Meerland

In het kort

Rust en ruimte met veel privacy tussen fraaie beplanting. Er loopt een pad vanaf het terrein naar aangrenzend bos en het meer. Voor kinderen vind je er een voetbalveldje, trampoline en zandbak. Overkapping met gezellig zitje en wifi. Onbespoten groenten uit eigen tuin, ontbijt, broodjes- en handdoekservice. In overleg kun je kampvuur maken en pizza bakken. Er is een mogelijkheid om fietsen te huren.

0,7 ha | 15 plaatsen | Open: 01/04 - 30/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Duurzaam huisje 2
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Kampvuur of vuurpotten toegestaan in overleg
Broodjesservice aanwezig
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 4,0

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Petra van Hoorn en Bas Kranenburg
Groeveweg 42
9682 RR Oostwold
Groningen

Tel.: +31597422644
bgg.: +31620862211
campingmeerland@gmail.com
http://www.campingmeerland.nl

Locatie

Midden in het Oldambtmeer (Blauwestad) ligt Meerland, een schiereiland met daarop het gelijknamige Natuurkampeerterrein met twee Trekkershutten. Mooie wandel- en fietsroutes langs het meer en natuurgebieden als de Tjamme, Reiderwold en de Ennemaborg. Het meer is op 200 meter; zwemmen, kanoën, surfen en zeilen op 800 meter.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.Route

Auto: vanaf de A7 (Groningen-Bad Nieuweschans) afslag 47 Winschoten. Campingbord volgen, daarna de bordjes ‘camping Meerland’. Fiets: vanaf Winschoten richting Finsterwolde/Blauwestad, daarna bordjes ‘camping Meerland’ volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Meerland ligt in het gebied Meerland of Huninga-Meerland, genoemd naar een van de jonkers uit het vermaarde geslacht Huininga (1400). Vroeger was het een akkerbouwgebied, nu gelegen aan de rand van het Oldambtmeer, gecreëerd in het kader van de Blauwe Stad uit beginjaren 2000. Tot circa 100 jaar terug lag hier al het Huningameer, dat ‘s zomers droogviel. Schuin aan de overkant van de weg zijn nog restanten hoogveen te vinden. De afgraving van het veen vond plaats tussen begin negentiende eeuw en de Tweede Wereldoorlog.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Andries en Jan Luiten - 25-09-2021

Een heerlijke natuurcamping, waar leven en toeven in de natuur samen gaan. Ruimte voor tijdens nat weer en terras in de zon, of schaduw van de platanen. Sanitair schoon en in goede staat. De tomaten uit de kas zijn bijzonder lekker en niet die waterige dingen uit de supermarkt. Heerlijk rustig in de nacht.

Joke Schuurman - 13-06-2021

Een prachtige puur natuur camping vlak bij de blauwe stad. We werden vriendelijk ontvangen door de gastvrije eigenaar, mochten hout uit het houtstek pakken om een vuurtje op de plaats te stoken. Vanuit de camping direct wandel en fiets mogelijkheden. Genoten van de rust en ruimte.

W. Orbons - 26-06-2020

Mooi gelegen terrein bij de Blauwe stad. Uistekend vertrekpunt punt voor fietstochten in de omgeving. Wij werden met een kleine camper ondergebracht op het trekkersveldje, nauwelijks bereikbaar. Het was simpelweg te druk en warrig geleid.

Maggie & Wim - 03-05-2020

Mooie locatie met gastvrije beheerders, mooie plekken en goed sanitair. Mooie omgeving en voorzieningen. Door corona maatregelen was natuurlijk alles net ff anders. Maar, toen we bijna zonder wijn zaten bracht Bas (beheerder) uitkomst. ;-)

Jaap en Ineke den Engelse - 25-07-2019

3 nachten gestaan, heerlijk rustig, prachtige natuurlijke uitstraling, we hadden verwacht dat we 's avonds lek gestoken zouden worden door de muggen, maar dat was niet het geval.

Annemieke en Chris - 18-06-2018

Onze eerste ervaring met een camping uit het groene boekje is ons zeer goed bevallen! Het is een heerlijke groene oase met veel gevarieerde beplanting en veel vogels. De plekken zijn zeer ruim en bieden genoeg privacy. Het sanitair is goed verzorgd en er heerst een rustige en prettige sfeer op de camping. De ochtend begint met een prachtig vogelconcert.

Annemieke Stoke / Monique de Roder - 06-06-2018

Aanvankelijk de bedoeling om 2 nachten te blijven ... het werden er 8. Wat een heerlijk rustige camping met goede voorzieningen (het is ook een RUST-accommodatie) en schoon sanitair. Wij hadden een heerlijk vrij gelegen en beschutte plek met stroom die in de morgen lekker in de schaduw lag (was ook wel nodig in het begin). Dank je wel Bas voor de heerlijke week die we bij jullie hadden.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Meerlandsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd