Maarlandhoeve

In het kort

De Maarlandhoeve is een gastvrij, ruim en rustig kampeerterrein rondom een gerestaureerde boerderij uit 1839. De plaatsen zijn beschut of met weids uitzicht. Rondom is vaarwater te vinden; een trailerhelling is aanwezig. Kampvuur stoken en/of barbecueën is in overleg mogelijk. Zin om te varen? Huur een kano of elektrische sloep. Prima sanitair en gratis wifi op alle kampeerplekken. Logeren in de fijne blokhut is ook een mogelijkheid. Gelegen aan trekvaartroute Boterdiep. Het terrein is een prima uitvalsbasis voor een actieve fiets/wandelvakantie.

1,5 ha | 32 plaatsen | Open: 01/04 - 31/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 10
Duurzaam huisje 1
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan in overleg
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,3
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 0,7

Slechtweervoorziening alleen open indien beheerders aanwezig.

Tarieven *

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
J. Beukema
Havenweg 54
9981 JR UITHUIZEN
Groningen

Tel.: 0595-433473
bgg.: 0630647037
info@maarlandhoeve.nl
https://maarlandhoeve.nl/

Facebook

Tips!

Welkom bij de Trekvaartroute Boterdiep: een vaar-, fiets en wandelroute langs een deel van de originele trekvaartroute in Noord Groningen, over het Warffumermaar en het Boterdiep. Tussen 1663 en 1863 was het een komen en gaan van trekschuiten over deze wateren. Het was de snelweg van die tijd, met een vaste dienstregeling. In het landschap zijn allerlei herinneringen overgebleven. Denk aan rolpalen, oude veerhuizen, bruggen en oude namen als Jaagpad of Trekweg.

Elektrische sloep

Huur een kano of een elektrische sloep om de Groninger trekvaart te ontdekken.

Pelgrimeren
2300 km Pelgrimsroutes in de provincie Groningen. Zie ook www.spig.nl.

Locatie

Op fietsafstand van de Waddenzee
Maarlandhoeve is gelegen in oud cultuurlandschap ten zuiden van Uithuizen. Met vergezichten over akkers en dorpen geniet je van rust, ruimte en de weidsheid van het Groninger land. De Menkemaborg, winkels en diverse eetgelegenheden op circa 10 minuten loopafstand. Dagtochten naar Borkum of Schiermonnikoog. Ideaal terrein voor actieve vakantie.

Op het kampeerterrein staan op verschillende plekken picknickbanken.


Gratis internet/wifi op alle kampeerplekken.


Op loopafstand ligt Uithuizen, met voor de kampeerder een goed winkelaanbod (van supermarkten tot fietsenmaker, etc.).


Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.Wandelroutes
Klik hier diverse wandelroutes in de omgeving van Uithuizen.


Faciliteiten winterkamperen
In de winter gesloten. 

Route

Vanaf Groningen (N370, N28): N46 richting Eemshaven. Afslag Uithuizen, Garsthuizen. N999 richting Uithuizen. Volg borden 'Camping Maarlandhoeve’. Vanaf Delfzijl (N363) en vanaf Winsum (N363): afslag Uithuizen. Volg borden 'Camping Maarlandhoeve'.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Maarlandhoeve is een rijksmonument. Ze is oorspronkelijk gebouwd als landhuis (1839), maar later verbouwd tot dwarshuisboerderij. Bij de bouw werd uitgegaan van de principes van de gulden snede, wat het huis een sobere en harmonische uitstraling geeft. Nadat de losstaande schuur afbrandde, besloot men de schuur aansluitend aan het huis te herbouwen. Tijdens restauratiewerkzaamheden werden in de schuur drie grafstenen gevonden van voormalige bewoners. Na herstel zijn deze stenen geplaatst aan de noordoostzijde van het huis. De lindeovaal aan de voorkant van de Maarlandhoeve is zeldzaam en monumentaal.

Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Métisse - 08-09-2022

Maarlandhoeve, hebben wij als een zeer rustige en gemoedelijk camping ervaren. Vriendelijke mensen, een down to earth eigenaar Koos en een dochter om fijn mee te sparren over van alles en nog wat. Mooi natuur. Wij stonden een weekend achteraan op het terrein met uitzicht op de wei en paarden met burka's. Zeker niet minder belangrijk; alle sanitairs en het terrein worden goed onderhouden, lees schoon. 4 sterren omdat ik niet geloof in absolute perfectie. Merci! Métisse en ik komen graag terug. Nb De eigenaresse was afwezig, maar zal ongetwijfeld even vriendelijk zijn.

Victor Niks - 28-07-2021

De camping Maarlandhoeve ligt aan de rand van het dorp Uithuizen. De prachtige hoeve is een ware blikvanger; achter de hoeve vind je de camping vanwaaruit het centrum van het dorp binnen 10 minuten fietsend te bereiken is. De sfeer vinden wij vriendelijk en gastvrij; dit geldt zeker voor de beheerders/eigenaren. Zij zijn gemakkelijk te benaderen. De camping bestaat enkele veldjes, (gedeeltelijk) omzoomd met bomen en struiken. De afzonderlijke kampeerders hebben voldoende ruimte voor tent, caravan of camper. Het middenveld blijft leeg. Er zijn genoeg plekken met electiciteitsaansluiting. De sanitaire voorziening is dichtbij waardoor je watertappunten op de veldjes niet mist. De prijs-kwaliteitsverhouding is prima. Het weer werkte mee waardoor wij op de Maarlandhoeve met haar wijdse omgeving een onvergetelijke tijd meemaakten.

Carla Nijman - 06-08-2019

Een heerlijke camping met zeer vriendelijke eigenaren. De sfeer is er erg plezierig en de rust ook. Kortom een aanrader!

Fam. Marchal - 28-07-2019

Heerlijk rustige camping met erg aardige beheerders. Zeer schoon sanitair. Prachtige plekken zowel in de boomgaard als de open plekken. Fantastisch uitzicht op het Groningse platteland. De sfeer is ongekend gemoedelijk. Wij komen hier erg graag.

Frouke & Philip - 28-06-2019

Een uitstekende camping in een prachtig gebied met toegewijde beheerders Koos en Greetje die het de (redelijke) kampeerder graag naar de zin maken. De plekken zijn ruim, het sanitair goed en het warm water is ook echt warm. Ook ideaal met (klein)kinderen. Kwakende kikkers in de sloot en andere omgevingsgeluiden hebben wij niet als storend ervaren. Een prima uitvalsbasis om het Hoogeland te ontdekken. Frouke & Philip

Henk - 01-08-2018

Prima camping met hele vriendelijke beheerders. We komen hier regelmatig een weekendje langs. Vooral achteraan op het weidse veld is het heerlijk rustig. Een plekje op het veldje naast de boerderij kan inderdaad wat rumoeriger zijn door verkeer van en naar het dorp. De caravans met buitenlandse werknemers zijn alweer een paar jaar verdwenen, maar wij hadden daar overigens nooit last van.

Lia (oma) en Nick (mr. Bean) - 26-10-2017

Heerlijk gekampeerd op deze weidse en rustige camping. Zeer behulpzame, vriendelijke en humorvolle beheerder. Voordeel was waarschijnlijk dat wij in de herfstvakantie daar waren, waardoor er niet veel andere gasten waren. Ons hondje was ook welkom. Er was inderdaad 's nachts geruis te horen, maar dat was voor ons absoluut niet hinderlijk. In de omgeving was heel veel te doen, ook voor de kleine man (7 jaar). Hij heeft zich geen minuut verveeld. Er was net en schoon sanitair en afwasplaats. Echt een aanrader!

angelique - 05-08-2014

Persoonlijk vond ik dit grappig en schattig zelfs. Pittoresk! Ik moet qua sfeer wel eerlijk zeggen: boerencamping met weidse trekken, vooral ook omdat het inderdaad op het kruispunt uitgaand verkeer ligt in de kom nog van een niet al te klein dorp; graansilo aan de overkant! Voor mij was het perfect omdat ik op doortocht was, practisch direct aan de LF 10 en met supermarktvoorzieningen en een VVV. Beheerster was ronduit vriendelijk en betrokken zelfs, het sanitair was prima, 's ochtends kwam er een bakkertje. Ik denk dat het voor de echte buitenmensen die een langer verblijf plannen inderdaad niet zo geschikt is, maar ik denk dat de 'tussenmensen' -oudere mensen uit de Randstad, of mensen voor een weekendje weg- dit perfect zullen vinden.

Koos Beukema - 04-08-2014

Beste fam. Hendrix. Wat vervelend dat u het zo ervaren heeft. De nabijgelegen secundaire weg is over het algemeen heel rustig en wordt niet als storend ervaren. Misschien is er incidenteel meer of zwaarder verkeer geweest. En ja, wij hebben inderdaad ook een terrein voor werknemers (die hun auto bij hun kampeermiddel mogen plaatsen), maar dat is een terrein dat geheel apart ligt van het Natuurkampeerterrein, met eigen voorzieningen. U ervaart hier als natuurkampeerder beslist geen overlast van. Wij hopen u toch nog eens terug te zien. Met vriendelijke groet, Koos Beukema, beheerder Natuurkampeerterrein Maarlandhoeve.

fam. hendrix - 20-07-2014

Tot onze spijt moeten we zeggen dat deze camping, ondanks de mooie plaats, waar wij stonden, voor ons geen, zeker geen rustige plek is. De camping ligt bij een druk bereden kruispunt van verkeerswegen (ook 's nachts). In onze tent gaf dat veel overlast. Moeilijk om dan van de in de omschrijving van deze camping aangekondigde rust te genieten. Verder is er aangrenzend aan het terrein een tweetal velden met veelal oude caravans, weliswaar met eigen sanitaire voorzieningen, die bewoond worden door buitenlandse werknemers (die lang kunnen verblijven) en waarbij de auto's zo bij het kampeermiddel gereden kunnen worden. Kortom dit is wat ons betreft geen echt natuurkampeerterrein.

lol - 15-05-2011

Super camping!!!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Maarlandhoevesterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd