Zanderdennen

In het kort

Via slingerende boswegen bereik je natuurkampeerterrein Zanderdennen, midden op de Veluwe. Als je tussen de dennenbomen door kijkt, zie je het prachtige stuifzandgebied. Het terrein is speels opgezet: je staat niet naast elkaar, maar in kleine beschutte inhammen aan een rondlopend pad. Wilde zwijnen en reeën lopen hier vlak langs het kampeerterrein. Voor de seizoensindeling, actuele prijzen, beschikbaarheid en om te reserveren: logerenbijdeboswachter.nl. Je kunt ter plekke alleen pinnen.

0,8 ha | 23 plaatsen | Open: 30/03 - 30/10 | Puur Natuur
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters)
Reserveren mogelijk
Toegankelijk voor mindervaliden
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 10A
Afstortplaats cassettetoilet
Afstand halte openbaar vervoer (km) 5,0
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Tarieven *

Tarief kampeermiddel: LS 75%, HS 100%.
Reserveringskosten €2,50 per boeking.

Kijk voor de seizoensindeling, actuele tarieven en beschikbaarheid op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Betaalmethode: alleen pinnen

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Staatsbosbeheer
Noorderheideweg
3775 KC Kootwijk
Gelderland

Tel.: +31306977749
bgg.: +31655358978 (10.00-20.00 uur / niet voor beschikbaarheid)
logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
https://www.logerenbijdeboswachter.nl

Facebook Twitter Instagram

Locatie

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt in boswachterij Kootwijk. Hier zie je de Veluwe zoals deze vroeger is geweest. Bos en brede lanen met oude beuken. Reeën, wilde zwijnen en edelherten in de avondschemering. Op loopafstand van het kampeerterrein ligt het Kootwijkerzand: het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Wandel je iets verder dan heb je vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht. Dagje uit? Bezoek het Buitencentrum Veluwe-Noord in Nunspeet.

Reserveren
Op de terreinen van Staatsbosbeheer kun je reserveren.


Betalingsmogelijkheid
Op dit terrein bevindt zich een computerzuil. Lees hier meer informatie over hoe te reserveren en betalen.


Activiteiten
Klik hier voor diverse activiteiten en routes van Staatsbosbeheer in de omgeving van Zanderdennen.


Wandelen
Klik hier voor wandelroutes in de omgeving van de Zanderdennen.

Hoogseizoen

Kijk voor de seizoensindeling op www.logerenbijdeboswachter.nl..

Route

A1, afslag 18, richting Kootwijk. 2 km na bebouwde kom de borden Natuurkampeerterrein De Zanderdennen volgen.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Grote delen van de Veluwe waren in de negentiende eeuw woestijn. Namen met ‘zand’ erin herinneren daar nog aan. De zandvlaktes ontstonden door ontbossing en te intensief gebruik van de heide. Als de wind vat kreeg op het zand konden landbouwgronden en dorpen verdwijnen. De aanplanting van bijvoorbeeld de grove den moest dat voorkomen. Het was in 1899 een van de eerste taken van Staatsbosbeheer. De Zanderdennen zijn echter ouder, uit circa 1850. Ze boden Kootwijker landbouwgrond en het buurtschap Essen bescherming tegen het zand.

Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Robb - 19-12-2020

Let op! Er mag NIET gestookt worden, geen kampvuurtjes oid!

Miguel - 10-09-2020

Makkelijk bereikbaar, mooie ligging naast het prachtige Kootwijker Zand. Je hoort wel schieten in Harskamp en de autosnelweg hier vlakbij. Maar waar in NL hoor je helemaal niets? Dan moet je verder. Inchecken bij zuil gaat snel en makkelijk. Sanitair beperkt, eenvoudig maar op dit moment toereikend en in orde. Douche ‘gratis’ warm en goed. Privacy voldoende op terrein.

R en S - 16-09-2019

In september hier gekampeerd. Mooi terrein met ruime plekken. Omgeving is ook prima om te fietsen, wandelen. Er zijn echter ook een paar aandachtspunten: tijdens de drie dagen die wij hier verbleven is het sanitair niet schoongemaakt. Ook al was het terrein niet vol (ik telde bezette 10 plekken, pakweg 20 personen) vind ik dit toch een min punt. Of is het de bedoeling dat op een natuurkampeer terrein we onze behoeften ook in de natuur doen? Daarnaast zijn twee wc's en twee douches bij een volgeboekte camping volstrekt onvoldoende. En verder is de A1 's nachts goed te horen. In camper of caravan zal dat waarschijnlijk meevallen.

p.m. ijsselstein - 12-05-2019

Leuke kleine camping op een prachtige plek. 1 puntje van kritiek is toch wel de deur van het sanitairgebouw. Als je op het trekkersveld staat doe je geen oog dicht het continu hard dichtklappen van deze deur . Dit is vrij simpel op te lossen en ik hoop dan ook dat de beheerder meeleest. Met een stillere deur zeker 5 sterren waard.

Danny & Walter - 10-09-2018

Leuke overnachting tijdens een weekend hike op het trekkersveldje. De rest van de (kleine) camping stond vol en wij waren de enige op het trekkersveld. Keurig terrein, lekker back-to-basic en prachtige omgeving. Trekkersveld had meer achterin het bos mogen liggen, ligt nu naast het sanitairgebouw.

piet westbroek - 30-08-2018

Een verademing !! ...Ze zijn er nog... Van die heerlijke kleine knusse sfeervolle terreintjes. Zanderdennen is er een van !! Hou je van rust, eenvoud en natuur dan komt men hier volledig aan haar/zijn trekken. Verlang geen luxe. Dat is er niet maar dit is ook niet passend. Dat zou afbreuk doen aan de wijze waarop het terrein is ingericht. Bij de aanleg wijst alles erop dat men - zoveel als mogelijk - 'bomenbesparend' te werk is gegaan. Zo zijn er aardige kampeernissen ontstaan omringd door veel groen. Wat moet een mens nog meer ? Ach...dat er eigenlijk te weinig toiletten/douches zijn dat zij dan zo. Wordt gecompenseerd door de schier oneindige natuur hetwelk meteen vanaf de camping begint

Piet Westbroek - 07-08-2017

Heerlijk sfeervol terreintje. Bomenbesparend speels ingericht waarbij ook het trekkersveldje betrokken is. Wat een natuur hier !! Natuurkampeerterrein Drie mag dan de naam hebben het succesvolste terrein van ons land te bezitten lijkt mij dat - met alle respekt - onterecht. Cokse Heide Afferden, Borger, Zanderdennen - zomaar enkele voorbeelden - doen daar niet voor onder. Rustzoekers en een ieder die van kleinschalig kamperen houdt moet ook Zanderdennen eens hebben aangedaan !!

Piet Westbroek - 04-08-2017

Hier met veel genoegen verbleven. Sfeervol terreintje, speels van opzet en oneindige natuur. Wandelen, Fietsen het kan allemaal volop. De fietstocht naar Hoog Soeren bijvoorbeeld. Je-waant-je-in-het-buitenland. is het hier mooi !! Ook het trekkersveldje is aardig gelegen en hier heeft me niet het gevoel om \'apart\' te staan. Wel merkwaardig dat je als fietser vanuit richting Kootwijk bij het fietspad wordt \'doorverwezen\' naar de ingang verderop. Onnodig omrijden is dat ! Natuurminnaars zullen hoe-dan-ook volop aan hun trekken komen op dit terreintje. Was het voormalige terrein aan \'t Boveneind al aardig is Zanderdennen een aanwinst voor Kootwijk. Hier kan geen comfortabel terrein tegenop !!!

J Meinen - 17-07-2017

Wat een mooie kleine knusse camping midden in de natuur. Heerlijk genoten van de rust en omgeving. De camping zelf mooi groen, veel bomen maar toch ook zon. Terrein niet overal egaal, let op met kans op regen hoe je gaat staan. In de omgeving genoeg te doen. Toiletten en douche kunnen beter, en dan vooral in aantal. Voor de vrouwen 1 douche en toilet, als ook voor de mannen. Vooral als het wat drukker word geeft dit lang wachten en de boel versmeerd snel.

Fam Wouters - 09-05-2017

Vorig jaar deze camping ontdekt. Heerlijk wat een prachtige plek in het bos. Stonden in de week van de herdenkingen bevrijding Arnhem. Ook een aantal legervoertuigen met tenten, gezin met kleine kinderen die zich heerlijk vermaakte en waar wij met plezier van genoten hebben.

Bart Bruijnesteijn - 13-04-2017

Gisteren op het terrein overnacht. Natuurlijk op een weekse dag rustig, opvallend vind ik wel dat er eigenlijk niet gekampeerd wordt (zowel gisteren op Drie als hier), we zien vooral kampers en caravans. Op zich niets mis mee, maar zijn toch grotere gevaarten en e.e.a. oogt voller. Plekjes zijn allemaal mooi, maar op het grotere veld kan het volgens mij zomers wel druk worden en dicht op elkaar. Kies liever een plekje aan het pad voor wat meer afstand van de buren en meer privacy. Alles sanitair was ook weer netjes, wel WC papier meenemen (niet erg, maar je moet er even rekening mee houden) Grootste probleem: de ingang vinden want vanuit Kootwijk kom je eerst een bord tegen dat aangeeft dat je niet rechtdoor het zandpad op met, maar rechts met de weg mee.....en dan (blijkt later) mist het bord naar de ingang een 100m verderop. Er staan alleen twee palen...maar daar moet je dus links af het bos in, na 50 m weer links naar de ingang... Wens: wij zouden graag bij alle plekjes (en zeker de plekjes langs het pad) een picknick bank zien, als wandelaar/fietser heb je geen stoeltje of tafel bij je en dan is een picknick bank zo'n geweldige luxe om even te zitten en je eten te kunnen koken (ook geen schroeiplekken op het gras of kans op brand).

Pieter Westbroek - 30-03-2017

Terrein onlangs bekeken. Inderdaad prachtige ligging middenin de natuur. Geschikt voor rustzoekers. Wil je feesten kom dan niet hier. Zag ook een recensie van ene Familie Wijnands. Zij overwegen na de Zanderdennen ook Borger 'aan-te-doen'. Kunnen wij beslist aanraden; ook zo'n heerlijk terrein diep in het bos en veel mogelijkheden zoals Boomkroonpad op loopafstand vanaf de camping.

Remco - 27-10-2016

Eigenlijk veel mooier dan camping Drie, niet zo massaal, genoeg plek en rust ook tijdens de herfstvakantie ! Afgelopen weekend hier gestaan maar komen zeker weer terug. Zandverstuiving dichtbij en bos. Douches op de camping voldoen goed. Ja, als je hier komt zorg dan wel voor een lang verlengsnoer, de aansluitingen zitten wat verder weg. Verder geen enkele klacht !

L & S - 18-09-2016

Heerlijke rustige kampeerplek verscholen in het bos. De zeer royale kampeerplekken zijn een soort inhammen, dit geeft een speelse opstelling van tenten, busjes en campers. Een leuke mix. Het sanitair voldoet aan alle eisen (wat heb je nodig?). Van je kampeerplek loop je in 2 minuten het indrukwekkende Kootwijkerzand op. Daar kan je de hele dag wel doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien. Ook op de fiets kun je alle kanten uit. Oneindig lijkt het wel. Wij logeerden een nacht bij de boswachter tijdens Open Monumentendag, en konden zo zonder al te veel moeite Radio Kootwijk bezoeken en bezichtigen. Na ons bezoek aldaar, konden we weer heerlijk relaxen tussen de bomen, vogeltjes kijken, de hei op, sporen zoeken... De wilde zwijnen zijn hier 's nachts te horen en (langs de afrastering) te zien. Zanderdennen is ideaal voor iedereen die de rust en ruimte van de Veluwe wil ervaren. 's nachts is het er pikkedonker en stil (op natuurgeluiden na). Zalig.

Caroline Bakker - 14-08-2016

We zijn hier een paar keer geweest met een kleine camper en van de verschillende natuurcampings is deze onze favoriet. Er zijn jammer genoeg altijd mensen die menen dat ze het hele terrein in beslag kunnen nemen en geen rekening hoeven te houden met anderen. De omgeving en faciliteiten zijn prima in orde.

Fam. Wijnands - 07-08-2016

Het voor en na seizoen voor ons alleen nog maar kamperen bij de boswachters in Nederland wat een rust en heerlijke omgevingen caravan plaatsen gps opgeladen en heerlijk wandelen door de bossen op zoek naar geocaches, reeen, wilde zwijnen en andere echte hollandse wild en savonds lekker met een wijntje en kampvuur nog even na genieten om daarna heerlijk weg te dromen naar de volgende ochtend. Mensen er gaat niets boven Nederland binnen 3 uur rijden waan je je in ongerept natuur. Voor ons staat het volgende bezoek alweer op de agenda (Borger).

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Zanderdennensterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd