Wega

In het kort

Gastvrij en sfeervol terrein, geheel besloten en met zeer ruime plaatsen. Mooi sanitair met kinderdouche en babybadje. Voor kinderen is er een zandbak, waterpomp, schommel en speelbos waar ze zich kunnen uitleven. De slechtweerruimte heeft wifi. Barbecue in overleg. Verkoop van streekproducten en verse broodjes. Op Wega kun je ook overnachten in bijvoorbeeld een tipi, ingerichte De Waard of knusse blokhut. In het laagseizoen zeer geschikt voor rustzoekers.

4,5 ha | 58 plaatsen | Open: 31/03 - 29/10 | Natuur Comfort
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Ingerichte tenten te huur
Duurzaam huisje 3
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

BBQ -en mag op Wega: mits autoriteiten het niet verbieden, wel even aangeven bij TeamWega. Naderhand vuur stoken in de BBQ of in een eigen kachel is NIET toegestaan. Er zijn WegaKachels te huur: deze staan op grote poten.

Tarieven *

Toeristenbelasting is gebaseerd op 2023

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Team Wega
Kruisbergenweg 2
6006 VZ Weert
Limburg

Tel.: +31850022282
info@natuurkampeerterreinweert.nl
https://www.natuurkampeerterreinweert.nl

Facebook Instagram

Tips!

Rondom Natuurkampeerterrein Wega in Weert is veel te doen!

Alles op loopafstand!

 

  • een kinderboerderij
  • een klimbos
  • een Natuur- Milieu Centrum
  • binnen- en buitenspeeltuin KidsPlaza
  • zwembad De Ijzeren Man met binnen- en buitenbaden
  • natuurzwemwater het Blauwe Meertje
  • een zintuigenpark
  • waterskibaan De Ijzeren Man

Locatie

Rustig, karakteristiek terrein. Aantrekkelijk gelegen in Kempen-Broek en recreatiegebied De IJzeren Man. In afwisselend bos- en weidelandschap vind je veel fiets- en wandelmogelijkheden met knooppunten. Het is een bruisend gebied, met in de buurt onder meer een zwembad, speeltuin, klimbos, dagstrand het Blauwe Meertje, zintuigenpark, waterskibaan, kinderboerderij, natuurmilieucentrum, de Laurabossen en het Weerterbos. Ook Nationaal Park De Groote Peel ligt vlakbij.

Natuurgebieden
- Het terrein zelf grenst aan natuur- en recreatiegebied de IJzeren Man.
- Het Weerterbos, groot 800 ha, een oud historisch bosgebied met een bloeiende flora en fauna.
- De Budelerbergen, een mooi natuurgebied met zandverstuivingen, bossen en heide.
- De Krang, 50 ha naald- en loofhoutbos en weilanden, een broedgebied voor vele bos-, moeras- en watervogels.
- De Laurabossen, een groot naaldbos gebied.
- Nationaalpark de Groote Peel, een restant van een zeer uitgestrekt hoogveengebied met een prachtig bezoekerscentrum.
- Natuurkampeerterrein Wega ligt in het grensoverschijdend landschap Kempen- Broek, meer informatie hierover op www.kempenbroek.be.

Wandelen
Wandelen kun je al direct vanaf het terrein in het bos- en recreatiegebied De IJzeren Man. Vanaf het terrein zijn er diverse gemarkeerde wandelroutes.

Verder zijn er in de directe omgeving een aantal bijzondere wandelgebieden zoals het Nationaal Park De Grote Peel en het Leudal. Het Pelgrimspad LAW7 passeert op ca. 500 m het kampeerterrein.

Fietsen
Vanaf Wega zijn er bijzonder fijne fietstochten te maken door mooie gebieden. Vanaf het kampeerterrein is er directe aansluiting op het unieke knooppunt-fietsroutenetwerk dat tot ver in Belgie reikt. Hiermee stel je zelf op verrassend eenvoudige wijze je fietsroute samen voor eindeloos fietsplezier. Tenslotte fijn om te weten dat je op Wega fietsen kunt huren, er zijn ook kinderfietsen en -stoeltjes!

Kinderen
Er is een zandbak, waterpomp, schommels en in het speelbos is er volop gelegenheid om te klauteren in de natuur en een boomhut te bouwen.

Daarnaast is er een jeu- de boulesbaan, tafeltennis en een badmintonveldje aanwezig. De klimboom en de kampvuurplaats maken het geheel tot een ware belevenis. Ook in het sanitairgebouw is rekening gehouden met de kinderen: er is een kinderdouche, kinderwastafels en een fijn kinderbadje.


Zomeraktiviteit WarmeWegaWeken!


Onze natuurkampeerterreinkampeerders komen voor de rust, de natuur, de omgeving.....maar ook voor onze zeer gepaste zomervakantieaktiviteit de WarmeZomerWeken: oa de imker over de bijen op ons terrein, MartineKookt, een vrijwilligster met koken als hobby, de Deun van Teun voor Jonge Helden van 6-10 jaar met 's avonds een voorstelling bij het kampvuur, kennismaking met Mindfulness met Henriette, een Verhalenverteller,  BaristaRoy is onze trouwe koffie tapper de fanatiekelingen van de Weerter Stadsbrouwerij vertellen graag het proces vcan graan tot bier!


 

Hoogseizoen

29/04-07/05; 18/05-21/05; 27/05- 29/05; 08/07-03/09.

Route

Vanaf A2: afrit Weert of Weert Noord. Bij 1e rotonde richting ‘IJzerenman’. Bij 2e en 3e rotonde rechtdoor (Ringbaan West), bij 4e rotonde rechts Parklaan inrijden, na verkeersdrempel (Diesterbaan): na 700 m rechts Kruispeelweg, 2e weg (verhard) rechts: Wega.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Dit terrein maakte vroeger deel uit van ‘De Lichtenberg’. Deze faciliteit voor onderwijs, cultuur, sport en religie werd tussen 1954 en 1961 aangelegd voor het Bisschoppelijk College. Het deel waar nu het kampeerterrein is, kreeg uiteindelijk nooit de bedoelde functie van sportterrein. Het terrein werd omzoomd door een gracht en er werd een hoge aarden wal aangelegd die de functie van tribune had moeten krijgen. Beide elementen maken nu deel uit van het groen op het kampeerterrein, wat hierdoor een geheel eigen karakter heeft gekregen. Natuurkampeerterrein Wega dus!

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · energiezuinige verlichting, WTW-installatie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · aanpassingen accommodaties · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marianne - 01-09-2023

Genoten op de camping. Mooie grote plekken, prima faciliteiten. Heerlijke biertjes en fijne wandelroutes. Bedankt Peter en Bertine voor jullie hartelijke gastvrijheid. Top.

Henk - 19-06-2022

Mooie zeer ruime camping, met afzonderlijke plekken maar ook een groot terrein, met in het midden een paar verhogingen waar tenten mogen staan, ook een beschut trekkers veld. Ideaal ook voor kinderen, vlakbij is er het natuurbad “de Ijzeren man”, voordeel kaarten hiervoor kunnen gekocht worden op de camping. Het is een goed startpunt voor mooie fietstochten, ook naar Belgie, knooppunt roetes lopen door of je volgt de Belgische. Vogels wekken je in de ochtend, strijd is er af en toe ook in de bomen. Vijf jaar geleden stond ik hier ook al, opnieuw is het mij bevallen. Henk.

Robert - 15-09-2021

Heerlijke nazomer week gehad op Wega! Heel fijn terrein, met prima sanitaire voorzieningen. Beheerders zijn super aardig en heel behulpzaam. Prachtige natuurlijke omgeving met prima wandel- en fietsroutes. Veel te doen ook in de omgeving. Een blijvertje voor ons!

Fam Marijnissen - 27-05-2021

Mooi kampeerterrein op wat in de winter een natuurijsbaan is. Met leuke kampvuurplek en genoeg ruimte, die vooral door gezinnen wordt ingenomen. Op drukke weekenden wat weinig sanitair dat in coronatijd niet al te schoon is. WC's en douches moeten met een touwtje worden 'afgehangen', terwijl zo juist iedereen met zijn handen aan hetzelfde touwtje zit. Ook de spuitbuisjes die aan het sanitair hangen, kunnen alleen worden gebruikt als iedereen ze ook daadwerkelijk vastpakt. Hopelijk is dit straks niet meer nodig. Verder gemoedelijke natuurcamping grenzend aan de IJzeren Man (zwemmen), klimbos en dierenpark.

Yvonne - 29-09-2020

Afgelopen weekend een paar dagen gekampeerd met vrienden. Super goed geregeld. Personeel was afwezig bij aankomst dus we konden zelf een plekje kiezen. In de avond gezellig ontvangen en qua financieen werd er goed mee gedacht gezien we vanwege corona meer tenten hadden dan eigenlijk nodig. De slecht weer ruimte gebruikt en ook hier was het geen probleem om wat spullen te laten drogen. Sanitair was onwijs schoon en goed geregeld. Super fijn dat er een afwasrek en afwaszeep was. Mooie omgeving om te wandelen en fijne eilandjes voor tent kampeerders Ik kom hier zeker nog een keer terug!

Janny - 24-09-2020

Mooie ruime camping en super gastvrije beheerders. Als je jezelf toch verveelt na een potje jeu de boules, tafeltennis of vuurtje stoken is er vlakbij nog genoeg te doen (klimbos, kinderboerderij, trimparcours). De plekken zijn ruim, zeker in het naseizoen als er weinig kampeerders zijn. De vuurkacheltjes zijn populair dus reserveren is een aanrader. Deze breng je eenvoudig naar je plek met de bagage-kar. Sanitair wordt goed schoongemaakt. Warm water, afwasmiddel en een droogrekje zijn aanwezig bij de afwasplek. Enig minpuntje vond ik de douche, de douchekop gaf geen aangename straal en de warmte was lastig in te stellen. We hebben ons hier wel goed vermaakt en raden de camping zeker aan.

Victor - 24-09-2020

Ik ben in het Weekend van 20 september te gast geweest met trekkerstent, op trekkersveld was voldoende ruimte. Het team Wega is gastvrij, vriendelijk en kan humor goed verdragen. Vanwege de korte afstand tot thuis ben ik hier verschillende keren mer plezier gaan kamperen.

Peter Stienen (beheerder) - 23-07-2020

Dank voor de complimenten over ons Natuurkampeerterrein en de omgeving! Fietsers en wandelaars krijgen op ons terrein een plek op het Trekkersveld, tegen een speciaal trekkerstarief, dit tarief is ook bij jullie berekend. Trekkersveld staat vaak vol in het hoogseizoen. Op ons kampeerterrein zijn goede maatregelen genomen ter bescherming van gasten en medewerkers. Bij ons sanitair gebouw hangt een tweetalige omschrijving hoe om te gaan met de door ons genomen COVID-19 maatregelen, met als basis de voorzorgsmaatregelen Corona virus van RIVM en de Groene Koepel. Alvorens je gebruik maakt van een van de faciliteiten dien je de bij sanitairgebouw geplaatste desinfectie spray te gebruiken, alsook na het bezoek van het sanitair gebouw. Wij gaan ervan uit dat kampeerders en hun gevolg, alsook onze medewerkers op ons terrein de verantwoordelijkheid nemen hier zorgvuldig mee om te gaan en zien dit ook gebeuren. Jullie reactie delen wij met ons team.

Familie Huizinga - 20-07-2020

Prachtig terrein in een mooi natuurgebied met veel voorzieningen en leuke activiteiten. Helaas werden wij (gezin met drie kinderen, op fietsvakantie), ondanks de reservering, op het trekkersveldje gezet wat een beetje donker is en al snel vol stond (4 andere tenten) terwijl wel het normale tarief werd gerekend. De camping gaf slecht uitvoering aan de corona-maatregelen: met een ketting (hout aan een touw) naar de wc of douche, als je het virus wil verspreiden moet je vooral zo'n virusbom op de meest onhygiënische plek van een camping van hand tot hand laten gaan. De beheerder loopt ook zonder 1,5 m afstand te houden de gebouwen in. De camping stond vol, maar geen extra toiletten of douches waardoor het onmogelijk was afstand van andere kampeerders te houden.

Tim de Goede - 10-07-2020

Groene camping met veel ruimte gelegen in een mooie omgeving. Sanitair en overige voorzieningen (stroom, kacheltjes, winkeltje etc) goed. Focus ligt duidelijk op gezinnen hetgeen het een iets minder geschikte camping maakt voor kinderlozen/rustzoekers (wij), maar des te meer voor gezinnen natuurlijk.

robert en silvia, max en sterre. - 09-07-2020

Wij stonden afgelopen week op Natuurkampeerterrein Wega in Weert. Wat een mooie plek! volkomen in de natuur, het grenspark Kempenbroek met veel activiteiten. . Vele mooie wandel- en fietsroutes. Duidelijk aangegeven. Een eenvoudig kampeerterrein met mn rust, de faciliteiten in de omgeving en op het terrein zijn prima. Op het terrein een waterpomp, zandbak, meer niet, maar erg prettig voor onze kinderen. Duidelijke instructies ivm de Corona crisis. Een fijn team stond voor ons klaar. Geweldig!

Albert Bakhuis - 01-09-2019

Niet echt een natuurcamping, onrustig

Henk van der Blom - 18-09-2018

Mooie ruime camping met ook een beetje ingesloten kampeerplaatsen. Je staat midden in de natuur, zwembad is vlakbij en uitstekende uitvalsbasis voor mooie fietstochten, ook door België. Het is een familiecamping, kinderen zijn hier dus welkom. Voor ons zes fijne dagen hier gestaan.

Trudy en Hendrik - 06-09-2018

Wat hebben wij een heerlijk weekend gehad op dit gastvrije ruime kampeerterrein, zo net aan het einde van het hoogseizoen. Heerlijk dat er geen auto's bij de tenten staan, zo zijn de plekken nog ruimer. Wij hopen dat de goede sfeer behouden blijft met de nieuwe beheerders en wensen hen veel succes daarbij!

Marlies |Douma - 19-08-2018

Wij zijn hier in de mei vakantie geweest en hebben het heerlijk gehad. Wat een lieve beheerders! Toen ik alles meteen bij aankomst wilde betalen zei de beheerster: nee, kind je moet toch weg kunnen als dat nodig is. Dat is lang niet overal zo. Het vertrouwen is enorm. Eitjes en zwemkaartjes alles kon op de bon. Ook waren ze nooit te beroerd om informatie over de omgeving te geven. Gewoon echt fijne mensen. De zandbak met waterpomp was voor onze dochter een echt succesnummer. Die zat iedere dag in de blubber. Wat ook erg fijn is, is dat de omgeving rondom de camping zoveel te bieden heeft. Leuk zwembad, kinderboerderij en een klimparcours. De plaatsen zijn erg ruim en er is een erg prettige sfeer op de camping. Bijna iedere avond was er een kampvuur, dat vond onze zoon geweldig. Ook is het een fijne ontmoetingsplek.

Melanie, Robert en onze twee kinderen - 20-07-2018

Wát een plek! Heerlijk! Nee, voor ons geen verre tocht naar het o zo warme zuiden. Prima vakantie gehad. Er is veel te doen in de omgeving zoals zwemmen in het Blauwe Meertje en klimmen in het Klimbos. Ook de binnenstad van Weert beviel ons goed. Een aanrader in het vlakke gedeelte van Limburg!!

Koen en Karijn - 12-09-2017

Een fijne camping met grote plekken, veel rust en een gemoedelijke sfeer. Het sanitair is prima, goede faciliteiten voor kleine kinderen om te douchen en handjes te wassen. Dat is aan het eind van de dag wel nodig want in de zandbak met waterpomp kan urenlang gespeeld en gemodderd worden. We hebben veel gewandeld en gefietst in de directe omgeving. Kortom: een camping om zeker eens terug te komen!

Inge Nijenhuis - 04-09-2017

Afgelopen weekend geweest en wat een heerlijke plek! Veel rust en ruimte. We waren op deze camping terecht gekomen omdat we het Pelgrimspad wandelen. Camping ligt op een paar 100 meter van het pad, echt ideaal. Tevens erg fijn van de eigenaren dat we ons tentje konden laten staan op zondag totdat we onze auto weer tot onze beschikking hadden om alles in te ruimen. Wie weet komen we nog een keer terug!

Ingmar - 05-08-2017

Mooi en verzorgd terrein met goede sanitaire voorzieningen en een mooie droge plek om te lezen of om te zitten. vers lekker brood, eieren en streekproducten (ipa biertje). Enige nadeel is het hoge aantal schreeuwende onopgevoede kinderen, waardoor de natuurrust ver te zoeken is.

Durk en Gerda - 01-08-2017

Prachtig, rustig en tuim opgezet echt natuurkampeerterrein waar ook nog volop door kinderen gespeeld wordt.

Merlijn - 28-05-2017

Mooi terrein. Altijd wel ergens schaduw of zon! Leuke speel zandbak voor kinderen met waterpomp. Eenvoudig sanitair met alle voorzieningen. Broodjes worden vers door de eigenaar afgebakken. Echt een fijne plek!

M en M - 04-05-2017

Mooi kampeerterrein met aardige beheerders en hulpbeheerders. Goede sfeer. Voor de kinderen een leuk speelterrein met waterpomp, schommels en zandbank. Ruime plaatsen mooi in het groen. Wij stonden op het (niet officiële) 50 plus terreintje. Sanitair gewoon goed.

Wim en Elly - 21-08-2016

Royaal en gezellig familie kampeerterrein, alles keurig in orde. Jammer dat op het kleine trekkersveldje een hele grote tent stond, dat past niet bij de sfeer.

Margo - 14-08-2016

Mooi groen en speels terrein, veel speelbossen voor kinderen, ruime plekken. Goed toeven met kind en hond, in zomer veel kinderen ( zonder kinderen beter buiten seizoen indien rust gewenst). Kampvuur op kampvuurplaats gezellig, aardige eigenaren. Ligt in mooie wandelomgeving, met beekjes en vennetjes.

Dré van Rijthoven - 16-05-2016

Mijn eerste ervaring met een natuurcamping. Kwam pas om 7 uur 's avonds aan. De eigenaar had mij telefonisch toestemming gegeven om op zijn terrein te overnachten. De andere morgen om 10 uur kon ik me melden. Het was er zeer rustig . Grote plekken met een apart trekkershoekje. De douches en toiletgebouwen, waren prima. Heerlijk warm gedoucht. 's Morgens gewekt door de vogels, de zon en wat lawaai van een naburig bouwterrein. De eigenaar kon niet aangeven waar dit vandaan kwam. Overigens werd ik erg vriendelijk geholpen door de eigenaar van Wega. Zeker de moeite waard om nog eens aan te doen

K. Bakker - 13-08-2015

Prachtige ruime staplekken, gastvrij, nette douches en de kinderen vermaken zich heerlijk in de zandbak met waterpomp en 's avonds bij het kampvuur! Cees en Carin hartelijk dank! Wij komen graag nog eens terug!

Marlies - 30-05-2014

Heerlijk weekend gehad op deze prachtige camping. Gastvrije ontvangst, mooie en grote plaatsen. Wij stonden op het kleine veld waar je (door struiken tussen de plaatsen en het "wilde groen" midden op het veld) veel privacy hebt. Schoon sanitair en fijn dat de douche zonder muntjes/tijdsknop is.

Fam. van der Velde - 07-09-2013

Uitstekende camping. Mooie receptie met boodschapjes mogelijkheid en slecht weer ruimte. Fijn en mooi sanitair (zonder muntjes). Ingemetseld babybadje aanwezig. Voor de kinderen onder de bomen waterpomp, zandbak. Juist geen rechttoe rechtaan maar verhogingen als een soort eilandjes met bomen erbij waar je kan staan. Mooie natuur op de camping.

Ron en Maria - 03-09-2012

Mooi, in alle opzichten wat je mag verwachten van een natuurkampeerterrein, goede sfeer.

Fam. De Ruijter - 10-08-2012

Wij hebben weer 10 dagen op dit prachtige terrein gestaan. Elke ochtend warme broodjes en uitzicht op de tipi-tent. Lekkere ruime plaatsen en de kinderen vermaken zich prima. Overdag bij de waterpomp en de zandbak en 's avondspits met voetbal en bij het kampvuur! Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die van kamperen houden. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!

Fam Karremans - 17-08-2011

Heel prettige camping met gastvrije beheerders. Prachtig ruim overzichtelijk terrein, ideaal voor ouders met kinderen. Als bonus 's ochtends verse warme broodjes en ook nog eens de mogelijkheid om een fiets te huren. De "huiswijn" is een aanrader. Wij vonden het fijn hier.

Lida en Mathijs van der Noordaa - 27-07-2011

Leuke en mooie camping met voldoende faciliteiten.

K vd Scheer - 27-06-2011

Wat een heerlijke camping. Rust, ruimte en natuur. We hebben genoten, en wat een gastvrijheid. We mochten zelfs langer blijven op de dag van vertrek in ons kampeerhuisje omdat het niet gereserveerd was. Zo konden we nog langer genieten van het prachtige landschap!

Fam Liebregts - 13-06-2011

Wij hebben een heerlijk hemelvaartweekend beleefd op Camping Wega, wie had gedacht dat je in eigen land zo tot rust zou kunnen komen. Echt even 'weg van de snelweg'. De camping is ons uitstekend bevallen, met elke ochtend warme broodjes en verse eieren. Noord limburg is echt een hele mooie omgeving en Weert ligt erg centraal voor uitstapjes naar Roermond of Belgie. Wij komen graag nog eens terug! Liefs Fam. Liebregts

fam Lipsch - 05-06-2011

We hebben heerlijke hemelvaart-dagen achter de rug. Volgens mij stond de hele camping vol, maar dan nog heb je alle ruimte en rust. Verse broodjes, eitjes en aardbeien maakten het ontbijt helemaal compleet. Prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Wij komen zeker nog eens terug!

Hans de Ruijter - 05-06-2011

1 dag voor Hemelvaart gebeld voor een plekje, helaas alles vol. Worden we 2 uur later teruggebeld dat er door annulering toch een plekje is! Klasse! Eerste keer op een natuurkampeerterrein; nou las dit de standaard is...geweldig sfeervol terrein met goede voorzieningen. Bedankt, Carin en Cees!

fam smale - 04-05-2011

Zijn een week na de pasen geweest. Prachtige ruime plaatsen en van goede sanitaire voorzieningen voorzien. De camping is prachtig en zeer ruim en wijds Carin en Cees: alle lof en ga zo door. Wij komen zeker nog eens terug. groeten fam smale warnsveld.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Wegasterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd