De Diergaard

In het kort

Het kampeerterrein is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers. Het terrein biedt ruime plaatsen met elektra en er is een comfortabele was- en douchegelegenheid. Fietsers (twee personen met tentje): €15,00, exclusief toeristenbelasting.

2,0 ha | 25 plaatsen | Open: 01/04 - 01/11 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 5
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Huisdieren aangelijnd toegestaan in overleg
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,2
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Fietsverhuur dichtbij in Maria Hoop, op loopafstand (1500 m) en in Waldfeucht (loopafstand ca. 500 m).

Tarieven *

trekkerstent +1 pers. € 10,00

trekkerstent,+ 2 pers. € 15,00

deze prijzen zijn excl. toeristenbelasting en gelden voor 1 overnachting

 

 

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Agnes en Martin Zegwaard
Waldfeuchterbaan 107
6105 BL Echterbosch (Maria Hoop)
Limburg

Tel.: +31475580783
bgg.: +31615176991
post@minicampingdiergaard.nl
https://minicampingdiergaard.nl/

Facebook

Locatie

De Diergaard is gelegen in Midden-Limburg, tussen Sittard en Roermond, op de grens met Duitsland en op 14 km van België. Een ideale plek om te wandelen en te fietsen. In de omgeving van het terrein vind je Nationaal Park De Meinweg en bijzondere natuurgebieden zoals het Haeselaarsbroek, Marissen en de Doort. Wie eenmaal in Echterbosch was, komt zeker terug.

De Diergaard beschikt privé over enkele schaapjes, 2 minipaardjes en loslopende kippen. De vroege wandelaar kan reeën in de vrije natuur aanschouwen. Ook de verschillende vogelsoorten kun je duidelijk zien en horen.
In de directe omgeving van de camping vind je:Bovendien vind je Zuid-Limburg om de hoek, Duitsland op loopafstand en België op fietsafstand.

Aanvullende streekinformatie:Wandelen
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Natuurkampeerterrein De Diergaard.

Route

Vanaf de A2 richting Maastricht, afslag 44 St. Joost. Borden volgen Brunssum/Echt. In Echt linksaf richting Koningsbosch tot de rotonde, daarna afslag Maria Hoop. Tweede weg rechtsaf (Waldfeuchterbaan) richting Echterbosch. In Echterbosch voorrangsweg oversteken. Tankstation aan de linkerhand. Na tankstation vaart minderen en na 60 m direct links ingang kampeerterrein.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Hoeve is een typisch Limburgse carréboerderij uit ca. 1870. De Hoeve is beeldbepalend voor de omgeving. Het is een vierzijdig gesloten complex met alle belangrijke toegangen gericht op de binnenplaats (hof), waar vroeger de mestvaalt was. Hier staat een oude wijnpers, een waterpomp en een steen waar vroeger een everzwijn op lag. De hoeve ligt dicht bij Waldfeucht en Braunsrath, waar het kleine klooster Maria Lind is, bewoond door de zusters van St. Clara. Het is sinds de zeventiende eeuw een pelgrimsoord, door een standbeeldje van de heilige Maria dat is gevonden in 1672.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Tim - 25-05-2023

Super vriendelijke eigenaar, gezellig campingkje (beplating ziet er over een paar jaar vast nog mooier uit) en mega fijn sanitair!

Fam van der Meer - 04-04-2022

We hebben hier heerlijk gekampeerd, vriendelijke behulpzame eigenaren, zeer schoon sanitair .

Peter Hamers - 18-10-2021

Deze camping is nog in opbouw door de nieuwe eigenaren en gaat heel mooi worden is mijn overtuiging. Beste mensen die hier zo nodig negatief moeten reageren: ga ergens anders in luxe kamperen. Er is nog wat werk aan de voorzieningen maar dat komt in orde. Ondertussen is het hier best vertoeven in een mooie en rustige omgeving, de eigenaren zijn supervriendelijk en behulpzaam Veel mag hier en niks moet. Duitsland ligt op een steenworp afstand waar het voordelig en prima eten is.

Lieke en Harrie - 21-09-2021

Wij hebben een hele plezierige tijd gehad. Op een mooie plek gestaan met onze camper. Het was heel gemoedelijk allemaal. Alles kon alles mocht. Wij hadden pech met onze camper en mochten daar niet meer mee rijden. Een vervangende camper werd 3 dagen eerder afgegeven dan afgesproken. Wij hadden dus 2 campers op het terrein staan. Het was allemaal geen probleem. Wij hebben de “verbouwing” NIET storend ervaren. De eigenaar hield overal rekening mee om de gasten daar niet mee te belasten. Dankjewel Martin en Agnes voor jullie gastvrijheid. Heel veel succes met alles wat jullie nog willen gaan doen om voor ons als gasten het nog fijner te maken. Wij komen zeker nog eens terug! Hartelijke groet, Harrie en Lieke

Bertus - 16-09-2021

Deze camping viel erg tegen. Enig respijt richting de eigenaren, want ik begreep dat er een nieuwe eigenaar is gekomen die van plan is alles een ingrijpende facelift te geven. Dat is echt dringend nodig want zoals deze camping er nu bij staat is het een rommeltje, en dat is nog zacht uitgedrukt. Naar mijn mening hoort hij trouwens ook niet thuis in het groene boekje. Je hoeft geen lid te zijn om hier te staan. Erg veel last van verkeerslawaai van 2 kanten en niet gelegen in de vrije natuur. (Op een paar km)

Gerrit - 15-08-2021

Toffe camping. Nog in opbouw, dat wel (sanitair wordt aan gewerkt, komende winter klaar). Voor de trekker op de fiets prima plaats. Goede voorzieningen en een bakker die langs komt. Wat wil je nog meer. Vanuit Maria Hoop voldoende gelegenheid om lekker door de bossen weer verder te fietsen.

P. Boers - 08-08-2021

De eigenaar is een hele aardige en behulpzame man. Maar helaas is de camping slecht op orde: De stroomvoorziening bestaat uit aan elkaar gekoppelde kabelhaspels en is gevaarlijk. Het sanitair is matig en de eigenaar laat veel meer dan 20 plekken toe. We zijn daarom voortijdig weggegaan.

Saskia - 26-07-2021

We stonden hier eind juni 2021 een nachtje op doorreis. De camping is gemoedelijk, gezellig, je moet wel tegen wat ongeorganiseerdheid kunnen. Maar met kunst en vliegwerk werkte alles, we konden prima douchen, en de vriendelijke eigenaar kwam graag even praten. We mochten een kaart lenen en ontdekten dat er meer te wandelen valt dan het eerst leek. En op 500 meter afstand kan je in Duitsland eten. Ik vul geen sterren in omdat dat lastig is bij een camping in aanbouw, maar het belooft goed te worden.

Wout - 13-07-2021

Gemoedelijke, gezellige camping midden in moeder natuur. Kippen scharrelen tussen plekken. Prachtige fiets en wandel omgeving. Vriendelijke eigenaar De camping is nog niet af maar alles werkt. We komen zeker terug.

Lodewijk - 27-06-2021

Kan me helaas niet vinden in de lof. De nieuwe eigenaren verontschuldigen zich met het feit ‘dat ze pas een jaar’ bezig zijn, dan moet er toch íets af zijn dunkt me! Water ‘niet voor drinkwater’ zegt het kaartje, electra niet uit de contactdoos maar van een plank, met plastic zak afgedekt, kabels niet in de grond. Overal wordt een beetje gebouwd, nergens lijkt het af. Lieve mensen, sluit het seizoen af, ga bouwen en open in 2022! Of meld je aan bij ‘help mijn man is campingeigenaar’

Karolien - 19-06-2021

Zeer vriendelijke eigenaar. Ruime plekken Op dit moment waren ze druk bezig met het vernieuwen van de camping, dus het was nu een beetje rommelig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bram en Betty Burger - 15-06-2021

Minicamping Diergaarde is een super leuke camping! Martin en Agnes Zegwaard zijn bijzonder gastvriendelijk en zorgen voor een gemoedelijke sfeer! We hebben 10 dagen genoten van deze camping, met een paard, schapen en tien rondscharrelende kippen. Elke morgen word je gewekt door vogelzang en ‘s avond kan je genieten van de zanglijster. We komen zeker terug en zijn benieuwd hoe ver Martin en zijn technische zoon dan zijn met de verbouwingsplannen!

Elshof - 02-06-2021

Heerlijk landelijk en rustig . Het sanitair gaat dit jaar nog vernieuwd worden aldus de eigenaar. Dat is ook wel nodig. Mooie fietsroutes in de omgeving.

Yvonne - 26-05-2021

Mooie ruime campingplek met hartelijk ontvangst door Martin en Agnes Leuke plannen om van deze camping een bijzondere plek te maken voor natuurliefhebbers. Bakker komt trouw rond 9 uur met verse broodjes en lekkers. We komen zeker terug en dan volop genieten van dit mooie stukje Limburg

Vreer - 17-09-2020

Heerlijk rommelig met boerderijdieren overal. Kippen struinen rond en voelen zich heer en meester op het terrein. Sanitair is prima en ligging is ook goed, bijna op de grens met Duitsland. Vind, zelf wat meer tenten leuk maar had geen last vd caravans

G Peters - 03-08-2020

Nieuwe eigenaren zijn net gestart. Er moet nog wel wat gebeuren maar het ziet goed uit. Komen graag nog een keer terug. Lekker rustige plek met vriendelijke eigenaren

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Diergaardsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd