De Hondsrug

In het kort

Het kampeerterrein ligt naast het gelijknamige Natuurvriendenhuis, in een omheind bosperceel waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Achter het terrein ligt een extra trekkersveldje. Er zijn elf kampeerplaatsen, waarvan vier voor caravans of campers tot 6 meter lang. Er is stromend water aanwezig en het terras en de hal van het Natuurvriendenhuis zijn ook voor kampeerders toegankelijk. Nivon-leden krijgen korting.

0,3 ha | 12 plaatsen | Open: 01/04 - 30/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 6A
Afstortplaats cassettetoilet
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,5
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 5,0

Tarieven *

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Dienstdoende huiswacht
Duinweg 6
9479 TM Noordlaren
Groningen

Tel.: + 31880990960 (lokaal tarief)
hondsrug@nivon.nl
https://dehondsrug.nivon.nl

Tips!

Een overzicht van actuele tips voor (kunstzinnige & culturele) activiteiten in de omgeving van De Hondsrug vindt u hier.

Bent u benieuwd welke musea, parken, tuinen en andere bezienswaardigheden er in de buurt zijn? Klik dan hier.

Een overzicht van alle prachtige natuur in de omgeving vindt u hier.

Locatie

Natuurkampeerterrein De Hondsrug is prachtig gelegen in het Noordlaarderbos, onderdeel van het Nationaal Landschap Drentsche Aa, vlakbij de stad Groningen. De Hondsrug wordt omringd door jonge én oude cultuurlandschappen, zoals bossen en heidevelden, mooi gelegen esdorpen, de veenkoloniën, het Zuidlaardermeergebied en de Hondsrug, een stuwwal uit de ijstijd. De Hondsrug ligt op het kruispunt van het Pieterpad en Drenthepad, en aan de Saksenroute.

Fietsroute
Deelnemer Natuurkampeerroute Groningen.
Wandelen
Het kampeerterrein ligt o.a. aan het Pieterpad en Drenthepad.
Kik hier voor diverse wandelroutes in de omgeving van de Hondsrug.

Fietsen
Het kampeerterrein ligt aan de Saksenroute.

Fietsverhuur
Er zijn geen fietsen zijn bij het huis te huur. Wil je zeker van een fiets zijn, dan kun je contact opnemen met rijwielhandelaar Vierhout in Zuidlaren (050-4095379). 

Omgeving
Het Zuidlaardermeer, het stroomdallandschap van de Drentsche A, de bossen en heidevelden van Drenthe horen bij het wijde gebied rondom De Hondsrug.

Activiteiten
Je kunt een dagje naar Groningen, Haren, Leek, Roden, Veenhuizen. De Veenkoloniën zijn aangrenzend.

Er is een groot aantal wandelingen en fietsroutes in het huis verkrijgbaar en er ligt een aantal mappen met toeristische informatie!

Ook kun je contact opnemen met de plaatselijke VVV te Zuidlaren (tel. 050-4094300) of VVV Stad Groningen (tel. 0900-2023050). Voor meer informatie kijk op dehondsrug.nivon.nl. Vooral deze pagina is van belang voor de wandelaar en fietser.

Route

Vanaf Haren: richting Noordlaren. In S-bocht voor dorp rechtsaf (klein bord). Vanaf Zuidlaren: voor de molen in Noordlaren linksaf (bord).

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein De Hondsrug ligt aan een eeuwenoud zandpad, dat generaties reizigers aan zich voorbij zag trekken. Hier liep een route over de Hondsrug die Groningen met Coevorden verbond. Noordlaren is echter veel ouder dan de middeleeuwen. Er staat nog een van de zes hunebedden die Groningen ooit rijk was, gebouwd tussen 3400 en 3000 v.Chr. Noordlaren heeft het karakter van een Drents dorp en was een van de kerspelen (oude naam voor parochie of kerkgemeente) van dit gebied. Het dorp is meer dan 850 jaar oud en heeft een kerk deels stammend uit de twaalfde eeuw.

Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Nicolien - 18-08-2020

Heerlijke camping voor trekkers. Het terrein ligt in het bos en het trekkersveld ligt op een open terreintje op afstand van het caravanveld, met uitzicht over de weide. Er stonden 7 tentjes met trekkers, wat meteen voor een leuke, gemoedelijke sfeer zorgde. Keurig sanitair, koelkast en stopcontacten. 's Nachts uilen en een vos gehoord. Heel fijne plek met aardige, behulpzame vrijwilligers.

Hannah - 08-07-2018

Tjonge jonge wat een fijne plek is dit zeg! We hebben tot 2x toe bijgeboekt en stonden hier uiteindelijk bijna 2 weken. De gastvrijheid van de beheerders was echt super! Tijdens ons verblijf werd het laatste stukje van de renovatie van het kampeerders sanitair gedaan. Het is echt heel mooi geworden en ziet er goed uit! Erg fijn ook dat er zoveel te spelen was voor mijn zoontje. Hij heeft zich geen moment verveeld! Blij met de mogelijkheid bij slechtweer binnen te koken, want wij kwamen in de stromende regen aan en de eerste week was behoorlijk nat. Ook heel blij met de wasmachine en droger, zodat we onze kleding toch weer schoon en droog aan konden trekken. Echte aanrader voor trekkers dus! Enige minpuntjes: het toegangspad is een flinke zandbak waar je met een fiets met bepakking veel moeite moet doen om doorheen naar boven te komen. We hebben erg veel overlast gehad van muizen. Ze vreten álles aan, inclusief schoenen!

Ron en Maria - 03-09-2012

Mooie camping met ruime plaatsen

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik De Hondsrugsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd