Paradijsvogels

In het kort

Het terrein is een enigszins heuvelachtige, open hoogstamboomgaard vlakbij het bos en met mooi uitzicht over het Geuldal. Er is veel ruimte en een kampvuurplek en blokhut om 's avonds samen te genieten. Er is een groepsaccommodatie aanwezig. Let op: douches kunnen beperkt beschikbaar zijn, informeer bij de beheerder.

Groepen: Ruimte voor één groep van minimaal 20 tot maximaal 60 personen.
Combinatie met de groepsaccommodatie Hoeve ten Bosch of Huize ten Bosch is wel handig.
1,0 ha | 50 plaatsen | Open: 01/04 - 01/11 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Volwassenen en kinderen: € 10,00 pppnacht. Alleen voor groepen vanaf 20 personen. Gemeentelijke belastingen: € 2,20 pppnacht Minimaal drie nachten. Borg van € 500 wordt binnen een week teruggestort, mits netjes achtergelaten. Per boeking betaal je € 10,00 (‘een tientje voor de natuur’) aan Stichting De Groene Koepel (kijk voor meer info onder ‘Terreinen’). Zie ook www.paradijsvogels.nl bij activiteitencentrum voor mogelijkheden voor activiteiten.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Paul Franssen
Cottessen 12
6294 NE Vijlen
Limburg

Tel.: +31646432582
info@paradijsvogels.nl
http://www.paradijsvogels.nl

Facebook

Tips!

Het Geul en Gulpdal met  de omringende bossen  zijn een 5 sterren gebied voor natuur, landschap en genieten.

We hebben wandelkaarten  om het gebied te ontdekken , maar een gids is ook mogelijk. Naast natuur en landschap ook veel culuur en bijv geologische  mogelijkheden. Neem je fiets mee met  goed opgeladen accu of  spreek je spieren eens extra aan in de heuvels. Wandelen, fietsen, mountainbiken.

Op 23 juli is er ook weer het kampvuurmuzikantenfestival in 2021 bij de Paradijsvogels.

Typisch Limburgs
Mergelgrottenbezoek in Valkenburg of Maastricht.
Vuursteenmijn van 5000 jaar oud in Rijckholt (bij Maastricht).
Amerikaanse begraafplaats (Tweede Wereldoorlog) in Margraten en Henry Chapelle (B).
Een model kolenmijn in Valkenburg, of een echte in Blegny (B).
Kruidenwandeling met Anne van der Linden.
Het Drielandenpunt.
Onder de grond mountainbiken in Sibbe.
Thermenmuseum Heerlen (Romeinse thermen).
Snowworld in Landgraaf voor de langste indoor skibaan van Europa.
Bak je eigen Limburgse vlaai.

Locatie

Dit is een van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg, een groene hotspot in het Geuldal met een erg mooi uitzicht. Paradijsvogels ligt in de hoogte, tegen de rand van het grote Vijlenerbos, een plateaubos. Epen, Maastricht, Valkenburg, Vaals, Aken (Duitsland) en Luik (België) binnen handbereik. Voor sportieve mensen een uitdagende omgeving om te hardlopen, wandelen, fietsen en mountainbiken. Verder is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Voor wandelroutes zie www.wandelgidszuidlimburg.com.
Aanwezigheid van ondeksets special voor het Geuldal.
GPS schattentocht.
Voor meer activiteiten, zie www.paradijsvogels.nl.


Interessante websites:
www.bergdorpje.nl (de site van Vijlen)
www.epen-limburg.nl (de site van Epen)
www.vaals.nl (gemeentelijke site van Vaals)
www.gulpen-wittem.nl (gemeentelijke site van de gemeente Gulpen Wittem)

Verhuur & Activiteiten

Vele activiteiten mogelijk zoals bergboerengolf, schapendrijven, mergelcarving, vlaaien- en pizzabakken in een houtoven en boogschieten. Kijk voor meer informatie op de website.

Route

Vanuit Epen richting Vaals: volg de toeristische borden 'Paradijsvogels- activiteitencentrum Hoeve Ten Bosch'. Vanuit Eindhoven richting Heerlen en Vijlen, daarna borden 'Cottessen' en later ' Paradijsvogels- Hoeve Ten Bosch' volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het gehucht Cottessen is een onondekte parel in het Geuldal waar de tijd stil is blijven staan. De huizen in Cottessen zijn alle monumentale vakwerkboerderijen, waarvan de jongste meer dan 300 jaar oud zijn. Deze bouwstijl, bestaande uit constructies van houten balken met daartussen baksteen of mergel, was tot in de negentiende eeuw gebruikelijk in de regio. Vlak bij Cottessen bevindt zich de Heimansgroeve, een voormalige steengroeve. Deze groeve is nu een geologisch monument.

U kampeert in de hoogstamboomgaard met verschillende fruitrassen. De bomen hebben voornamelijk een ecologische functie en daarnaast landschappelijk. De oogst is voor de logerende gasten. We verwerken een deel van het fruit in producten als appelsap, stroop en jam. ( gebrek aan mankracht). Dus van juni - eind september is een veelheid aan vruchten. We beginnen met kersen, dan pruimen en dan appels en peren.
Er zijn mogelijkheden op het juiste moment het fruit te verwerken in limburgse vlaai of jam. daar hebben we workshops voor.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · compostering groenafval · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

Beoordelingen van bezoekers

Nog geen beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Paradijsvogelssterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd