Lettelbert

In het kort

Lettelbert heeft royale plekken met veel afwisseling en biedt zowel zon als schaduw. Bij regen is er een kapschuur om in te schuilen, met koelkasten en picknicktafels. Het terrein heeft elektriciteit en warme douches. In de zomer wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt. Er is plek voor zo’n dertig tenten, caravans en campers. Nivon-leden krijgen korting.

1,5 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan kampvuurplek
Slechtweervoorziening aanwezig
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Speelvoorzieningen
Fietsverhuur aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,5

Wifi bereik op het achterste deel van het terrein is beperkt.

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Monica Welling
Hoofdstraat 190-1
9827 PD Lettelbert
Groningen

Tel.: +31880990985
bgg.: +31622054714
lettelbert@nivon.nl
http://www.lettelbert.nivon.nl

Facebook

Tips!

Vlinders met vakantie? Natuurlijk!
Dit terrein doet mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn. Je kunt zelf ook deelnemen aan het project door vlinders te tellen en je waarneming door te geven via de app Vlinder Mee. Lees hier meer over het project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Locatie

In de oeverlanden van het Leekstermeer ligt Natuurkampeerterrein Lettelbert, omringd door houtwallen en water. Het weidse weidelandschap kenmerkt zich door wierden, kromme sloten en kronkelende wegen. Hier kun je heerlijk fietsen of skeeleren op de stille landweggetjes en vanaf de aanlegsteiger ben je met een van onze kano’s ook zo op het Leekstermeer. In het oosten ligt het uitgestrekte moeras van de Onlanden en ga je zuidwaarts, dan vind je de typisch Drentse esdorpen. De stad Groningen ligt op 10 km afstand.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.
Wandelroutes
Klik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van Lettelbert.

Route

Vanaf de A7: afslag 34 (Leek) eerst richting Leek, dan via de Hoofdstraat de bruine borden ‘Lettelbert’ volgen tot nr 190-1. Per fiets: vanaf Leek fietspad Lettelbert (4 km) en dan vlak voor Lettelbert aan het fietspad.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het dorp Lettelbert ligt op een oude zandrug. Deze strekt zich helemaal uit tot aan Marum en wordt al sinds de middeleeuwen bewoond. Dit is goed te zien aan de kerken van Midwolde en Tolbert met hun zadeldaktorens uit de twaalfde eeuw. Het Lettelberterdiep, waar het kampeerterrein aan ligt, is een van de eerste gegraven afwateringskanalen en werd in de zestiende eeuw onderdeel van de verbinding over water tussen Groningen en Friesland. Aan de Lettelberterplas kun je zien dat het dorp op zandgrond ligt: Hier is zand gewonnen voor de aanleg van de A7 naar Groningen.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · compostbak · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marieke - 27-12-2020

In augustus 2020 een week gestaan met onze tent. Heerlijk rustige camping met gemoedelijke sfeer. Veel regen, maar met de open keuken in de kaphut bij de hand geen probleem. Fijne camping voor een vakantie in de weidse natuur van Groningen en absoluut ook voor uitjes naar Stad.

Jolande - 10-08-2020

Een heerlijke camping - broodjes bestellen voor ontbijt, fijne plekken met voldoende zon en schaduw. Fijn met hoge temperaturen. Mogelijkheid tot kanohuur. In de omgeving veel te doen: kano,fietsen, wandelen, bezoeken stad of musea.

J.van Dalfsen - 06-09-2018

Mooie fijne gastvrije camping waar je vriendelijk wordt ontvangen. Mooi gelegen vlakbij het Leekstermeer. Je kunt hier heerlijk fietsen! Routekaartjes aanwezig. Wandelen in de Hooimaten is ook een aanrader. De fietsroute Meren en Maden is prachtig. Alles is aanwezig. Ook voor kleine kinderen prettig!

Nynke - 15-08-2018

wat een gezellige camping. De kinderen vermaken zich prima in de zandbak en de speeltuin. Zwemplaats op loopafstand waar we met het warme weer van deze zomer veel gebruik van hebben gemaakt. En dan ook nog de mogelijkheid om \\\'s morgens vers gebakken broodjes te bestellen. Heerlijk gesmuld! Echt \\\'Cota del Groningen\\\"

Hannah - 08-07-2018

Nou, dit viel een beetje tegen. In het boekje klonk het zó super! Speeltuin, broodjes bakken op het kampvuur, kano huren... De speeltuin is slecht onderhouden, gras stond er kniehoog. Kampvuur was er niet en kano mochten we niet huren. Sanitair was echt niet schoon en beheerders niet aanwezig. Hebben moeten bellen voor wc papier en de 2de toilet te openen omdat we met heel veel mensen stonden. Toen ze er eenmaal waren, bleken de beheerders vriendelijke mensen te zijn hoor. En mijn zoontje heeft zich toch wel vermaakt.

Carla - 15-09-2016

Een heerlijke camping op een mooie locatie. Fijne kapschuur, leuk speelgoed te leen, kano's te huur en een vuurplaats. De beheerders zijn voor ons echter een reden om niet weer terug te komen. Ze zijn wel heel aardig en vriendelijk, maar ze zitten de hele dag op een centrale plaats te roken en alles in de gaten te houden en ze spreken je regelmatig aan. Wij zijn liever wat meer op onszelf. Ze zijn echt niet onvriendelijk hoor, ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit juist heel gezellig vinden.

Tjerk - 13-09-2016

Heerlijk kampeerterrein. Heel ruime velden. Beschut. Prima sanitair en kookgelegenheid. Uiterst gastvrije beheerders . Speelgelegenheid . Kanoverhuur. Prima uitvalsbasis voor mooie fietstochten. Kampvuurplaats. Wat wil een mens nog meer?

karlijn - 29-05-2015

Het zijn hele aardige beheerders, een leuke camping, maar het stikte er van de steekvliegen, we zijn er weggevlucht nadat de rest van het veld ook was vertrokken, je kon niet buiten zitten. Hopelijk is daar iets aan kunnen doen?

Huib en Riet kaan - 08-07-2014

fijne rustige camping vriendelijke vrijwilligers mooie fiets omgeving we hebben genoten komen vast nog een keer terug.

Ab Bult - 14-06-2014

Een van de aardigste posters van SNK is die met een vogeltje erop en de tekst: Kamperen met gratis koffieconcert. Misschien is het wel de leukste. Het is nu juist deze poster die ontbreekt in de kapschuur van de NIVON-camping Lettelbert. Maar je wordt er hier wel bij voortduring aan herinnerd. Heerlijke ontvangst. Bij het invullen van het papier meteen een glas koude cola en een praatje. We kwamen de dinsdag na pinksteren en waren de enige. Later kwam er nog een kleine caravan bij en twee fietskampeerders. Op een terrein met dertig grote plekken kan je dus spreken dat het rustig was. Sanitair is prima, wordt goed onderhouden door de vrijwilligers van het NIVON. Veel hoge bomen langs de randen van het terrein, dus ook veel schaduw. Het is mijn tweede keer dat ik hier ben en zeker niet de laatste. 's Morgens, als je vroeg wakker bent, hoor je in de verte het geruis van de A7. Auto's met mensen erin die zich haasten naar hun werk terwijl jij juist aan het onthaasten bent. Maar tegelijkertijd is daar ook al het allesoverheersende zeer vroege koffieconcert en voel je je helemaal buiten en deel uitmaken van de natuur.

H.H. van de Molen - 25-06-2013

Zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Fam. Hofstede - 28-05-2013

Leuke locatie, goed verzorgd, vriendelijke mensen. Wandelroutes in de omgeving moeten we nog ontdekken. Overkapping goede aanvulling op het terrein. We zijn nog niet geweest met meer gasten, het was rustig.

Wil Klinkenberg - 16-08-2012

Hier onlangs met kleinkinderen van 13 en 16 jaar met camper gekampeerd. Een knus, kleinschalig kampeerterrein met uitstekende gastvrijheid.

Emile - 05-09-2011

Sinds dit seizoen (2011) nieuw beheerdersgebouw één nieuw sanitairgebouw. Alles prima voor elkaar, mooi terrein, mooie omgeving, lekkere douche. Aanrader.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Lettelbertsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd