Nieuwe Buyl

In het kort

Nieuwe Buyl is een mooi, groen Natuurkampeerterrein met 30 ruime plekken, omgeven door een houtsingel met doorkijkjes over het weidse landschap. De beplanting bestaat veelal uit inheemse soorten waaronder veel vogel- en vlindertrekkers. Er zijn zon- en schaduwrijke plekken, elk met eigen stroomvoorziening en eigen watertappunt. Picknickbanken zijn aanwezig. Er is een fijne recreatieruimte met koelkast, waterkoker, magnetron, ruilbieb en gezelschapsspellen. Nieuwe Buyl is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.

1,2 ha | 30 plaatsen | Open: 01/04 - 01/10 | Natuur Plus
Reserveer nu!

Kenmerken van dit terrein

Tenten welkom
Vouwwagens welkom
Tourcaravans welkom
Kampeerbusjes (< 5 m) welkom
Campers welkom (max. lengte in meters) 6,5
Huisdieren aangelijnd toegestaan
Kampvuur of vuurpotten verboden
Slechtweervoorziening aanwezig
Speelvoorzieningen
Elektriciteitsaansluiting voor kampeermiddelen/ampère 4A
Afstortplaats cassettetoilet
Wifi aanwezig
Reserveren mogelijk
Afstand halte openbaar vervoer (km) 2,6
Afstand dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkel (km) 3,0

Alle plaatsen hebben een elektriciteitsaansluiting. Elektrische fietsen kunnen dan ook op de plek zelf worden opgeladen. 28 plaatsen zijn voorzien van een eigen waterkraan met drinkwater. Er is een centrale afwasplaats met warm water. Voor de avonden zijn mooie houtkacheltjes te huur, eigen vuurkorven zijn niet toegestaan. Mooie recreatieruimte met spel- en leesmogelijkheden. Wasmachine, koelkast, magnetron en waterkoker zijn aanwezig. Campers tot 6,5 meter toegestaan.

Faciliteiten voor mindervaliden

Een toilet en een douche zijn voorzien van beugels. Op de parkeerplaats zijn plaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Er zijn mooie kampeerplekken dichtbij het sanitairgebouw.

Tarieven *

Betaling bij aankomst, contant of bij de receptie overmaken. Pinnen niet mogelijk.

Betaalmethode: alleen contant

* Indien van toepassing: HS = hoogseizoen, LS = laagseizoen

Contactgegevens

Adres
Familie van Erkel
Kapelweg 22
7065 AN Sinderen
Gelderland

Tel.: +31613983898
bgg.: +31683985580
info@nieuwebuyl.nl
http://www.nieuwebuyl.nl

Facebook

Tips!

Kerken- en Sikkepaedjes
In de omgeving van het Natuurkampeerterrein zijn diverse oude kerkenpaden in ere hersteld. Tot na de Tweede Wereldoorlog werden de kerken- en sikkepaedjes gebruikt om te voet naar het dorp, de kerk of de school te gaan. Nu vormen zij een netwerk van goed begaanbare fiets- en wandelpaadjes over erven en akkers. 

Locatie

Kampeerterrein Nieuwe Buyl vind je in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens. Het afwisselende landschap met akkers, bossen en dorpjes biedt veel voor fietsers en wandelaars. Een netwerk van landelijke wegen en kerkenpaden brengt je naar de mooiste plekjes tot in Duitsland toe. Diverse natuurgebieden en historische stadjes bevinden zich in de nabije omgeving.

De eigenaren van Nieuwe Buyl zijn echte vogelliefhebbers. Door de vele besdragende struiken, de beschutte singel en de opgehangen nestkasten zijn er veel vogels. Waar overdag roodstaarten, zwaluwen, spechten en torenvalken actief zijn, scheren 's avonds de vleermuizen en steenuiltjes over het terrein. Door lichtbronnen zo veel mogelijk te beperken is ook de sterrenhemel vaak een eyecatcher. 


Bijzonder in het landschap rond Sinderen zijn de eskopjes, de 'kampen'. Een kamp is een bolvormig stuk land met vaak wat bomen aan de rand. De verhogingen zijn ontstaan door honderden jaren bemesting met potstalmest op het dekzand. 


In de directe omgeving van het Natuurkampeerterrein bevinden zich een theetuin en een koffieboerderij met grote speeltuin. Wandelroutes starten direct vanaf het terrein. Vlakbij Nieuwe Buyl bevindt zich het Idink-Nibbelinkbos, een groot bos met loof- en naaldbomen en kleine akkers. Het is opengesteld voor fietsers en wandelaars. Andere wandeltochten in de omgeving zijn te vinden op www.wandelbeeld.nl.


Ook heerlijk wandelen is het in Biotopwildpark Anholter Schweiz. In dit park leven meer dan 50 inheemse diersoorten in een natuurlijke omgeving. Het park bevindt zich op zo'n 15 km vanaf het Natuurkampeerterrein. 


Culturele stadjes als 's Heerenberg, Bredevoort en Isselburg-Anholt liggen op fietsafstand. Aanraders zijn een bezoek aan Kasteel Huis Bergh en Wasserburg Anholt. Beiden bieden een museum en prachtige kasteeltuinen. 


Een mooie 'groene' fietstocht (ong. 23 km) langs rivier de Aa-strang brengt je naar Bocholt. Dit is een gezellige stad in Duitsland met vele winkels en terrassen. Ook in Doetinchem (12 km) zijn veel winkels en leuke restaurantjes. Een aanrader is de dinsdagmarkt in Doetinchem: een gezellige warenmarkt met vele fruit/groentenkramen, ecologische produkten, stoffen, kleding en andere snuisterijen.   


Voor meer informatie over evenementen in de omgeving en tips voor mooie tochten staan de eigenaren je graag te woord. 

Route

A12 naar A18, einde A18 (Varsseveld) rechts. 2e stoplichten rechts, 1e rotonde rechts, dan 1e rotonde links. Borden Sinderen volgen. In kern Sinderen rechts (Kapelweg). Volgen tot nummer 22.

Bereken uw route
Bekijk de locatie op de kaart

Overig

Het dorpje Sinderen is in 1243 ontstaan uit een nederzetting bij Kasteel Sinderen. Dit 12e eeuwse kasteel was omringd door grachten. In 1150 werd de Antoniuskapel gesticht. In de loop der eeuwen was de kapel niet alleen als kerk in gebruik, maar ook als school. Rond 1875 werd het kasteel verkocht; de nieuwe eigenaar liet het slopen. Met de stenen en de balken zijn een aantal boerderijen in Sinderen gebouwd, nog steeds te herkennen aan de witte kleur. Het fundament en de grachten van het kasteel zijn onopvallende restanten. De witte Antoniuskapel daarentegen is een parel in het landschap. Achter de kelder bevindt zich een oude grafkelder. In de zomermaanden is de kapel regelmatig opengesteld voor bezoekers. De Antoniuskapel ligt aan de Kapelweg, evenals het Natuurkampeerterrein.

Moestuin/kruidentuin · Waterbesparende douches · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Beoordelingen van bezoekers

Eefje - 24-08-2023

Ruim een week gekampeerd. Mooie ruime kampeerplek, schone voorzieningen. Rustige camping. Veel fiets en wandelmogelijkheden. Heerlijke tijd gehad.

Harm Plasse - 27-07-2023

Heerlijk twee nachtjes gekampeerd op deze rustige camping. Gastvrij en vriendelijk onthaald bij aankomst. Sanitair in orde en een goede slechtweer accommodatie.

Leo en Anneke Baauw-van Vledder - 31-08-2022

Wat hebben wij genoten van dit prachtige terrein en zijn omgeving waarin je alle kanten van de Achterhoek kan ontdekken! Heerlijke douches. Handig de kraan naast de tent. Zo schaduwrijk en prachtig grote staanplekken. Een zeer grote aanbeveling waard!

Bert en Marjan - 13-08-2021

Gisteren zijn we vertrokken na een verblijf van bijna twee weken op camping Nieuwe Buyl. We hebben genoten op deze prachtige plek in de Achterhoek. Gastvrij werden we ontvangen en persoonlijk rondgeleid zodat we ons onmiddellijk thuis voelden en dat terwijl we aankwamen in de stromende regen. Het was prettig dat we zelf een plek mochten kiezen. En dan de luxe om op ‘ons terrein’ te beschikken over een kraan én een picknickbank! Van de recreatieruimte met koelkast én ruilbibliotheek hebben we ook dankbaar gebruik gemaakt. Het sanitair was brandschoon en de toiletten waren altijd voorzien van toiletpapier. Wat een service!!! Wij hebben een heerlijke tijd gehad en komen heel graag nog eens terug!

Hilde - 10-08-2021

Ontvangt ok; sanitair ok. Niet geschikt voor campers. Onze plek was heel erg klein en we zaten heel dicht op andere kampeerders. Sowieso vond ik de plekken te dicht op elkaar, niet wat ik verwacht van een natuurkampeerterrein. Daardoor bleven we maar 1 nacht. Misschien dat het daardoor kwam, maar bij vertrek deed eigenaresse erg onvriendelijk. Ik ging er met een naar gevoel weg.

Nicolien - 09-07-2021

In het (koude) voorjaar van 2021 kwam ik hier op de fiets om een nachtje te kamperen. Mooi open trekkersveld, dichtbij de slecht-weerschuur en met voldoende toiletten, douches en plek om af te wassen. Vriendelijke, ontspannen sfeer.

Marlies - 16-08-2020

Wat een fijne camping! Door de heerlijke ruime plekken voelt het zelfs als de camping vol is toch niet te druk. Prachtige fiets- en wandelomgeving. Gastvrije, vriendelijke eigenaren. Een plek om nog eens terug te komen...

Sander Greve en Anjelina Hop - 05-07-2020

Een heel rustige camping. Brandschoon sanitair. We mochten zelf ons plekje uitzoeken. De foto's op de website van Natuurkampeerterreinen.nl wekken de indruk dat het een bosrijke omgeving is. Dat is wat minder, d.w.z. grote open plekken zonder schaduw, maar ook plekken aan de bomenrand met meer/veel schaduw. Alle alle plekken zijn ruim met eigen water en elektriciteit. Erg aardige beheerders die altijd voor je klaar staan. Wij hadden de pech dat het veel regende, maar dat deed niets af aan het terrein. We stonden er 5 dagen met een tent. Een aantal mensen met fietsen trokken snel door, verder een aantal kampeerders met een camper die wat langer bleven. Rust en ruimte zijn echt kernwaarden hier. We komen graag terug.

Henk - 25-06-2020

Hier elf dagen met veel plezier gestaan, mooie plaatsen, stond hier op een plek met in de middeg schaduw, was ook nodig, de 30 graden werd overscheden. Altijd een kraan in de buurt om snel water te halen, ook aansluiten voor het vuile water is mogelijk. Het is heerlijk rustig, van hieruit kun je mooie fietstochten maken, ook de grens over naar bijvoorberld Anholt, zeker de moeite waard om dit te bezoeken, mooi slot. De elektrische aansluiting is helaas vier ampere, water koken en de boiler aan, is dan gauw teveel. Deze camping is een echte aanrader, voor de liefhebbers van dieren, kippen en schapen worden hier ook gehouden. Veel verschillende vogels zijn te zien en horen.

Hilda en Gert de Boer - 04-09-2019

Een mooie camping met grote plekken. Vriendelijke beheerders. Keurig sanitair. Prachtige wandel-en fietstochten mogelijk. Wij hebben er genoten. Zeker ook van de steenuiltjes, die daar elk jaar broeden. Voor herhaling vatbaar.

Jelle de Rooij - 21-07-2019

We hebben afgelopen weekend met veel plezier op de Nieuwe Buyl gekampeerd. De camping heeft mooie grote plaatsen op een leuk terrein. De eigenaren zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Het sanitair is ruim voldoende, goed verzorgd en brandschoon. De nieuwe Byl ligt op een knooppunt van een wandelnetwerk. Je kunt vanaf de camping mooi wandelen in de afwisselende omgeving die zeer de moeite waard is. Warm aanbevolen.

Harro Westra - 21-08-2018

Slechtweer ruimte/complete huiskamer met koelkast (en sjoelbak om de skills even hoog te houden); vriendelijke, behulpzame eigenaars; heuse waakgeiten ('s avonds langs lopen = luidkeels gemekker om eten, erg grappig); veel plaats, keurig sanitair. Mooie, afwisselende omgeving. Kasteel 's Heerenberg op ong. 30km westwaarts is een moet-je-zien voor cultuur- en geschiedenis-liefhebbers. Doetinchem is nabij voor stadsige fratsen, en genoeg supermarkten nog dichter bij. Aanradertje dus, ook voor fietstrekkers als ik die soms graag een dagje blijven hangen.

Marjolein en Henkjan. - 11-06-2018

We waren te gast rond hemelvaart op deze prachtige camping. Ruime plaats naar keuze, rust, stilte en erg mooi gelegen. We hebben genoten van een verliefd duivenpaartje. Zij bouwden hun nest in een bosje tegenover onze caravan! Sanitair is brandschoon en de gastfamilie is top! Kortom, een parel in de Achterhoek!!!

Ed & Gerda - 02-06-2018

Wat hebben wij fijne dagen gehad bij jullie. Het terrein is ruim, lekkere warme douches. Ziet er allemaal heel verzorgd uit. Veel vogels, vleermuizen. En rust. En jullie hartelijkheid en belangstelling voor ons, was hartverwarmend. Het was moeilijk om afscheid te nemen. Wij komen heel graag terug.

Ariette - 27-05-2018

"Waar je stilte nog hoort en het donker kunt zien" is de slogan op hun website. Genoten van deze stilte en een heerlijke sterrenhemel, begin mei, bij een kampvuurtje. Daarnaast heerlijk m'n hart opgehaald aan de diversiteit aan planten, bloemetjes en struiken op en rond het terrein. Schoon sanitair, gratis warm water, handig eigen watertappunt en last but not least een warm welkom van hartelijke beheerders.

martin - 22-05-2018

Een aanrader fijne camping goed sanitair fijn ontvangst en in de nacht erg stil. Kom zeker terug ook mooie omgeving om te fietsen en wandelen

Dorothee - 21-05-2018

Hier gekampeerd met een kleine caravan van 9 tot 19 mei 2018. Nauwelijks ontdekte parel in de Achterhoek. Mooie camping, vriendelijke beheerders, mooi gelegen. Ruime plaatsen, fraaie, afwisselende beplanting. Goede voorzieningen en schoon sanitair. Aanrader!

Ron - 13-05-2018

Dit hemelvaartsweekend heerlijk gekampeerd met ons vw busje. Na een hartelijke ontvangst konden we een zeer ruime plaats uitzoeken op een mooi verzorgd terrein met rondom bomen met veel vogels, waaronder een steenuilenfamilie. Zeer rustige omgeving met wandel en fietsmogelijkheden te over. Douches(gratis) en sanitair brandschoon.Als extra kun je een fijne houtkachel huren voor een sfeervolle avond in de natuur. De camping is al vele jaren in familiebezit en nu voor het eerst lid van het Groene Boekje. We komen zeker een keer terug! Conny en Ron

Rik - 13-05-2018

Mooie nieuwe natuurcamping, super schoon en overzichtelijk terrein. Zeer geschikt voor gezin met jonge kinderen. Met schommel en wip. Geen sloten of water in de buurt en geen auto's op het terrein, dus veilig. Leuke koffieboerderij met grote speeltuin in de buurt (fietsafstand). Hele fijne eigenaren. Douches zijn nu gratis (!)

Arjan Doolaard - 17-04-2018

Echt een gezellig terrein in een mooie omgeving voor wandelen en fietsen. Als je van vogels houdt, kun je hier je hart ophalen. Sanitair is mooi en goed verzorgd, maar helaas wel onverwarmd. Bijzonderheid: het regent hier minder dan in de rest van het land, door de ligging tussen Montferland en de bult van Aalten.

Patrick - 01-04-2018

Mooi terrein met jonge beplanting. Voorzieningen prima en schoon. Aardige en behulpzame eigenaars. Douches 50 eurocent, is geen probleem maar wel vermelden in gids. 4 amp stroom is aan de lage kant voor een camper of caravan.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Nieuwe Buylsterren waard.

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd