De Rode Kapschuur

Geen plekken meer beschikbaar van 9/9 tot 10/9

In het kort

Houtsingels omzomen twee velden: een boomgaard en een meer open veld met jonge bomen. Doorkijkjes naar het Groninger land tonen ruimte en rust. Achter in onze boerderij is het sanitair en een recreatieruimte met diverse spelletjes, kleine bibliotheek, toeristische informatie, sjoelbak en tafeltennistafel. Mooi sanitair, ook een verwarmde ruimte (toilet en douche) geschikt voor mindervaliden. Er is een wasmachine aanwezig. Kampeerders kunnen gebruik maken van de koelkast op het terrein.

1,0 ha | 15 plaatsen | Open: 07/04 - 02/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) max 6,5 m
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Toegankelijk voor mindervaliden
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten verboden
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,7
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 2,3

Wasmachine beschikbaar (kosten voor gebruik is incl wasmiddel). Koelkast aanwezig (in Rustpunt); is deels gevuld (oa frisdrank en zomers ijs). Inhoud beschikbaar voor Rustpuntbezoekers èn kampeerders. Koelkast kan ook gebruikt worden door trek-kampeerders (fietsers/wandelaars met trekkerstent). Trekkerstentjes zijn alleen de kleine tentjes waar fietsers en wandelaars mee komen om te overnachten. Elke andere kleine tent telt als tent. Een kleine tent voor kinderen bij een ander kampeermiddel telt als bijzettent. Alleen afstort toilet bij gebruik van bij ons aangeschafte ecologische middelen (andere ecologische middelen alleen na overleg). Wij hebben een aantal vuurkorven, die afhankelijk van het weer en alleen in overleg, gebruikt kunnen worden.

Faciliteiten voor mindervaliden

Verwarmde badkamer met toilet voor rolstoelgebruikers. Verhoogd toilet, douche, beugels en brede toegang.

Tarieven *

Trekkerstentjes zijn alleen de kleine tentjes waar fietsers en wandelaars mee komen om te overnachten. Elke andere kleine tent telt als tent, tenzij als bijzet-tent voor kinderen bij een ander kampeermiddel. 

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ineke Donker, Boely de Boer, Egbert Euser, Nelly Andela, Herman Hofstede & Hans Weerkamp
Ellerhuizen 26
9781 TT Bedum
Groningen

Tel.: +31628876462
info@derodekapschuur.nl
http://www.derodekapschuur.nl

Facebook

Locatie

Achter onze Groninger boerderij ligt Natuurkampeerterrein De Rode Kapschuur. Het terrein ligt op Ellerhuizen, een eeuwenoud streekje ten noorden van Groningen. Het stadscentrum en de Martinitoren liggen op fietsafstand (bijna 10 km). Als poort naar het Hogeland met zijn karakteristieke cultuurlandschap zijn we een prima startpunt voor fietstochten en culturele uitjes.

Prima startpunt om zowel de stad Groningen als het platteland, het "Hogeland", te ontdekken.


Geniet van de ruimte van het landschap, met haar open karakter en vergezichten.


Kom tot rust op Ellerhuizen!


Ligt aan fiets- en wandelknooppuntennetwerk.


 

Route

Vanaf Ring Groningen naar Bedum via de N46 (Eemshavenweg). Neem afslag Bedum. Rij richting Bedum tot net over de brug over het Boterdiep, de Ellerhuizerbrug. Daar sla je rechts af, Ellerhuizen op. Na 1,7 km ligt De Rode Kapschuur aan de linkerkant.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonneboiler, toiletten spoelen met regenwater · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · stro- en leembouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Jan Derksen-Wynn - 06-06-2021

Prachtig terrein met ontzetten vriendelijke en behulpzame eigenaren

Jo&Wilma, 2zussen - 31-05-2021

Slapen in de gers op 2bunders was een heerlijke ervaring. Gelukkig kwamen de kikkers dit jaar pas laat uit hun winterslaap en zo konden we eind mei volop genieten van hun lenteconcert (klokje rond :-) , wat een fijne plek !

Mieke Lintenbrink - 07-06-2020

Prachtig gelegen camping. Alle voorzieningen waren ondanks Corona voorhanden. Fijn gelegen voor zowel een bezoek aan de stad Groningen ( op de fiets goed te doen) als om fietstochten te maken.

Wil Benus - 02-07-2019

Prima camping, niet duur, midden in de weilanden aan een rustige weg, vijver en camping omringd door riet, vol met zingende vogeltjes, kikkers, meerkoeten. Zelfs een roeibootje om wat te dobberen! Aardige eigenaren, uitstekend sanitair, handige koelkast aanwezig in de slechtweervoorziening, vlakbij Groningen en toch lekker rustig op afstand van de drukte. 2 nachten verbleven in juni 2019, is me prima bevallen!

Hannah - 08-07-2018

Wat een heerlijke plek is dit! Ons tentje stond lekker in de schaduw van een walnotenboom, dichtbij de poel en bij het weiland. We hebben een heerlijk feestje meegevierd bij de dag van de kampvuurmuzikant en hebben op onze laatste avond een gezellig vuurtje met marshmallows mogen houden in de luwte naast de kapschuur. Voor ons trekkers was het heerlijk om gewoon eens op een echte bank te zitten! We hebben ons zeer goed vermaakt met alle gezelschapsspelletjes in de binnenruimte. Mijn zoontje heeft ook erg genoten van de zandbak en de glijbaan! Alles wat Wik en Jaap deden, had ook zijn aandacht en hij mocht vaak helpen met de schapen, planten sproeien, op de kar achter de tractor mee, enz. Ook genoten we erg van het meekijken met jullie leuke dieren, zoals de pedicure van de geiten. Wat ook erg fijn is hier, is dat je op de fiets zo in de stad bent en toch echt buiten kampeert en niets van de stad mee hoeft te krijgen. Kortom: aanrader!

Erik en Marie-Annet - 10-08-2017

We hebben genoten bij Wik en Jaap. Mooi terrein, met ruimte en mooie doorkijken over het Groninger land. Toen wij er waren stormde het en vonden we een mooi luw plekje. We waren op de fiets en konden goed schuilen in de kapschuur. Grote tafel en veel ruimte. Samen met een Australische en twee jonge Duitsers ervaringen uitgewisseld over natuurkampeerterreinen. En de 2bunders scoorde bij ons allemaal hoog. Zeker ook qua sanitair. En vooral de enorme relaxte gastvrijheid ! Dankjewel Wik.

Marion Kronenburg - 25-06-2017

Prachtig terrein! Met je tentje onder hoge bomen met uitzicht over het Groningse platteland! Mijmeren bij het water (poel), overal mooie bloemen, bomen, en pluk-kruiden. Goede speelmogelijkheden voor de kids en een fijn slecht-weer verblijf. Ook uitstekend, nieuw sanitair. De eigenaren zijn supervriendelijk, dus álle ingrediënten voor een heerlijk verblijf!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Rode Kapschuursterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd