Zegenoord

In het kort

Goed Kamp(eren) met de luxe van eenvoud. Vrijwilligers zorgen voor een gastvrij Zegenoord. Kindvriendelijk terrein met zeer ruime plekken. Tenten staan overwegend apart van caravans en campers. Verlichting met petroleumlampen, zo geniet je extra van de sterrennacht. Zo mogelijk iedere woensdag en zaterdag kampvuur. Gratis wifi en oplaadservice voor e-bikes, smartphones, laptops en dergelijke. Voor het behoud van de grasmat verplaats je na acht nachten je kampeermiddel. In verband met brandveiligheid geen campers en caravans langer dan 7 meter opbouwlengte. Tandemassers niet toegestaan. Zegenoord voert het label Green Key Goud.

3,5 ha | 70 plaatsen | Open: 28/03 - 03/11 | Puur Natuur
Reserveer nu!
Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

Kenmerken van dit terrein

Hangmatkamperen mogelijk
Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 7
Huisdieren niet toegestaan
Kampvuur of vuurpotten toegestaan alleen om te koken, woensdag en zaterdag centraal kampvuur indien mogelijk i.v.m. weersgesteldheid
Slechtweervoorziening aanwezig Houten schuilhut
Toegankelijk voor mindervaliden
Speelvoorzieningen
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 1,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,3

Voor e-bikes, smartphones e.d. is opladen mogelijk. Opbouwlengte campers en caravans maximaal 7,00 m, geen tandemassers. Koken op houtvuur bij kampeermiddel kan alleen als de beheerder het toestaat, de weersomstandigheden het toelaten en de grasmat niet beschadigd wordt.

Faciliteiten voor mindervaliden

Aparte mindervalideruimte met aangepaste douche, aangepast toilet en aangepaste wastafel met warm en koud stromend water.

Tarieven *

Trekkersarrangement € 7,25 exclusief toeristenbelasting.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ted Stevens, Sander Woutersen
Droefakkers 73
7371 CP Loenen
Gelderland

Tel.: +31555052518
bgg.: Alleen bereikbaar tijdens openingstijden, anders email
zegenoord@goedkamp.nl
https://www.goedkamp.nl/zegenoord/

Facebook Twitter Instagram

Tips!

https://www.goedkamp.nl/reserveren/zegenoord/

Jeugdjournaal
Het NOS Jeugdjournaal kwam op 29-04-2014 langs op Natuurkampeerterrein Zegenoord. Bekijk de uitzending hier.

Locatie

Aan de noordoostflank van de Loenermark, door bos omgeven, vind je Zegenoord. Nabij eindeloze stuifzanden, stil bosgebied, prachtige heidevelden, een schaapskudde en de hoogste waterval in Nederland. De Loenermark nodigt uit tot wandelen, toerfietsen of mountainbiken... of gewoon genieten van de stilte.

De Loenermark heeft unieke watervallen, een kasteel Ter Horst en de oudste nog in bedrijf zijnde papierfabriek de Middelste Molen die werkt op waterkracht en stoom.


Regelmatig organiseert de boswachter excursies op de Loenermark en activiteiten voor kinderen. Meer informatie


Tip voor kinderen: De Spelerij en Uitvinderij in Dieren.


Ontdekkist aanwezig.


LIgging Zegenoord


Iets verder liggen de steden Apeldoorn en Arnhem met onder andere het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis ’t Loo, Burger's Zoo en tal van andere toeristische attracties, zoals de Veluwse Stoomtrein Maatschappij


 

Route

Op de A50 Arnhem <> Apeldoorn afrit 23 tussen Loenen/Eerbeek N786. In Loenen bij restaurant 'De Loenermark' rechtsaf richting Schaapskooi. Na het wildrooster linksaf zandweg in en bij de splitsing rechtsaf. Het draaihek mag u openen en achter u weer sluiten.

Voor navigatie: Droefakkers 51, Loenen

Buslijn 43 Dieren <> Apeldoorn. Halte Bruisbeek/Centrum bij hotel-restaurant 'De Loenermark'.

Fietskampeerders en rugzaklopers vanuit de Schaapskooi in de Loenermark naar Loenen: Vóór het wildrooster rechtsaf zandpad in, bij de splitsing rechts aanhouden.

Twee Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s), Trekvogelpad en Maarten van Rossumpad gaan via Loenen. Zie na Zegenoord hotel-restaurant 'De Loenermark'.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Natuurkampeerterrein Zegenoord heeft drie kampeervelden aan de grens van de Loenermark. De oudste vermelding van dit dorpsgebied (de marke) stamt uit 1536.


De enkwal langs het kampeerterrein vormde lang de grens tussen het bos- en heidegebied en de enk (grote dorpsakker). Het gebied van de Loenermark strekte zich uit van de Imbos tot over het Apeldoorns kanaal. De hei was voor de schapen, het bos en de lage gebieden waren nodig om van te leven.


Op kasteel Ter Horst woonde de Holtrichter, de ‘voorzitter’ van het markegenootschap.

In de loop van september en oktober ziet en vindt u tal van eetbare paddenstoelen in de Loenermark. Wandelen met de boswachter kan ook met een paddenstoelenmandje en daarna is het smullen. Of maak gewoon een mooie herfstfoto...

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Lid van de Energiescoöperatie Loenen Loenen Energie Neutraal (LEN) · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Hergebruik van oude bouwmaterialen bij nieuwbouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Dennis m - 14-08-2023

Dikke pluim richting alle vrijwilligers! Een prachtig terrein om meerdere dagen te verblijven. Vorig jaar, en ook dit jaar, alles prachtig voor elkaar. Ik ga zeker vaker langs komen. Ga zo door!

Kim - 02-07-2023

Fijne rustige camping, tenten staan apart van andere kampeermiddelen. Sanitair is nieuw en schoon. Ontvangst was welkom en het verblijf prima.

Erik - 01-08-2022

Mooie camping in een prachtig gebied. We hebben veel gewandeld tijdens ons verblijf. Wel jammer dat de opgestelde regels niet eenduidig worden toegepast. Wij mochten onze aanhanger niet bij de tent neerzetten om uit te laden. Later kwam een bekende van de beheerder, en die mocht zijn auto naar de tent rijden, en daar tijdens het opzetten laten staan. Ik vind dat niet netjes van de bereerder.

Peter en Connie Brinkhorst - 19-06-2022

We hebben hier drie nachten overnacht. Een reuze vriendelijk ontvangst. Een zeer mooi terrein en rust wat het uitstraalt. Een mooi modern onlangs vernieuwd sanitair gebouw. Echt een aanrader voor rust zoekende mensen.

Jarno - 23-08-2021

Met veel plezier een nachtje als trekker gestaan op dit mooie terrein. Kennelijk net op de goede dat met het kampvuur, mijn zoon extra blij. Het sanitair is wellicht wat ouder, maar nog prima. De extra douches die dit jaar zijn geplaatst wel een hoognodige uitbreiding. Verder prima oplossing voor het laden van mobiel, powerbank of gps.

Jim - 18-06-2021

Top lokatie. Rust en ruimte. Mooi zich op mooie vrije velden. Super vriendelijke en behulpzame aankonst. Toilet en douche wat gedateerd....maar verder prima.

Carolien - 06-10-2020

We hebben hier twee nachten fijn gekampeerd op het tentenveld. Warm onthaal door de beheerders, basic en prima camping, schoon, mooie omgeving om te wandelen en de slechtweer voorziening was een uitkomst!

Kirsten - 30-08-2020

Prachtig terrein op een hele mooie locatie in het bos. Goed uitgangspunt voor wandel en fietstochten door het bos en langs de heide. Het kampeer terrein is zelfs vol nog stil. Sanitair is basic maar schoon en past bij t bos sfeertje.

C Zwaan - 25-08-2020

Prachtige camping, schitterende ligging, maar jammer dat de regels niet consequent worden toegepast. We hebben onze dochter, die met de kids een dagje op bezoek wilde komen, waar ze zich erg op verheugden, af moeten bellen omdat het volgens de coronaregels niet van de beheerder mocht. Alle begrip, maar wat schetst onze verbazing.... onze buren, normaal ook een beheerderspaar, hadden 5 mensen te eten uitgenodigd en geen beheerder die daar iets van zei. Heel jammer en erg frustrerend om dat te moeten zien. Als jullie regels op papier zetten, controleer dat dan ook! En gelijke monniken, gelijke kappen.

Hans Slijp - 08-08-2020

Een prachtige camping, groot en vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Ik heb hier 20 jaar geleden voor het laatst gestaan en de camping is met zijn tijd meegegaan: pinnen, iDeal betalen, zonne-energie, oplaadpunten, WiFi naar gelukkig ook de ouderwetse stormlampen. Ik zie ook veel jongeren die genieten van het basic kamperen. De beheerders zijn fantastische vrijwilligers die met veel humor oplossingen aanbieden.

ramaker - 26-08-2019

Mooie rustige camping. Prachtig gelegen in de bossen bij Loenen. De camping bestaat uit drie velden: Een groot veld voor de trekkers, met een kampvuurplek in het midden. Een veld voor de grotere tenten, met speeltoestellen voor de kinderen en een veld voor de campers. Vervoer van de spullen naar de kampeerplek wordt gedaan met handkarren. Wel even gedoe, maar het zorgt ervoor dat de camping rustig blijft en de kinderen ongestoord kunnen spelen, zonder uit te hoeven kijken voor auto's. 's avonds wordt de camping verlicht met olielampen. Erg sfeervol! Kortom een mooie en bijzondere camping. De vriendelijke ontvangst en de gezelligheid bij het kampvuur maakten het plaatje voor mij compleet.

Karin Kortman - 24-08-2019

Inmiddels 3 keer geweest! 2 weken terug voor het eerst in het hoogseizoen de camping bezocht. Dan is er echt een te kort aan sanitair. Het was vanaf de middag wachten op een douche. Verder is het een mooie camping in een schitterende omgeving.

John van Dijk - 16-07-2019

Kwamen ter oriëntatie werden direct hartelijk ontvangen door een beheerders echtpaar die werden ingewerkt. Tot snel.

Chiel - 30-06-2019

Prachtige natuurcamping midden in de Veluwe met een aantal gigantische naaldbomen. Echter voor de caravan's/campers zijn er vaste plekken in plaats van dat je zelf een mooi plekje mag uitzoeken. De beheerder (verder een hele aardige man) liep daarnaast mee tot aan onze plek bij het uitkiezen en we werden erop gewezen toen we stapvoets naar onze caravan fietsten dat dit niet de bedoeling was omdat dit gevaarlijk zou zijn met de aanwezige kinderen (die in geen velden en wegen te bekennen waren). Deze betutteling vonden wij wat te koste gaan van het vrije natuurcamping gevoel.

Josine - 10-06-2019

We hebben hier met veel plezier gestaan. Mooie en rustige camping, gerund door vriendelijke vrijwilligers. Goed startpunt voor onze mountainbike tour!

Jos en Annelies Drogtrop - 24-05-2018

Wij (73 en 72) met een luxe Engelse Elddis caravan kwamen vrij onverwacht op Zegenoord terecht. Hadden 1 keer eerder op een natuurterrein gestaan. Waren onder de indruk van de vriendelijke ontvangst en het geweldige terrein. Maar wat een teleurstelling: geen electriciteit. Maar wat een geweldige oplossing. Of we wilden mee doen met een proef om een groot verrijdbaar accupakket (ontwikkeld door Irving) te gebruiken. Alles netjes aangesloten, en wij zijn razend enthousiast. Na drie dagen werd het pakket opgeladen bij het zonnepaneel en opnieuw naar onze caravan gebracht. Wat een fantastische oplossing en geweldige terreinbeheerders. Sander, Rodriaan en Philome, jullie zijn toppers. Heel erg bedankt voor de fijne week die we bij jullie hebben doorgebracht.

Renate & Jeroen - 09-04-2018

Heerlijk weekend gehad op 7 en 8 april. We waren erg vroeg aanwezig en dat was geen enkel probleem. Vriendelijke beheerder, mooi terrein en gelukkig voor ons was het nog niet druk. Fijn toiletgebouw en afwasgelegenheid, alhoewel 1 douche voor mannen en 1 voor vrouwen wat weinig is. Verder echt een aanrader!

Marina de Visser - 21-10-2017

Een natuurkampeerterrein zoals je hem zou verwachten. Midden in het bos en enkel de hoognodige faciliteiten. Heerlijk gewandeld in de omgeving. Erg fijn om je in de avond te kunnen opwarmen bij het kampvuur!

Victor - 17-08-2017

Even met mijn vriendin langs geweest om uit het Amsterdamse stadsleven te ontsnappen en tot rust te komen. Fijne camping, goed sanitair, direct toegang tot het bos, vriendelijke ontvangst en mede-kampeerders, en toen wij er waren lekker rustig zodat je ook zeker van de stilte (en elkaar) kon genieten. 5 Sterren, wij komen zeker terug! (Victor - 22)

Wielke - 23-09-2016

Op zoek naar een rustige plek op Ebike-afstand van huis kwamen we terecht op Zegenoord. Wat een verademing na het zomer-gebeuren (lees: geluidsoverlast) in onze Vinexwijk. Vanaf aankomst gleed alle stress van me af. Het was een proefweekendje aan het einde van de zomer. Maar volgend jaar zullen we hier geregeld te vinden zijn. Wat een ruimte en rust. En wat een aardige, vrijwilligers die alles draaiende houden. Heel bijzonder dat het 's nachts echt donker is, op een paar petroleumlampen na. Ook de omgeving is prachtig.

MvdHoeven - 14-08-2016

Wij hebben in juni genoten van een kort weekend op deze camping. Wij= gezin met 3 kinderen 3-8-9 jaar. Het was niet te druk en we konden rustig onze nieuwe tent testen. Grote pluspunten voor ons: rust, ruimte, kampvuur, aardige en spraakzame medekampeerders, betrokken waard, geen gevoel dat je als gast een verdienmodel bent. Plus de vogels die ons om 04:30 uur wakker brulden. Heerlijk, wij komen zeker terug.

Arman - 07-08-2016

Het was echt een zegen om in de camping Zegenoord dichtbij het Loenen te vertoeven. De eerste indruk meteen bij het opzetten van de tent werd bewaarheid. Mijn angst-obsessie van de Teken werd door zeer goede, vriendelijke en handige beheerder Gerald overwonnen. Hij had me al bij entree gewaarschuwd voor de tekenbijt. Maar toen ik gebeten werd kregen we samen de teek beet. Verder heb ik me in de Veluwe uitgeleefd. Fietsen, wandelen en frisse adem in het bos heeft me geholpen om herboren naar huis te gaan. Camping is zeer ruim en comfortabel met gescheiden velden voor grote en kleine tenten en campers. en last but not least is de enorme comfort voor opladers van allerlei eigen campingapparatuur, namelijk zonne-panel oplaadpunt geeft ruime oplaadmogelijkheden aan de kampeerders.

Ans Habraken - 25-07-2016

We hebben drie heerlijke dagen beleefd op de deze camping. Wij waren met onze camper. Ik vind het echt bijzonder dat zo'n camping draait op vrijwilligers. Mensen met een passie voor kamperen. Geen stroom, maar overal op de camping WiFi . Heerlijk rustig. Wij komen zeker nog terug.

Annemiek & Henk - 08-07-2016

Wat een heerlijke camping. Wij hebben deze camping bezocht op onze fietsvakantie in Nederland eind juni/begin juli. Wat een groot veld voor kleine tenten. Bij veel groene boekjes terreinen wordt je als trekker in een achteraf hoekje weggezet. Hier een riant veld met zeer goed grasmat. Het is ons zo goed bevallen dat wij met de auto en normale fietsen en grotere tent terug zijn gekomen. Wij hebben heerlijk gekampeerd. Aardige mensen die het echte kamperen waarderen. Hier komen wij zeker terug.

Marcel en Danielle - 29-05-2016

Leuke camping met fijne rustgevende sfeer. Wisselende kampwaard. Vaak een leuk ontvangst. Op het tentenveld mogen alleen lage tenten, wat wij wel heel fijn vonden. Twee picknickbanken aanwezig en een hele leuke plaats om te schuilen, waar je echt goed (voor je rug) kan zitten.

Tim & Eva - 08-08-2015

...Voor het eerst sinds vijf jaar gekampeerd, jong gezin met twee kleine meiden. Dat we Zegenoord uitkozen was een schot in de roos, zie de positieve reacties hieronder. Wat we graag willen toevoegen is dat Zegenoord ook een prachtige uitvalsbasis is voor wandel- of fietstochten (theehuis De Hommel nabij Klein Amsterdam was een ontdekking en aanrader). Heel goede sfeer was er op de camping, mede door de inzet van de 'waarden' . Het sanitair was altijd zeer proper. De olielampjes 's nachts en de zonne-energie overdag: fantastisch. De overvliegende roofvogels en langslopende everzwijnen en herten een natuurspektakel waar we diep van onder de indruk waren. De algehele fijne rust die deze plek uitstraalt had goede uitwerking op het gemoed van onze dochtertjes; ze hebben zich geen moment verveeld. Wat we tegen vonden vallen, maar dat ligt waarschijnlijk aan de gemeente waar Loenen onder valt, is dat er maar zeer beperkt gescheiden afvalinzameling is; voor een natuurcamping komt dat naar ons idee enigszins raar over. Verder zijn we op de eerste dag geschrokken van het aantal teken dat we opliepen (ca. 10 per dag). We waren er wel voor gewaarschuwd en alles went na een paar dagen - gewoon consequent goed blijven controleren. Deze puntjes mochten de pret niet drukken, we hebben een supertijd gehad. Tot volgend jaar! T&E

Peter Vlug - 08-06-2015

Ik, fietskampeerder, vind Zegenoord een van de mooiste natuurkampeerterreinen. Op het hele grote veld, omgeven door bomen, is voor de kleine tenten altijd ruim plaats. Rustig en mooi, dat vinden de vogels ook, zo laten ze horen. Een eenvoudig kampeerterrein, zo ook in sfeer. Van deze tijd; zonnecellen maken het mogelijk kleine accu's op te laden, en er is wifi! De charme wordt compleet gemaakt door de vriendelijke vrijwilligers, die de camping draaiende houden, en die er ook kamperen. Een zegen dit oord!

Rob - 06-06-2015

Fantastisch mooie camping voor rust en natuurliefhebbers. Vooral degenen die een tent of vouwwagen dan wel een trekkerstentje hebben genieten hier extra voordeel omdat hiervoor twee grote velden gereserveerd zijn die meestal slechts matig bezet zijn. Dus ruimte in overvloed. De caravans en campers staan op een apart veld. De voorzieningen zijn keurig en toereikend in voor en naseizoen. Bij drukte is het wat aanpassen en wat geduld maar door het zeer geringe bedrag aan campinggeld mag je nauwelijks commentaar hebben en eigenlijk al helemaal niet als je weet dat alles door vrijwilligers gedaan wordt. De inzet van deze mensen die het gebruik deze unieke camping al jarenlang mogelijk maken is geweldig. Dank hiervoor!

Peter Kuiper - 01-06-2014

Ik sluit me aan bij alle positieve reacties. Wat ik zeker ook gewaardeerd heb zijn de vriendelijke, altijd aanwezige en behulpzame vrijwilligers die de camping draaiende houden. Alleen had ik graag van te voren geweten dat de jaarlijkse kermis in Loenen (met Hemelvaart) gepaard gaat met veel geluidsoverlast tot diep in de nacht. Verder is de camping fantastisch en kom ik graag terug (als er geen kermis is).

Ingrid - 01-06-2014

Een prachtige natuurcamping in een schitterende omgeving. Veel fiets- en wandelmogelijkheden.Vriendelijke kampwaard, netjes sanitair, 1 douche voor de dames en 1 voor de heren is erg weinig voor ongeveer 70 plaatsen. We wisten niet dat er ieder jaar in het hemelvaart weekend feest in Loenen is, een kermis en grote tent, wat voor veel geluidsoverlast zorgde, muziek tot 1 - 2 uur 's nachts, heel jammer! Is elk jaar, dus wees gewaarschuwd. Verder erg genoten!

Els van Gaasbeek - 09-09-2013

Zegenoord blijft één van de mooiste terreinen van Nederland. Rust, ruimte, eenvoud en vriendelijkheid. Ik kom al 30 jaar op dit terrein en heb bewondering voor de organisatie die enerzijds met de tijd is meegegaan en anderzijds stevig vasthoudt aan eenvoudig écht kamperen in een prachtige omgeving. Groot compliment voor alle vrijwilligers van Goed Kamp die zich al jaren ervoor inzetten om dit terrein zo te houden. Els

E . Schenk - 17-08-2013

Heerlijke rustige camping , heel dicht bij huis .!!!

john van de kamp - 16-08-2013

Een camping in het bos zonder elektra-aansluiting waar de verlichting wordt verzorgd door een aantal olielampen.......en toch je telefoon en/of elektrische fiets opladen...............het is haast niet te geloven......PRACHTIG.

Erwin Elling - 11-08-2013

Een werkelijk prachtige plek in het bos. De foto op deze site doet het eigenlijk geen eer aan. Prettige ontvangst door zeer enthousiaste vrijwilligers. Ruime velden. Prima faciliteiten. De zonnecollector voor telefoons/ipads is een mooie toevoeging. Heerlijk rustig met veel bosgeluiden 's nachts.

Henny & Margriet Driesen - 07-07-2013

Eind juni een weekje op deze fantastische camping gestaan, alweer voor de vierde keer, We hebben waardering voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken en we genieten van de natuur , rust en de absolute stilte die daar heerst. Eenvoud, de tijd lijkt stil gestaan te hebben. Toch is men met de tijd meegegaan, je kan je fiets accu of je telefoon cq tablet opladen en ook is er Wifi. Wij zijn gelukkig op dit plekje. Tot de volgende keer!!

G.Immerzeel - 17-05-2013

Helaas werd op deze camping het vertrouwen in medekampeerders geschonden. Met nog veel beschikbare ruimte op het kampeerveld vonden zij het nodig hun tent pal voor de onze te plaatsen. Weg privacy, weg rust. Ze zijn er door ons wel op aangesproken maar daar werd onverschillig op gereageerd. Voor ons was het einde oefening en zijn we maar direct vertrokken, de lol was eraf. De kampwaard heeft wel haar excuses aangeboden omdat ze beter hadden moeten opletten waar die mensen hun tent gingen neerzetten. Ze begreep het probleem en we hoefden één nacht niet te betalen. Al met al is dit toch een leuke en rustige plek om te kamperen als iedereen de ruimte van een ander maar respecteert.

Karel - 19-06-2011

Afgelopen week een nachtje met onze camper op Zegenoord gestaan. Wat een pracht zo midden in het bos. 2x Fietstocht in de schitterende omgeving gemaakt. Heerlijk terrein en prima sanitaire voorzieningen. En voor de prijs hoef je het niet te laten!

Barend - 23-05-2011

Wat een verademing. Drie grasveldjes in het bos. Een hele hartelijke kampwaard. 6xwc, 2xdouche, 3xafwastafel. Rustige kampeerders. Mooie bosrijke omgeving. Je spullen mag je met een handkar het veld op rijden. Prima plek. Een aanrader!

Tom & Jenna - 06-05-2011

De Camping bestaat uit een paar open velden midden in het Bos. 's Nachts is het erg rustig. De kampwaard is dacht en nacht aanwezig en dit waren vriendelijke mensen, iets lenen was geen probleem.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Zegenoordsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd