Robersum

In het kort

Het terrein is goed gedraineerd, en bestaat uit verschillende veldjes, elk met een eigen karakter. De bijzondere begroeiing trekt veel vlinders en vogels en is hier en daar onderbroken voor uitzicht over de velden. Verder zijn er zes verharde camperplaatsen, waar campers tot 7 meter welkom zijn. Goed en schoon sanitair, speeltuin en slechtweervoorziening. Vuurpotten zijn beschikbaar voor een kampvuur bij de eigen plek.

2,5 ha | 40 plaatsen | Open: 29/03 - 29/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) < 7m
Duurzaam huisje 4
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Oplaadmogelijkheid elektrische auto
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,3
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Tarieven *

LS: 5 nachten voor de prijs van 4, geldt niet voor opties als elektriciteit en toeristenbelasting.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Bob en Lisa Nicolai
Panserweg 5
9975 VZ Vierhuizen
Groningen

Tel.: +31595402613
info@robersum.nl
https://www.robersum.nl/

Facebook Instagram

Locatie

Robersum is gelegen bij het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee en is een ideaal uitgangspunt voor sportieve activiteiten als wadlopen, kanoën, vogelen, fietsen en zwemmen. Er zijn in de omgeving veel cultuurhistorische bezienswaardigheden en bijzondere tuinen. Een dagtocht naar Schiermonnikoog of Ameland en een bezoek aan de steden Groningen en Dokkum zijn zeer de moeite waard!

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.

Wandelroutes
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Vierhuizen. We helpen je graag bij het uitzetten van fiets-, vaar- en wandeltochten om het prachtige Groninger land te ontdekken. Vanuit het activiteitencentrum van Staatsbosbehher kun je op excursie met de boswachter; je kunt dan op plaatsen komen waar het publiek doorgaans geen toegang heeft. Behalve op de veerboot naar Schiermonnikoog kun je ook aan boord gaan van schepen die je meenemen op een zeevistocht: een bijzondere ervaring!

Hoogseizoen

09/05 - 20/05; 06/07 - 01/09.

Route

Ten zuiden van de N388 tussen Zoutkamp en Vierhuizen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Robersum heeft een lange geschiedenis. In de tijd voordat er dijken in het gebied werden aangelegd, werden wierden opgeworpen voor bewoning. Robersum ligt op zo’n wierde. Deze heette Bevenzehuijsen. In geschriften uit 1407 wordt melding gemaakt van Robertsmahues, een ‘edele heert’. Een jaar later wordt het huis genoemd als ‘Roetersma heert toe Bevenzehuijsen’. In de periode rond 1400 werd het bewoond door een vrouwelijke rechter, Meyke Robertsma. In 1457 woonde er opnieuw een vrouwelijke rechter, Ulskje Robertsma. In de periode tussen 1457 en 1579 heeft Robersum een agrarische bestemming gekregen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · energiezuinige verlichting, helofytenfilter · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jacqueline van den Bogert-Nagel - 25-05-2024

Wij zijn met onze vouwwagen een ruime week te gast geweest op camping Robersum. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen: Groningen, Dokkum, Leeuwarden, Schiermonnikoog en natuurlijk het Lauwersmeer. De plaatsen zijn ruim en zon of schaduw is mogelijk. Sanitair is prima en de beheerder is heel vriendelijk en behulpzaam. We raden deze camping zeker aan en wensen Bob veel succes verder.

Marilou Galama-Treurniet - 26-06-2021

We staan hier nu een week en genieten van het mooi aangelegde terrein met zijn vele natuurlijke planten, omringt door een afwisselende bossage met de vele vogels die zich daar schuil houden. We genieten van de rust en van de omgeving met sommige gedeelten een glooiend landschap en mooie terpdorpen met de vele fietspaden door de landerijen. Verder zijn de eigenaren van de camping vriendelijk en bezorgen je een waar vakantie gevoel op door hen gemaakte biodiversterrein.

J, J, T & R - 09-08-2020

Mooie, fijne camping voor jong en oud. Bloemen en fruitbomen. Ruime plaatsen, leuk speelveld, zeer vriendelijke eigenaar. Vlak bij Lauwersmeer en nationaal park (Dark Sky-gebied), overtocht naar Schiermonnikoog via Lauwersoog. Fijne week gekampeerd.

Fam. Conradie - 05-08-2020

Een goed onderhouden terrein met uitstekende afwatering. De veldjes hebben allen een speelse karakter met fraaie beplanting. Zon en schaduw op vrijwel ieder plekje te vinden. Eenvoudige barbecue/ vuurkorf staan klaar voor gebruik door de gasten en er is brandhout tegen een geringe vergoeding beschikbaar. Het sanitair is netjes en het systeem van gratis warm water, beperkt tot 5 minuten, werkt wat ons betreft uitstekend. Dan heb je nog de relaxte en vriendelijke uitbaters, de mooie ligging en de ontspanne sfeer - het recept is compleet voor een fijne kampeer ervaring.

Fred - 15-07-2020

Soms komen er op een kampeerplek (deze zijn genummerd) meerdere tenten te staan en dan heb je snel last van elkaar, bijvoorbeeld door snurkgeluiden 's nachts. Vraag dus om een echt vrije plaats. Op de velden staan trekkerstentjes en kampeerwagens en caravans door elkaar. Vraag je vantevoren af of je daar van houdt. Na 10 uur 's avonds soms ook nog niet echt rustig. Het was voor mij niet helemaal wat je kunt verwachten van een natuurkampeerterrein. Gereisd in jul, 2020

Pieter - 31-08-2018

Wat een schitterend terrein! Om te beginnen ligt het zeer strategisch in het prachtige Noord Groningse landschap, vlak boven Zoutkamp. Prima startplek om de vele schilderachtige dorpjes in de omgeving te verkennen. De indeling van het terrein is verrassend, meerdere veldjes, geen saaie rechthoekjes maar natuurlijke vormen. Begrensd met groen dat bestaat uit heemplanten, riet, heesters en fruitbomen. Het geheel krijgt daardoor een tuin-park-boomgaard-achtig karakter met doorkijkjes over het Groninger landschap. De plaatsen zijn ruim en bieden voldoende privacy. Uitstekend en schoon sanitair, sympathieke beheerder. Dit mag met recht een natuurkampeerterrein genoemd worden. Kortom, een aanrader!

Eric en Mia - 09-05-2018

Prachtig kampeerterrein. Een echt paradijs. Heerlijk in de boomgaard gestaan. Een oase van rust. Sanitair super schoon en netjes. Heerlijke douches. Welkom geheten door Mans, een prachtige, lieve labrador. De beheerders zijn super aardig en vertellen mooi over hun Robersum. Voor iedereen een aanrader om dit paradijsje in het hoge Noorden te bezoeken.

fam De Boer - 04-08-2017

We hebben ook dit derde jaar op rij weer genoten op dit prachtige kampeerterrein. Met mooi weer waan je je in een boomgaard in Frankrijk. We zijn verliefd geworden op Noord Groningen. Fietsen, varen, natuur en cultuur. Een plek waar we zeker terugkomen.

M Helmig - 20-07-2016

Fraai terrein en mooi gelegen in de buurt van het Lauwersmeer. Kon nog in een ruig hoekje staan met enig uitzicht. Een week hier gestaan, maar Wi-fi werkte precies één dag. De beheerder wimpelde het af met: KPN is verantwoordelijk. In het Groene Boekje staat dat het onderdeel uitmaakt van een groter terrein. Daar heb ik niets van gemerkt (heb ik wel op het natuurkampeerterrein gestaan?). Overigens goed bevallen.

Anton en Alice Snel - 30-05-2016

Wat een prachtig terrein. Wij hebben er begin mei 6 dagen lang van genoten. Hartelijke ontvangst door Joost en Carolien met een Grunninger bakkie koffie. Mooie fietstochten gemaakt. Een dagje naar Schiermonnikoog. Het Lauwersmeer heel dichtbij evenals het prachtige stadje Zoutkamp. Dit natuurkampeerterrein is de moeite waard om te bezoeken. Prachtige kampeerplekken met veel privacy. Wij bevelen Robbersum aan bij wie het nog niet kent.

Hans Goedkoop - 02-08-2015

Na een fietstocht door enorme hoosbuien kwamen wij hier aan als verzopen katten. We hadden een super comfort trekkershut gereserveerd. Een eigen douche en zelfs centrale verwarming! erg fijn. Zeer vriendelijke ontvangst en een mooie plek. Aanrader! Annemiek en Hans, Amsterdam.

fam Keuper Manders - 05-05-2014

Fijne rustige camping in mooie omgeving. Je kunt hier lekker fietsen en 's avonds bij een vuurtje zitten. In de buurt is genoeg te doen en te zien. Het sanitair is ook prima. Een plekje om naar terug te gaan.

fam. Eijgenraam - 15-08-2013

We hebben tien dagen op deze camping gestaan. Het was er heerlijk! Een rustige en ruime camping, mooi speelplekje voor de kinderen, prachtige omgeving, vriendelijke beheerder. Van harte aanbevolen!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Robersumsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd