De Biezen

In het kort

De plaatsen zijn ruim. Het terrein is niet geschikt voor kinderen en geheel balsportvrij. Natuurbeleving staat voorop. Het sanitair en de afwaskeuken zijn in huiselijke sfeer. Campers
tot 3000 kg zijn welkom. Alleen aangelijnde, goed opgevoede honden zijn welkom. Eén veld
is geheel hondvrij. Overal wifibereik. Vuurkorven aanwezig (zelf hout meenemen). Er zijn natuurwandelpaden op het terrein (niet voor honden).

3,5 ha | 25 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 (01/11-01/03 alleen na reservering) | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 10
Huisdieren aangelijnd toegestaan (in overleg)
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0 km
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0 km

Wifi op gehele terrein.

Faciliteiten voor mindervaliden

Eén doucheruimte geschikt voor mindervaliden/mensen met een stoma.

Tarieven *

Prijs per kampeereenheid inclusief 2 personen per dag 30,00 euro
Extra persoon: 10,00 euro
1 Persoon met fiets - tent 20 euro per nacht
Prijs voor een hond: 2,50 euro

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
W.P.G. Renders-Moors
De Biezen 4-4a
5735 SM Aarle-Rixtel (gem. Laarbeek)
Noord-Brabant

Tel.: +31654324517
info@eco-touristfarm.com
http://www.eco-touristfarm.com

Facebook

Locatie

Natuurkampeerterrein De Biezen ligt in zuidoost Brabant, het terrein van 3,5 hectare is
omringd met eigen natuurgebied, blauwgraslanden en het beekje De Snelle Loop. Aangrenzend liggen natuurgebieden De Biezen en De Grotelsche Heide. In de omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes. Een gedeelte van het terrein is een soort arboretum, op het andere deel vind je oude appel- en perenrassen, mispels en kweeperen. De biodiversiteit op ons ecologisch beheerde terrein is groot; vogels, zoogdieren, vlinders en insecten voelen zich hier thuis.

Faciliteiten winterkamperen
Verwarmd sanitair en keuken. Gezamenlijke blokhut met houtkachel of vuur maken in vuurkorf bij de tent. Sfeervolle schaatsbanen in de omgeving. Vele leuke winterse natuuractiviteiten in de omgeving, zoals winterse wandelingen met glühwein en warme chocomel, wandelingen met erwtensoep, etc. Zie ook: www.facebook.com/natuurkampeerterreindeBiezen.


Omgeving en activiteiten
Ons terrein is aangelegd in verschillende biotopen voor vogels, kleine en grote zoogdieren en vlinders. Een gedeelte van het terrein is een soort arboretum en op het andere gedeelte vind je appel- en perenrassen van weleer evenals bijvoorbeeld mispels en kweeperen. De biodiversiteit op ons ecologisch beheerde terrein is groot en daarom hebben vele vogelsoorten, zoogdieren, vlinders en insecten hun habitat gevonden bij ons.

Natuurontwikkeling en de Snelle Loop
Een van onze grote natuurprojecten is de Snelle Loop. Een afwateringsriviertje van De Peel direct achter ons bedrijf door. Dit hebben wij op ons bedrijf meanderend kunnen omleggen met diverse vistrappen uitgevoerd door Waterschap Aa en Maas. Tevens is de EVZ (Ecologische Verbindings Zone) gerealiseerd. Op 20 mei 2005 was de grote publieksopening van het hele traject.

Wandelen
Eigen wandelroutes om ons eiland Dijmeldonck en langs onze meanderende beek de Snelle Loop met diverse vispassages waar je de ijsvogel kunt bewonderen.

Fietsroutes Aarle-Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Er is een boekje met 16 fietsroutes met vertrekpunt vanaf de kerk in het mooie klokkendorp Aarle-Rixtel in De Peel. Deze fraaie routes zijn samen met Platform Aarle-Rixtel en de plaatselijke wielervereniging T.S.C. Aan De Wielen samengesteld. 

Wandelroutes
Routes en heel veel andere mooie informatie te verkrijgen op het terrein.

Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein De Biezen.

Route

Vanuit Helmond, Gemert (N279) en Den Bosch, volg bruine borden 'Eco-touristfarm De Biezen'.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein De Biezen ligt in het vroegere overstromingsgebied van de Aa, de Snelle Loop en de voormalige Dijmelbeeck. De laatste vormt nog steeds de grens tussen Gemert, Bakel, Aarle en Beek. In de dertiende eeuw is er langs deze Dijmelbeeck een landweer (verdedigingswerk) aangelegd, die nu nog grotendeels intact op het terrein aanwezig is. Ook een klein restant van de beek ligt nog op het terrein. Vanwege de vruchtbare grond is het gebied eeuwenlang in handen geweest van en betwist door verschillende ridderordes en adellijken.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · CO2-neutraal hout · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Janneke - 25-08-2023

Ik kom niet meer terug, eigenaren zeer onvriendelijk.

Laszlo Folgerts - 09-08-2023

Hele mooie camping maar helaas zijn de prijzen op de app niet meer actueel. Trekkers tarief is van €12,- naar €20,- gegaan.

Marcel en Essa - 08-04-2023

Wij kampeerden hier in 2021 een weekje in september en in 2022 tien dagen in juli: een heerlijk rustige camping, met veel mogelijkheden om te wandelen of fietsen in de omgeving. Mooi terrein zonder veel toeters en bellen, waar de natuur, de bomen, de kippen, vogels en insecten alle ruimte krijgen. Vriendelijke en gastvrije eigenares, sanitair wordt goed schoon gehouden. Wij komen deze zomer zeker weer terug.

Eva - 22-06-2021

Niet alle velden worden gemaaid waardoor je soms in hoog gras komt te staan met je tent, dit is niet fijn. Sanitair en keuken voldoende.

Molly Verdegaal - 15-06-2021

De camping ligt prachtig in de natuur. Wij waren in November geweest en besloten met mooi weer eens terug te komen. In april geboekt voor juni. op de afgesproken dag 5 juni om half zes arriveerde wij bij het terrein. Telefonisch contact met de eigenaresse Rina: "u kunt hier niet terecht. Het terrein is te nat. Zoek maar wat anders." Opgehangen. wij waren stomverbaasd. Overal was het druk en het was half zes. Nogmaals gebeld met het verzoek om een oplossing. Na aandringen twee campings in de omgeving genoemd. Gelukkig konden we na bellen het laatste plekje krijgen op een camping in de buurt. We vinden de manier waarop we behandeld zijn zeer onvriendelijk en niet klantgericht. De eigenaresse had ons ook tevoren kunnen bellen en kunnen informeren bij ander campings waar nog plek was, of desnoods onze camper een nachtje op het voorterrein laten bivakkeren. Via de mail heb ik haar hierop aangesproken. Het antwoord : mail bewaar ik niet dus had ik ook Uw nummer niet. Met andere campings heb ik niks te maken. we hadden maar op de TV moeten zien dat het hard had geregend en zelf moeten bellen ??? Wij hebben geen TV in de camper en zijn op vakantie.. Kortom hier komen wij nooit meer terug.. Nog afgezien van het beperkt aantal douches en oud sanitair. En het niet bij houden van de gegevens van de reserevringen.

Annerieke - 14-11-2020

Heerlijke camping, met lieve eigenaresse. Heel veel vogeltjes en zelfs een paar eekhoorns. Sanitair wat gedateerd maar schoon. Prachtig wandelgebied.

Rikken - 19-07-2020

Stukje paradijs op aarde! Prachtige plekken in een bosrijke omgeving met heel veel bloemen. Landelijk met kippen , schapen en poezen. Rina is een fantastische gastvrouw die het haar gasten naar de zin maakt. Overal staan beelden en is er kunst te zien. WIj hadden een prachtige idylische plek tijdens onze fietsvakantie en raden iedereen deze plek aan!

Nicolien - 25-07-2019

Met recht een bijzondere camping. Ik kreeg hier in het voorjaar een prachtige plek met uitzicht over de weilanden, met natuur en stilte. De keuken en sanitair zijn zeer naar persoonlijke smaak ingericht, vol snuisterijen en kunst. De doucheslang lekte waardoor er veel water verloren ging.

Marion - 20-08-2018

De mooiste camping van Nederland..... Echt het is een erg mooie camping met ruime plaatsen, lekker rustig tussen de weilanden en bomen. Kunstwerken van Rina staat mooi verdeeld over het terrein en het is smaakvol ingericht met zitjes, fleurige tafelkleden, (kunst)bloemen en beelden. Dieren op het terrein die je eten mag geven, voor de kleintjes een zandbakje en een paar wagentjes. Mooie aangelegd terrein met wandelpaden, grote poel, sloten en een vogelkijkhut. Fijne mensen, echte Brabantse gastvrijheid en ontvankelijkheid...met een glimlach! Goeie schone, verwarmde douches. En een gezellige keuken met een eettafel en ruime folders.

Henk - 19-08-2018

De mooiste camping van Nederland! Lieflijk karakter met allerlei details en kunstwerken van de eigenares, prachtig en een waar welkom. Kunt er echt niet omheen, gewoon naar toe gaan en ervaren!

Carla Nijman - 28-09-2016

Wat een mooie camping. Wij stonden op het veld bij de boomgaard en we hebben genoten. Bij aankomst een kopje koffie en dat is fijn gastvrij. Een heerlijke plek met mooie natuur en leuke beelden. Altijd verrassend om rond te lopen.

Heiko Sportel - 29-08-2016

Een heerlijke camping, wij onderschrijven wat dat betreft alle onderstaande reviews. Met onze camper van maar 2.70 m hoog, was het wel al manoeuvreren vanwege alle lage takken. Het sanitair is echter aan een modernisering toe, vandaar de 3 sterren.

Bielveld - 15-08-2016

Onze eerste keer op een natuurcamping, het was geweldig! Lekker rustig en werden alleen "lastig gevallen" door kittens en kuikens. Vriendelijk onthaal en een mooie natuur. Het was boven verwachting en we komen zeker hier nog eens terug.

Isabella Roosenboom - 29-05-2016

Wat een prachtige camping. De liefde voor de natuur en voor de camping is terug te zien en te voelen op ieder plekje. Ook aan de omgeving waar geen tenten of caravans staan is veel zorg verleend. Het is tevens een planten en vogel paradijs, ik heb er zelfs ijsvogels gezien. En de eigenaren zijn zo hartelijk.

Jeroen en Miranda - 22-05-2016

Wij zijn geweest afgelopen Hemelvaart en Pinksteren 2016 In een woord GEWELDIG maar daar doen we Natuurkampeerterrein de Biezen, Rina en Jeanette te kort mee. Gezellig welkom, gastvrij tijdens verblijf en zeer hartelijk bij vertrek heerlijk rustig, mooie omgeving voor te relaxen, fietsen en/of wandelen., mooie grote plekken voorzien van stroom, wifi op de camping is top!! Je kan lekker zelf BBQ bij de tent en een houtkachel lenen,met een kleine vergoeding voor een zak hout. camping heeft diverse flora en fauna om van te genieten zoals bv de snelle loop waar je eventueel de ijsvogel kan spotten (ons gelukt!!) vleermuisbunker en oeverzwaluwwand. ook hebben ze nog schapen bokken kippen hanen e.d. welke je het toegestane eten mag voeren. diverse mooie bomen en struiken en daar tussen door de kunstwerken van Rina. een genot. Sanitair goed verwarmd en schoongemaakt voorzien van zachte sfeermuziek en savonds ook nog waxinelichtjes om het extra gezellig te maken We hebben nu al weer zin in de volgende keer bij de BIEZEN

Jannette - 16-05-2016

Wij besloten op het allerlaatste moment met Hemelvaart te gaan kamperen en zie dan nog maar een plekje te vinden. Ook De Biezen was vol, maar na een uurtje kreeg ik een telefoontje dat er iemand geannuleerd had en of we nog wilden komen. Graag natuurlijk! En wat een zalig weekend hebben wij op De Biezen gehad. Met Hemelvaart is onze ervaring dat het overal super druk en vol is maar ondanks dat het terrein "vol" was, was het een oase van rust. Natuurlijk hielp het prachtige weer ook mee. Maar eerlijk is eerlijk, het kampeerterrein is echt prachtig. Zo'n variëteit aan bomen, struiken, bloemen, beesten, water en uitzichten. Het terrein is echt prachtig aangelegd wat veel privacy biedt en waar je altijd zon of schaduw op kunt zoeken. We komen hier zeker terug!

Durske - 14-05-2016

'Saevis tranquillus in undis’ : rustig temidden van woelige baren. In Nederland wordt de ijsvogel al eeuwen gezien als teken van doorzettingsvermogen, standvastigheid en het vertrouwen in een goede afloop ondanks grote tegenslagen. Als iemand 5 sterren verdient zijn het Rina en Jeanette! Aan de vooravond van het hoogseizoen is Wim, de eigenaar, plotseling overleden. Echtgenote en dochter gaan in zijn spoor verder. Gastvrij, vol energie, kop op en er tegenaan. Ik ben vol bewondering en wens uit het diepst van mijn hart veel goeds voor hen en hoop dat deze prachtige camping nog jarenlang een oase en rustpunt voor velen mag zijn. Marcel van de Kerkhof maakte een prachtige serie foto's van de broedende ijsvogel op de camping met de begeleidende tekst van het begin van mijn recensie https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1020038638077052.1073741934.132410756839849&type=3 Moge deze ijsvogels een baken zijn in deze heftige tijd!

Mariëlla Verhage - 11-10-2015

Op een heerlijke herfstnacht was dit het mooiste plekje van Brabant. Ik ben er heel erg gastvrij ontvangen met een kop thee. Het is een prachtig kampeerterrein, met heel erg netjes en verwarmd sanitaar. Er is zelfs een vuurpot met een zak hout geregeld voor mijn tent, zodat het 's avonds ook warm genoeg was. Hier kom ik zeker terug!

Jaap en Lydia Bulthuis - 30-07-2015

Zeer vriendelijke, gastvrije ontvangst met koffie; Wim en Rina Renders en dochter Jeanette, hebben er duidelijk plezier in het hun gasten naar de zin te maken. De camping, met mooie beelden van Rina en andere kunstenaars, is prachtig aangelegd met rondom rijke natuur. De sanitaire voorzieningen hebben een bij het terrein passende, karakteristieke stijl – het tegendeel van strak modern. We blijven op onze fietstocht maar een enkele nacht, maar we zijn van plan terug te komen.

Corry en Cor - 19-06-2015

Wat de website beloofd is helemaal terecht. Een kampeerplek voor rustzoekers en natuurliefhebbers!!! Ruime plaatsen en een prima sanitair . Het mooiste is dat je helemaal niet van de camping af hoeft om van de natuur te genieten. Een echt struinpad langs het snelstromend beekje ,waar je de kans hebt om een ijsvogel te spotten en vele boomsoorten en wilde planten maken van deze camping een echte natuurcamping. En niet te vergeten de weide waar de paarden en de runderen grazen,de insectenhotels, geiten,kippen ,cavia's.....teveel om op te noemen. Bovendien vind je op de camping voldoende informatie over wat er allemaal in de directe omgeving te beleven is...en dat is veel!!!! Wim,Rina en Jeanette,.....het was een heerlijke week. We komen vast nog eens terug.

Berend - 04-05-2014

Prima camping met uitstekend sanitair. Ruime douches en goed te doen met jong gezin.

jeanette - 11-02-2014

Prachtig natuurkampeerterrein! Rust en ruimte hoog in het vaandel. Gastvriendelijke eigenaars. Zeer nette saniataire ruimte en afwaskeuken. Ook de cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen met de vele kunst prachtig tentoongesteld in de natuur

Joop en Gerrie Baldal - 18-09-2013

Voor de 2e keer op de biezen geweest, het voelde als thuiskomen. Wim en Rina tot de volgende keer.

Corrie en Cor Onderwater - 25-08-2013

Niet eerder maakten wij zulke betrokken eigenaren mee, bij zowel de camping als de omgeving. Een prachtige plek. Een natuurreservaat op zich, met uitstekende voorzieningen. En heerlijk rustig! Wij komen zeker terug!

elvisfan - 28-03-2013

In 1 woord:top! prachtig terrein,prachtige omgeving,gastvrije eigenaars die heel veel van de natuur weten,luxe sanitair,vleermuisbunkers,oeverzwaluwwand,eigen riviertje,lieve diertjes.De moeite waard! wij gaan terug!

Erik - 01-12-2012

Op mijn fietstocht naar Paris kwam ik op deze prachtige plek aan. Op aanraden van de vriendelijke beheerder geslapen in een oude caravan. Prima voor een nacht. Mooie plekken om te kleinschalig te kamperen. Aanrader voor natuurliefhebbers.

Daphne - 18-11-2012

Wij komen hier een paar keer per jaar. Ook in de winter. Het verveelt nooit. Prachtige omgeving en een natuurkampeerterrein hoe wij het nog niet in Nederland gevonden hebben. Gastvrij, rust en een eigen wandelpad.

Bernard - 24-09-2012

Het veld, de camping, is mooi, het sanitair is goed, maar de afwasruimte is vreselijk. Zo hebben wij het ervaren. Alle snuisterijen in en om de afwasruimte, het toilet en het infohuisje is veel te 'over done'! Het gaf ons een heel slordige indruk. Jammer

ten have - 23-09-2012

top camping.certificaat natuurkampeerterrein meer dan waard! wat een natuur! en dan toch met een ontzettend luxe huiselijk sanitair. Wij komen zeker terug daar!

Johan en Martine - 17-09-2012

Afgelopen weekend een nachtje gestaan op deze sprookjesachtige camping met veel dieren. De kippen met hun kuikentjes lopen lekker op het hele terrein rond en proberen wat lekkers bij je halen. Er zijn konijnen, cavia's, paarden, geiten, schapen: kortom een hoop gezelligheid. De kampeerplekken zijn mooi en ruim en er zijn 2 velden, een zonnige en een schaduwrijke. Vanaf het zonnige veld kijk je op de oeverzwaluwwand. Vanaf de camping loop je langs het water waar ijsvogels (kunnen) zitten. Het sanitair is goed verzorgd: overal handdoekjes en handzeep. Ook is er een keuken met koelkast en gasstel voor de tentkampeerder. Heel sfeervol vonden we het dat er 's avonds veel kaarsjes aan stonden bij het toiletgebouw en de keuken. Bedankt Wim en Rina en zeker tot ziens!

Poulien Knipscheer - 28-08-2012

Eindelijk de tentjes weer voor even opgeborgen en weer aan de dagelijkse beslommeringen begonnen, maar wat komen wij graag op de Biezen. De nachtvlinderestafette van dit jaar was een aangename aanvulling van een toch al prachtig, natuurminnend terrein met zeer gastvrije ontvangst en heerlijk veel rust. Wim en Rina; veel dank weer - ook al waren we er dit jaar maar kort. 'De Biezen' voelt voor ons inmiddels als een soort 'thuiskomen' Hier krijgen we de rust en de aandacht voor de natuur die we zo graag hebben Kinderen hebben zich overigens ook prima vermaakt met de vlinders, de diverse appelboompjes, de snelle loop, de kippen met hun kuikens en de koeien naast de tent. Wel vonden ze het jammer dat de kleine geitjes nu toch heel wat groter waren, maar er komen vast weer nieuwe kleintjes..... Snel weer eens terug!

de Bruin - 04-08-2012

Prachtig,ontzettend gastvrij, erg mooi en luxe sanitair, heerlijke rust. prachtig kampeerterrein! De eigenaren kunnen ontzettend veel vertellen over alle flora en fauna.Het riviertje, de oeverzwaluwwand,d e vleermuisbunkers de honderden verschillende boomsoorten waar je tussen kampeert. Echt prachtige plek,wij komen zeker terug!

Ted en Jolanda Rensman - 12-07-2012

In 2012 voor de tweede keer geweest en volgend jaar gaan we weer. Uitstekend sanitair. Heerlijk rustig.

Neefjes - 28-05-2012

Niet erg gastvrij, een eigenaar die bij aankomst direct over campinggasten begon te klagen, vooral de honden bezitters. Overal briefjes met wat de gasten niet mogen op het terrein. Spelende kinderen zijn eigenlijk ook niet welkom (balspel verbod!?). Wat ons het meest beklemde was het hangslot aan de poort op tweede pinksterdag (vertekdag voor de meesten). Met een fluitketel warm water maken voor de afwas is eco? Jammer, wel een prachtig gebied, we komen weer maar niet op deze camping.

Joop en Gerrie Baldal - 26-05-2011

Jammer voor dhr v/d Hoeven dat hij zijn hond langs de weg uit moet laten maar wie trapt er graag in een .... als hij/zij uit de caravan stapt, of de tentkampeerder die op handen en voeten naar buiten komt???

Joop en Gerrie Baldal - 26-05-2011

Wat een schitterende locatie zo midden in de natuur, en wat een vriendelijke eigenaren, ontvangst met koffie en koek.Wij hebben genoten van de rust en komen zeker terug. Ook het sanitair is uitstekend. Wim en Rina GA ZO DOOR.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Biezensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd