De Kapschuur

In het kort

De Kapschuur heeft een oppervlakte van 2,2 ha. De omringende vloeivelden van De Veenhuizerstukken worden nog in stand gehouden en creëren een gunstig leefgebied voor watervogels en steltlopers. Het terrein is zeer geschikt voor mensen met kinderen en door de inrichting ook voor de rustzoekers. Overkapte vuurplaats aanwezig.

Groepen:
1,0 ha | Open: 15/03 - 01/11 | Natuur Plus
Reserveer nu! Bekijk video

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 20
douche(s) warm water/aantal 4
toilet/aantal 6
Reserveren mogelijk
Wifi aanwezig
Speelvoorzieningen
Huisdieren aangelijnd toegestaan 2
Slechtweervoorziening aanwezig
Kampvuur of vuurpotten toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Fietsverhuur aanwezig
Trouwen in de natuur mogelijk
Natuurlijk zwemwater (<1km)
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,0

Persoon: € 6,00 Toeristenbelasting: € 1,75 Afvalheffing (tot 30 personen): € 11,00 Afvalheffing (vanaf 31 personen): € 16,00 Per boeking betaal je € 10,00 (‘een tientje voor de natuur’) aan Stichting De Groene Koepel (kijk voor meer info onder ‘Terreinen’). Grote tent(partytent) 18,00

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Jaap en Jolanda Rijks
De Vloeivelden 3
9501 LG Stadskanaal
Groningen

Tel.: +31599638801
bgg.: +31599638801 ook voor Whats App
info@campingdekapschuur.nl
https://www.campingdekapschuur.nl/

Facebook Instagram

Tips!

Heeft u al gekeken op www.activiteitendekapschuur.nl voor meer mogelijkheden bij De kapschuur.

Locatie

Dit GroepsNatuurkampeerterrein is momenteel geopend als één kampeerplek voor één gezin.

De Kapschuur ligt aan de rand van Stadskanaal op de grens van Drenthe en Groningen, in het mooie Westerwolde en bij landschap De Veenhuizerstukken met zijn unieke cultuurhistorie. Er zijn diverse knooppuntenroutes en wandelroutes nabij het kampeerterrein.Toeristische attracties in de omgeving zijn: Stoomtrein S.T.A.R., Vesting Bourtange, Recreatiegebied Pagedal.

De Kapschuur is gelegen in Stadskanaal, op de grens van Groningen en Drenthe. Naast de mogelijkheid om te kamperen is er ook een groepsaccomodatie met drie kamers waar 10 personen kunnen overnachten. Deze groepsaccomodatie is nog uit te breiden tot 16 personen. Ook kunnen de kamers apart gereserveerd worden voor B&B. Tevens beschikken wij over vier Trekkershutten en een "wijnvat". Nieuw zijn 2 Barelio's, een 2 persoons en een 4 persoons.


Het terrein wordt gerund door Jaap en Jolanda, wij staan voor je klaar! In de omgeving van Stadskanaal zijn diverse bezienswaardigheden, zoals een recreatieplas, bossen, Schotse Hooglanders weide. In het centrum van Stadskanaal een bioscoop, theater, café’s, dancing, musea, terrasjes, markten en een uitgebreid winkelcentrum. Door de ligging op de grens van Groningen en Drenthe, is 'de Kapschuur' een ideale uitvalsbasis om deze provincies verder te verkennen.


Door de vele mogelijkheden die het kampeerterrein en de nabije omgeving bieden, hoef je je niet te vervelen. De omringende natuur zal je al voldoende vermaken.


Wij zitten niet stil. De centraal staande kapschuur wordt op aanvraag omgetoverd tot een barbecue-/kampvuurplaats, waar gasten na hun activiteiten tot rust komen en vervolgens genieten van een heerlijke barbecue en gezellig kampvuur. In de recreatiezaal "Huiskamer" kun je je opwarmen bij de open haard of een versnapering nuttigen aan de bar. We hebben een prachtige natuurlijk, overkapte vuurplaats op het GroepsNatuurkampeerterrein.

Verhuur & Activiteiten

Indien gewenst regelen wij een aantal activiteiten voor je. Er zijn diverse verhuurmogelijkheden. Zoals e-kickbikes, kayaks, barbecue-arrangementen, tenten, fietsen, steppen en meer. Wie de beste expeditie skills heeft test je in Expeditie de Kapschuur. Brandhout voor kampvuur is te koop bij de receptie.

Route

Wanneer je met de fiets Stadskanaal binnenkomt vanuit Gasselte, ga je over de brug bij de Spar rechtsaf, voor het Refajaziekenhuis langs. Dan neem je de eerste weg links richting Krommewijk en die fiets je af. Je fietst recht op de camping af.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

De Kapschuur bevindt zich naast het landschap De Veenhuizerstukken, een zogenaamd vloeiveldencomplex dat gecreëerd is door de voormalige aardappelzetmeelfabriek van Stadskanaal. Vloeivelden waren omdijkte bassins die door dergelijke industrieën werden gebruikt om afvalwater te lozen en biologisch te zuiveren. Deze grote waterbassins met voedselrijk slib vormden een gunstig leefgebied voor verscheidene watervogels en steltlopers. Tegenwoordig wordt deze zuiveringstechniek niet meer toegepast. De nog bestaande vloeivelden in Groningen worden echter door vrijwilligers in stand gehouden, waarmee men hoopt te bereiken dat watervogels en andere dieren terugkeren. Nabij de camping is een vogelstiltegebied een prachtig stil stukje waar je heerlijk vogels kunt spotten.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening

Beoordelingen van bezoekers

Meta - 08-07-2017

Prima camping, vrij zonnig en weinig beschutte plaatsen. Voor kinderen veel speelmogelijkheden. Wandelen vanaf camping mogelijk. Netjes sanitair. Zeer vriendelijk personeel er is vanalles mogelijk. Gebruikt voor grote groep, wat handig is is dat het ook zeer Geschikt is voor mensen die minder goed te been zijn en ze ook slaapplaatsen in de boerderij hebben. En 3 leuke eenvoudige blokhutten. Een groot voordeel: je mag er een kampvuur stoken! Aanrader dus.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Kapschuursterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd