't Diekshoes

In het kort

Doordat er bijna altijd veel tenten zijn, denken we dat 't Diekshoes is, wat een waar Natuurkampeerterrein zou moeten zijn. Het is hier weldadig stil en donker. Zeer ruime kampeerplekken. Zon en schaduw. Gebruik van auto op het terrein alleen bij lossen en laden, dus autovrije kampeervelden. Het sanitair is goed verzorgd én schoon. Fietsers en wandelaars zijn altijd welkom op ons ruime trekkersveld.

1,9 ha | 15 plaatsen | Open: 27/04 - 03/09 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Huisdieren aangelijnd toegestaan 1
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets
Afstand halte openbaar vervoer (km) 7,2
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 1,5

Bij voorkeur reserveren via ons online reserveringssysteem; hier kunt u ook kiezen voor het nummer van de kampeerplek, die uw voorkeur heeft. Lukt dit niet, graag mailen of bellen hierover.

Tarieven *

Toeslag voor verblijf van 1 persoon alleen, op grote genummerde kampeervelden: €7,00 per dag.

Trekkersveld: Alleen contant af te rekenen. Kan per mail of telefonisch gereserveerd worden. Je kan ook onverwachts aankomen. 

Prijs: 2 pers en trekkerstent: €19,50   1 pers en trekkerstent: € 9,75  electra : €4,00 toeristenbelasting: € 1,25 p.p.

Betaalmethode: pinnen en contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Ingrid Hochstenbach en Joop Ernst
Burloseweg 23
7107 AP Winterswijk
Gelderland

Tel.: +31543563766
bgg.: +31630541029
info@diekshoes.nl
http://www.diekshoes.nl

Facebook

Tips!

Nog geen paar honderd meter verderop is de Duise groene grens.. Een beetje googelen of een stafkaart gebruiken, en je kunt een aantal uren op onverharde paden een fantastische wandeling maken.. o.a door het Vardingholder Veen, langs het klooster in Burlo, het Wooldse Veen.. Meteen helemaal lekker de natuur in..

Locatie

Schitterend gelegen in bosrijk natuurgebied in het coulissenlandschap van Winterswijk in de Achterhoek. Een gebied van 40 ha rondom 't Diekshoes is ingericht als nieuwe natuur. Met de unieke nonnenvennen aan de overkant en de grote variatie aan beplanting op ons eigen terrein, zijn er veel verschillende soorten vogels, kleine dieren en planten te zien. Stil gelegen aan einde van onverharde, doodlopende weg, vlakbij een groene grensovergang naar Duitsland.
Onbegrensde mogelijkheden om te fietsen en wandelen, zowel in Nederland als in Duitsland.

's Nachts is het nog echt donker op ons terrein. We werken met lichtbewegings melders, die je de weg wijzen. Vanaf 22.00 dient het stil te zijn.  De plekken zijn ruim en zelf uit te kiezen via ons online reserveringssysteem. Het zeer grote kampeerveld is de luxe van 't Diekshoes, iedereen heeft zijn eigen stukje privacy. Op een groot aantal plekken is er een gedeelte van de dag zowel zon als schaduw.


Het trekkersveld ligt apart, aan de zijkant van ons terrein. Dit veld kent geen nummers en kan niet geboekt worden via ons reserveringssysteem. Reserveren per mail of telefoon of spontaan langskomen. Contant af te rekenen. Zelf te kiezen plekken. Er mag niet met een auto op of naar dit trekkersveld gereden worden.


Wat opmerkingen uit de monden van onze gasten: "een plek waar je je meteen thuis voelt"; "een ontspannen, gemoedelijke sfeer"; "ik ben nog nooit op een camping geweest, waar het zó stil was!" "Goed verzorgd en heel schoon sanitair". "Rondom veel fiets- en wandelpaden. Bossen, vennetjes, theetuinen en dorpjes in de buurt maken het vakantiegevoel compleet."


Vanuit 't Diekshoes kunnen tal van wandelingen gemaakt worden. Van kleine rondjes tot grote dagtochten. Het ommetje langs de Nonnenvennen is uniek te noemen! Plantenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook in de nieuw aangelegde natuur om ons heen. Fietsers kunnen genieten van het grote gebied rondom winterswijk en het schitterende Duitse grensgebied. In onze campingbibliotheek vind je een ruim assortiment folders, te lenen kaarten van de omgeving, fiets- en wandelroutes; informatie over de historie van Winterswijk.

Route

Vanaf Winterswijk: N319 richting Oeding/Borken. Bij Burloseweg rechtsaf. Na 4 km (bij scherpe bocht naar rechts) schuin linksaf een onverharde weg in. Nummer 23 bevindt zich aan de linkerkant, bijna aan het einde van het pad.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Aan de overkant van ons terrein liggen de restanten van een oude spoorlijn: de Borkense baan. Een vroegere treinverbinding tussen Winterswijk en Borken (Duitsland). Ook restanten van een oude landweer.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · helofytenfilter · hergebruik materialen · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

marijke bernard - 14-05-2024

Jaaa we gaan komen weer. Wat een heerlijke camping is dit! Groetjes Marijke en Andre

Conny van Stralen - 23-08-2023

Heerlijk rustige camping met prima voorzieningen en autovrij trekkersveld. Heerlijk voor vakantiefietsers.

Linda Tolsma - 24-06-2022

Wat een fijne camping en vriendelijk gastheer&gastvrouw! Heerlijk relaxed buiten leven met prima praktisch sanitair. Goed verzorgd gras op de zeer ruime plekken. Veel verschillende soorten vogels, die van dichtbij komen kijken wat we doen. Nauwelijks licht- en geluidshinder, dus natuur ervaren zoals het bedoeld is. Rondom veel fiets- en wandelpaden. Bossen, vennetjes, theetuinen en dorpjes in de buurt maken het vakantiegevoel compleet.

Jansje Bouman - 18-06-2022

Goede wijn behoeft geen krans, maar we gaan het toch doen! Het Diekshoes is een heerlijke camping , mooi rustig en prachtig aangelegd in een fijne groene omgeving. En bovenal 2 goede zorgzame eigenaren.

Christien en Tonny Bootsma - 01-10-2021

Het is elk jaar weer een feest om bij jullie 5 weken te staan. Met onze caravan volop genieten van de gastvrijheid van Ingrid en Joop en de rust van dit mooie plekje met alleen het gefluit van de vogels en de kleuren van de bloemen en bijzondere vlinders en genieten van de vele fietstochten die we elk jaar weer maken.

Gerdien Heerink - 23-09-2021

In mei voor het 4e jaar met onze kleinkinderen heerlijk gekampeerd op deze camping met veel ruimte om de caravan. Mooi gelegen in de natuur, rustig, vogelconcertjes in de ochtend, wandelmogelijkheden vanaf de camping. Sanitair zeer schoon, alles goed toegankelijk. Ook de kids (4 en 6 jaar) hebben weer genoten van de speelmogelijkheden, de skelters, het kippen voeren, het kampvuurtje 's avonds (marshmallows zelf mee nemen;-). Tot volgend jaar!

Janna Brouwer - 14-08-2020

Heerlijke camping, ook als je op fietsvakantie bent. Fietsen kunnen overdekt staan, er is een plekje waar je binnen kunt zitten als het regent, lekkere douches. En inventieve oplossingen voor gebruik van sanitair tijdens corona. Prachtig trekkersveldje, leuk speelgoed voor de kinderen. En vooral: vriendelijk ontvangst. Aanrader!

Petra Sliepenbeek en Dick Markvoort - 10-08-2020

Wat een heerlijke grote oppervlakte kregen we voor onze vouwwagen, privacy! Op het vrije middenterrein genoten we van het kindertoneelstuk. Een uitstekende corona-proof routing, en gebruikersrichtlijnen. Schone en heldere camping, in een stilte gebied, zonder lichtvervuiling 's avonds. 15 minuten fietsen naar de bakker of supermarkt in Burlo (Dts). Heerlijke en afwisselende natuur voor wandelingen en fietstochten. Wat hebben Joop en Ingrid een liefde voor de kinderen en de gasten . 't Diekshoes: Een aanrader om tot rust te komen en te genieten.

Ria Knoefmann - 04-08-2020

Dit jaar al voor het 12e jaar op Diekshoes. Door corona voor langere tijd gekampeerd. De vriendelijke eigenaren zijn zelf liefhebbers van het eenvoudige kamperen en weten precies wat je daarvoor nodig hebt. Sanitair is prima, wifi is verbeterd, zelfs op het verste plekje prima wifi. Prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen. Een echte aanrader. Volgend jaar ben ik er weer. 😁

Marco - 31-07-2020

Hartelijke ontvangst ervaren tijdens onze fietsvakantie, ondanks de drukte in de “Corona-zomer 2020” konden we op de bonnefooi langskomen. Lekker rustig, heerlijk donker en schoon sanitair. Onze complimenten voor het handenwas-kraantje met knie bediening buiten, dit maakt het handen wassen extra aantrekkelijk. Onze kinderen hebben geholpen bij het kippenvoeren, en lekker op de skelters kunnen spelen. Aanrader!!

Arie eh Henny Tieleman - 22-07-2020

Wat een heerlijke camping op een geweldige plek, met zeer vriendelijke en gastvrije eigenaren. Het sanitair wordt keurig bijgehouden. We hebben genoten van de ruimte en de stilte. Hoeveel km wil je fietsen? Het maakt niet uit hier, je kan eindeloos fietsen over prachtige verharde en niet verharde wegen. Met steeds weer verrassende landschappen. Al met al een plek om naar terug te gaan.

Joost en Herma - 03-08-2019

Prachtige plek, naast een grote kampeerweide (met bomen aan de rand voor schaduw) ook enkele wat beschutte plekken. We werden bij aankomst heel hartelijk door Ingrid verwelkomd, waardoor we ons gelijk al een beetje thuis voelden. Wat ons verblijf daarna aangenaam maakte waren de prima voorzieningen (ruime koel- en vrieskast, veel informatie over de omgeving, een plek om onze fietsen bij nat weer droog weg te zetten, fijn sanitair).

Anna Schutte - 29-07-2019

Heerlijke camping!!!! Grote plaatsen, gastvrije beheerders en schoon sanitair!

Fam. Kersten - 29-07-2019

Wat een heerlijke ontspannen camping, met super ruime plekken en gastvrije beheerders; wij kijken ui naar ons volgende bezoek!

Familie Zandee - 02-06-2019

Een schitterend terrein opgesplitst in 2 delen. Aardige beheerders die klantgerichtheid in hun dna hebben. Mooie grote plekken, schoon sanitair en een mooie natuurlijke omgeving. We waren er met Hemelvaart, de camping was nokkie vol en toch oogt alles relaxed en rustig. Bv geen wachttijdn bij douche en/of wc. Kamperen zoals het hoort dus.

Rolf - 09-09-2018

Onze zomervakantie eindigde op kampeerterrein 't Diekshoes. Beter kan het niet. Wij met onze VW bus stonden na twee dagen helemaal alleen op het veld. Heerlijk wat een rust en stilte. De voorzieningen zijn prima. De sfeer is relaxt en de kippen scharrelen gezellig om je heen tijdens het ontbijt. We gaan hier zeker vaker naar toe.

P. Venema - 05-09-2018

Een van de fijnste natuurkampeerterreinen die we in vele jaren hebben meegemaakt. Een prachtig, idyllisch gelegen, goed onderhouden terrein in een fantastische, uiterst rustige omgeving. Veel informatie over wandel- en fietsmogelijkheden. Bovendien gezellig, vooral door de hartelijke eigenaars. Het schoonhouden van de toiletten kan iets beter.

Lide van Bemmel - 04-09-2018

Onze zomervakantie begon op het kampeerterrein van 't Diekshoes. Beter kan het niet. Onze camper stond helemaal aan de rand van het veld met zicht op een weiland en bosrand. Dat was zo rustgevend. De voorzieningen zijn prima op orde. De sfeer is relaxt. Je kunt meteen gaan fietsen en wandelen. Een plekje om vaker naar toe te gaan.

Rianne Versluis - 02-09-2018

We hebben een paar heerlijke dagen met onze tent bij ‘t Diekshoes gestaan. Een fijne grote plek per kampeerder. ‘s Avonds was het vroeg stil en helemaal donker. Goede sanitaire voorzieningen. Klapstoeltjes om bij onze tent te zetten en een grote picknickbank waaraan we konden koken, waren handig voor ons als backpackers zonder tafel en stoelen. Voorts was men zeer behulpzaam bij vragen. Tevens een prachtige omgeving om te wandelen. We komen hier vast nog eens terug.

theo en eline - 30-08-2018

Na een eerste kennismaking in het voorjaar van 2017, zijn we al 3 keer terug gegaan naar 't Diekshoes. De omgeving is prachtig, de verzorging van de camping wordt met veel aandacht gedaan, ruime plekken, schoon sanitair, een bibliotheek, kaarten om te fietsen of te wandelen te leen. De ontvangst is hartelijk en de eigenaren gastvrij. Maar wat we het mees bijzonder vinden is de rust, de "oorverdovende" stilte en de echte donkere nachtelijke hemel. We komen zeker weer terug.

Johan Weerkamp - 28-08-2018

We genieten altijd van de rust op het terrein en in de omgeving. De sfeer is relaxed en de voorzieningen eenvoudig en toereikend. De bejegening is uiterst vriendelijk en behulpzaam zonder opdringerig te zijn. De eigenaren Ingrid en Joop zijn zeer toegankelijk. Ook voor kleine kinderen is er uitdaging zonder overdaad op drukte. We zijn vol lof over het terrein en de eigenaren. Johan Weerkamp en Marga van Oort - Ede

Bart en Jenneke - 27-08-2018

Fijne camping met prima voorzieningen, ruime plaatsen en een prachtige omgeving. Heerlijk rustig met veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Henk Blaak - 27-08-2018

Wij hebben dit voorjaar een lang weekend op jullie camping gekampeerd. Wij hebben erg genoten van jullie gastvrije camping. Lekker gefietst in de mooie omgeving en gebruik gemaakt van jullie fietskaart die we konden lenen. Wij hadden het geluk er net te zijn dat de jonge boerenzwaluwen het nest verlieten. Dat leverde aandoenlijke taferelen op. Kortom, ‘t Diekshoes is een aanrader!!

Fokke en Elbrich Wind - 27-08-2018

fijne gemoedelijke camping; ruime plekken die niet afgebakend zijn waardoor de privacy wat minder is. keurig en schoon sanitair, wasmachine en droger beschikbaar; auto's op het parkeerterrein en dus niet blik in zicht. Wifi is te beperkt op het terrein. heerlijk stille en relaxte omgeving; wat is de Achterhoek een prachtig stuk van Nederland

Klaas en Rinske van Zalk - 26-08-2018

Een heerlijke rustige camping midden in de natuur. Vriendelijke beheerders. Ruime plaatsen op de camping. Prima en schoon sanitair. We konden gebruik maken van een koelkast en vriezer. Er was een schuur waar onze fietsen droog konden staan en waar we een fietspomp konden gebruiken. Veel gelegenheid om te wandelen en te fietsen. Een plek om zeker terug te komen.

Christien enTonny Bootsma - 26-08-2018

Fantastische locatie en fijne camping. De rust is perfect. Mooie ruime plaatsen en je kunt er geweldig fietsen, de eigenaren zijn heel gastvrij en zijn altijd in voor en praatje. Wij hebben het er al jaren erg naar de zin, nu het een natuurkampeerterrein is, is het nog prettiger. We komen volgend jaar zeker terug.

José en Barry - 13-11-2017

Rust, ruimte en keurige toilet/doucheruimten in een prachtig coulisse landschap.

Peter - 06-08-2017

2 groene campingveldjes, prachtige stille plek, schoon sanitair, zeer vriendelijke ontvangst maar er is vooral veel aandacht besteed aan de camping: 2 koelkasten om wat eten in te bewaren, dak om je fiets onder te stallen, speelstukje voor de kleinste kinderen, gescheiden afvalinzameling en zelfs een akst met gebruikte boeken. Gezellige sfeer. Kortom: topper!

Sj.Tiemersma - 28-07-2017

We hebben de laatste twee weken van mei doorgebracht op deze kleine, maar voor ons fijne en vooral rustige natuurcamping (en dat ook tijdens het Hemelvaartsweekend). Het contact met het beheerderspaar, en hun inzet, en de prima voorzieningen vonden we heel prettig. Over de omgeving hoeven we niks te zeggen: Winterswijk biedt prachtig landschap en talloze mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Voor wie uitdrukkelijk kiest voor de formule van de natuurkampeerterreinen: bij 't Diekshoes sta je goed.

Koert en Anneke - 12-07-2017

Keurig verzorgde camping! Fraai gelegen, wandelen en fietsen vanaf de camping direct in de natuur. Schoon en voldoende sanitair en koel/vrieskast om kleine boodschapjes te bewaren voor de campinggasten super! Er is echt aan alles gedacht. Gemoedelijke sfeer en rust. Tip: Gras afvoeren na het maaien. Zeker handig na een regenbui.

Ad van Alphen - 11-07-2017

Rust en ruime plaatsen. Prachtige omgeving met eindeloos veel wandelmogelijkheden. Prima ondergrond voor de tent. Heel hartelijke eigenaren. Een echte aanwinst voor de natuurkampeerterreinen!

Carla Nijman - 08-07-2017

Heerlijke camping. Vriendelijke ontvangst, sanitair goed en schoon, fijne sfeer. Absoluut geen geluid van verkeer, alleen uitbundige vogels. Kortom een aanrader!

Familie den Ouden - 23-03-2017

Prachtige plek, stil en volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Echt vakantiegevoel wanneer je 's ochtends op de fiets warme broodjes in Duitsland kan halen. Ook mijn vriend die fanatiek hardloper is kon prachtige (onverharde) rondes rennen. Onze dochter van 2 heeft het ook erg naar haar zin gehad in het houten speelhuisje, de zandbak, en op de skelter. Gastvrij onthaal, schoon sanitair. We komen zeker nog eens terug.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik 't Diekshoessterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd