Fleremaheerd

In het kort

Eigen terrein van ruim twee hectare met kop-hals-rompboerderij uit 1600. Boomgaard, tuin en wandelpad rondom het erf (15 minuten), omzoomd door een boswal met unieke boomvariatie. Het kampeerterrein bestaande uit 2 veldjes en ligt beschut tussen de boomwallen. Er is een slechtweervoorziening met vuurplaats en er zijn vuurschalen te leen. Basisvoorzieningen als een koelkast, waterkoker en fornuis zijn aanwezig. Tevens is er een safaritent beschikbaar voor verhuur. Fleremaheerd is gesloten in mei en in september. Beheerder te vinden in de boerderij bij huisnummer 13 (vanaf de oprit langs de boerderij naar het oude voorhuis lopen).

1,4 ha | 8 plaatsen | Open: 01/01 - 31/12 | Natuur Plus
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Ingerichte tenten te huur
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kano-aanlegplek (<500m)
Voorzieningen voor paarden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Hele jaar geopend
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 3,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Gratis Wifi aanwezig. Koelkast, waterkoker en gasstel aanwezig voor algemeen gebruik. Tuinstoelen + tafels en vuurschalen gratis ter beschikking. Brandhout te koop.

Tarieven *

Betaling door middel van:

- Pinnen -

Overmaken naar NL 96 BUNQ 2206 097 079 ten name van T. Fleer

- Onze betaalpagina bunq.me/fleremaheerd

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Familie Fleer
Westerzand 13
9862 TM Sebaldeburen
Groningen

Tel.: +31594230206
info@fleremaheerd.nl
https://campingfleremaheerd.nl/

Facebook

Locatie

Natuurkampeerterrein Fleremaheerd ligt in een eeuwenoud coulisselandschap met uitgestrekte landerijen. Reeën, hazen en weidevogels laten zich dagelijks zien. Omgeving met veel fietspaden en wandelroutes. Reserveren is aan te bevelen van mei-augustus.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.

De boerderij
De Fleremaheerd is een karaktervolle monumentale kop-hals-romp-boerderij. De oudste delen dateren van 1600, muren met kloostermoppen van klooster Kuzemer zijn daarvan getuigen. De boerderij is omgeven door een ruim twee hectare metende erf met gracht, boomgaard, tuin, poel en een wandelpad van een kwartier. Het erf is voor gasten vrij toegankelijk.

Wandelen
Klik hier voor diverse wandelingen in de omgeving van Sebaldeburen op de Wandelzoekpagina.


Faciliteiten winterkamperen
Er is een slechtweerruimte met stookplaats en je kunt vuurschalen lenen voor bij de tent. Brandhout is te koop bij de boerderij.

Hoogseizoen

Ivm kans op vorst graag reserveren in de winterperiode.; Gesloten in mei en september..

Route

Neem vanaf de A7 tussen Drachten en Groningen afslag 33 (Grijpskerk). Na 4 km ben je in de bebouwde kom van Sebaldeburen. Richting Grijpskerk blijven volgen, je rijdt nu langs een water (Wolddiep) en na 2 km volg je bij een brug het bord ‘Lutjegast’, linksaf. Na 2 km in een scherpe bocht zie je het bord 'Fleremaheerd'.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het voorhuis van de Fleremaheerd dateert uit 1600. Bekend is dat de plek al eeuwen eerder werd bewoond. De bocht in de greppel tussen de twee kampeerveldjes staat op een kaart uit 1435. Via deze greppel vloeide vroeger overtollig binnenwater naar de Waddenzee. De voormalige boerderij ligt op een dekzandrug uit de derde ijstijd. De bewoners hielden dus altijd droge voeten. Een paar honderd meter naar het noorden bestaat de bodem uit klei, meteen ten zuiden lag vroeger hoogveen, nu veenweide met boomwallen.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Hans Gaillard - 02-03-2023

Rustige camping midden in het Groningse land. Eenvoudig maar wel alle voorzieningen aanwezig. En als je Groningere klei het rijden met de camper belemmerd is gelukkig een vriendelijke hulp nabij.

Sander en Jacqueline - 27-07-2022

Sst! Niet verder vertellen: dit is een pareltje! Wat een heerlijke plek. Fijne, warme, douche. Prachtig fornuis om op te koken. Mooie plaatsen, in de zon of in de schaduw. Vriendelijke eigenares. Kortom, één om op je favorietenlijstje te zetten.

Johan - 08-03-2021

Ik heb op 20 maart een nachtje met mijn hangmat gehangen op Fleremaheerd. Ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Mooie plek om met een hangmat te kamperen, ook met een groepje. Er zijn meerdere vuurschalen die je mag gebruiken en er is haardhout te koop, heerlijk. Bovendien zijn de eigenaren erg geschikt en vriendelijk. Er is veel mogelijk!

Judith - 06-09-2020

Volledig zelfvoorzienend hier een weekend gekampeerd. Erg gastvrij, kleinschalig en rustig gelegen op 2 velden ruim achter de boerderij. Volop hout verkrijgbaar om bij je eigen plek een vuurtje te maken. Genoeg wandelmogelijkheden o.a het Abel Tasmanpad.

Joan en Michal - 21-07-2019

Heerlijk rustig, schoon sanitair, honden meer dan welkom en vriendelijke beheerders

Gerard en Nel - 18-08-2017

Kenmerkend en bijzonder voor dit terrein zijn: rust, ruimte, historische plek, vuurschaal voor de tent, sfeervol bospaadje, geluiden van het platteland tijdens oogstperiode (dat hoort er ook bij), gemoedelijkheid, vertrouwen. Heerlijke plek voor ons als liefhebbers van natuur, wandelen, fietsen en met onze 2 cv , dakje open, de omgeving verkennen. We hebben het goed gehad. Bedankt voor de gastvrijheid en tot ziens.

Pieter en Geertje - 19-07-2015

Rust, gastvrijheid en een geweldige avondvlinderbeleving. Helemaal top!

Margreet en Hans - 19-06-2015

Bijna geheel eens met de vorige reacties, alleen zouden er in deze moeilijke tijden wel wat meer kampeerders mogen komen!

Niels - 20-12-2014

Drie weken geleden met ons 'clubje' (dit keer 3 vouwwagens en een kleine caravan) een heerlijk weekend doorgebracht op deze camping. Heerlijke 'no nonsens' houding van de eigenaar. We hadden de hele camping tot onze beschikking. De boshut deed goede diensten vanwege de snijdend koude oostenwind. Sanitair was prima in orde. Staat beslist op ons herhaallijstje!

Arend Voskuijl - 28-07-2014

Knus terrein, sfeervol, stil, vriendelijke beheerder. Klein, maar kraakhelder sanitair. In de omgeving is niet veel te doen, helaas, maar de camping is prima.

bert runhaar en roelie boon - 12-07-2013

Nu al weer jaren komen we een paar keer per jaar naar dit prachtige plekje: heerlijk rustig, fluitende vogels, zeer aardige gastheer Koos en alle ruimte. Inderdaad zagen wij in mei ook reeën in het landschap achter de camping. Dat je vuurschalen bij de tent kunt zetten is helemaal aangenaam. Schoon sanitair en een heerlijke douche. Eigenlijk is de Fleremaheerd een goed bewaard geheim, waar we niet teveel reclame voor moeten maken.....

Bouke en Esther - 08-07-2013

De Fleremaheerd heeft voor ons, trekkers op de fiets, alles wat we zoeken en niks overbodigs. Ruim, schoon en rustig. Warm water zonder gedoe met muntjes, en bijzonder vriendelijke beheerders. Mooie plek tussen Friesland en de stad Groningen, op fietsafstand van de Waddenzee.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Fleremaheerdsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd