kampeerterrein. Maar (boer) Sjaak helpt graag als je eigenwijs bent en toch op een natter veldje bent gaan staan. ? Sanitair prima, rust & natuur super, service prima, vriendelijkheid Sjaak en Brigitte top! Tot de volgende keer!

Enrico de Jong - 09-09-2017

Knotwilg is een mooie ruime camping. Ik was met een tentje en dan kun je met uitzicht op het water kamperen. De beheerders zijn erg vriendelijk en het aanmelden ging soepel. Ik kon overdag al arriveren en registreren en om half acht kon je bij de kleine receptie afrekenen. De camping ligt direct aan een fietsroute en je bent op de fiets erg snel bij het Biesbosch museum. In de ochtend heerlijk wakker geworden met alleen het geluid van de vogels op het water. Het sanitair was op orde en bij de receptie liggen boeken om te lenen. Ik zou geen verbeterpunten kunnen verzinnen.

sjaak en brigitte baelde - 01-09-2017

Beste Vincent; Uw beleving berust op een misverstand. Zoals in het groene boekje aangegeven ligt de mogelijkheid om een kano te water te laten binnen 500 meter van het terrein, het is zelfs binnen 200 meter. Met vr. groet, Sjaak en Brigitte Baelde (beheerder).

Vincent - 15-08-2017

Ondanks dat de beheerders heel vriendelijk zijn, willen wij hier nooit meer kamperen. We kwamen hier om de Biesbosch in te kunnen varen De beloofde kanosteiger is er niet (!) dus we moesten ofwel een onaanvaardbaar stuk lopen met een zware kano, ofwel verkassen naar minicamping De Witboom. Dat laatste hebben we gedaan. Wij hadden ons er heel iets anders van voorgesteld.

Daphne - 12-08-2017

Mooi kampeerterrein. Prachtig uitzicht.

Rynate - 03-08-2017

Wat een fantastische plek, puur natuur, vogels, paarden, vlinders en heel veel andere dieren... de tent neergezet met uitzicht over het water... genoten van de rust en de omgeving... hele mooie camping, beheerders hebben het goed geregeld, er staat een info huisje waar je terecht kan voor het inschrijven, en informatie folders, een pomp.. Beheerders zijn vriendelijk en gastvrij. Wij hebben genoten!!

Carolien Boogaard - 08-06-2017

Prachtige camping met heel veel ruimte. Ondanks het drukke en volgeboekte Pinksterweekend hebben we toch geen hutje mutje gevoel gehad. We hebben enorm genoten van het prachtige uitzicht, vooral bij zonsondergang. Vriendelijke eigenaren. Sanitair was prima, heerlijk warm water bij de douches. Ondanks de drukte heb ik nooit moeten wachten voor douche of wc. Zie voor onze foto's ook http://www.dreamtheworld.nl/love-to-camp-natuurkampeerterrein-de-knotwilg/

Katarina - 28-05-2017

Onderweg naar de Ardennen kregen wij pech met de auto en kwamen uiteindelijk terecht op deze geweldige camping. Ondanks het al laat was en erg druk vanwege het mooie weer kregen wij toch nog een plek toegewezen. De beheerder Sjaak begreep onze situatie en sprong direct op zijn fiets om een plek voor ons te vinden. Perfecte service! Mooi uitzicht met prachtige zonsondergang. Ondanks de drukte was de sfeer heel rustig en ontspannen. De voorzieningen zijn super! Elke dag schone toiletten en wasbakken en voldoende warm water. Kortom: een echte aanrader.

Nicolien - 02-05-2017

We hebben 1 koude nacht (29 april -3 *C) gestaan op deze schitterend gelegen camping, tenten op de mooiste plek, aan de waterkant met enorm weids uitzicht, veel vogels. Ook een vogelhut achter de camping. En nu nog maar 3 tenten op 't veld, dus ruimte zat. Aardige beheerder, goede sanitaire voorzieningen, lekker basic, prima natuurcamping!

Peter van Mersbergen - 15-08-2016

In reprise dit jaar weer een heerlijk weekend gekampeerd op camping de Knotwilg. Vanuit onze woonplaats Gorinchem op steenworp afstand maar wel er echt uit. Wederom genoten van het prachtige weidse uitzicht met een keur aan vogels. Leuk de ontwikkeling van de natuur te zien tijdens onze jaarlijkse terugkeer, zowel op de camping als in de omgeving. De Biesbosch is zich echt aan het ontwikkelen als een uniek stukje Nederlandse natuur. Het blijft mij verbazen dat ook nu het wat drukker is geworden Brigitte en Sjaak het sanitair zo mooi schoon weten te houden en applausje waard (by the way Astrid, er zijn 2 x 2 douches) Tot volgend jaar!

Astrid - 08-08-2016

op 5, 6 en 7 augustus 2016 zijn we met de hond op deze camping geweest. Mooi: uitzicht op Nieuwe Merwede; bijzonder: in een stiltegebied. Sanitair: enigszins gedateerd, wel schoon. Het was wel behoorlijk druk en met 2 douches moest je even wachten. Wat ons betreft mogen er meer windvangers/beschoeiing zijn: aan de ene kant voor iets meer privacy als het druk is en andere kant: als windvanger: het kan er behoorlijk waaien, het ligt behoorlijk open.

Erik Roosch - 07-08-2016

Een prachtig terrein met een schitterend uitzicht! Er is al veel over geschreven. Schuin over het water kijkend zie je het Biesbosch museum net liggen. Wij stonden er twee nachten van 5-7 aug 2016. Fijne beheerders, prima sanitair (voor 40 plaatsen). De rust is fijn, hoewel je de schepen op de Merwede en de motorfietsen af en toe kan horen, niet storend in elk geval. Leuk ook ponies in het grasland direct naast de camping. Toch een woordje van kritiek: terrein zou voor 40 plaatsen zijn maar toen wij er waren heb ik tegen de 70 kampeermiddelen (tent, caravan of camper) geteld. Dat is erg veel en het wordt op een gegeven moment wel behoorlijk hutje-mutje ondanks de grootte van het terrein. Bovendien wordt het sanitair erg krap tijdens spitsuur. Iets meer toezicht of dosering zou dus fijn zijn. Ook loslopende honden op het terrein: mensen hou aub je hond bij je in plaats van een groot hondenuitlaatveld. Dat is met kleine kinderen geen goed idee ondanks alle goede bedoelingen van de hondeneigenaren.

Corrie & Gert Kamphof - 02-08-2016

Tijdens het hemelvaartweekend van 2016 hebben we hier ontzettend genoten. Geweldige ligging met overal mooi uitzicht, de eerste broedende visarend vlakbij en mooie fietsroutes. De sfeer is mede dankzij de beheerders heel prettig

Patrick & Emy - 13-06-2016

Wat een geweldige plek het was in 1 woord geweldig . Ga niet te veel schrijven anders is er zometeen geen plek meer ;-) .

Jolande - 08-06-2016

Wat een toplocatie midden in de natuur. Heerlijk tot rust gekomen. Goed sanitair en wat een grote plaatsen, nog nooit meegemaakt. We komen snel weer terug om een paar dagen te relaxen!

Jo Ella - 08-06-2016

Vriendelijke en enthousiaste ontvangst op dit mooie terrein. Het terrein en de voorzieningen zijn nog in ontwikkeling, maar biedt voldoende mogelijkheden voor een fijn verblijf vlakbij de prachtige Biesbosch. Mooi uitzicht op het water.

Jaap en Lydia Bulthuis - 29-07-2015

Een prachtig kampeerterrein op een prachtige plaats, met goede sanitaire voorzieningen. Tentkampeerders en caravanners kunnen elkaar hier niet in de weg zitten; er is ruimte zat. Sjaak en Brigitte zijn voortdurend bezig met het nog verder verbeteren van het terrein. Het plaatsen van windschermen van wilgetenen om luwe plekken te creëren is een van hun goede ideeën. We komen hier graag terug.

Maarten - 25-05-2015

Tussen de knotwilgen op een zeer open terrein met af en toe een heggetje heerlijk gecampeerd. Veel vogels, prachtig uitzicht op ontpolderde weilanden, nu wetlands. Vlak bij nationaal park De Biesbosch. Wat een kadootje: vanaf de camping een zeearend zien vissen en wegvliegen. Goede uitvalbasis voor vogelspotters, fietsers en kanoërs. In 2015 wordt er nog veel gebouwd aan wegen en fietsroutes, als die klaar zijn wordt dit helemaal een toplocatie . De sanitaire voorzieningen zijn basic, twee herendouches met overigens lekker gratis warm water, zijn aan de weinige kant. Alleen koud water bij de wastafels doet wat schraal aan. Door gastheer zeer vriendelijk en behulpzaam ontvangen, we hopen zeker terug te komen.

Frank en Marianne uit Almelo - 11-05-2015

Natuurcamping de Knotwilg ligt aan de rand van de Biesbosch negen km ten westen van Werkendam. De camping is langgerekt, is ruim opgezet met grote plaatsen die allemaal een prachtig uitzicht hebben op een groot open water waarvan bij eb delen droogvallen. Steltlopers, eenden, ganzen en zwanen maken daar gretig gebruik van. Direct naast de camping staat een uitkijktoren met aan de voet een beverburcht: een slordige stapel takken. De Noordwaardpolder wordt ingericht voor een overloopgebied en doet nu – april 2015 – rommelig aan. Met goede fietspaden en rustige dijkjes is het hier goed fietsen. Wandelen door de ruige wilgenbossen direct ten zuiden van de Merwede is een aparte ervaring. Een café verhuurt motorbootjes (helaas geen fluisterboten) om te varen in de Biesbosch. Behalve de natuur ligt de cultuur ook onder handbereik: Dordrecht ligt aan de overkant van de Merwede en is bereikbaar via een pont en een mooie fietsroute. Bij aankomst op de camping mag men zelf een plek uitzoeken (de achterste tien hebben geen stroom) en schrijft men zichzelf in. Op een bepaald moment komen de aardige beheerders een kijkje nemen en een praatje maken. Het sanitair wordt goed schoongehouden. Wie van rust houdt en een goede mix zoekt van natuur en cultuur kan op deze camping uitstekend terecht. (dit voorjaar was de roep van de Roerdomp vooral ’s nachts goed te horen)

rian krijnen - 23-08-2014

we zijn wel twee weken op de camping geweest en door omstandigheden konden we niet veel weg,maar we hebben een heerlijke tijd gehad,precies wat we nodig hadden ,voor de natuur hoef je de camping niet af,voor je neus is er een rijke keus aan fantastische soms erg zeldzame vogels te zien,zelf een keer de zeearend alle ganzen zien laten opvliegen ,ook het sanitair is top,schoon ,en toen wij er waren zeker voldoende ,ook als je een tip aan sjaak (eigenaar) geeft ,word daar serieus over nagedacht,en als het handig/nodig,is, snel aangepast . ze zien ons hier zeker weer ,al wonen we maar 25 km verderop .

Arianne Dobber - 06-08-2014

Eind juli een paar dagen genoten op deze camping! Veel rust, mooi uitzicht op water met veel vogels en genoeg te verkennen in de omgeving.

Wouter Tabingh - 03-06-2014

Een jong terrein wat heel veel mogelijkheden heeft en vooral nog gaat krijgen. Wanneer het Noordwaard ontpolderings project eind 2015 afgerond is, zal de ligging fantastisch zijn. Nu heb je er hinder van omdat de mogelijkheden wat beperkt zijn. Dit heeft overigens helemaal niets met het terrein zelf te maken, dat is geweldig ingericht en het zal alleen maar mooier worden met de jaren. De ontvangst is allerhartelijkst en Sjaak en Brigitte doen geweldig hun best om het iedereen naar de zin te maken. Zelfs met het drukke hemelvaartweekend liep alles op rolletjes en voelde het niet aan als overvol. Mijn complimenten we komen zeker terug!

Ans Habraken - 02-06-2014

Heerlijk lang hemelvaartweekend op deze camping verbleven. Prachtige ligging, aan de ene kant het water van de Biesbosch, aan de andere kant een schapenweitje. Heerlijk warme en ruime douches, goede afwasplaats. En ook nog tips van de beheerders over de omgeving.

Doreen en René - 10-01-2014

Wij hebben hier vorig jaar eind augustus een paar dagen gestaan en dat is ons uitstekend bevallen. Het gebied is in ontwikkeling en door veel wegwerkzaamheden en herstructurering was het fietsen in de omgeving niet zo geweldig, maar alsnog een aanrader. Ondanks die werkzaamheden, waar je op de camping weinig van merkt, prima tot rust gekomen. Vooral voor vogelliefhebbers een must.

Henk - 26-10-2013

Wij hebben hier in juli een weekeinde gekampeerd, een hele leuke camping met inderdaad een fantastisch uitzicht, zeker op mooie zomeravonden. Beheerder is vriendelijk en behulpzaam en de toiltvoorzieningen zijn gewoon dik in orde.

Jocelyne Commandeur - 05-08-2013

Deze camping is echt een aanrader: ontzettend ruime plaatsen, vriendelijke beheerders, goede douche(!) en een prachtig uitzicht! Eentje om te onthouden.

Paul - 29-07-2013

Superieur uitzicht, je gaat hier 's avonds lang voor je tent zitten om van het uitzicht te genieten. Hoewel we 's nachts nogal wat regen hadden gaf dit geen plassen water op terrein, dus voor alle weersomstandigheden geschikt. Nu alleen nog toestemming om op het meer te kanoen dan kunnen we zo vanaf de camping met de kano te water.

Lennart Jeuring - 14-07-2013

2 nachten geweest, vriendelijk ontvangen, mooie plek met prachtig uitzicht, sanitair goed en schoon. Was van te voren sceptisch over het gratis douchen m.b.v. zonneboiler, maar deze geeft heerlijk warm water. Lekker rustig, veel watervogels, prachtige zonsondergangen, van de stedelijkheid in de omgeving merk je hier niets. Overal op het terrein zijn fruitbomen geplant om schaduw te bieden. Zeker een aanrader

Muriel Poll - 09-07-2013

Heerlijk weekend gehad hier, inderdaad met super views, en zeer warm & relaxte ontvangst van Sjaak (de beheerder). Mooie plekken met allen uitzicht op het natuurgebied/water. Gezellig met anderen om het kampvuur marshmellows geroosterd, en ook de douches waren heerlijk & gratis;) !

Geeske - 14-06-2013

Wat is het hier heerlijk stil en langzaam. 's Avonds bij de ondergaande zon zie je de vogels neerstrijken op het water en langzaam voorbijvaren en in de verte zie je de lichten van een schip op de nieuwe Merwede, zooo langzaaaaam.. Zeer ruime plaatsen en weids uitzicht. Sanitair aan de herenkant is nog niet helemaal klaar, maar wordt inderdaad hard aan gewerkt door beheerder Sjaak.

frans monden - 18-05-2013

3 dagen daar geweest. wat een omgeving wat een vogels wat een stilte zelf al staan er horde vogelaars op de dijk. leuke ontvangst door sjaak die nog heel druk bezig was het sanitair in goede conditie te brengen. lekker gegeten op de spieringsluis en een prachtige tocht gemaakt met een fluisterboot. zoek je rust en weide omgeving zeker een aanrader.

Goldedition - 06-04-2013

Wie hier zijn gading niet kan vinden... in 1 woord fantastisch, alhoewel nog een beetje in opbouw. beetje vertraging door de lange winter. Superzicht op het water, erg vriendelijke ontvangst. We maakten geen gebruik van het sanitair, maar zagen wel dat het in orde was. Deze camping komt met een stip op onze lijst van favorieten.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Knotwilgsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd