De Cokse Heide

In het kort

Een knus en glooiend terrein met verschillende soorten kampeerplekken. Waar je je tent, caravan of camper ook neerzet, je hebt altijd uitzicht op het bos. De ruime plekken zijn beschut met struiken en bomen. Er is een modern, verwarmd sanitairgebouw en bij slecht weer kun je terecht in de schuilhut. Er is een centrale kampvuurplek. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

3,0 ha | 25 plaatsen | Open: 28/03 - 04/11 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan centrale kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 6,0

Op dit terrein is een vuurhut aanwezig voor algemeen gebruik. Stoken op de kampeerplekken zelf is niet toegestaan.

Faciliteiten voor mindervaliden

Er is een MIVA toilet.

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Bleijenbeek 3a
5851 EE Afferden
Limburg

Tel.: +31306977749
bgg.: +31623867944 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

De Cokse Heide ligt midden in Nationaal Park De Maasduinen. Een lang en glooiend lint van bossen, heide, akkers, vennen en duinen aan de oevers van de Maas. De Maasroute en het Pieterpad lopen door het gebied. Bezoek landgoed Bleijenbeek met prachtige lanen met beukenbomen. Of beklim de uitkijktoren in Afferden, deze staat op het hoogste puntje van de Maasduinen en geeft je een adembenemend uitzicht. Wandelroutes die starten vanaf het terrein voeren je er langs.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.

Wandelen
Klik hier voor wandelroutes van Natuurkampeerterrein De Cokse Heide.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

Bereikbaar via Afferden richting Siebengewald, 1e weg na camping Roland linksaf, dan 2e weg rechtsaf.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Vlak bij het Natuurkampeerterrein ligt de ruïne van het laat dertiende-eeuwse kasteel Bleijenbeek. De benaming is afgeleid van ‘Blije beek’, wat heldere beek betekent. In de Tachtigjarige Oorlog, ’onze’ opstand tegen Spanje tussen 1568 en 1648, is hier veel gevochten. Niet in het minst door kasteelheer Maarten Schenk van Nydeggen, die zowel aan de zijde van de Nederlanden (de Staatsen) als de Spanjaarden vocht! Tijdens de Tweede Wereldoorlog brachten de Duitsers parachutisten van het Fallschirmjäger Lehrregiment op het kasteel onder. In 1945 werd het door de Britse RAF tot ruïne gebombardeerd.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Klavertje 4 - 22-10-2023

Mooi terrein in het bos, goed en schoon sanitair, waar we zelf als kampeerders ook aan bij kunnen dragen. Heerlijjk gewandeld in het bos in herfsttooi. Van ons mag dit terrein in de winter ook open zijn!

Tom - 26-09-2022

Mooi terrein in een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Hoewel de voorzieningen en de schoonmaak excellent zijn, begrijp ik niet waarom het herstel van twee toiletdeuren echt al weken moet duren. Bij volle bezetting van de camping zijn twee resterende toiletten toch wel beneden de standaard.

Saskia - 26-07-2021

We stonden hier eind juni 2021 twee nachten. Een fijne rustige camping, in een voor ons Noorderlingen onbekende en verrassend mooie en gevarieerde omgeving. We hebben er lekker gelopen, de coronamaatregelen waren zorgvuldig, het sanitair prima en schoon, de plekken ruim en beschut, niets op aan te merken!

Julius - 01-07-2021

Heerlijke camping, tijdens coronatijd 3× (mei en oktober 2020, juni 2021) hier geweest. Sanitair is schoon en wordt goed schoon gehouden. Vriendelijke boswachter, geeft veel uitleg over de planten, dieren en de mooie omgeving, er is genoeg te wandelen en fietsen. Tip: neem een 2€ munt mee, dan kan je je digitalia gratis opladen in een kluisje (munt krijg je terug).2 Tip2: als er voldoende sneeuw ligt kan je hier heerlijk langlaufen (maar niet kamperen, helaas)

Petra - 07-06-2021

Wat hebben wij genoten van deze prachtige stek. Super wandel omgeving. Fijne plekken. Prima boswachter .Schoon en nieuw toiletblok. Staat hoog op ons lijstje en we zullen zeker terugkomen.

arfdrieberg - 28-09-2020

Misschien is dit een prachtig terrein maar helaas konden we niet komen terwijl we wel al via internet hadden gereserveerd én betaald. De beheerder reageerde heel begripsvol en verwees ons voor terugbetaling naar Staatsbosbeheer. Daar was men echter onverbiddelijk: dit is een annulering en dan wordt er geen geld terugbetaald. Weinig klantvriendelijk en geen aanbeveling om nog een keer hier te reserveren

Irene van der Ven - 27-09-2020

Mooi terrein maar toen wij er waren werd het (nieuwe) toiletgebouw niet schoongehouden, is de boswachter in 4 dagen niet geweest en was de betaalcomputer buiten gebruik. Vooral de hygiene van het toiletgebouw was in corona tijd erg onverantwoord, aangezien de camping helemaal vol stond.

F de Weijer - 06-05-2020

Fijn terrein in een mooie omgeving, prima boswachter die 's avonds nog even een praatje komt maken en een oogje in het zeil houdt. Ben er vaak geweest en raad het niemand aan anders wordt het te druk. Frank

De boer - 21-10-2018

Leuk gezellig terrein , ondanks dat het best vol stond heerste er toch een heerlijke rust. Behalve van de vliegtuigen die af en toe best wel aanwezig overvliegen. Maar dat neem je wel voor lief. Jammer genoeg was er die nacht een festivalletje in de buurt met windrichting tent, nou houden wij daar ook wel van maar liever niet op een natuurkampeerterrein om 1u 'snachts. Maar laten we het een toevalstreffer noemen. De omgeving is prachtig en raakt niet snel verveeld, wij komen hier zeker nog eens terug.

Wout - 25-07-2017

Met tent voor 2 personen een mooie stek in de hoek van plaats 3 tot en met 10 gehad. Aanrader daar deze hoek veel privacy geeft. Veel schaduw, prachtige vuurstookplaats en ruimte genoeg om in de zon te gaan liggen op het terrein zelf. Vriendelijke boswachter die gastvrij is en zorgt voor een schone camping. De internetverbinding is heel slecht. Ik hoop dat dit zo blijft. Fietstochtje naar natuurpoort bij de Sluis aanrader. Brouwerij Hertog Jan met geweldig gezellig eetcafe/proeflokaal is een fietstocht waard (23km heen).

Peter en Dagmar - 23-07-2017

We hebben hier nu 2 keer gekampeerd. 2 keer op een fantastische plek. De eerste keer geboekt en een heerlijke plek (6). De tweede keer, door een fout in het systeem, op plek 20 terecht gekomen. Wat een heerlijke plek. Het blijkt dat het wc gebouw vernieuwd gaat worden. Geen overbodige luxe maar ook weer niet geheel nodig. Het is schoon en volstaat prima. Een vriezertje zou fijn zijn. Het natuurgebied blijft vooralsnog niet vervelen. Veel wandelroutes en arcen en meinweg zijn dichtbij. De routes vanaf de jachthut de hamert zijn een aanbeveling. Evenals de st jansberg.

Piet Westbroek - 30-11-2016

Een van onze favoriete terreinen. Die paar vliegtuigen, welke overkomen, nemen we voor lief evenals het beperkte sanitair. Want al het overige compenseert dit ruimschoots. Een knus terrein met buitenland gevoel. Middenin de natuur en kleinschalig. De duitse grens 'grenst' bijna aan dit sfeervolle natuurkampeerterreintje met van die heerlijke rustgevende plaatsen voor een ieder. Het heuveltje met ook daarop inhammen voor kampeermiddelen vervolmaakt dit juweeltje !! Een terrein waar je 'jezelf kunt zijn' maar ook gemakkelijk een praatje maakt met gelijkgestemden. De vuurhut is daartoe ook centraal gesitueerd. En een kundige prettige boswachter als beheerder. ...Wat moet een kampeerder nog meer ...

Henk Hoorn - 07-08-2016

We zijn hier 14 fantastische dagen geweest. Van 12 tot 25 juli. Van te voren on line gereserveerd. We waren hier drie jaar geleden al tijdens een weekend geweest maar hadden toen vanwege het slechte weer weinig van de omgeving gezien. Dit keer werd dat ruimschoots goedgemaakt. Mooie ruime plekken. Eenvoudig maar doelmatig sanitair maar een wasbak om je bijvoorbeeld te scheren zou geen overbodige luxe zijn: Het is niet prettig als je baardharen in het teiltje van je buurman dwarrelen die naast je staat af te wassen. Wel lastig dat er zowel via WiFi als 3G nauwelijks Internetbereik bereik is hoewel dat ook een zekere rust geeft.

Wouter - 16-05-2016

Over altijd uitzicht op het bos is niets gelogen. Wat fijn wakker worden midden in het bos met gezang van van vogels en het geritsel van bladeren. Wanneer je de bosrand goed in de gaten houdt zie je hier ook diverse kleine dieren. De boswachter is super vriendelijk en geeft graag uitleg. Het santitair is sober, maar aanwezig en prima te doen. Wanneer het pad droog is stoft het snel en niet iedereen ziet dat schijnbaar in de achteruitrijspiegel, dat is jammer.

Fam. de Jonge - 07-05-2016

We hebben met onze kinderen een mooie tijd gehad op deze heerlijke camping. Wat een geweldig geluid in de vroege ochtend als de vogels een massaal concert weggeven. Verder zijn er een paar mooie wandeltochten vanaf de camping te maken. De faciliteiten zijn voldoende naar wat men van een camping als deze mag verwachten. De contacten met de boswachters die dagelijks hun ronde maken zijn prettig en informatief.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Cokse Heidesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd