De Slangenborg

In het kort

Uniek, stil en vogelrijk natuurgebied met open grasveldjes verstopt tussen begroeiing. De ruime, solitaire kampeerplaatsen bieden rust en privacy aan natuur-, rust- en stilteliefhebbers. Mooie doorkijkjes bieden direct uitzicht op het omliggende natuurgebied. Vanaf het terrein zijn er prachtige wandel- en fietsmogelijkheden. Het terrein is geschikt voor tent, caravan en kampeerbusje (max 2,5 meter hoog). Er is modern sanitair aanwezig, elektriciteit op alle plaatsen en gratis wifi. Overnachtingen mogelijk vanaf 14 jaar, het terrein richt zich niet op kinderen.

3,0 ha | 12 plaatsen | Open: 01/06 - 01/09 | Natuur Plus
Reserveer nu! Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 0,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,0

Gasten kunnen alleen terecht na reservering van een plaats. Minimum verblijf is 2 nachten, dit geldt ook voor wandelaars en fietsers.

Tarieven *

Trekkers-tarief bij verblijf op trekkers-veld € 12,50 per nacht (tent en 1 persoon). Extra persoon 10,00 per nacht.  

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Simone Helsloot
Borgerschapenweg 4
9551 XD Sellingen
Groningen

Tel.: +31621316566
contact@slangenborg.nl
http://www.slangenborg.nl

Facebook

Tips!

Wandelen en fietsen in een groot natuurgebied
Westerwolde is een streek tussen Ter Apel en Bourtange. Het gebied tussen het klooster en de vesting is een groot natuurgebied en biedt ontzettend veel gelegenheid tot wandelen en fietsen. Op het terrein zijn vele verschillende routes aanwezig. Zo is er een heerlijke wandeling van 10 km direct om ons terrein heen en door de diverse gebieden van Sellingen. Maar er ligt ook een fietsroute langs de verschillende voormalige kampen aan de grens van Duitsland.

Locatie

De Slangenborg ligt midden in Westerwolde, de 'staart' van Groningen, 2 km van Sellingen. Het mooie Westerwolde biedt vele natuurgebieden, kronkelwegen, intieme stukjes hei, bos, kronkelende beekjes en voorzichtige glooiingen in het land.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.

Route

Op de provinciale weg (N976) van Ter Apel naar Sellingen neem je de afslag bij hm-paal 28,0 (Borgerschapenweg). Na 300 m vind je het terrein aan je rechterhand.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Slangenborg ligt in het hart van Westerwolde en is door de hoge ligging sinds het begin der tijden een overnachtingsplek geweest voor mens en dier. Nomaden in de midden-steentijd (ca. 6000 v.Chr.) sloegen hier al hun kamp op. Later vestigden mensen van de trechterbekercultuur (3400-2850 v. Chr.) zich in dit gebied. Over het terrein heeft een van de paden gelopen die door de Romeinse kroniekschrijvers (50 n. Chr.) Pontes Longi zijn genoemd. Nog steeds is het hier goed toeven: sinds 1955 is de Slangenborg een kampeerterrein en sinds 1975 een officieel Natuurkampeerterrein.

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Marian, Peter, Gajus & Joep - 10-06-2023

Van 5/6 tot 10/6 met onze caravan op de Slangenborg gestaan, het kon helaas niet langer, de camping was volgeboekt. Ondanks de ‘drukte’ totaal geen probleem dankzij de mooie grote plaatsen in het groen, veel privacy en door het toegangsbeleid, veel gelijkgestemde gasten (natuurliefhebbers). We hadden met gemak drie weken vol kunnen maken, echt een prachtige omgeving met veel biodiversiteit (vooral heel veel soorten en aantallen vogels), ook direct vanuit de stoel bij de caravan te zien en te horen. Veel gewandeld en nog lang niet alles gezien, ook veel prettige mensen tegengekomen die elkaar vriendelijk groeten. Ook de beheerder van de Slangenborg straalt dit uit, alle nieuwe gasten worden verwelkomt en bij het vertrek wordt er nog gevraagd of alles naar wens is geweest, compliment daarvoor! Verder ook prima en schoon sanitair, maar waar het vooral om draait: heel veel natuur. We gaan hier zeker proberen vaker en langer heen te gaan!!

van Zijl - 29-07-2022

Als u wilt onthaasten is dit de perfecte plek. Wij stonden met de tent bij het meertje. Heerlijk om zo smorgens wakker te worden.. en wat een vogels. Gelijk vanuit de camping kan er worden gewandeld. Tussen de schapen in een heel mooi natuurgebied. Nogmaals perfect om te onthaasten.

Trudy en Arie - 26-07-2021

Mooie kleine en tegelijkertijd grote camping, niets aan andere commentaren toe te voegen, maar wel dat de beheerder op een nette en correcte manier de campinggasten op de regels wijst wanneer die worden veronachtzaamd. Zodoende hebben de andere gasten geen last van deze personen.

Hans & Henriëtte Westrik - 28-04-2020

Wat een prachtige en bijzonder rustige camping met alle comfort die de natuur en de campinghouders ons gaven. Een parel tussen alle andere mooie Natuurkampeerterreinen. Bijzondere vogels gespot vanaf de kampeerplek een ware lust. Ook de gastvrijheid Simone en Erik is groots.

Noor - 15-08-2017

Wat een prachtige camping! We hebben hier vijf heerlijke dagen doorgebracht. De plekken zijn ruim en beschut, en alhoewel er elektriciteit op de plek mogelijk is, is het niet echt nodig door de geweldige 'oplaadkast'. De beheerders zijn ontzettend aardig en gastvrij. We hebben een lekker fikkie gestookt in een van de vuurschalen, die vrijbeschikbaar zijn. De omgeving is prachtig, je loopt zo vanuit de camping een natuurgebied in. We komen graag nog een keertje terug!

willem pijpers - 12-08-2017

We stonden op een fantastisch plek. Zeer verscholen met uitzicht op een ven. Grote ecologische diversiteit ( planten en zeer veel vogels). Rustig met super sanitair en slecht weer verblijf, Vanuit deze plaats is de regio goed te verkennen te voet en met de fiets! Een aanrader ! Neem de tijd als je Groningen niet kent, van hieruit dit stukje Nederland verkennen is een aanrader! Geniet er van!!!!!!!!!!!

marjet roling - 10-06-2016

Je bent écht in de natuur. Ik voelde me er gelijk helemaal thuis. Geen schreeuwende glijbaankleuren of patatlucht. Maar veel privé plekjes met mooie bomen, schapen (lammetjes) en schitterend uitzicht. Je mag er een kampvuurtje maken. Het voelt als wild kamperen maar dan met mooie schone (nieuwe) douches en toiletten en elektriciteit (camper). Een grote koelkast, afwasplek met eco-middel en gratis WIFI. Een ontvangst boshuisje waarin je precies dat vindt wat je nodig mocht hebben. (chocolade, wegwerp bbq, bandenplakspullen en alle wandel-fiets routes die je maar kunt verzinnen). Lieve betrokken eigenaren, (zoals ik me boswachters voorstel). En wat een mooie omgeving! Het was de eerste camping op onze 'trektocht' door Groningen, daar baalde we wel wat van, want mooier was niet mogelijk in onze beleving.

Patricia & Guus - 15-08-2015

We hebben vijf nachten op de Slangenborg gestaan, op een fijne, ruime plek. Er was een goede en rustige sfeer op het terrein en de beheerders (Simone en Erik) waren erg enthousiast en vriendelijk. Met de fiets hebben we de omgeving verkend - genoeg leuke routes en mooie stukjes. Ook aardig dat er allerlei routekaarten voor wandelaars en fietsers te vinden zijn in het kantoortje. Goed sanitair (luxe zelfs, vonden we!), en extra voorzieningen (oplaadpunten en koelkast bijvoorbeeld) waar we niet op hadden gerekend - kortom, we zijn niets tekort gekomen. Overigens zijn we zelf niet de jongsten (net geen dertig) maar gingen we door voor jongelui op deze camping, maar laat je hierdoor als mede-bijna-dertiger of iets in die richting niet afschrikken, De Slangenborg is een fantastisch plekje.

Adwen&Saskia - 24-07-2013

Psst, psst! Kunt u een geheimpje bewaren? Deze camping is top! Onze verwachtingen waren hoog en werden overtroffen. Het begon al met de beheerders, die ons het gevoel gaven dat zij er alles aan zullen doen om het hun gasten naar de zin te maken. En dan de camping zelf; prachtige plekken en een serene rust. 's Ochtends vroeg gewekt worden door een symphony van fluitende en zingende vogels. Daarna weer lekker wegdoezelen. Ook de facilitaire voorzieningen zijn zeer goed. Heerlijke warme douches(geen muntjes) goede afwasplek, wifi, koelkast en oplaadmogelijkheden voor moderne apparatuur . Tenslotte de omgeving:" Wat is dit stukje van Nederland mooi en onverdorven" Dus.....mondje dicht over deze bijzondere, prachtige, rustige camping

Merijn - 30-06-2013

Afgelopen 4 dagen heerlijk genoten van dit geweldige plekje. Rust, ruimte, natuur en natuurlijk de goede zorgen van Simone en Eric. We hebben vanaf de camping gewandeld en hardgelopen, mooie fietstochten in Nederland en via Duitsland gemaakt en lekker gegeten in de omliggende horeca. Kortom; vakantie zoals 't hoort! Wij komen hier zeker terug.

Joop en Gerrie Baldal - 21-06-2013

10 fantastische dagen doorgebracht op De Slangenborg. Wat een rust en stilte straalt de bosrijke camping uit. Het nieuwe sanitair is goed en wordt door Simone 2x daags schoongemaakt. Erik en Simone zijn laaiend enthousiast en brengen dat over op de gasten. Wij komen zeker terug.

Louwerse - 20-06-2013

Heerlijk rustig en prachtig mooi terrein met veel privacy. Keurig onderhouden nieuw sanitair en vriendelijke gastvrije beheerders. Niet alleen de camping is prachtig maar ook de omgeving. Van harte aanbevolen!

Corinne - 18-07-2012

tijdens fietstocht van Delfzijl naar Winterswijk hebben we hier drie nachten gestaan. Heerlijk rustig in het bos. Vanaf de camping fietstochten gemaakt naar Bourtange en Ter Apel. Heerlijk kamperen in het bos.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Slangenborgsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd