De Leenstertillen

In het kort

Natuurkampeerterrein De Leenstertillen is helemaal omringd door bomen en een oase van rust. ’s Ochtends word je gewekt door een orkest van vogels. ‘Een verborgen parel in het Hogeland’, zo omschreef een kampeerder ons terrein. Het Hogeland is een prachtig gebied, met uitgestrekte landschappen en veel cultuurhistorie. Het is mooi fietsen door de kleine dorpjes. Een bezoek aan het Lauwersmeergebied en de Waddenzee mag natuurlijk niet ontbreken. Onze camping ligt naast een bosje en het Hunsingokanaal, waar het fijn wandelen en kanoën is.

8,0 ha | 20 plaatsen | Open: 25/04 - 01/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7 meter, beperkte mogelijkheden
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Slechtweervoorziening aanwezig overkapping
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Kano-aanlegplek (<500m)
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4 tot 6
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,3 km
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,3 km

Vooraf reserveren is zeer gewenst. Bij onze veldindeling houden we rekening met de grootte van het kampeermiddel, zodat groot en klein niet naast elkaar staan. Voor grote campers en caravans is een beperkt aantal verharde plaatsen beschikbaar. Het zal je niet zijn ontgaan: het heeft veel geregend de afgelopen maanden. Hierdoor hebben we vertraging opgelopen bij onze werkzaamheden, zoals het plaatsen van een ander toiletgebouw. We kunnen hierdoor helaas later dan gepland open gaan, waarschijnlijk tussen medio en eind april. We houden je op de hoogte.

Faciliteiten voor mindervaliden

Er is een plek dicht naast het toiletgebouw. Het toiletgebouw zelf is niet aangepast, en heeft helaas een aantal opstapjes.

Tarieven *

Enkele dagen na vertrek sturen wij u een betaalverzoek

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Kiona Stel
Leenstertillen 4
9966 VB Zuurdijk
Groningen

Tel.: +31 (0)6-57601866
info@leenstertillen.com
http://www.leenstertillen.nl/

Locatie

De velden zijn ingedeeld op basis van kampeermiddelen. Voor trekkerstenten is een apart veld met een overkapping en koelkast. Bij het eenvoudige toiletgebouw staat hout om te zagen (zolang de voorraad strekt) en 4 vuurkorven. Omdat wij een rustcamping zijn, hebben wij geen faciliteiten voor kinderen. Reserveren is gewenst, want wij zijn niet altijd op de camping. Kom je last minute, meld je dan telefonisch.

Het zal je niet zijn ontgaan: het heeft veel geregend de afgelopen maanden. Hierdoor hebben we vertraging opgelopen bij onze werkzaamheden. We kunnen hierdoor helaas later dan gepland open gaan, waarschijnlijk tussen medio en eind april. We houden je op de hoogte.


 

Route

Routebeschrijving

De meeste routeplanners leiden de auto's binnendoor, via allerlei kleine wegen en dorpjes. Houdt u meer van de grotere wegen, dan adviseren wij de volgende routes:

Vanaf Groningen: Winsum - Lauwersoog aanhouden, afslag Leens
Vanaf Drachten: afslag Boerakker op de A7, vervolgens Grijpskerk en Zoutkamp aanhouden
Vanaf Dokkum: Lauwersoog - Winsum aanhouden.

Tip: probeer de Trekweg / Douwen te vermijden: dit is een lange smalle weg langs het water waar auto's elkaar moeilijk kunnen passeren!

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het gebied rondom het Lauwersmeer en het Hogeland is een gebied met grote toeristische mogelijkheden. Lauwersmeer, Zoutkamp en de Zeehondencreche  genieten landelijke bekendheid. Maar het landschap veel potentie heeft op verschillende gebieden:Kortom teveel om op te noemen. Voor meer touristische informatie over het Hogeland: https://www.visitgroningen.nl/nl/plekken/waddenland


 

Groene energie · Zonnecellen · Windenergie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Paulus Verschuren - 28-08-2023

Wat een fijne, hartelijke en adequate ontvangst. Niets is te veel voor onze gastheer die alles in het werk stelt om ons een paar memorabele dagen te bezorgen. We eten nu een heerlijk avondmaal bij een vuurkorf in de natuur. Wat een luxe. Heerlijk!

Judith - 09-07-2023

We hebben een heel fijn weekend gehad op Leenstertillen. We zijn gastvrij ontvangen en Kiona heeft met ons samen gekeken naar een fijne plek. De camping is rustig met eenvoudige faciliteiten en voldoende schaduw/zonplekken. Er zijn verschillende velden voor grote caravans en campers en een apart veld voor tenten/kleine kampeermiddelen. Voor ons is dit een echte natuurcamping!

Tineke - 24-04-2023

We hebben 2 nachten op camping Leenstertillen gestaan, zijn erg hartelijk ontvangen en hebben er heerlijk kunnen genieten van alle vogelgeluiden. Wat een oase van rust!

Sunniva fluitsma - 13-03-2023

Een warm welkom, heerlijk rustig, schone toiletten, precies zoals het zou moeten zijn.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Leenstertillensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd